YouTube Icon

Interview Questions.

Winrunner Interview Questions and Answers - Jul 17, 2022

fluid

Winrunner Interview Questions and Answers

Function and writing a script?

Ans: They must point out some of these items:

1. A function is going right into a “compiled module”, a script does not.

2. A feature follows strict “c” syntax. For instance, you need to declare

all variables created and used inside the function. In a script you do no longer.

Q4. What is the distinction between “set_window” and “win_activate”.?

When would you operate “set_window” and when could you operate “win_activate”?

Ans: win_activate has the format win_activate(window);. The win_activate feature

makes the specified window the energetic window by bringing it into attention and

raising it to the pinnacle of the show. (It is the equivalent to clicking on the

window banner)

Set_window has the following layout: set_window(window,[time]);

The set_window feature directs input to the perfect utility window. This

directs the GUI map to this window. It additionally units the scope for item

identification inside the GUI map.

The maximum important distinction is that set_window has a timing choice.

WinRunner will wait a maximum of the range used within the feature, PLUS the

machine set timeout, to await the window to seem. Win_activate assumes the

window is already on the desktop and has no timing choice.

These are some easy questions that need to be very easy for a WR person who has

at least 6 months of right revel in to reply.

Q1. Difference between WinRunner and Test Director? 

Ans: “WinRunner handles automation take a look at scripts

TestDirector manages test scripts, defects and check plan”

Q2. What is TSL? What 4GL is it similar too?

Ans: “Test Script Language, TSL C++”

Intermediate Que

Q3. What databases can Test Director live on?

Ans: Oracle, Access, Sybase, MsSQL

Q4. Name multiple preferred web function determined within the function generator? And give an explanation for their reason.

Ans: Web_****

Advance que

Q5. Explain records parameterization in WinRunner.

Ans: Data is written multiple times,

Q6. Explain the challenge tree in Test Director.

Ans: Used to coordinate and control take a look at cases.

Expert Que

Q7. Have you completed the CPS exam? Which one?

Ans: TestSuite 6.0, LoadRunner, and so forth.

Q8. Write a short compiled module which selects random numbers; and what feature is used to name your custom designed compiled module? Load or Reload feature

Q9. What’s the reason of the wrun.Ini record?

Ans: Configuration installation for WinRunner




CFG