YouTube Icon

Interview Questions.

UFT Interview Questions and Answers - Jul 15, 2022

fluid

UFT Interview Questions and Answers

Q1. What is UFT?

Ans: Unified Functional Testing ( previously QuickTest Professional), popularly recognized via its acronym UFT is an automation purposeful trying out tool originally from Mercury Interactive which became obtained through Hewlett Packard (HP) in 2006. UFT is ordinarily used for useful, regression and service trying out. Using UFT, you can automate person moves on an internet or consumer primarily based laptop application and check the identical actions for one-of-a-kind customers, distinct records set, on numerous Windows operating systems and/or extraordinary browsers.

Q2. What is API take a look at in UFT?

Ans: An API (Application Programming Interface) is a set of software program capabilities and strategies which can be finished by using other software program packages. So Api Testing  is: Testing without GUI. Programmatically simulate statistics or control observe situations. Focus on functionality, not on conduct or client experience.

Q3. What is UFT Tool?

Ans: HP Unified Functional Testing (UFT) is a Functional and Regression Test Tool, upgraded model of QTP Tool.

UFT = QTP + Service Tools

QTP (QuickTest Professional) supports GUI (Windows and Web based) Testing only, but UFT Supports GUI and API Testing.

Q4.  What are the minimum requirements for installing UFT Tool?

Ans: To successfully installation and run HP UFT, minimum system necessities are:

Computer/Processor: Pentium IV or better microprocessor (minimal 1 Ghz)

Operating System: Windows 7 and better

Memory: Minimum of 1GB when no extra than 3 add-ins are loaded concurrently.

Color Settings: High Color (sixteen bit)

Graphics Card: Graphics card with 64 MB video memory

Free Hard Disk Space: 1 GB of unfastened disk space for utility documents and folders.

Q5.  What is the difference among UFT and QTP?

Ans: Upgraded model of QTP is UFT,

HP Unified Functional Testing = QTP + Service Test Tool.

Q6. What is the latest model of UFT to be had inside the market?

Ans: Unified Functional Testing 12.01

Q7.  What is the distinction among API Testing and Unit Testing?

Ans: API (Application Programming Interface) :An API is typically utilized by a application (rather than a human) to interact with or control any other software.

GUI (Graphical User Interface): A GUI is the person-dealing with aspect of a software, the part that a person interacts with, and controls the program with. Common elements of such interfaces are buttons, textual content fields, test containers, and so on.

Q8.  Does UFT aid UNIX working Environment?

Ans: UFT would not support UNIX operating surroundings, helps Windows operating environment simplest.

Q9. What are the internal Add ins available in UFT Tool?

Ans: 1. Standard Windows

2. Activex

three. Visula Basic

4. Web

Q10. What is the built-in Add in available in UFT?

Ans: Standard Windows

Q11. What is the Add in for assisting Mainframe Applications?

Ans: TE (Terminal Emulators)

Q12. If we load needless Add ins then what will happen?

Ans: UFT Tool test execution performance may be decreased.

Q13. What is the helping Add in for Oracle RDBMS

Ans: In Order to talk any Database, no Add in is required, the usage of an integrated MS Access Database Engine UFT can carry out Database operations.

Q14. How to Test D2K Application using UFT Tool?

Ans: No Add in is to be had for supporting D2K Applications.

HubSpot Video
 

Q15.  How to pick appropriate Add ins for AUT(Application Under Test)

Ans: First get Application Environment Details from Development team then primarily based on User Interface layout technology pick Add ins.

Q16.  How UFT supports Database operations?

Ans: UFT has an integrated MS Access Database engine, we execute use SQL instructions in UFT Editor,

and the usage of VBScript Database objects (Database Connection object, Recordset object) additionally UFT can perform Database operations.

Q17.  What is the report format for exporting UFT Tests?

Ans: Using .ZIP layout UFT can export Tests

Q18. What is the most important change in UFT over QTP?

Ans: API Testing

QTP helps GUI Testing handiest wherein as UFT supports API and GUI testing of Desktop and Web based totally Applications.

Q19. What is Test Automation?

Ans: Accessing software program items from any other Software.

Q20.  What type of Tests may be computerized?

Ans:

1.Tests that we need to execute on every build (Ex: Sanity Tests)

2.Tests that we must execute on modified build (Ex: Regression Tests)

three.Tests that we ought to execute using mutiple units of Test records.

Etc...

Q21.  What kind of tests can’t be computerized?

Ans:

i) Test Cases that are newly designed and no longer executed manually  at the least once.

Ii)  Test Cases for which the necessities are changing regularly.

Iii) Tests that require human person observation.

Q22.  When to begin Test Automation?

Ans: Depends on the Project, depends on organisation and some times depends on Customer interest also.

Q23.  If UFT isn't always spotting some our Application items then what are the solutions

Ans: We have three stages of Solutions:

i) Tool Level solutions

a) Object Identification configuration

b) Use Low stage and Insight Record modes

c) Use digital object configuration

ii) Organization degree answer:

Ask improvement crew to offer proper propertie facts for unrecognized items.

Iii) Vendor stage solution:

Raise price ticket to supplier

Q24.  Can we begin Test layout procedure if AUT isn't always ready?

Ans: Yes, we can Using outline New Test Objects feature we are able to begin Test design despite the fact that software isn't always ready.

Q25.  How to test input area the use of UFT Tool?

Ans: Using Conditional statements and some built-in capabilities we are able to check enter domain

Q26.  What forms of License to be had for UFT?

Ans: UFT has 2 styles of License

1.Seat License

2.Concurrent License

Q27.  How UFT shops its resources?

Ans: UFT shops it's sources the use of File layout on Hard disk(File System)

Q28.  What is Test Batch Runner Tool?

Ans: It is for executing series of checks (Test batches) without human person interplay.

Q29. Can we open a couple of Tests at a time in UFT Tool?

Ans: Yes, we will open multiple Tests at a time in UFT the use of Add Test Command (Available in File menu).

Q30. What are the two programming interfaces in UFT Tool?

Ans:

1.UFT Tool Editor

2.Function Library




CFG