Top 100+ Yash Technologies Aptitude Interview Questions And Answers
Question 1. A Movie Is Scheduled For Two Hours. The Theater Advertisements Are 3.8 Minutes Long. There Are Two Previews; One Is 4.6 Minutes Long, And The Other Is.2.9 Minutes Long. The Rest Of Time Is Devoted To The Feature Film. To what extent Is The Feature Film?
Answer :
Absolute time separated from the element film = { 3.8 + 4.6 + 2.9 }=11.3 minutes,
in this manner time for highlight film = { 120-11.3}min= 108.7 min.
Question 2. Bhajan Singh Purchased 120 Reams Of Paper At Rs. 80 Per Ream. He Spent Rs. 280 On Transportation. Paid Octrai At The Rate Of 40 Paise Per Ream And Paid Rs. 72 To The Coolie. In the event that He Wants To Have A Gain Of 8 %. What Must Be The Selling Price Per Ream?
Answer :
C.P of 120 reams = Rs. (120 × 80 + 280 + 72 + 120 × 40) = Rs. 10000
C.P of 1 ream = (10000/120) = Rs. (250/3)
S.P of 1 ream = Rs. (108/100 × 250/3) = Rs. 90
Bent Interview Questions
Question 3. In A Race Of 200 M, A Can Beat B By 31 M And C By 18 M. In A Race Of 350 M, C Will Beat B By?
Answer :
That is to say, when A convers 200 m, B covers just (200-31)=169 m
what's more, C covers just (200-18)=182 m
=> When C covers 182 m, B covers 169 m
=> When C covers 350 m, B covers 169182×350 = 325 m
Henceforth, C beats B by 350-325 = 25 meter
Question 4. Three Persons A, B And C Divide A Certain Amount Of Money Such That A's Share Is Rs. 4 Less Than Half Of The Total Amount, B's Share Is Rs. 8 More Than Half Of What Is Left And Finally C Takes The Rest Which Is Rs. 14. Locate The Total Amount They Initially Had With Them?
Answer :
Leave the aggregate sum alone Rs. p.
Leave portions of An and B alone Rs. x and Rs. y separately.
C's offer was Rs. 14
we have, x + y + 14 = p — – (1)
From the given information, x = (p/2) – 4 — – (2)
Remaining sum = p – (p/2 – 4) => p/2 + 4.
y = 1/2(p/2 + 4) + 8 => p/4 + 10 — – (3)
From (1), (2) and (3)
p/2 – 4 + p/4 + 10 + 14 = p
3p/4 + 20 = p
p/4 = 20 => p = Rs. 80.
Question 5. 105.126 * 35.201 – 90.23 * 3 + 55.11 * 27.01 = ?
Answer :
105.126 * 35.201 – 90.23 * 3 + 55.11 * 27.01
= 105 * 35 – 90 * 3 +55 * 27 = 3675 – 270 + 1485
= 5160 – 270 = 4890
Wipro Aptitude Interview Questions
Question 6. An Is 30% More Efficient Than B. The amount Time Will They, Working Together, Take To Complete A Job Which An Alone Could Have Done In 23 Days?
Answer :
Proportion of times taken by An and B = 100:130 = 10:13
Assume B takes x days to accomplish the work.
x = (23 * 13)/10 = 299/10
A's 1 day work = 1/23; B's 1 day work = 10/299
(A + B's) 1 day work = (1/23 + 10/299) = 1/13
An and B together can finish the activity in 13 days.
Question 7. On the off chance that The Length, Breadth And The Height Of A Cuboid Are In The Ratio 6: 5: 4 And If The Total Surface Area Is 33300 Cm2, Then Length Breadth And Height In Cms, Are Respectively?
Answer :
Length = 6x
Expansiveness = 5x
Stature = 4x in cm
Thusly, 2(6x × 5x + 5x × 4x + 6x × 4x) = 33300
148×2 = 33300
=> x2 = 33300/148 = 225
=> x = 15.
Thusly, Length = 90cm,
Expansiveness = 75cm,
Stature = 60cm
ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 8. There Are Two Examinations Rooms An And B. On the off chance that 10 Students Are Sent From A To B, Then The Number Of Students In Each Room Is The Same. On the off chance that 20 Candidates Are Sent From B To A, Then The Number Of Students In An Is Double The Number Of Students In B. The Number Of Students In Room An Is?
Answer :
Give the quantity of understudies access rooms An and B be x and y separately.
At that point, x – 10 = y + 10 x – y = 20 … . (I)
what's more, x + 20 = 2(y – 20) x – 2y = - 60 … . (ii)
Illuminating (I) and (ii) we get: x = 100 , y = 80.
The necessary answer A = 100.
Question 9. A Person Bought An Article And Sold It At A Loss Of 10%. In the event that He Had Bought It For 20% Less And Sold It For Rs. 55 More. He Would Have Had A Profit Of 40%. The C.p. Of The Article Is ?
Answer :
Let C.P. = Rs. P
At that point S.P. = Rs. (90/100) x P = Rs. (9 x P)/10
New C.P. = Rs. (80/100) x P = Rs. (4 x P)/5
Presently, Gain = 40%
∴ New S.P. Rs. (140/100 x 4P/5) = Rs. 28P/25
? 28P/25 - 9P/10 = Rs. 250
VMware Aptitude Interview Questions
Question 10. The Weights Of Three Boys Are In The Ratio 4 : 5 : 6. In the event that The Sum Of The Weights Of The Heaviest And The Lightest Boy Is 45 Kg More Than The Weight Of The Third Boy, What Is The Weight Of The Lightest Boy?
Answer :
Leave the loads of the three young men alone 4k, 5k and 6k individually.
4k + 6k = 5k + 45
=> 5k = 45 => k = 9
In this way the heaviness of the lightest kid
= 4k = 4(9) = 36 kg.
Question 11. What Is The Least Number To Be Subtracted From 11, 15, 21 And 30 Each So That Resultant Numbers Become Proportional?
Answer :
Let minimal number to be deducted be x, at that point 11 - x, 15 - x, 21 - x and 30 - x are in extent.
<=> (11 - x) : (15 - x) = (21 - x) : (30 - x)
=> (11 - x)(30 - x) = (15 - x)(21 - x)
From the choices, when x = 3
=> 8 * 27 = 12 * 18
Worth Labs Aptitude Interview Questions
Question 12. Two Men Amar And Bhuvan Have The Ratio Of Their Monthly Incomes As 6 : 5. The Ratio Of Their Monthly Expenditures Is 3 : 2. On the off chance that Bhuvan Saves One-fourth Of His Income, Find The Ratio Of Their Monthly Savings?
Answer :
Let the month to month wages of Amar and Bhuvan be 6x and 5x individually.
Let the month to month use of Amar and Bhuvan be 3y and 2y individually.
Investment funds of Bhuvan consistently = 1/4(5x)
= (His pay) - (His consumption) = 5x - 2y.
=> 5x = 20x - 8y => y = 15x/8.
Proportion of investment funds of Amar and Bhuvan
= 6x - 3y : 1/4(5x) = 6x - 3(15x/8) : 5x/4 = 3x/8 : 5x/4
= 3 : 10.
Fitness Interview Questions
Question 13. On A Particular Morning The Temperature Went Up 1 ° Every Two Hours. On the off chance that The Temperature Was 53° At 5 A.m., At What Time Was It 57°?
Answer :
Distinction in temperature= {57-53}= 4 degrees.
1 degrees rise occurs in 2 hours ,
so 4 degrees rise would occur in 4 x 2 = 8 hrs,
so it will be 8 hrs after 5 A.M. for example 1 P.M.
Question 14. A Bottle Is Sold At A Loss Of 9%. Had It Sold For Rs. 15 More, A Profit Of 25/2% Would Have Gained. What Is The Cost Price Of The Bottle (approx)?
Answer :
Let the cost of the jug = Rs. 100
Selling cost of the container = Rs. 100 - Rs. 9 = Rs. 91
At that point, from the given information,
=> 112 (1/2) - 91 = 15
=> 21 (1/2) = 15
=> 43 = 15
At that point 100 = ?
1500/43 = 34.885 =~ 35
Consequently, the cost of the jug = Rs. 35
Question 15. Purchase At 30 Cell At 50. What Is The Profit Percentage?
Answer :
Cost = Rs. 30
Selling cost = Rs. 50
Increase = Rs. 20
Benefit % = Gain/cost value x 100 = 20/50 x 100 = 40%
Abaxis Aptitude Interview Questions
Question 16. The Cost Price Of A College Bag Is 240% More Than The Profit Obtained On It Selling At Rs. 1540. What Is The Cost Price Of That College Bag?
Answer :
Leave the benefit alone Rs. p
At that point cost of the sack = 340p/100 = 3.4p
As per question,
3.4p + p = 1540
4.4p = 1540
p = 1540/4.4
p = 350
The benefit p = Rs, 350
Henceforth, The cost of the sack = 3.4p = 3.4 x 350 = Rs. 1190.
