Top 100+ XML Dom Interview Questions And Answers
Question 1. Where The Document Object Model (dom) Is Used?
Answer :
Document Object Model (DOM) is used to question, traverse and manipulate documents like XML or HTML files. DOM is pleasant proper wherein the file need to be accessed again and again or out of collection order. DOM permits having access to the contents of a web web page. It additionally permits managing events that permits taking pictures and responding to person's actions. There are special stages of DOM requirements depending at the compatibility of the browsers.
Question 2. Define Dom?
Answer :
DOM is a platform independent, World Wide Web Consortium (W3C) general form of representation of structured files as an item-orientated version. It is an utility programming interface for you to get admission to HTML and XML files.
XML Interview Questions
Question three. Explain The Difference Between Dom And Sax?
Answer :
SAX parser works incrementally and generates activities that are handed to the software. DOM parser reads the complete XML record and returns a DOM tree illustration of xml record
In DOM the xml report is arranged as a tree and to and fro seek is feasible In SAX traversing in any direction isn't feasible as Top to backside approach is used.
SAX is essentially an API for analyzing XML, and now not writing it. DOM lets in you to examine and write.
Question 4. List The Features Of Dom?
Answer :
DOM is Document Object Model. It is used to examine information from a XML document. It is more typically used in programs in which facts inside the file wishes to be repeated accessed. DOM supports navigation in any route. XML DOM is usually used for XML files. The DOM defines the items and houses of all report elements, and the strategies (interface) to access them.
XML Tutorial
Question five. Define Html Dom?
Answer :
The HTML DOM API specializes and provides the functionality to relate to HTML files and factors. It addresses the troubles of backwards compatibility with the Level zero of DOM and provides mechanisms for common and frequent operations on HTML files.
HTML Interview Questions
Question 6. Define Xmlhttprequest Object?
Answer :
The XMLHttpRequest object is used to hook up with the server through http. Scripts use it to do so programmatically.
The EventTarget interface wishes to be applied if an object implements the XMLHttpRequest interface. Also, an XMLHttpRequest() constructor desires to be furnished by way of gadgets that put into effect the Window interface.
Question 7. How Does Cvs Work?
Answer :
CVS saves its version-manipulate data in RCS documents stored in a directory hierarchy, called the Repository, that's cut loose the user's running directory.Files within the Repository are saved in a layout dictated through the RCS instructions CVS uses to do a great deal of its real paintings. RCS files are general byte-movement documents with an internal layout defined by using keywords stored within the documents themselves.To begin work, you execute a "checkout" command, handing it a module name or directory path (relative to the $CVSROOT variable)you want to paintings on. CVS copies the present day revision of every record in the designated module or listing out of the Repository and into a directory tree created in your current directory.
You may additionally specify a selected department to work on by using symbolic call if you don't want to work at the default (principal or trunk) branch.You may also then alter documents in the new listing tree, construct them into output documents and test the outcomes.When you want to make your adjustments to be had to other developers, you "dedicate" them again into the Repository.Other builders can test out the identical files on the same time.To merge the devoted work of others into your running documents you operate the "replace" command. When your merged files build and test efficiently, you could commit the merged result. This method is called "copy-alter-merge", which does not require locks at the supply files.At any time, usually at some milestone, you could "tag" the devoted files, generating a symbolic name that can be passed to a destiny "checkout" command. A special shape of "tag" produces a department in improvement, as normally occurs at "release" time. When you no longer plan to regulate or discuss with your neighborhood replica of the documents, they can be removed.
HTML Tutorial CSS Interview Questions
Question eight. How Does Cvs Differ From Rcs?
Answer :
CVS makes use of RCS to do tons of its work and virtually all the work of converting the underlying RCS documents within the Repository. RCS accommodates a hard and fast of applications designed to keep music of modifications to person files. Of direction, it also permits you to refer to more than one documents at the command line, but they're handled by using iterating over character documents. There isn't any pretense of coordinated interaction amongst groups of files. CVS's foremost rationale is to offer a hard and fast of grouping functions that let you deal with a set of RCS files as a single object. Of direction, CVS additionally has to do numerous iteration, however it attempts its first-class to hide that it is doing so. In addition, CVS has some simply institution-orientated facets, together with the modules file and the CVS administrative files that refer to an entire directory or module. One institution issue that may be a bit puzzling is that a CVS department isn't similar to an RCS department. To guide a CVS branch, CVS makes use of "tags" (what RCS calls "symbols") and a few local nation, similarly to RCS branches. Other functions supplied by CVS that are not supported without delay by means of RCS are 1. Automatic dedication of the nation of a file, (e.G. Modified, updated with the Repository, already tagged with the same string, etc.) which allows in proscribing the quantity of displayed textual content you have to wade through to determine out what changed and what to do next. 2. A replica-alter-merge scheme that avoids locking the files and lets in simultaneous improvement on a unmarried record. Three. Serialization of commits. CVS requires you to merge all changes dedicated (through "update") because you checked out your working copy of the report. Although it's miles nonetheless viable to commit a report filled with antique data, it's miles less probable than when the use of uncooked RCS.
Question nine. How Does Cvs Differ From Sccs?
Answer :
SCCS is tons closer to RCS than to CVS, so some of the previous access applies.
XSLT Interview Questions
Question 10. What Is A Branch?
Answer :
In widespread, a branch is any mechanism that allows one or greater builders to adjust a document without affecting each person other than those operating on the identical department.
There are 4 sorts of "branch" CVS can manipulate:
1. The Vendor Branch. A unmarried dealer branch is supported. The "import" command takes a chain of releases from a supply code seller (referred to as a "seller" even supposing no money is concerned), putting them on a unique "Vendor" branch. The Vendor department is considered part of the "Main line" of improvement, although it ought to be merged into regionally changed files on the RCS Main department before the "import" is whole. See Section 3H ("import").
2. Your Working directory. A checked-out running directory, can be handled like a non-public branch. No one but you may contact your documents. You have whole manipulate over when you encompass paintings committed by means of others. However, you can not devote or tag intermediate versions of your work.
Three. A Development branch. A institution of builders can proportion adjustments many of the organization, without affecting the Main line of improvement, via developing a department. Only the ones who have checked-out the department see the changes devoted to that department. This sort of branch is typically temporary, collapsing (i.E. Merge and neglect) into the Main line whilst the mission requiring the branch is finished. You also can create a personal branch of this type, allowing an man or woman to commit (and tag) intermediate revisions with out converting the Main line. It have to be controlled precisely like a Development Branch -- collapsed into the Main line (or its parent branch, if that isn't always the Main Branch) and forgotten whilst the paintings is carried out.
Four. A Release branch. At release time, a branch ought to be created marking what became launched. Later, small adjustments (every so often known as "patches") may be made to the release with out together with the entirety else at the Main line of improvement. You keep away from forcing the purchaser to just accept new, likely untested, functions delivered for the reason that release. This is also the manner to accurate insects found at some stage in trying out in an surroundings where different developers have persevered to decide to the Main line at the same time as you're checking out and packaging the discharge. Although the inner format of this sort of department (department tag and RCS branches) is the same as in a improvement branch, its reason and the way it is managed are one-of-a-kind. The principal difference is that a Release department is commonly Permanent. Once you allow a launch out the door to clients, or to the next degree of anything technique you're the usage of, you have to retain for all time the department marking that release.
Since the department is permanent, you can not include the department fixes into the Main line by using "collapsing" (merging and forgetting) the discharge branch. For large changes to many documents on the release department, you may should carry out a branch merge using "replace -j -j ". (See 4C.7) The most common manner to merge small adjustments returned into Main line development is to make the change in each places concurrently. This is quicker than looking to carry out a selective merge.
CSS Tutorial
Question 11. What Is Cvs For? What Does It Do For Me?
Answer :
CVS is used to maintain tune of collections of documents in a shared listing known as "The Repository". Each series of files may be given a "module" name, that is used to "checkout" that collection. After checkout, files can be changed (the use of your favourite editor), "dedicated" back into the Repository and as compared in opposition to earlier revisions. Collections of files may be "tagged" with a symbolic call for later retrieval. You can add new files, put off documents you not need, ask for facts approximately sets of files in three distinct ways, produce patch "diffs" from a base revision and merge the devoted adjustments of other developers into your working documents.
Java XML Interview Questions
Question 12. How Do I Apply A Label To An Older Version Of A File?
Answer :
You have to first pin the file at the older model (Show History, pick out the model of interest and click “Pin”.) Then practice the label to the parent task. The label could be implemented to the “tip” revision of the unpinned files, but to the older model of pinned files. Then Unpin the document. The label ‘sticks' even after the pin is eliminated.
XML Interview Questions
Question 13. How Do I Remove A Label?
Answer :
This one is not intuitive. From within VSS Explorer, pick the challenge, display records, test Labels Only, locate the label of interest, click on on Details, choose the label text and delete it. Click Close, for you to ask in case you are positive you need to trade the label. Click Yes and you are accomplished.
Java XML Tutorial
Question 14. How Do I Find All Changes Between Two Dates?
Answer :
Here's a way to get a listing of the entirety that has changed seeing that a particular date and time from the command line. In the command "a" or "p", refers to a.M. Or p.M. Respectively. And the ~ is used to signify you want the history between the dates and times particular. Note that the later date and time should be unique first. -R makes it recursive. SS HISTORY $/mybranch -R -VD3/03/95;3:00p~3/03/95;nine:00a
Question 15. How Do I Get With Respect To A Label?
Answer :
Need to use the '-v' transfer with an 'L' after it to suggest a label (-R is for recursive): SS GET $mission -VLmy label -R
XMLHttpRequest (XHR) Interview Questions
Question sixteen. How Do I Pin All The Files Within A Project?
Answer :
You can do this the usage of the command-line pin parameter and the wildcard person for the document call.
For example: SS PIN $/MyProject/*.* -VLver1
ebXML Tutorial
Question 17. Where Can I Find The Ssscc Api?
Answer :
Microsoft discourages the use of the SSSCC API. Instead they advise you operate the OLE Automation interface.
However, if you still want to apply the API you could request the MSSCCI spec by using writing to msscci@microsoft.Com. They will send you the NDA you need to sign to get the spec, after which ship you the spec.
EbXML Interview Questions
Question 18. How Do I Select A Database From The Command Line?
Answer :
You can set the SSDIR surroundings variable to factor to the area of the database's SRCSAFE.INI file. • Chuck Kollars discusses the tradeoffs of a unmarried vs multiple databases at his internet site.
HTML Interview Questions
Question 19. Does Vss Ole Automation Support Label Comments?
Answer :
VSS 6.0 absolutely supports label feedback. Label feedback, however, are not available in VSS 5.Zero.
XML DOM Tutorial
Question 20. Does Vss Ole Automation Support Administrative Functions?
Answer :
VSS 6.0 supports a few administrative functions.
XML-RPC Interview Questions
Question 21. Is It Possible To Trap File Deletions And Rollbacks Using An Add-in/vss Ole Automation?
Answer :
These occasions are not supported as of this posting by way of Rich Knox of Microsoft: Trapping Rollbacks/Deletions.
Question 22. How Do I Retrieve The Comment From A Specific Version Of A File?
Answer :
This requires that you iterate through every version of the record seeking out the label you want. Once the precise version of the document is identified you may retrieve the remark for that model. Below is some pattern VB code demonstrating this: For Each ob VSS Version In ob VSS Object.Versions If objVSSVersion.Action = "Beta 1" Then MsgBox(objVSSVersion.LabelComment) End If Next
XML-RPC Tutorial
Question 23. What Does Cvs Stand For? Can You Describe It In One Sentence?
Answer :
"CVS" is an acronym for the "Concurrent Versions System". CVS is a "Source Control" or "Revision Control" device designed to maintain music of source adjustments made by using companies of developers running on the equal files, permitting them to live in sync with each other as every person chooses.
XSD Interview Questions
