Top 100+ Wml Interview Questions And Answers
Question 1. How You Define Wap?
Answer :
WAP is stands for Wireless Application Protocol. Using WAP protocol we display net contents on wi-fi customers.Instance: mobile smartphone, i-pod etc.
Some basic data approximately WAP are given below:
WAP is used as an application communication protocol.
Using WAP we will access offerings and information.
We can inherited WAP from Internet requirements.
WAP is designed for hand-held devices Like: mobile telephones, i-pod etc.
Using WAP we are able to made micro browsers.
WAP guide the WML(Wireless Markup Language) language to create programs.
Question 2. What Do Understand From Wml?
Answer :
WML is a reduced name of Wireless Markup Language. Using WML we are able to write the software that work on WAP.
Web Pages that we create using WML are called as 'Decks' here Decks are the set of Cards.We can say that WML is primarily based on XML however it has also inherited some art of HTML
XML Interview Questions
Question 3. How You Define Wap Micro Browsers?
Answer :
We use WAP Micro Browsers for small handhold wi-fi gadgets,Like: cellular phone.It is a small software program than it is able to paintings with small hardware CPU and memory.
Using Micro Browsers we will examine the WMLScript which is reduced version of JavaScript.
Question four. What Do You Understand From Wmlscript?
Answer :
Using WMLScript we can run small code on WAP browsers utilized in small wireless devices.We can say that WML Script is a small code JavaScript language.It is use to store the reference of script Url.
Before run WML Script in to the WAP browsers, we have to compiled WML Script into byte code on server.
XML Tutorial
Question 5. Give Us Some Example Of Wap?
Answer :
Some primary example of WAP. These are given Below:
Using WAP we will get statistics of train time-desk.
Using WAP can buy tickets.Like: film,adventure price ticket and many others.
Using WAP we perform challenge like that Flight check in
We also can viewing visitors facts.
We can get information about cutting-edge weather situation.
Using WAP we will do also buying and selling of shares.
We also can display recreation results on our small wi-fi gadgets.
HTML Interview Questions
Question 6. What Is The Wml Tags?
Answer :
We write WML code within the <wml> tag. Generally, we use WML to write text however use of tables and snap shots are slickly prohibited in WML.
We shop file of WML Application by means of .WML extension.
We begin WML code with <wml> and ends with </wml> tag. In WML every started out tag ought to be closed. We can not write<WML> behalf of <wml>.
Question 7. How You Define Wml Decks And Cards?
Answer :
Each WML pages is called as Deck.They are able to construct as a hard and fast of playing cards in which each Deck is related with others.
When we accessed WML page from mobile smartphone than all of the cards related to the web page are downloaded to from internet server.
HTML Tutorial HTML 5 Interview Questions
Question eight. Using An Example How To Create An Wml Document?
Answer :
An example which suggests you the way to create an WML report.
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card id="JavaScript" title="JavaScript Tutorial">
<p>
Using JavaScpt we can make our HTML web page dynamic. </p>
</card>
<card id="CSS" title="CSS Tutorial">
<p>
Using CSS we will insert some interactive features into the HTML web page.</p>
</card>
</wml>
Question 9. How To Use Paragraph And Line Break Into The Wml?
Answer :
An example which display you a way to use paragraph and Line break in WML.
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card title="Paragraph"> <p>
Here write a paragraph
</p>
<p>
This is first line<br/>This is second line
</p></card>
</wml>
Adobe Flex Interview Questions
Question 10. How To Format Text In Wml?
Answer :
An example which indicates a way to format text usig WML:
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card title="TextFormat">
<p>
normaltext<br/>
<em>emphasizedtext</em><br/>
<strong>strongtext</strong><br/>
<b>boldtext</b><br/>
<i>italictext</i><br/>
<u>underlinetext</u><br/>
<big>bigtext</big><br/>
<small>smalltext</small>
</p>
</card>
</wml>
HTML 5 Tutorial
Question eleven. How To Create Table Using Wml?
Answer :
We can create table the use of WML:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML.1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card id="no1" title="card1">
<p>
<table column3="2" boder="1">
<tr>
<td>Cell1</td>
<td>cell2</td>
<td>cell3</td></tr>
</table>
</p>
</card>
</wml>
Dynamic HTML Interview Questions
Question 12. How To Create Tables Using Wml?
Answer :
We also can create desk using WML language. Like that,
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card title="Table"><p>
<table columns="3">
<tr>
<td>Cell 1</td>
<td>Cell 2</td>
<td>Cell three</td>
</tr>
</table>
</p>
</card>
</wml>
XML Interview Questions
Question thirteen. How You Use Links And Images In Wml?
Answer :
We Link WML pages with the aid of <anchor> and <a> tag.
We use <anchor> tag while we need to carry out some particular assignment like that 'next', previous' or 'refresh'.
Where the use of <a> tag we constantly overall performance a 'next' tag without using variables.
Adobe Flex Tutorial
Question 14. How To Get Input From User In Wml?
Answer :
We can get enter from user in WML within the form of enter fields,choose and choice,subject set etc.
I even have given a instance to expose you the way create input fields.
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card title="InputField">
<p>
User_Name: <input name="User_Name" size="15"/><br/>
Email_Id: <input name="Email_id" size="20" format="*N"/><br/>
Mobile_No: <input name="Mobile_No" size="10"/>
</p>
</card>
</wml>
Question 15. What Are The Wml Task? How To Perform Them?
Answer :
WML mission is that we perform an motion when a occasion occur.
I have given you an example which shows you how to perform subsequent and previous undertaking.
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card>
<p>
<anchor>
Next page
<go href="next.Wml"/>
</anchor>
</p>
<p>
<anchor>
Previous Page
<prev/>
</anchor>
</p>
</card>
</wml>
XHTML Interview Questions
Question sixteen. How Can We Refresh Card Variables?
Answer :
We use <refresh> tag whilst we want to refresh some particular card variables.
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card>
<p>
<anchor>
Refresh curret web page
<go href="currentpage.Wml"/>
<refresh>
<setvar name="v" value="100"/>
</refresh>
</anchor>
</p>
</card>
</wml>
XHTML Tutorial
Question 17. What Noop Task? Give An Example?
Answer :
We use Noop challenge when we not want to do any operations.We use <noop> tag while we need to override deck-level factors.
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card>
<p>
<do name="back" type="prev" label="Back">
<noop/>
</do>
</p>
</card>
</wml>
Java XML Interview Questions
Question 18. How To Use Timer In Wml?
Answer :
We can set Timer in WML.We express time unit of timer as 1/10 of a second. Below I have given you with a view to display text on WML page for six seconds.
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card ontimer="timetest.Wml"><timer value="60"/>
<p>Write some textual content here</p>
</card>
</wml>
HTML Interview Questions
Question 19. What Are The Wml Variable?How To Use Them?
Answer :
Use of variables in WML is that once customer need to exchange over card to card in a deck,than consumer must need to keep the information into variables.
We can use variables in WML sing two methods:
Can set a variable the use of setvar Command: Suppose that if customer need to execute cross,prev and refresh kind assignment than they are able to use setvar command and create a variable with a particular cost.
Example:
<setvar name="x" value="9999"/>
Can set a variable with an input element: If we need to set variable with an input,choose, choice and so forth input detail.
Example:
<card id="card1">
<select name="enotes">
<option value="PHP">PHP Tutorial</option>
<option value="CSS">CSS Tutorial</option>
<option value="WAP">WAP Tutorial</option>
</select>
</card>
We can use this created variable enotes into the card2.
<card id="card2">
<p>You have selected: $(enotes)</p>
</card>
In the above example we create an variable enotes in card1 and passed the chosen enotes into card2 by variable enotes.
Java XML Tutorial
Question 20. How To Perform Validation In Your Wml?
Answer :
We can validate our wml with the aid of using Microsoft XML parser(Which is used to create wmll validator. Now. To prform validation we paste our wml into the text region and validate them with submit validate button.
Example:
<?Xml version="1.0"?>
<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN"
"http://www.Wapforum.Org/DTD/wml_1.1.Xml">
<wml>
<card id="card1" title="Card 1">
<p>Hello User!</p>
</card>
</wml>
XMLHttpRequest (XHR) Interview Questions
Question 21. How You Define Wsdl?
Answer :
WSDL stands for Web Service Discovery Language. It is an markup language that's used to describe net offerings.
We use WSDL port to describes the interfaces (legal operations) those are uncovered by using an internet carrier.
Question 22. How You Define Disco And Uddi?
Answer :
DISCO is stands for Discovery.It is an internet carrier discovery device that is used to discover the url of Web offerings of XML addessed on net server and sae document on nearby disk in step with each XML provider.
Where as UDDI is stands for Universal Description ,Discovery and Integration.It is plateform unbiased framework.Using UDDI web service to be had to the customer via describing the web service using a WDSL file and then registering the Web service into UDDI Directory. The UDDI Directory carries tips to the Web service and the WDSL report for the Web carrier. After this is carried out the Client Applications can find out the Web provider the use of the UDDI Directory.
The UDDI specification calls for 3 factors as given below:
White Pages: This is used to offer business touch information
Yellow Pages: This is used to prepare Web services in those categories like utilization billing provider, authorization provider and so forth.
Green Pages: This is used to provide certain technical statistics of pages approximately individual offerings.
EbXML Tutorial
Question 23. Can I Use Embedded Wmlscript In My Wml Pages?
Answer :
No, you cannot use embedded WMLScript on your WML pages. You want to location your scripts in seperate documents and reference them out of your WML decks.
Advanced jQuery Interview Questions
Question 24. Which Functions Are Available In The Wmlscript Lang Library?
Answer :
The functions in this section are accessed with the aid of Lang.FunctionName abs(quantity) returns the absolute value of variety min(number1,number2) returns smallest of number1 and number2, or number1 if equal min(number1,number2) returns largest of number1 and number2, or number1 if identical parseInt(string) returns the integer cost of string parseFloat(string) returns the floating point value of string isInt(string) returns actual if string can be converted to an integer isFloat(string) returns true if string can be converted to a floating point value maxInt() returns the maximum supported integer price
HTML five Interview Questions
Question 25. What Are The Data Types Used In Wmlscript?
Answer :
WMLScript is a weakly typed language that offers no kind checking at some stage in the compile time or the run time.
WMLScript makes use of the facts kinds as follows:
Boolean: that is the information type used for the values like genuine or false and it normally offers in decision making.
Integer: this is a facts type containing the numerical values
Floating-point: that is the facts kind used to provide the value in decimal points like 1.00, 1 e-10.
String: this is the information type that stores the values within the form of characters in a contiguous reminiscence vicinity.
Invalid: is the facts type that describes the value of a feature valid or invalid.
WAP Tutorial
Question 26. What Is The Use Of Wml Decks?
Answer :
WML file this is used to create an software is known as as deck and it presents way to feature extra pages.
Deck affords the insertion of the information into one or extra cards which is also called as pages.
Deck interacts with the user and the framework on which the utility is being constructed.
Decks are saved on a configured web server that serves the reason of together with the MIME sort of records.
This additionally consists of the plain HTML documents as properly with their variants intact within the file vnd.Wap.Wml.
EbXML Interview Questions
Question 27. What Are The Different Wml Commands Used In Wmlscript?
Answer :
The instructions permit the statements to be written in an object oriented way and it additionally provide other provisions to make the code look short.
WML instructions utilized in WMLScript are as follows:
Formatting instructions:
<p>: this is used to design the paragraph consistent with the necessities.
<b>: this is used to make the paragraph formidable in step with the requirements.
<big>: this is used to make the paragraph appear big in step with the requirements.
<em>: that is used to emphasize at the paragraph in keeping with the requirements.
<I>: this is used to make the paragraph italics in line with the requirements.
Inserting pics:
<img src="image-path/image - name" alt="Hello" />
Using Tables:
<table>: this defines the table and used inside the starting of the table location to show it.
<tr>: it defines the row of the table.
<td>: it defines the statistics of the row this is supplied within the desk.
<Thead>: it defines the desk header of the table.
Adobe Flex Interview Questions
Question 28. Write A Program To Show The Process Of Receiving The List Of Shops In User’s Location?
Answer :
WMLScript is used to offer the interplay among the user software and the server.
It gives the usage of procedural factors that may be used to control the navigation to other pages or playing cards.
The program lets in person to enter the us of a code and a list may be generated of the shop which can be located in its area:
<card id="cM" title="MY_DOMAIN.Com">
<p>
<b>Call me:</b><br />
<a href="wtai://wp/mc;%2B19035551212">903-555-1212</a>
</p>
</card>
Question 29. What Is The Process Where Wml Cards Request The Device To Access Wap?
Answer :
WML cards are similar to pages at the Decks which might be used to request the services on the device to get admission to WAP.
WAP gateway acts as a bridge among the mobile device and World Wide Web for the communique cause.
It provides the pages or cards from one machine to some other gadget the usage of the proxy at the WWW.
The gateways are used to ship the WML playing cards within the shape of a shape applicable to use in a cell tool.
The process can’t be seen through the tool but the pages may be accessed using the browser and the URL
WAP Interview Questions
Question 30. What Is The Use Of Functions In Wmlscript?
Answer :
The capabilities are used to mix the statements that may be done together with out writing it in a different way.
Function statement in WMLScript may be accomplished using the announcement as:
extern characteristic identifier(FormatParameterList) Block ;
The extern key-word that is used inside the statement provide the characteristic written out of doors and described from outdoor simplest.
The feature can be given that includes the parameters and written as noted like:
function RunTime(distance, velocity) var time = distance / speed; return time; ;
- The go back keyword this is used offers the value that desires to be lower back to the function.
