Top 100+ Web Methods Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Eai?
Answer :
EAI or Enterprise Applications Integration may be defined as information that can be integrated from disparate applications regardless of the platform, allowing the sharing of business methods amongst more than one organizations.
Question 2. What Are The Major Categories Of Eai?
Answer :
Integration may be at special application layers:
•Data Level Integration:
Batch records switch, OR
On-line propagation of information updates
•API Level Integration:
Data is accessed via published API services
•Service Method Level Integration:
Common services shared via exclusive applications
•User Interface Level Integration:The controller reacts to the consumer input. It creates and units the version.
Common consumer interface (e.G. Net based totally) for unified get right of entry to to more than one programs.
Network Technical Support Interview Questions
Question three. What Are The Advantages Of Eai?
Answer :
Advantages of EAI answers are:
•Streamlines enterprise methods and helps boost organizational efficiency.
•Real time statistics get admission to among systems.
•Maintains information integrity throughout multiple structures.
•Speedier transactions at reduced expenses.
•If one of the programs misbehaves and requires to be close down for maintenance, then with EAI, we will without difficulty “decouple” it from relaxation of the systems. Which avoids having to bring down different systems.
Question four. What Are The Disadvantages Of Eai?
Answer :
The principal disadvatages of the use of EAI systems:
•Constant alternate: The very nature of EAI is dynamic and calls for dynamic mission managers to control their implementation.
•Lack of EAI professionals : EAI calls for understanding of many issues and technical factors.
•EAI is a device paradigm: EAI isn't always a tool, however as a substitute a device and should be implemented as such.
•Building interfaces is an artwork : Engineering the answer is not enough. Solutions want to be negotiated with user departments to attain a common consensus at the very last final results. A lack of consensus on interface designs leads to excessive attempt to map among various systems information requirements.
•Loss of element : Information that regarded unimportant at an in advance degree may additionally emerge as essential later.
•Accountability : Since so many departments have many conflicting necessities, there have to be clean duty for the machine's very last shape.
Service Oriented Architecture (SOA) Tutorial
Question 5. What Are The Main Companies Which Provide Eai Tools / Software?
Answer :
•TIBCO
•webMethods
•Vitria
•iPlanet
•MQSeries (IBM)
•iPlanet
•BizTalk (Microsoft)
•WebLogic (BEA)
Pega Systems Interview Questions
Question 6. What Is Webmethods?
Answer :
A company that gives integration gear. The key merchandise encompass Integration Server, Enterprise Server, Business Integrator, Workflow and Mainframe Integration Server. WebMethods is a enterprise, no longer a product.
Question 7. What Are The Modules Of Webmethods Product Suite?
Answer :
•Integration and B2B
•Service Oriented Architecture
•Business Process Management
•Business Activity Monitoring
EDI (electronic data Interchange) Interview Questions
Question eight. What Are The Tools Of Webmethods Integration?
Answer :
•webMethods Adapters
•webMethods Developer
•webMethods Integration Server
•webMethods Integration Platform
•webMethods Broker
•webMethods Monitor
•webMethods Optimize for Infrastructure
•webMethods Trading Networks
•webMethods EDI Module
•webMethods EDIINT
•webMethods eStandards Modules
•webMethods PIM
Question nine. What Is Developer?
Answer :
webMethods Developer is a graphical improvement tool that you use to construct, edit, and test integration good judgment. It offers an incorporated development surroundings in which to develop the good judgment and assisting items that perform the paintings of an integration solution. It also gives equipment for testing and debugging the solutions you create.
JMS(Java Message Service) Interview Questions
Question 10. What Is An Element?
Answer :
An element is an item that exists within the Navigation panel in webMethods Developer.Elements consist of folders, services, specifications, IS file types, triggers, and ISschemas. In the Navigation panel, servers and applications are not taken into consideration to be factors.
Question eleven. What Is A Startup Service?
Answer :
A startup provider is one that Integration Server mechanically executes when it loads a bundle into reminiscence.
SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question 12. What Is A Flow Service?
Answer :
A glide provider is a provider this is written in the webMethods waft language. This simple yet effective language lets you encapsulate a sequence of offerings within a single carrier and manage the go with the flow of information among them.
Network Technical Support Interview Questions
Question 13. What Is The Pipeline?
Answer :
The pipeline is the general term used to refer to the information structure wherein input and output values are maintained for a go with the flow carrier. It lets in services inside the float to percentage information.The pipeline begins with the enter to the float carrier and collects inputs and outputs from subsequent offerings inside the glide. When a provider inside the glide executes, it has get admission to to all information inside the pipeline at that factor.
Question 14. How To Invoke A Service From A Browser ?
Answer :
Use a URL within the form:
http://servername:port/invoke/folder.SubFolder.SubsubFolder/serviceName
(the package deal name is not part of the URL in any way)
Question 15. What Happens When The Pub.Glide:tracepipeline Service Is Invoked?
Answer :
The Integration Server logs the call-cost pairs within the pipeline at that point
Siebel EAI Interview Questions
Question 16. When Creating A Branch Flow Element, What Is The Purpose Of The "scope" Field On The Properties Tab?
Answer :
To restriction pipeline get entry to to only the information in this report
Question 17. What Is The Primary Function Of The Built-in Pub.Drift:savepipeline Service?
Answer :
Save the cutting-edge pipeline to a named memory area on the Integration Server
Tibco BW Interview Questions
Question 18. When You Create And Save The Flow "my.P.C.:myflow" In The "mypack" Package, Where Will You Find The Code?
Answer :
In the "MyPacknsmypackmyFlowflow.Xml" record
Pega Systems Interview Questions
Question 19. What Is The Branch Operation?
Answer :
Branch operation conditionally executes an operation based totally at the fee of a variable at run time
Question 20. What Is The Default Behaviour, If A Flow Exit Does Not Specify A "from"?
Answer :
$loop might be assumed, and a com.Wm.Lang.Waft.FlowException may be thrown if the EXIT isn't in a LOOP
Service Oriented Architecture (SOA) Interview Questions
Question 21. An Integration Server Package May Have One Or More Startup Services. When Does A Startup Service Execute?
Answer :
Whenever the package deal is loaded or re-loaded
Question 22. By Default, The Webmethods Integration Server Has An Http Listener Assigned To Which Port?
Answer :
The Port is 5555
Question 23. How Can The Webmethods Integration Server Logging Date Format Be Changed?
Answer :
By editing the watt.Server.DateStampFmt parameter in the server.Cnf record
Ibm Websphere Message Broker Interview Questions
Question 24. When Coding Is Services, How Can A Variable Of Type Document Type Be Represented In Java?
Answer :
Variable of kind Document Type be represented as "IData "
EDI (electronic facts Interchange) Interview Questions
Question 25. When Creating Flow Services, What Is The Purpose Of A Sequence Operation?
Answer :
The reason of Sequence operation is to group a subset of Flow operations in order that they're treated as a unit.
Question 26. If The Webmethods Integration Server Is Started With From The Server Root Directory With This Command, "binserver.Bat -debug 9 -log None", What Does This Tell The Server To Do?
Answer :
Start in degree 9 debug mode and write all server log facts to the screen.
Oracle Integration Cloud Service (ICS) Interview Questions
Question 27. What Is The Default Behavior If A Flow Exit Does Not Specify A "from"?
Answer :
The EXIT will throw an java.Lang.NullPointerException.
JMS(Java Message Service) Interview Questions
Question 28. After A Default Installation, In Order To Use The Pub.File:getfile Service, What Needs To Be Done?
Answer :
pub.Report:getFile does now not require any modifications to the Integration Server.
Question 29. How To Use Sequence As The Target Of A Branch?
Answer :
Set evaluate label property of department step to actual. Then set the label property of sequence with the fee on which it desires to be processed.
Question 30. How To Restore A Session On A Server?
Answer :
Developer receives disconnected from the server if the server is going down or if there's a hassle inside the community. Donot close the developer.If you shut the developer you wont be able to store the modifications.Once the server arise or the network problem is resolved. You'll be routinely linked to the server after which you can retsore your session.
Question 31. How To Open A Session On A Different Server?
Answer :
Select "consultation" from the menu in toolbar and click open. Key within the server IP and port on which you have to open the relationship.The user call and password on that server.
Question 32. How Acls Affect Locking?
Answer :
ACLS are used to present the authorization to the precise person businesses.If u provide ACL to administrator then the admin institution users who're there in that organization they are able to have the acess to that particular service.Otherwise we cannot use it.This is referred to as ACL locking.
Question 33. How To Change The Order Of Steps In A Flow Service?
Answer :
We can change the Order of steps in a Flow Service of Various other offerings which can be referred to as in collection within Flow service the use of "Shift Up and Shift Down" buttons exists at pinnacle of Editor Panel.
As well we are able to circulate any service or Map internal a SEQUENCE or BRANCH using "Shift Left and Shift Right" buttons
SSIS(SQL Server Integration Services) Interview Questions
Question 34. When And Why Should We Use Transformers And Flow Services? How Are They Different From Each Other?
Answer :
Mapping is the manner of performing variations to remedy information illustration variations among offerings or report codecs. By linking variables to each different at the Pipeline tab, you could accomplish name ameliorations and structural alterations. However, to perform fee alterations you ought to execute some code or common sense.
Developer gives methods if you want to invoke offerings: You can insert INVOKE steps or you may insert transformers onto the Pipeline tab. Transformers are the offerings you use to accomplish cost differences at the Pipeline tab.
Question 35. What Are Structural Transformations?
Answer :
Splitting one area into numerous or merging fields, reordering quantities of a message or renaming fields are understand as structural transformations
Question 36. How To Move Flow Steps?
Answer :
Open the webMethods developer in EditPrespective.Select the drift step u wanna circulate simply drag it to the area u need to move.Otherwise use the arrow buttons at the editor pannel to transport the chosen waft steps.
Siebel EAI Interview Questions
Question 37. How To Remove A System Lock From An Element?
Answer :
System locks can be removed with the aid of making the server aspect files of the element as redable.Right Click on the elemet in developer that's device locked.And choose the lock houses. It will show the server side documents for the element.Make the files as readable and click on the referesh button in the developer.You will find that the element is not any extra locked.
Question 38. How To Find Elements In The Navigation Panel?
Answer :
Just proper click on on the element ehich u want to peer then u click Locate in navigation alternative then u can see that element in the navigation panel
Question 39. How To Find Dependants Of A Selected Element On The Server?
Answer :
Right click on the detail for which you need to locate the dependents in the navigational pannel.And click on on the choice locate dependents.
Question forty. How Do I Change The Jvm Used By Integration Server?
Answer :
To trade to the JDK utilized by webMethods you'll want to edit the IntegrationServerbinserver.Bat or IntegrationServer/bin/server.Sh report used to start up Integration Server.
Edit the record and change the following line to point to the JDK course
SET JAVA_DIR=C:optj2sdk1.4.2
Tibco BW Interview Questions
Question 41. How Do I Debug The Developer Ide Itself?
Answer :
Start the developer up in debug mode, similar to the Integration server:
cd pathToWMInstall/Developer/bin
developer.Bat -debug 10
Question forty two. What Is The Difference Between Drop And Delete Pipeline Variable?
Answer :
Drop pipeline is an explicit cleanup. It is a request for the pipeline to get rid of a variable from the available list of variables and make the item it refers to to be had for rubbish series by way of the Java Virtual Machine.
Delete is purely a design time operation to put off the variable from the cutting-edge view. It is most effective of use if you have created a variable that you failed to suggest to create. If you delete a variable that was there as it turned into formerly inside the pipeline whilst you exchange the view in developer you'll see the variable appear again.
Service Oriented Architecture (SOA) Interview Questions
Question forty three. How Do I See The Java Code For My Flow Service?
Answer :
Flow isn't always was java code. It is living on disk as XML representing the flow operations which is then parsed and became an in-memory java tree of the operations. Although the underlying code that implements the glide operations is java, it is stored on disk as XML.
Question 44. How Do I Throw An Exception When Using A Try-seize Block?
Answer :
Set a flag on your catch block or leave a variable holding the mistake message in the pipeline.
Outside the capture block put a branch on that variable or flag and if it's miles non-null then go out with failure or name the service that generates the exception.
Question forty five. How To Get The Current Index Of The List In A Loop?
Answer :
There is a special variable on the pipeline called $new release so that it will be incremented because the loop operator works up via the list.
Question forty six. How To Limit A Flow Service Executed Only By One Thread At A Time?
Answer :
•Create a java provider
•Create a non-public static object at the shared source (private static Object LOCK_OBJ = new Object(); )
•Have the code underneath at the java service source:
IDataCursor idc = pipeline.GetCursor();
IDataCursor idcResult = null;
attempt
// put this section into a important segment to ensure unmarried-threaded execution
synchronized(LOCK_OBJ)
Execute a go with the flow service the usage of Service.DoInvoke
idc.Spoil();
idcResult.Smash();
trap (Exception exc)
ServerAPI.LogError(exc);
idc.Smash();
throw new ServiceException(exc.ToString());
Question 47. How Do I Sort Using The Jdbc Select Adapter Service?
Answer :
Although there may be no tab to specify "order through" the same functionality is able to be special in the "SELECT" tab. One of the columns inside the is labelled "Sort Order" in an effort to let you specify the column(s) you want to sort by means of. To adjust the order: surely regulate the order of the columns selected.
Question forty eight. How Should I Organise Connection Pools?
Answer :
If you have got adapter notifications and adapter offerings then you may need to have separate connections. Otherwise you could get peculiar mistakes approximately transactions and so forth. You have to also avoid having connection swimming pools shared throughout one of a kind purposeful areas, although they are pointing to the same database. The cause for this is that tuning the scale of the pool turns into quite hard when you have more than one forms of usage of a pool. You are also not able to easily alternate the database settings for one without impacting on the other.
One technique that appears to work quite well is to have separate pools for every bundle (generally.. Not a hard and fast rule although), as your applications must generally be divided up in keeping with useful place too.
Question 49. How To Preserve Existing Pipeline Before A Restorepipeline Step?
Answer :
Set the "$merge" variable in restorePipeline or "merge" in restorePipelineFromFile to be true. This will make certain that the entirety inside the pipeline earlier than a restorePipeline step is preserved.
Question 50. What Is The Default Behaviour If A Flow Exit Does Not Specify A "from"?
Answer :
$loop will be assumed, and a com.Wm.Lang.Go with the flow.FlowException will be thrown if the EXIT is not in a LOOP
