YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Wcs Development Interview Questions And Answers - May 24, 2020

fluid

Top 100+ Wcs Development Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between Controller And Task Command.?

Answer :

Controller Command is the command that receives known as upon a request, similar to We have actions in struts and controller in Spring. Task is a step on this larger technique. Task command are the commands that perform specific assignment for a controller command, like provider classes in other frameworks. In order to complete the request, a controller command might also invoke more than one project instructions.

Other distinction are:

    There is a url mapping for controller command whereas Task command do not have URL mapped to them.
    Controller command receives invoked earlier than the challenge command.

Question 2. What Is Difference Between Product And Item?

Answer :

Item is a sale-able products in which as Product is a group of sale-able products which percentage sure attributes. For example - Cell telephone is a product whereas Samsung Galaxy S2 - White is an item.

Quantity is constantly connected to SKU ( Stock keeping unit ) or objects. Product quanity has no relevance in terms of identify the modern-day stock or reorder situation.

Networking Interview Questions

Question three. How Promotions Are Created And Stored In Wcs?

Answer :

Promotions are created either the usage of Management Center or Accelerator. PX_PROMOTION desk is used to save Promotions. Complete Promotion is saved as an XML string inside XMLPARAM column.
Other tables which can be used to store advertising associated records are:

CATENTCALCD

CALCODE

CLCDPROMO

Question 4. What Is Purchase Condition And Reward In Promotions?

Answer :

Purchase circumstance is the condition that ought to be fulfilled before a promoting is implemented and Reward is the benefit this is passed to consumer.

For Example: If promoting is "Buy 2 Quantity of  X,  Get Y Free" , Purchase circumstance is inclusion of two qty of X in Cart. Reward in this example could be 1 qty of Y.

Networking Tutorial

Question 5. What Steps Are Needed To Create A New Promotion Type?

Answer :

a. Create vital lzx documents( template , object definition and homes ), make config entries and then Build open Laszlo project ( for LOBTools ) in order that new promotion type should be displayed in control middle.
B. Create a new promoting kind xsl ( promoting kind template ) and then map it to the promotionn type.

Linux Interview Questions

Question 6. How Can You Check The Status Of An Order?

Answer :

By querying the STATUS from the ORDERS table.

Question 7. How Can We Remove A Jsp Page From Getting Cached?

Answer :

Remove the jsp entry from cachespec.Xml.

Linux Tutorial Active Directory Interview Questions

Question eight. Where Do We Store Db Configuration And How Can We Change That ?

Answer :

wc-server.Xml shops the DB configuration. We can either exchange it manually or via the use of setdbtype command.

Question nine. What Are The Steps To Create A New Business Policy?

Answer :

Step 1 - Create a brand new coverage definition by adding document in tables POLICY, POLICYDESC.

Step 2 - Associate the new coverage with its phrases and conditions by means of adding a record in relationship table POLICYTC.

Step 3 - Associate commands to the new coverage with the aid of including data in POLICYCMD.

Step four - Add reference to the policy in the repective contract xml report.

IBM WebSphere ESB Interview Questions

Question 10. How Access Control Policies Are Implemented In Wcs ?

Answer :

There are three factors i.E Users ( Who need get admission to ) , Actions ( What type of Access ) and Resources ( Whose Access ). The dating among aid and consumer is save in ACRELATION table and ACRESREL partner a resource and courting.

Question 11. What Are The Design Patterns Used In Wcs?

Answer :

MVC, Display Design and Command.

Windows server 2008 Interview Questions

Question 12. What Information Is Stored In Cacheivl Table And How Does This Help In Caching ?

Answer :

This desk data the modifications to product or category records in the database. This is referred through WCS for invalidating dynacache.

Networking Interview Questions

Question thirteen. What Is Sku ?

Answer :

SKU is Stock retaining unit. Items are called SKU as they're the narrowest identifier for which commercial enterprise wishes to tune amount.

Question 14. Why Can't We Add Products While Specifying Target Catalog Entry In Promotions?

Answer :

Product consult with class of Items and therefore cannot be related to a selected Stock preserving unit. Items can simplest be centered even as developing promotions.

Question 15. What Is B2c And B2b Business Model?

Answer :

B2C enterprise offers with selling merchandise without delay to purchasers while B2B business offers with selling / coordination with different agencies ( partners , vendors , affiliates etc ) for promoting merchandise.

Domain Name System(DNS) Interview Questions

Question sixteen. Explain Concept Of Hubs And Extended Site Stores?

Answer :

Hub and Extended web sites /shops are utilized in case of selling via companions and associates. Hub is the primary web site around which prolonged shops are created by/for the respective associate / associate. Store owner plays the prolonged web site administrations while usual manipulate over products remains with the web site.

Question 17. What Are Espots And How Do We Manage Them?

Answer :

eSpot is the mechanism in WCS to time table and show dynamic content. Content management for these slots are done thru Accelarator.

DHCP Interview Questions

Question 18. What Is Dynacache And Role Of Cachespec.Xml In Wcs ?

Answer :

Dynacache in WCS is the object cache. Instead of creating gadgets over and over , the shop items are rendered on the premise of matched policies. Caching policies are saved in a configuration report referred to as cachespec.Xml.

Linux Interview Questions

Question 19. Can We See Objects Cached In Dynacache?

Answer :

We can see , reveal and may even trade dynacache manually however for that we need to put in a seperate software provided with the aid of WCS.

Question 20. How To Enable Cross Site Scripting Protection In Wcs ?

Answer :

By specifying XSiteScriptingProtection within wc-server.Xml. Prohibited characters and attributes are distinctive within XSiteScriptingProtection to protect the application from any XSS connect.

WCS admin Interview Questions

Question 21. What Is An Asset Store ?

Answer :

Asset shops are collections of sharable assets (commercial enterprise artifacts, business procedures and storefront belongings) that may be leveraged in other stores.

Question 22. What Is An Attribute Dictionary And What Are Its Benefits ?

Answer :

Attribute dictionary is a set of common attributes that may be reused with the aid of multiple products.

The characteristic dictionary presents a primary vicinity to manipulate shared attributes, with the subsequent capabilities:

    The capability to standardize attributes.
    The capacity to without difficulty evaluate attributes shared by using merchandise and SKUs.
    The capability to fast alternate attributes in a single region to affect all catalog entries.

Question 23. What Is Sar File ?

Answer :

It's the Store Archiver that holds the store Assets within the compressed shape.

IBM WebSphere Administration Interview Questions

Question 24. What Is Suborder ?

Answer :

Part of the order that wishes to be shipped to a specific Address. There can be an Order in which special portions wishes to be added to distinct addresses. Each element in such case is a suborder.

Active Directory Interview Questions

Question 25. What Is Fulfillment Center ?

Answer :

Fulfillment center or Delivery Center is the store or warehouse from where the real delivery of products takes area.

Question 26. What Is A Retriable Command?

Answer :

A retriable command is a controller command which can re-execute itself after encountering a system-stage exception throughout the command execution.

IBM WebSphere MQ Interview Questions

Question 27. What Are The Benefits Of Smart Bean?

Answer :

A smart records bean uses a lazy fetch method to retrieve its very own statistics. This type of records bean can offer better performance in situations where no longer all facts from the get right of entry to bean is required, since it retrieves records only as required.

IBM WebSphere ESB Interview Questions

Question 28. Describe Marketing Subsystem And What Wcs Components Are Part Of This System?

Answer :

The Marketing subsystem is part of the WebSphere Commerce Server, and gives numerous advertising standards for your web page, designed to growth brand recognition, and to attract and keep customers. Components of the marketing subsystem offer capability to create advertising campaigns, such as consumer segments and advertising; and e-mail sports.

Various additives are:

1. Promotions
2. Auctions
three. ESpots
4. E Mail Campaigns
5. Hubs and Extended web sites for affiliates

Question 29. Describe Catalog Subsystem And The Tables Used In Wcs For Managing This ?

Answer :

The catalog subsystem or Catalog Management provides on-line catalog navigation, partitioning, categorization, and associations. In addition, the catalog subsystem consists of guide for personalized interest lists and custom catalog show pages. The catalog subsystem incorporates all common sense and facts applicable to an online catalog, which includes catalog groups (or categories), catalog entries, and any institutions or relationships among them.

Tables used for Catalog subsystem

1. CATENTRY
2. CATENTREL

Question 30. Is It Necessary To Register Controller Command In Cmdreg Table?

Answer :

It isn't necessary to enter information in the CMDREG desk, however an access should be made inside the struts-config.Xml. The controller command can be registered in the CMDREG desk by way of xml and SQL query.

Question 31. What Is Acugload?

Answer :

acugload is the utility to load the user get entry to organization in the appropriate database.

Question 32. What Is Acpnlsload ?

Answer :

acpnlsload hundreds the XML documents containing the display names and outlines, into the correct databases.

Question 33. What Is Acpextract ?

Answer :

acpextract extracts the get entry to control policy and access group records within the database and generates files that capture the facts in XML layout.

Home windows server 2008 Interview Questions

Question 34. Can We Call A Task Command By Specifying Action Mapping In Struts ?

Answer :

No, a undertaking command isn't always set up to address net requests at once.

Question 35. Explain The Trade Off In Using Data Bean Against Access Bean?

Answer :

DataBean's enforce extra caching than a AccessBean, so doubtlessly reduce calls to the database.

DataBean's are suitable to be used within the JSP pages that make up the web site / internet utility as the range of times is likely to be low and it should assist manage the number of transactions hitting the database.

AccessBean's are a great deal much less reminiscence extensive, so can be extra suitable to looping tactics and so on.

Question 36. Explain Exception Types In Wcs?

Answer :

Command can throw two sorts of exceptions:

ECApplicationException: This exception is thrown; if the mistake is associated with consumer input and it continually fail. When the consumer enters invalid parameter, this exception is always thrown. When this exception is thrown, the answer controller does not retry the command, despite the fact that the command is unique as retriable.

ECSystemException: This exception is thrown if a runtime exception or any WebSphere configuration errors takes place. Examples of this exception are Remote Exception, Create Exception or different EJB exceptions. When this exception is thrown, the solution controller retries the command if the command is retriable and the exception become due to either a database dead lock or database rollback.

Domain Name System(DNS) Interview Questions

Question 37. What Is The Purpose Of Bootstrap Files?

Answer :

Bootstrap files are XML files which WebSphere Commerce uses at some stage in instance advent to populate database tables with statistics after the schema has been created.

Once the facts has been loaded, you could see the preloaded statistics inside the desk. These files are used to retrieve records about the specific data, which includes calculation codes and pricing rules.

Question 38. Explain Relationship Between Catentry And Catentrel?

Answer :

The CATENTRY_ID is the foreign key within the ORDERITEMS desk and OICOMPLIST table. The CATENTRY_ID is the number one key inside the CATENTRY desk. The dating of the determine and infant CATENTRY_ID can be described in CATENTREL table. The CATENTRYTYPE_ID may be Product Bean, Item Bean, Package Bean, Bundle Bean, DynamicKitBean and CatalogEntryBean. The CATENTDESC carries all the descriptive statistics for the CATENTRY_ID and the CATENTRY_ID is the primary key inside the table.

The LISTPRICE includes the pricing records of the CATENTRY_ID. The OFFER desk carries the OFFER_ID of the CATENTRY_ID. The OFFERPRICE desk includes the offer rate of the CATENTRY_ID and the OFFER_ID is the primary key.

Question 39. Explain Something About Emspot?

Answer :

All the Marketing spot this is created in the utility may have record within the EMSPOT table. EMSPOT desk consists of EMSPOT_ID, STORE_ID, NAME, DESCRIPTION and USUAGETYPE ESMAPOBJ desk includes mapping between ESMAPOBJ_ID and the OBJECT_ID.

Question 40. What Are The Difference Between B2b And B2c?

Answer :

In B2C patron can get admission to save immediately and make online purchases whereas In B2B , Its the shop enterprise among groups.

DHCP Interview Questions

Question 41. What Is Store Access Bean?

Answer :

It's an access bean related to Store Table.

Question 42. We Need To Store An Attribute Color For Few Sku. What All Tables We Will Store Information In?

Answer :

Attribute "shade" will be stored as a record in tables ATTR and ATTRDESC. All feasible values for this characteristic will be saved in tables ATTRVAL and ATTRVALDESC. Association among Attribute , Attribute Value and Catentry could be saved in CATENTRYATTR table.

WCS admin Interview Questions

Question forty three. What Do You Mean By Optimistic Locking?

Answer :

Database tables are open for study/write over complete network for all customers/classes. It effects in accelerated throughput however effects inside the lack of updates at some stage in parallel get admission to.

For instance:-

    User x reads a document
    User y reads the same document
    User x updates that record
    User y updates the equal document

User y has now over-written the adjustments that User x made.

Question forty four. What Is Asset Store?

Answer :

Asset stores are collections of sharable resources that can be utilized in different stores. An asset save is generally composed of the assets that can be utilized by shops, but is in itself not a purposeful save and does now not conduct commercial enterprise transactions.

Question 45. What Are Different Types Of Calculation Usages Used In Wcs?

Answer :

WebSphere Commerce performs all calculations for one calculation utilization at a time. The order of calculation usages is stored inside the SEQUENCE column of the STENCALUSG database table. The entries in this desk are to begin with populated with data from wcs-bootstrap.Xml.

Question 46. What Are Controller Commands Used In Member Subsystem?

Answer :

UserRegistrationAddCmd for including the person. This will insert the statistics into tables

- USERS

- USERREG

- USERPROF

- USERDEMO

- ADDRESS

UserRegistrationUpdateCmd for updating the person profile.

LogOffCmd for logging out.

Customized Controller Commands in GOSP are GOSPNCIMHandShakeCmd used for authenticating the user, through hand shaking with NCIM. This command will search for consumer authentication token, if the authentication token is available, then the consumer will be allowed to join up.

GOSPNCIMUserRegistrationFormCmd used for developing the registration form for the user.

Question forty seven. What Is Commandcontext?

Answer :

CommandContext is the interface in WebSphere Commerce, which incorporates consultation and consumer information and set in the Controller command before the execute method is called.

Question forty eight. Why Jstlenvironmentsetup.Jspf Is Included In Jsp?

Answer :

This document retrieves and prepares the JSP page course, report direction and useful resource bundle direction which might be used by other JSP’s. The EnvironmentSetup.Jsp includes maximum commonly used attributes inclusive of storeDir, jspDir, includeDir, bundleDir, etc.

Question 49. What Do You Mean By Shipping Address And Billing Address Of Customer ? How Do We Store Them In Db?

Answer :

The transport and billing cope with of the client are stored inside the ADDRESS table. There are two records on this table - one is for delivery and other is for billing addresses. The ADDRBOOK_ID is the foreign key inside the ADDRESS desk. The ADDRESSTYPE could be S for shipping , B for billing and SB for both transport and billing.

Question 50. Explain About Blocking An Order?

Answer :

The order could be blocked with the aid of calling assignment command NotifyBlockCmd or the controller command BlockNotifyCmd. When the order is blocked, the fee of BLOCKED column within the ORDERS desk might be 1 (method the order is blocked).

Question 51. What Is Master Catalog?

Answer :

Master Catalog is a centralized location to control shops. Everything that is required for the store is present in grasp catalog. It is a single catalog that contains merchandise, items, relationships and costs that is required for sale in the shop.

Question 52. What Is A Fulfillment Center? Can A Store Have A Multiple Fulfillment Centers?

Answer :

Fulfillment facilities are utilized by shops as warehouses for delivery and receiving centers. One shop can have a couple of achievement facilities related to it.

Question fifty three. What Is The Role Of Helper Classes In Wcs?

Answer :

Helper class is a application magnificence that may be used with out prior coding and it reduces code redundancy.

Question fifty four. Which Method Is Invoked In The Data Bean For Calling An Access Bean?

Answer :

We can write the code to name get admission to bean in the populate () technique.

Question 55. What Are Loading Utilities?

Answer :

Utilities furnished via WCS for getting ready and loading information into WCS Database.

Question fifty six. What Is Optcounter ? How Does It Work ?

Answer :

OPTCOUNTER is the field utilized in all tables for Optimistic locking. Whenever a purchaser updates a record in the table , WCS increments the OPTCOUNTER for that table in order that this cost may be compared in case the other client attempt to replace it to peer if someone else updated it inside the duration between its retrieval and replace.

Question 57. What Is Attr Type Table Used For ?

Answer :

It is used for storing facts form of attribute values. Valid values: INTEGER, STRING, FLOAT, DATETIME, FREEFORM or BIGINT.

Question 58. Name Few Wcs Controller Commands Used In Your Application For Member Subsystem?

Answer :

    PostOrgEntityAddCmd
    PostOrgEntityUpdateCmd
    CheckUserInMemberGroupCmd
    LogonCmdImpl
    DBAuthenticationCmd
    LDAPAuthenticationCmd
    LogoffCmd

Question 59. What Are Different Order Status?

Answer :

Pending , Schedule, Submit , Pending Payment Approval , Payment authorization whole ,  Approve , CSR Edit , CSR Submit , Release , Shipment, Backordered , Order Transferred ,  Cancel , Close.

Question 60. What Are The Steps To Publish A Controller Command As A Web?

Answer :

    Identify the business good judgment which you need to show as a Web carrier.
    Identify the controller command that represents this enterprise common sense. If it is not to be had, then create a brand new controller command. You can write new instructions to name a set of present commands.
    Identify the necessary and non-obligatory parameters that this command requires.
    Create a WSDL description for the Web provider.
    Register the WSDL description.
    Write a JSP web page to compose a response.
    Deploy the provider. This consists of the deployment of associated files and assets. In case of a new command, you have to deploy and register it inside the WebSphere Commerce command registry.




CFG