YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Wcs Admin Interview Questions And Answers - May 24, 2020

fluid

Top 100+ Wcs Admin Interview Questions And Answers

Question 1. Explain The Access Control Policy?What Is The Purpose Of Access Control Policy?

Answer :

There are two varieties of get admission to control, each of which are coverage-based: command-level access manage and aid-degree get admission to manage.

Command-degree get admission to manage determines whether the user is allowed to execute the particular command within the store you have targeted.

Resource-stage access control policy can be applied to decide if the consumer can get right of entry to the resource in query.

Access control in a WebSphere Commerce application is composed of the following elements: users, moves, sources, and relationships.

Users are the humans that use the gadget. For get right of entry to manipulate functions, customers need to be grouped into relevant get right of entry to groups.

Actions are the sports that users can perform on the resource. For get entry to control purposes, moves should also be grouped into applicable action agencies. For example, a commonplace movement used in a store is a view. A view is invoked to display a shop web page to customers. The views used on your store need to be declared as movements and assigned to an action organization before they can be accessed.

Resources are the entities which can be blanketed. For example, if the movement is a view, the useful resource to be covered is the command that invoked the view, as an example com.Ibm.Commerce.Command.ViewCommand.

Relationships are the relationship among the consumer and the aid. Access manage policies may require that a relationship among the user and the useful resource be glad. For example, customers may additionally simplest be allowed to display the orders that they have got created.

Question 2. Explain The Dynacache?

Answer :

    Now a days the requirement is changed that caching need to be implemented for the content material that adjustments often.
    The bright answer for this is DynaCache system that is furnished by way of IBM Websphere Application server.
    Dyna Cache is to be configured to catch a few items and later primarily based on some matching guidelines Dyna cache retrive those objects from the cache.
    Caching guidelines are specified in Cachespec.Xml document.

Networking Interview Questions

Question three. What The Ejb Transaction Parameters?

Answer :

Possible values for TRANSATTRIBUTE are:

NotSupported:Bean can not be concerned in a transaction. If the purchaser has started out a transaction, the present transaction is suspended till the bean's approach has completed.

Required :Bean have to continually run inside a transaction

Supports :If the customer has started out a transaction, the bean joins the transaction.

RequiresNew:Bean usually starts offevolved a new transaction.

Mandatory:The client ought to begin a transaction when the bean is invoked.

Never :If the patron has started a transaction, the bean throws an exception.

Question 4. Which Are Different Types Of Entity Beans N Which One Is Used In Commerce?

Answer :

There are 2 sorts of entity beans available specifically

    BMP-Bean Managed Persistence
    CMP -Container Managed Persistence

CMP is used in trade to engage with the database in trade.

Networking Tutorial

Question 5. Which Are The Different Types Of Databeans. What Is Commonly Used In Commerce.When Do We Use It?

Answer :

A facts bean is a Java bean this is used inside a JSP page to provide dynamic content material. A information bean generally provides a easy illustration of a WebSphere Commerce entity bean.

There are  sorts of statistics beans: smart information beans and command data beans.

 A smart facts bean makes use of a lazy fetch method to retrieve its very own data. This type of statistics bean can offer better overall performance in situations wherein not all data from the get right of entry to bean is needed, because it retrieves facts simplest as required. Smart facts beans that require access to the database need to extend from the get entry to bean for the corresponding entity bean and implement thecom.Ibm.Commerce.SmartDataBean interface. When database access isn't required, the smart facts bean ought to amplify the SmartDataBeanImpl elegance.

A command information bean is predicated on a command to retrieve its facts and is a extra lightweight statistics bean. The command retrieves all attributes for the facts bean straight away, no matter whether or not the JSP page requires them. As a result, for JSP pages that use simplest a ramification of attributes from the statistics bean, a command facts bean may be highly-priced in terms of performance time. Command records beans also can expand from their corresponding access beans and enforce thecom.Ibm.Trade.CommandDataBean interface.

SmartDataBean is commonly used in wcs.We use command databean most effective while the use of Command databean is impractical.

Linux Interview Questions

Question 6. Which Are The Different Flavours Of Ejb In Wcs ?

Answer :

Different flavours of EJB available in WCS are Session Bean and Entity Bean.

Question 7. What Are Acessbeans? What Is The Advantage Of Accessbean?

Answer :

WebSphere Commerce commands engage with get admission to beans instead of directly with entity beans. Access beans offer a easier interface to clients, caching of the home object, and decreased name site visitors to the organisation bean.Access beans behave like Java beans, and hide all agency bean-particular programming interfaces from the patron, just like the JNDI, domestic and far flung interfaces.

Advantage of accessbean:

 At run time the get admission to bean caches the business enterprise bean domestic object because look usato the house item are steeply-priced, in terms of time and aid usage.

The get admission to bean implements a copyHelper object that reduces the quantity of calls to the enterprise bean whilst instructions get and set employer bean attributes. Only a single name to the enterprise bean is required when reading or writing multiple organisation bean attributes.

Linux Tutorial Active Directory Interview Questions

Question eight. State One Diff Between 6.Zero And 7.Zero Commerce Version?

Answer :

Social Commerce Support,Coshoping provision, rich look and experience,starter stores optimized for mobile devices.

Question 9. What Is Optimistic Locking?

Answer :

WebSphere Commerce uses an positive locking scheme that permits the database transaction isolation stage to be diminished from repeatable read to study committed. Using that scheme, database rows now not usually accessed simultaneously are not locked with an intent to update whilst they are study. Instead, whilst the replace is subsequently made, the row is checked to ensure it has now not been updated concurrently because it turned into study. If it has been updated concurrently, then the transaction is rolled lower back and the command can be restarted from the start in a new transaction, if appropriate. In this scheme, overall performance is stepped forward whilst concurrent updates do not commonly occur, due to the fact the tremendously costly technique of obtaining the database locks with reason to update is averted.

On the other hand, for those operations where concurrent updates are more likely to arise, pessimistic locking, wherein intent to update locks are received whilst the row is read, remains used, accordingly keeping off the more expensive technique of rolling lower back and re-beginning from the start in a new transaction.

IBM WebSphere ESB Interview Questions

Question 10. Which Are The Different Subsystems In Commerce?

Answer :

There are especially 6 subsystems to be had in WCS particularly:

    Catalog.
    Member.
    Order.
    Marketing.
    Merchandising.
    Trading.

Question eleven. How To Know Whether An Inventory Is Allocated For The Order Or Not?

Answer :

By checking in to OrderItems table InventoryStatus column.If that column has an cost as allc then an inventory is allotted for the order.

Home windows server 2008 Interview Questions

Question 12. How Many Types Of Inventory Exists?

Answer :

There are four styles of stock exists in wcs namely:

    ATP  
    Non ATP
    External Inventory
    No Inventory.

Networking Interview Questions

Question thirteen. What Are The Different Types Of Order Capture?

Answer :

WebSphere Commerce supports several mechanisms for filing orders.

A customer or Customer Service Representative can publish an order the use of any of the following methods:

    Requisition lists
    Wish lists
    Shopping carts
    Scheduled orders are ordinary orders
    Quick orders
    Copied orders
    Sales rates.

Question 14. How Many Ways Calcode Can Be Attached?

Answer :

3 methods calcode may be attached :

    Direct attachment: Here, we are able to attach a calcode to order or orderitem at once
    Indirect attachment: Here, we attach a calcode to catalog or catalog organization. Hence, each object in a particular catalog or catalog organization is circuitously attached to calcode this is attached to that catalog or catalog group.
    Default attachment: Here, we implicitly attach a calcode specifying a calcode to an orderitem in STENCALUSG desk.

Question 15. When Taxes Are Calculated?

Answer :

Taxes are calculated when we continue to checkout.

Domain Name System(DNS) Interview Questions

Question sixteen. What Are Calmethods?

Answer :

Calculation techniques use the facts that is part of calculation usages, calculation codes, and calculation scales to decide monetary quantities for order objects. Calculation methods are classified by means of the task that they carry out in the calculation framework and the part of the calculation framework to which the calculation approach belongs.

Question 17. What Is Fulfilment Center?

Answer :

Stores use success facilities as each stock warehouses and transport and receiving facilities. One keep will have one or many fulfillment centers.

 

DHCP Interview Questions

Question 18. What Is Calcode?

Answer :

While attachment is defined out of doors of a calculation code, the subsequent houses are described as part of a calculation code:

    A calculation utilization. This specifies the calculation type for which a calculation code may be used. Calculation usages are covered in Calculation usages.
    Calculation strategies which are used to qualify, calculate, and apply the calculation code.
    A flag indicating if a calculation code must be certified or no longer.
    A flag indicating if the calculation code is lively, inactive, or marked for deletion.
    The method of grouping order objects for calculations.
    A series range this is used to determine the order of calculations when multiple calculation codes of the identical calculation utilization practice to an order item.
    A time range at some stage in which the calculation code is in effect.
    These homes are described in the CALCODE database desk.

Linux Interview Questions

Question 19. Different Types Of Charges?

Answer :

There are 7 forms of charges, those are:

    discount
    delivery
    sales tax
    shipping tax
    coupon
    surcharge
    transport adjustment

Question 20. What Is Calculation Usage?

Answer :

Calculation utilization consists of styles of taxes that can be attached to an order item.
By default we've 7 forms of taxes like transport, bargain, transport tax, etc.
All the ones may be determined in CALUSAGE database table.

IBM WebSphere Administration Interview Questions

Question 21. Difference Between Static Kit And Packages?

Answer :

Packages: A bundle is an atomic series of catalog entries. It is that every one the items in a bundle can bought together but individual promoting of objects in a package isn't always allowed.

Static Kits:

    A static package is a set of products which are ordered as a unit.
    A static package will back order if any of its components are unavailable.
    A static package is first created as a package deal then configured with the aid of an administrator.

Question 22. What Is Attribute Dictionary?

Answer :

An attribute dictionary is a fixed of commonplace attributes and attribute values that can be reused by using more than one products. The attribute management device in Management Center offers business users the capability to create,replace, assign, and control product attributes.

Question 23. What Is The Difference Between Product And Item?

Answer :

Products: A product acts as template for a group of objects(or SKUs) that reveals the equal attributes.

Items: An object is a tangible unit of products that has a selected name, part range and charge.

IBM Websphere Application Server Interview Questions

Question 24. Which Tool Is Used For Catalog Management ?

Answer :

Product Management Tool.

Active Directory Interview Questions

Question 25. Explain The Sku,partnumber?

Answer :

Every product has a unique identification wide variety when it's miles Manufactured i.E.,PartNumber.SKU is a shop retaining unit that's more than a few whilst a products  are orderable.

Question 26. Difference Between Mastercatalog And Sales Catalog?

Answer :

There are  varieties of catalogs in a WebSphere Commerce gadget: grasp and sales. While a master catalog is the central region to manage all of your store's merchandise and offerings, a sales catalog is a subset of the merchandise and offerings found inside the grasp catalog.

      Every save inside the WebSphere Commerce machine have to have a master catalog. Only one grasp catalog can exist at a time, and multiple shops can proportion a master catalog. However, you can create one or greater income catalogs for purchaser display functions. A sales catalog has a flexible show structure that allows you to accomplice merchandise to multiple class, to healthy the requirements of your keep.

IBM WebSphere MQ Interview Questions

Question 27. How Can We Make A Command Retriable?

Answer :

A retriable command is a controller command which can re-execute itself after encountering a gadget-degree exception at some point of the command execution.

To make an existing controller command retriable, need to perform one of the following steps:

Set the retriable homes within the PROPERTIES column of the CMDREG database desk, wherein PROPERTIES is the default houses related to this command. The residences are in the property1=value1&property2=value2 shape, wherein propertyn is the name of the assets and valuen is the fee corresponding to the property.

Set an instance property <CommandRegistryRetriableProperty defaultValue="1" /> within the wc-server.Xml document.

Functional structure and Runtime structure of WCS 6.Zero/WCS 7.Zero.

IBM WebSphere ESB Interview Questions

Question 28. Which Exception Is Retriable?

Answer :

ECSystemException.

Question 29. Which Are Different Types Of Exceptions Used In Commerce?

Answer :

ECApplicationException : This exception is thrown if the error is associated with user enter and will continually fail. For instance, whilst a user enters an invalid parameter, an ECApplicationException is thrown. When this exception is thrown, the solution controller does no longer retry the command, despite the fact that it's far targeted as a retriable command.

ECSystemException : This exception is thrown if a runtime exception or a WebSphere Commerce configuration errors is detected. Examples of this kind of exception encompass create exceptions, faraway exceptions, and different EJB exceptions. When this form of exception is thrown, the answer controller retries the command if the command is retriable and the exception was resulting from both a database deadlock or database rollback.

Question 30. List The Different Business Models Of Wcs?

Answer :

The different commercial enterprise models of wcs are:

    B2C
    B2B
    Demand chain
    Supply chain
    Value chain and
    Extended websites.

Question 31. What Does Map.Mapxmi File Contain?

Answer :

Mappings from EJB bean attribute definitions to database table schema column definitions .

Question 32. What Is The Use Of Commitcopyhelper() And Refreshcopyhelper()?

Answer :

commitCopyHelper():Instead of the use of the far flung interface, CopyHelper Access Beans exist that contain getters and setters for CMP fields that don't exist at the faraway interface. The strategies inside the CopyHelper Access Beans write records to a hash table that during flip updates the database while commitCopyHelper() is called. The hash desk can document a couple of database modifications then update the database in a single transaction, not like the remote techniques which require one transaction consistent with trade.

RefreshCopyHelper():which does the opposite characteristic of commitCopyHelper(). The approach refreshCopyHelper() writes to the hash table from the database.

Question 33. Why Is Struts-config Entry Required While Creating A Jsp Or A Command?

Answer :

To map views to corresponding JSP pages .




CFG