YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Vxworks Interview Questions And Answers - Jun 02, 2020

fluid

Top 100+ Vxworks Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Memory Layout In Vx Works?

Answer :

The memory format in vxworks is known as flat physical cope with area,

The diagram indicates, how the reminiscence is been divided in to distinct regions on the right track board RAM

SysPhysMemTop()
SysMemTop()
FREE_RAM_ADDRESS
RAM_LOW_ADDRESS
LOCAL_MEM_LOCAL ADDRESS

Question 2. What Is Difference Between Signals And Interrupts?

Answer :

Signals will inform approximately that some invent has occurred. But while an interrupt has came about the gadget has to stop the modern task and has to replace to ISR.

Python Interview Questions
Question 3. How Vx Works Differ From Unix.?

Answer :

VxWorks runs in a single mode. No covered vs. Person mode switching is completed. Running in manager mode on most processors, and now not the use of traps for system calls.

UNIX gives aid reclamation; by using default, VxWorks does no longer.

VxWorks does now not have complete "procedure"; it only has obligations, or "threads".

Question 4. What Is Priority Inversion?

Answer :

When assignment with lowest priority is executing the highest precedence challenge has to wait till lowest priority mission releases the resource.

Python Tutorial
Question 5. What Is Ipc (inter Process Communication) ?

Answer :

A approach used to communicate among two method executing on same processor or on distinctive processor Any of this ipc can be used for conversation, Message queue , Pipes, Shared memory.

C Interview Questions
Question 6. What Is Task Switching?

Answer :

When kernel unearths maximum precedence undertaking than the modern running mission then it's going to preempt the modern-day walking mission and allocate memory for the highest priority assignment. Time taken to exchange from one mission context to some other challenge context some other venture context is referred to as assignment switching.

Question 7. What Are Message Queues And Pipes?

Answer :

Message queues and pipes are a manner of inter challenge conversation used to send and acquire message between two duties.

Pipes are virtual Io and unidirectional.Messages are despatched and obtained in shape of bytes. Message queue can be created with variable length messages are sent via passing deal with of the buffer which holds the message . Message queue created with queue period of one is referred to as as mailbox , it could be used for synchronization.

User reserved memory

System memory pool

WDB_POOL_SIZE

Vxworks + software

interrupt vector

desk,bootline, exception message

C Tutorial Embedded Systems Interview Questions
Question eight. Difference B/w Vxworks And Linux Os?

Answer :

VxWorks runs in one mode. No blanketed vs. Consumer mode switching is achieved. Running in supervisor mode on most processors, and now not using traps for gadget calls. Linux affords resource reclamation; by default, VxWorks does no longer. VxWorks does not have full "process"; it best has duties, or "threads".

Question nine. What R Scheduling Algorithms?

Answer :

There are 2 scheduling algorithms in Vxworks 

Priority based preemptive scheduling algorithm(Vx works- default)
spherical robin scheduling algorithm. (UNIX default)
C & Data Structures Interview Questions
Question 10. Advantages Of Vx Works And Why?

Answer :

Vxworks presents traits like Deterministic,Multitasking, Fast Context Switching, Support for Preemptive Based Scheduling Support for  Multiple Priority degree,Support for Inter Task Communication, Support for Inter Task Synchronization, Low Interrupt Latency Low Memory Footprint, Scalable

Which makes intertask communique quicker and context switching latency is reduced due to the fact, all tasks resides in not unusual address area,no swaping and paging of reminiscence is used. Vxworks can be scaled, pointless additives can be easily excluded.Reminiscence utilization could be significantly decreased due to this feature.

Vxworks is extendable, new components can be added like a challenge. 

JSON (JavaScript Object Notation) Tutorial
Question eleven. What Does Target Server Do?

Answer :

Target server provides host-based management of target sources wanted by way of improvement equipment:

Communication with debug agent on course.
Dynamic module loading and unloading.
Host-resident image table for target.
Allocation of memory on target for host equipment.
All Tornado tools use the Wind River Tool Exchange Protocol (WTX) to talk with the target server. The WTX protocol is documented.
Ruby Interview Questions
Question 12. What Is The Difference B/w Downloadable And Bootable Application?

Answer :

Bootable Project - A project used to configure and build VxWorks images for a specific BSP. Application code may be statically related to this sort of VxWorks photo, and the application’s start-up code can be exact.

Downloadable Project - A challenge used to manipulate and construct software modules which may be downloaded and dynamically related with a running VxWorks picture. Allows "on the fly" improvement.

Python Interview Questions
Question thirteen. What Is Tornado And Its Features?

Answer :

Integrated development surroundings For vxworks five.4 , twister used is two.0. 
An incorporated supply-code editor.
A project management facility.
Integrated C and C++ compilers and make.
The browser, Collection of visualization aids to monitor the target gadget.
CrossWind, Graphically enhanced supply-stage debugger.
WindSh, C-language command shell that controls the target.
An integrated version of the VxWorks goal simulator, VxSim.
An included version of the WindView software program good judgment analyzer for the target simulator.
Adaptive software program improvement Tutorial
Question 14. What Is Mutex ?

Answer :

Mutex is mutual exclusion, which presents exceptional maintain on resource .

In vxworks mutual exclusion semaphore supports distinct functions:

ownership
recursion
Deletion safety
priority inversion and priority inheritance.
Question 15. Difference B/w Taskdelay And Nanosleep?

Answer :

Taskdelay Wind vxworks: puts a project in delayed country for distinctive ticks,

Nanosleep posix : places manner in sleep for detailed nano seconds.

Automation Testing Interview Questions




CFG