YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Value Labs Aptitude Interview Questions And Answers - Jun 02, 2020

fluid

Top 100+ Value Labs Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. A Train one hundred ten M Long Is Running With A Speed Of 60 Km/hr. In What Time Will It Pass A Man Who Is Running At 6 Km/hr In The Direction Opposite To That In Which The Train Is Going ?

Answer :

Speed of teach relative to guy = 60 + 6 = 66 km/hr.

= sixty six * five/18 = 55/3 m/sec.

Time taken to skip the men = one hundred ten * 3/55 = 6 sec.

Question 2. Ram Bought four Dozen Apples At Rs. 12 Per Dozen And 2 Dozen Apples At Rs. 16 Per Dozen. He Sold All Of Them To Earn 20%. At What Price Per Dozen Did He Sell The Apples ?

Answer :

6 dozen apples = Rs. (12 × 4 + 16 × 2) = Rs. 80 

 Gain = 20% 

 S.P = Rs. (120/one hundred × 80) = Rs. Ninety six 

 Per dozen = Rs. (96/6) = Rs. 16

Aptitude Interview Questions
Question 3. In A Game Of 90 Points A Can Give B 15 Points And C 30 Points. How Many Points Can B Give C In A Game Of one hundred Points ?

Answer :

While A scores ninety points, B scores (ninety-15)=75 points and C scores (90-30)= 60 points

i.E., when B scores 75 factors, C rankings 60 points

=> When B scores a hundred factors, C ratings 6075×a hundred = eighty points

i.E., in a game of one hundred points, B can supply C (100-80)=20 points

Question 4. A hundred and fifty Men Consume 1050 Kg Of Rice In 30 Days. In How Many Days Will 70 Men Consume 980 Kg Of Rice?

Answer :

Rate of consumption of each guy = 1050/(150 * 30) = 7/30 kg/day

Let us say 70 men take x days to consume 150 kg.

Quantity consumed by using each object in x days = (7x/30) kg

Quantity fed on by using 70 men in x days = (7/30 x)(70) kg

= (7/30 x) * (70)  = 960

x = 60 days.

Question 5. 22004 – 29303 + 101299 – 59532 = ?

Answer :

22004 – 29303 + 101299 – 59532 

123303 – 888.35 = 34468 = 34500

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 6. A Alone Can Do A Piece Of Work In 6 Days And B Alone In eight Days. A And B Undertook To Do It For Rs. 3200. With The Help Of C, They Completed The Work In three Days. How Much Is To Be Paid To C ?

Answer :

C’s 1 day’s paintings = 1/three – (1/6 + 1/eight) = 1/3 – 7/24 = 1/24

A’s wages : B’s wages : C’s wages

1/6 : 1/eight : 1/24 = four:3:1

C’s proportion = 1/8 * 3200 = Rs. Four hundred

Question 7. In Digging A Pond 20 M * 10 M * five M The Volumes Of The Soil Extracted Will Be ?

Answer :

20 * 10 * five = 1000

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 8. The Greatest Number Of Four Digits Which Is Divisible By 15, 25, forty And 75 Is:

Answer :

Greatest wide variety of four-digits is 9999.

L.C.M. Of 15, 25, 40 and seventy five is 600.

On dividing 9999 by using 600, the remainder is 399.

 Required number (9999 – 399) = 9600.

Question 9. The Product Of Two Numbers Is 4107. If The H.C.F. Of These Numbers Is 37, Then The Greater Number Is:

Answer :

Let the numbers be 37a and 37b.

Then, 37a x 37b = 4107

 ab = 3.

Now, co-primes with product 3 are (1, three).

So, the required numbers are (37 x 1, 37 x 3) i.E., (37, 111).

 Greater number = 111.

VMware Aptitude Interview Questions
Question 10. A Person Crosses A six hundred M Long Street In 5 Minutes. What Is His Speed In Km Per Hour ?

Answer :

Speed = six hundred/ 5 x 60 m/sec. = 2 m/sec. = 2 x 18/5km/hr =7.2 km/hr

Question 11. Worker A Takes 8 Hours To Do A Job. Worker B Takes 10 Hours To Do A Job. How Long Should It Take Both A And B, Working Together To Do The Same Job ?

Answer :

first we want to calculate 1 hours paintings, then their collective work as A's 1-hour work is 1/eight

B's 1-hour paintings is 1/10

(A+B)'s 1 hour work = 1/8 + 1/10= 9/40

So both will finish the paintings in forty/nine hours=four four/9

Question 12. A And B Started A Business By Investing Rs.4000/- And Rs.5000/- Respectively. Find The A’s Share Out Of A Total Profit Of Rs.1800:

Answer :

A = Rs.4000/-

B = Rs.5000/-

A share four components & B percentage 5 parts

Total nine parts -----> Rs.1800/-

----> 1 component -------> Rs.2 hundred/-

A proportion = 4 components -----> Rs.800/-

Aptitude Interview Questions
Question thirteen. A Mixture Contains Alcohol And Water In The Ratio four : three. If 5 Liters Of Water Is Added To The Mixture, The Ratio Becomes 4: 5. Find The Quantity Of Alcohol In The Given Mixture.

Answer :

Let the quantity of alcohol and water be 4x litres and 3x litres respectively

4x/(3x+five) = four/five

20x = 4(3x+five)

8x = 20

x = 2.5

Quantity of alcohol = (four x 2.5) litres = 10 litres.

Question 14. A Boat Can Travel With A Speed Of thirteen Km/hr In Still Water. If The Speed Of The Stream Is 4 Km/hr, Find The Time Taken By The Boat To Go sixty eight Km Downstream.

Answer :

Speed downstream = (13 + four) km/hr = 17 km/hr.

Time taken to tour 68 km downstream =sixty eight/17hrs = 4 hrs.

Question 15. Sam And Joan Are Playing A Tennis Match. If The Probability Of Sam's Win Is 0.59, Then Find The Probability Of Joan's Win.

Answer :

Let event A = Sam wins and event B = Joan wins. Then,

P(A) = 0.Fifty nine

Since if Sam wins, Joan can not win and if Joan wins, Sam can not win, so we will say that the occasions A and B are mutually one-of-a-kind. Other than those  activities, there are

no any other viable results. So,

P(A)+P(B) = 1

zero.Fifty nine+P(B) = 1

P(B) = 1-zero.Fifty nine = zero.Forty one

Question 16. The Ratio Between The Length And The Breadth Of A Rectangular Park Is three: 2. If A Man Cycling Along The Boundary Of The Park At The Speed Of 12 Km/hr Completes One Round In 8 Minutes, Then The Area Of The Park (in Sq. M) Is:

Answer :

Perimeter = Distance included in eight min. =12000x 8m = 1600 m.

Let period = 3x metres and breadth = 2x metres.

Then, 2(3x + 2x) = 1600 or x = 160.

Length = 480 m and Breadth = 320 m.

Area = (480 x 320) m2 = 153600 m2.

Question 17. The Average Of Runs Of A Cricket Player Of 10 Innings Was 32. How Many Runs Must He Make In His Next Innings So As To Increase His Average Of Runs By 4?

Answer :

Average = total runs / no.Of innings = 32

So, total = Average x no.Of innings = 32 x 10 = 320.

Now growth in avg = 4runs. So, new avg = 32+four = 36runs

Total runs = new avg x new no. Of innings = 36 x eleven = 396

Runs made in the 11th inning = 396 - 320 = 76

Question 18. The Greatest Number Which On Dividing 1657 And 2037 Leaves Remainders 6 And 5 Respectively, Is:

Answer :

Required quantity = H.C.F. Of (1657 - 6) and (2037 - 5)

= H.C.F. Of 1651 and 2032 = 127.

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 19. Two Pipes A And B Can Fill A Tank In 20 And 30 Minutes Respectively. If Both The Pipes Are Used Together, Then How Long It Will Take To Fill The Tank ?

Answer :

we first get the filling in 1 minute for both pipes then we are able to upload them to get the result, as

Part crammed by way of A in 1 min = 1/20

Part stuffed with the aid of B in 1 min = 1/30

Part filled by (A+B) in 1 min = 1/20 + 1/30= 1/12

So each pipes can fill the tank in 12 minutes.




CFG