YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Unigraphics Nx Interview Questions And Answers - Jun 02, 2020

fluid

Top 100+ Unigraphics Nx Interview Questions And Answers

Question 1. What Do You Mean By Gateway Application In Ug?

Answer :

Unigraphics functions are divided into applications of not unusual abilities, inclusive of Modeling , NX Sheet Metal, Shape Studio, Drafting, Manufacturing, Assemblies and many others.

When you open Unigraphics, you're in the Gateway application because this utility is a pre-considered necessary to all other utility.

Question 2. What Is Master Model Concept?

Answer :

The same model is used from conceptual layout to the Drafting, Assembly, Analysis and Manufacturing. The idea of a digital assembly taken to its logical end ends in Master Model paradigm. If you change any aspect in Master Model, it will reflect in all different packages.

AutoCAD Interview Questions
Question three. What Do You Mean By Team Center?

Answer :

It is a PDM (Product Data Management) software which allows the corporation efficiently manage the layout, improvement, analysis, production through out the made of lifestyles cycle.

Question 4. How To Convert A File Created In Mm To Inches (conversion Of Units) In Ug?

Answer :

We can convert a file created in mm to inches via the usage of UG command activate.

Ug_convert_part (space) -in (area) 1234.Prt

Note: Save your report in which command activate displaying vicinity; Example:-

C:/users/username

Knowledge Management Tutorial
Question five. What Is Meant By Udf?

Answer :

User defined function is used to create the objects of various sizes in a unmarried file. We can create our very own shape features that automate commonly used layout factors. You can create and add the person defined capabilities (UDFs) to target solids. You can define the form and feature of features, and create hierarchical libraries of capabilities which can be tailored to our need.

Autodesk Inventor Interview Questions
Question 6. What Is Promote Body?

Answer :

When you've got an assembly this is work part, this feature lets you sell a frame from a loaded meeting component to the extent of the assembly. The sell frame stays associative to the authentic frame, that's referred to as the base frame.

Once you have got promote a body, you could perform operations on it, inclusive of including capabilities, performing Boolean operations among it and other bodies, and so forth. The outcomes of those operations are simplest seen at the level of the assembly work part in which the promote changed into created, and in some other meeting that references that part.

Question 7. What Is Wave Link Geometry?

Answer :

This choice create an accomplice copy of composite curve, comic strip, datum, point, face, body, mirror frame of part document in meeting file. Once you have got a wave linked boy you may perform operations on it. (Example: In Machining version you may upload wave hyperlink of Casting version and perform the machining operations)

Interior Designing Interview Questions
Question eight. What Is Extract Body?

Answer :

This option create an partner reproduction of a whole frame in component report. Features can then be delivered to Extract Body feature without performing on the authentic body. You can also determine whether or not you need he Extract Body characteristic to replace while the unique body is changed.

Question 9. What Are Part Families?

Answer :

This alternative permit you to create a own family of parts by growing a template element. You can use the Unigraphics spread sheet (through the Create button on the Part Families dialog) to create a desk describing the various element circle of relatives individuals.

Nginx Interview Questions
Question 10. What Do You Mean By Expressions?

Answer :

Expressions are mathematical or conditional equations used to govern the parameters of a model. With expressions, you could easily practice primary edits to a model. By changing the expressions that manage a specific parameter, you can re-size or re-function capabilities of a stable model

Three forms of Expressions are there

Airthmatic Expressions
Conditional Expressions
Geometric Expressions
Question eleven. What Is Direct Modeling Or Synchronous Modeling?

Answer :

Direct modeling techniques represents prolonged abilties for some of the extra primary Unigraphics features. Among those are face orientated operations, constraint based strategies, mixture regeneration and independence of feature history. You can use Direct modeling features on fashions that have been imported from different CAD structures and are nonparametric.

Unity three-D Interview Questions
Question 12. What Is The Limit For Undo?

Answer :

we can use Undo for 222 instances or till up to closing time stored.

AutoCAD Interview Questions
Question 13. How Many Colors In Are There In Ug?

Answer :

There are 216 shades in UG.

Question 14. How Many Layers Are There In Ug?

Answer :

There are 256 Layers in UG.

Question 15. What Are Grips? What Are There Uses?

Answer :

Grip packages may be completed as button action by specifying grip executable document names. The uses of Grip are

Simplify Repetitive Operations
Standardized Results
Interactive instructions.
Metallurgy Interview Questions
Question sixteen. What Do You Meant By Weight Management?

Answer :

The Weight management choice allow us to calculate and control the weight and other mass properties of parts, additives and assemblies based at the solid our bodies they contain.

Question 17. What Do You Mean By Knowledge Fusion?

Answer :

The Unigraphics NX Knowledge Fusion software affords a graphical user interface that permits us apply engineering expertise pushed regulations and design motive to geometric fashions and assemblies in Unigraphics.

ArchiCAD Interview Questions
Question 18. What Are The Different Types Of Modeling?

Answer :

There are 4 types of modeling.

Solid Modeling
Feature Based Modeling
Free Form Modeling
Sheet Metal Feature Modeling
Autodesk Inventor Interview Questions
Question 19. What Is Parasolid?

Answer :

Para strong is shape of translator that's used to open the better version Unigraphics element files to in lower version of Unigraphics. For example we can open the NX7.Five model part files in NX4.

Question 20. How Can We Create A Mosquito Coil?

Answer :

We can create a mosquito coil by using first creating an inclined helix curve and then projecting it to the bottom plane. Then we need to apply the sweep alongside guide command.

Pro Tools Interview Questions
Question 21. What Is Datum Plane? Why It Is Used?

Answer :

Datum Plane is reference feature that can be used to as creation device in building the model.

Question 22. What Is Datum Axis?

Answer :

Datum Axis, that is a reference object you may use to create different items, such as Datum planes, revolved functions, and extruded bodies. Datum Axis can be either relative or constant.

Question 23. What Is Constraint?

Answer :

Constraints limit structural motion and constitute mounts and helps. Constraints can be applied to faces or edges. (Restricting the diploma of freedom)

Autodesk Revit Interview Questions
Question 24. How Many Types Of Constraints Are There?

Answer :

There are  forms of constraints.

Geometrical constraints
Dimension constraints
Interior Designing Interview Questions
Question 25. What Is Sketching Plane?

Answer :

To create a sketch, you have to partner the Sketch function to a planar object. We can select a face or Datum aircraft. This plane is understand as sketching aircraft.

Question 26. What Is The Expansion Of Iges, Step, Dxf?

Answer :

IGES – Initial Graphic Exchanges Specifications.
STEP – Standard For The Exchange of Product Model Data
DXF – Data Exchange Format
Siemens PLC Interview Questions
Question 27. What Is Co-ordinate System? How Many Types Of Co-ordinate Systems Are There In Unigraphics?

Answer :

Co-ordinate System is a reference element. It makes use of X,Y and Z co-ordinates even as growing version.

Following are the three styles of Co-ordinate Systems

Work Co-ordinate System
Absolute Co-ordinate System
Existing Co-ordinate System
Nginx Interview Questions
Question 28. What Is The Difference Between Rotational Wcs & Dynamic Wcs?

Answer :

In Rotational WCS we will deliver the perspective via which the WCS need to rotate via typing it inside the area furnished, while in Dynamic WCS we will dynamically rotate the WCS and deliver the angle.

Question 29. What Is The Difference Between Sketch Curves & Basic Curves?

Answer :

Sketch curve are parametric and can constrain but primary curves are non parametric and can't constrain them.

Pro E Interview Questions
Question 30. How Many Types Of Geometrical Constrains Are There In Unigraphics Nx?

Answer :

There are 22 forms of Geometrical constrains in Unigraphics NX.

Question 31. How Many Layers Are There In Unigraphic (ug)?

Answer :

There are 256 layers in Unigraphics.

Question 32. In Which Command Do You Find Strings, Apex String, And Spline String?

Answer :

We locate these alternatives in section command of loose shape function.

Sheet Metal Interview Questions
Question 33. Where Do You Find Bounded Plane Command?

Answer :

We find the Bounded aircraft command in Insert –> Surface –> Bounded Plane.

Unity 3-d Interview Questions
Question 34. What Is Meant By Master Model Concept?

Answer :

The idea of digital meeting taken to its logical conclusion ends in Master Model paradigm. In this idea a master version of the aspect is designed and the equal is referred by using the ones in meeting, drafting, analysis and manufacturing branch of the particular employer.

Question 35. What Is The Displayed Part And Work Part. Where Does It Come?

Answer :

Displayed elements are the parts that can only be displayed however not editable at the same time as we can both display and edit a piece element. Both displayed component and work part comes underneath assembly.

Question 36. What Is Reattach?

Answer :

In Reattach, You can reattach a already created cartoon to a exceptional planar face or datum aircraft.

Metallurgy Interview Questions
Question 37. What Is String Mode?

Answer :

String mode is an option that is available at the same time as developing traces and arc the usage of simple curves. When the string mode is chosen we are able to draw non-stop lines or arc. If the string mode isn't decided on we are able to create simplest one line or arc at a time.

Question 38. What Is Reference Set?

Answer :

Reference set controls the the quantity of records that is loaded from each element and considered in context of an assembly. (Data likes Datum Planes, Axis, Solid body, Sheet frame, Sketches, Curves etc)

Question 39. What Is Top Down Assembly?

Answer :

In pinnacle down assembly we create the one of a kind parts inside the same assembly file and assemble it there itself.

Question 40. What Is Bottom Up Assembly?

Answer :

In bottom up assembly we create the one-of-a-kind components of an assembly in separate report and then get them and gather the usage of constraint.

ArchiCAD Interview Questions
Question 41. How Many Mating Constraints Are There In Assembly?

Answer :

There are eight mating constraints in meeting. Mate, Align, Angle, Parallel, Perpendicular, Center, Center, Distance and Tangent.

Question 42. How Many Ways To Find The Sketch Is Fully Constrained In Unigraphics?

Answer :

There are three ways to locate the cartoon is absolutely restrained.

In comic strip environment (status bar)
In part navigation
Checkmate
Pro Tools Interview Questions
Question 43. What Do Mean By Nurbs?

Answer :

NURBS is Non Uniform Rational Bezier Splines.

Question 44. What Is B Surface?

Answer :

B surface is Bazier floor.

Question 45. What Is The Use Of Expand Command?

Answer :

Expand command is used in Drafting. In the drafting application you can use increase to create and edit gadgets in precise view.

Question 46. What Is Section Strings?

Answer :

Section strings is defined because the curves which constitute the segment of the profile in Sweep alongside guide or Swept command.

Question 47. What Is Single Segment In Tube?

Answer :

By using single segment alternative in Tube we get a single clean solid along the manual curve.

Question 48. What Is Law Curve?

Answer :

The law curve option helps you to create a spline the usage of the regulation Sub-function. A law spline is described with the aid of a hard and fast of X, Y, and Z additives. You need to specify a regulation for every of these 3 components.

Question 49. What Is The Default Tolerance For Angle And Distance In Unigraphics?

Answer :

Angle – o.Five

Distance – 0.0254

Question 50. What Is The Minimum Blend Radius For A Sheet Metal?

Answer :

The minimal combination radius is a component tolerance.

Question fifty one. What Are Primitives?

Answer :

Primitive functions are the basic analytic shapes. They are non associative, which means they're now not associated to geometry used to create them.

Question 52. How Many Primitives Are There In Unigraphics?

Answer :

There are 4 primitives. They are Block, Cylinder, Cone and Sphere.

Question fifty three. In Ruled Features How Many Section Strings Are Necessary?

Answer :

In Ruled function two phase strings are necessary.

Question 54. Where Will We Use Primary Strings And Cross Strings?

Answer :

We will use number one strings and cross strings in Through Curve Mesh option for developing a free form feature.

Question 55. How Many Numbers Of Characters Can Be Used For Part File Name?

Answer :

We can use 37 characters for a component file name.

Question 56. What Is The Difference Between Face Blend And Soft Blend?

Answer :

A face blend may be created among the faces of stable and / or sheet our bodies. The faces can be non adjacent and/ or a part of a extraordinary sheet frame.

Soft blends permit you to create blends whose pass sectional shape isn't circular.

Question 57. What Is The Difference Between Datum Plane And Fixed Datum Plane?

Answer :

A Datum plane is a reference aircraft that serves as useful resource when existing planes aren't to be had. The datum plane can be editor later. The constant datum aircraft are datum planes which can not be edited later.

Question 58. How Can We Identify The Manually Edited Dimensions In Drafting?

Answer :

We can become aware of with the aid of going to Information –> Others –> Object – particular –> Dimension with Manual Text.

Question 59. How Many Types Of Views Can We Create In A Drafting?

Answer :

We can create eleven sorts of views in drafting.

Question 60. What Is The Maximum Number Of Guide Curves Used In Swept Operation?

Answer :

The maximum range of guide curves utilized in Swept operations is Three (three).




CFG