YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Ui Developer Interview Questions And Answers - Jun 02, 2020

fluid

Top 100+ Ui Developer Interview Questions And Answers

Question 1. Name three body head name type-of)

Question 2. What Is Semantic Html?

Answer :

HTML the usage of markup that also conveys the containing content material. HTML5 has more semantic tags than prior versions (nav aside header however the use of descriptive instructions and id’s could also be an instance of semantic markup.

HTML Interview Questions
Question 3. If You Have An Issue With Your Page, How Do You Debug It, What Tools Do You Use?

Answer :

Looking for commonplace debugging practices like W3c validator, Firebug, Chrome Dev Tools.

Question four. Call An External Style Sheet And An External Script Located In The Root Folder Called Style.Css And Main.Js With Html.

Answer :

  <script src="main.Js"></script> 
  <link href="style.Css" rel="stylesheet"></link>

HTML Tutorial
Question 5. Name 4 svg apart segment and many others…

HTML five Interview Questions
Question 6. Name 3 Attributes Of The Position Property.

Answer :

static, absolute, constant, relative, inherit.

Question 7. Name Some Online Resources You Reference When Having Css Issues.

Answer :

Mozilla, Stack Overflow, CSS-Tricks . . .

HTML five Tutorial AJAX Interview Questions
Question 8. What Is A Css Reset. What Is The Difference Between A Css Reset And Normalize.Css

Answer :

CSS Reset eliminates browser default patterns. Normalize.Css units a widespread throughout all browsers (It does no longer ‘reset’ them).

Question 9. How Would You Solve A Floated Div’s Parent Height.

Answer :

Clearfix, Float Parent as properly, User overflow assets apart from ‘seen’.

Drupal Interview Questions
Question 10. Declare All Elements With Class Of “blue-textual content” To Have A Text Color Of Blue.

Answer :

blue-textual content coloration: blue;

AJAX Tutorial
Question eleven. How Do You Include A Comment In Css

Answer :

/* This is a Comment */

CSS Advanced Interview Questions
Question 12. Is Javascript Case Sensitive?

Answer :

Yes

HTML Interview Questions
Question thirteen, and &&, not identical to !

Drupal Tutorial
Question 14. What Is The Difference Between “==” And “===”

Answer :

“==” exams equality, “===” assessments equality and type

Question 15. What Is The Result Of “20” + 20;

Answer :

2020

Web Developer Guide Interview Questions
Question 16. What Javascript Method Would Convert The String “20” To An Integer (on The Fly) So “20” + 20 = forty?

Answer :

parseInt(“20″) + 20;

CSS Advanced Tutorial
Question 17. What Is An Ajax Request And What Is A Simple Example Of Where A Ajax Request Would Be Used?

Answer :

Asynchronous JavaScript and XML. Client facet technique used for GET, POST and many others to get new statistics without having to refresh the page.

Joomla Interview Questions
Question 18. Assign Any Variable Name A Value Of “hey World”, And Print That Variable’s Contents To The Console.

Answer :

var t = "Hello World";  
console.Log(t);

HTML five Interview Questions
Question 19. Create An Array In Javascript With A List Of four Colors, Assign That Array To The Variable, ‘colorings’.

Answer :

var colorations = [‘red, ‘yellow’, ‘green’, ‘blue’];

Web Developer Guide Tutorial
Question 20. How Do You Include A Comment In Javascript?

Answer :

/* This is a comment block */ 
//This is a commented out line 

Javascript Advanced Interview Questions
Question 21. Loop Through The Color Array And Print Each Value To The Console. Assume You Do Not Know The Amount Of Colors In The Color Array.

Answer :

var colorings = [‘red, ‘yellow’, ‘green’, ‘blue’];
for( var i = zero; i < colorings.Duration; i++ )
 
console.Log(colours[i]); 


Question 22. Create A New Javascript Object With The Keys Of “fname” Equal To Your First Name, “lname” Equal To Your Last Name, And “fcolors” Equal To And Array Of 3 Of Your Favorite Colors. Assign This Object To A Variable Called “me” And Log It To The Console.

Answer :

var me = "fname": "Riley", "lname": "Hilliard", "fcolors":["blue", "green", "whitesmoke"];
console.Log(me);
// or
var me = ;
me.Fname = "Riley";
me.Lname = "Hilliard";
me.Fcolors = ["blue", "green", "whitesmoke"];
console.Log(me);

Joomla Tutorial
Question 23. What Is Jquery

Answer :

A JavaScript Framework/Library that make things like DOM selection/manipulation, AJAX, and animation, simpler.

Sencha Touch Interview Questions
Question 24. What Programming Language Does Jquery Use?

Answer :

JavaScript

AJAX Interview Questions
Question 25. Is Jquery Code Exicuted On The Clientside, Or Serverside?

Answer :

Clientside

Javascript Advanced Tutorial
Question 26. How Do You Install/use Jquery In A Project. What Is The Minimum Setup Needed To Start Using Jquery.

Answer :

script tag, linked to a jquery CDN or domestically hosted file.

Agile Ux Designer Interview Questions
Question 27. How Do You Select All Elements With The Class Of “decided on” In Jquery?

Answer :

$(‘.Selected’);

Drupal Interview Questions
Question 28. Can Jquery Be Used To Make An Ajax Request?

Answer :

Yes

Question 29. Declare A New Variable In Php Equal To The Number 3;

Answer :

$variety = 3;

W3c Interview Questions
Question 30. How Do You Check If A Variable Has Been Set In Php?

Answer :

isset($var);

Question 31. How Do You Access A Get Requests Url Parameter With Php?

Answer :

$_GET[“urlkey”]

Question 32. How Do You Check If A Variable Has Not Been Set In Php?

Answer :

!Isset($var);

UI Designer Interview Questions
Question 33. What Is The Difference Between Require() And Include() When An Error Is Encountered?

Answer :

encompass() will raise a warning if it fails, require() will raise a deadly errors.

CSS Advanced Interview Questions
Question 34. What Is A Simple Php Method To Make A Cross Domain Data Request?

Answer :

file_get_contents().

Question 35. Inside A Php Function, What Param Needs To Be Set In Order To Access A Global Variable?

Answer :

characteristic function_name() 
global $the_global_var;
 

Question 36. What Is The Current Major Version Of Bootstrap?

Answer :

3.X.X

Web Developer Guide Interview Questions
Question 37. What Css Class Do You Use To Span 12 Columns On Medium Sized Screens But Only 6 Columns On Large Screens In The Latest Version Of Bootstrap?

Answer :

magnificence=”col-md-6 col-lg-12″

Question 38. Name three Available Jquery Plugins That Bootstrap Has In Their Query Plugin Library.

Answer :

Modal, Dropdown, Scrollspy, Tab, Tooltip, Popover, Alert, Button, Collapse, Carousel, Affix.

Question 39. What Minimum Things Do You Have To Do In Order To Include Bootstrap & Boostrap Js In A Project/ Html Document.

Answer :

Add bootstrap.Css/bootstrap.Js hyperlink and script in the head of the HTML document *bonus if bootstrap.Js script blanketed within the footer (higher for page loading).

Question forty. Who Is Ui/ux Developer? What He Does?

Answer :

As the name suggest UI / UX stands for User Interface Design or User Experience Design. The role of UI / UX developer is to consciousness at the manner the functionality is displayed and the detail on how customers have interaction with the customers.  They code for the functioning of the front end interface or User Interface.

Joomla Interview Questions




CFG