Top 100+ Textile Graphic Designer Interview Questions And Answers
Question 1. List Different Types Of Washing Faults?
Answer :
Color shade version
Crease marks
After wash hole
Very darkish and really mild
Bleach spot
Bottom hem and course aspect wreck
Running shade
Over blasting/low blasting
Over grinding/low grinding
Bad scent because of terrible neutralization
Poor hand feel
To high hairiness
Poor brightness
High or low effect/abrasion on clothes
Spot on clothes
Out of range/ level of ph fee of garments
Question 2. List The Chemical Names Which Are Used In Washing Plant?
Answer :
Sodium mete bi sulphite
in keeping with oxide
Caustic soda
Soda ash
LV (pocket clean)
Bleach Kci
Caustic potash
Phosphoric acid
Pumice stone
Optical Brightening agent (three sorts: Red, blue, yellow )
Sodium hypo sulphite
Sodium bi carbonate
Enzyme (Acid, Neutral , SL enzyme)
Acetic acid
Softener
Desizing agent
Potassium per maganate
Micro emulsion silicon
Buffer, stabilizer, solving agent, catanizer , resin, anti staining agent
Dye for tinting or over dyeing
Adobe Photoshop Interview Questions
Question 3. Can I Dye My Cotton/silk/linen Dress?
Answer :
Possibly, however preserve in thoughts:
1, the thread and zipper will continue to be the original coloration;
2. The trim issue;
three. The pressure of the warm-water-and-agitation technique.
Question four. Explain Different Types Of Wet Processing?
Answer :
Normal wash / Garments wash/ Rinse wash, Pigment wash, Caustic wash, Silicon wash, Stone wash, Enzyme wash, Stone Enzyme wash, Acid wash, Bleach wash.
Adobe Photoshop Tutorial
Question five. What Action Of Enzyme Is On Garments?
Answer :
The movement of enzyme all through enzyme wash, it hydrolysis the cellulose. At first it attacks the having projecting fiber and hydrolyzed them. Then it assaults the yarn portion inner material and partially hydrolyzed the yarn element and dwindled affect is produced.
Computer Graphics Interview Questions
Question 6. Explain Softening Process Of Silicon Wash?
Answer :
Lot weight (approx a hundred forty five pies) ............ 70 kg
Add water @ L : R = 1 : 8 .............. 560 Liters
Add Acetic Acid @ zero.6 gm / liter ............ 336gm
Cationic Softener @ 1 gm / liter.............. 560 gm
Silicon (ME) @ 0.Five gm / liter ................ 280 gm
Temperature.......................... Forty°c
Time................................ 15 to twenty mins
Drain the bath
Then sell off the garments on trolley.
Question 7. Why Acetic Acid Is Used In Enzyme Bath?
Answer :
Acetic acid is utilized in enzyme bathtub to govern the pH of wash bathtub and for correct movement of enzyme. (To controlling the pH of enzyme due to the fact enzyme works at acidic pH).
Computer Graphics Tutorial Graphic Design Interview Questions
Question eight. Explain Desizing Process Of Silicon Wash?
Answer :
Desizing manner of silicon Wash:
Lot weight (approx 145 pies) ............ 70 kg
Add water @ L: R = 1: 10.............. Seven hundred Liter
Machine strolling
Add Desizing agent @ zero.6 gm / liter ............ 420 gm
Add Detergent @ 0.Five gm / liter.................... 350 gm
Temperature.......................... 50°c
Time...............................10-20 mins
Drop the liquor
Rinse one time three minutes
Question 9. Explain Function Of Hydro Extractor Machine?
Answer :
Function of Hydro extractor device is to squeeze the clothes for disposing of the excess water from the clothes.
Textile Interview Questions
Question 10. Described Machine Names Which Are Used In Washing Plant?
Answer :
Washing system ( No of M/c -10)
Dryer device (No of M/c -10): fuel dryer-09 and Steam dryer-01
Sample Machine (No of M/c-02)
Hydro (No of M/c -03)
Spray gun (No of M/c -02)
Question eleven. Explain Different Types Of Dry Processing?
Answer :
Sand blasting, Hand scraping, whiskering, universal wrinkle, everlasting wrinkle, broken and tagging, grinding and wreck, pp spray and pp sponging.
Fashion Designer Interview Questions
Question 12. What Are The Purpose Of Washing?
Answer :
The first reason is to get rid of dirt, dust, impurities of garments therefore attain wash look look and softness.
The other purpose is to carry dwindled appearance, vintage appearance, tinted or over dyed affect.
To growth coloration fastness, wash fastness homes no opportunity of further shrinkage of wash clothes.
Adobe Photoshop Interview Questions
Question thirteen. Does Polyester Garments Cannot Be Dyed By Mere Mortals?
Answer :
Polyester is created in noticeably controlled factory settings, the use of poisonous chemical compounds at high temperatures. In addition, the dye is introduced while the material is in a liquid state. Using Rit or reactive dyes might be like trying to dye a plastic bag. The dye simply would not stick. Similarly, acetate can not be dyed.
Question 14. What If You Have A Garment Or Fabric That Is Half Or Less Polyester And The Other Portion A Natural Fiber (like Cotton), You Can Try Using The Reactive Dyes?
Answer :
Keep in mind that the dye will take at approximately half of electricity. In different phrases, it's very tough to get a darkish coloration saturation. Cotton combined with a minimal amount of spandex (five-10%) will take the dye quite nicely!
Question 15. Explain Solid Color Dyeing Cotton, Linen, Rayon, And Silk?
Answer :
The quality dye for brilliant, coloration- and mild-rapid colour are the reactive dyes, Some crafts shops convey reactive dyes, also. Get catalogs and commands from those sources and take a look at the substances carefully.
Apparel Merchandising Interview Questions
Question sixteen. Explain Silk Dyeing?
Answer :
Acid dyes as fine for solid-shade dyeing of silk. I personally use the reactive dyes on silk due to the fact they may be so simple and may be carried out in the washing machine. However, on silk, the reactive dyes do now not come out the equal hues as on cotton, so it calls for experimentation to get what you need. If you want real-to-swatch silk colorations and need to experiment with the acid dyes, they require particularly warm water, either within the washer, or on pinnacle of the range. Acid dyes will also dye nylon.
Question 17. Explain Wool Dyeing?
Answer :
Acid dyes are also used for dyeing wool - again, they require very hot water, so your material ought to be able to resist any resulting shrinkage, matting, or felting. For this reason, I do no longer propose dyeing already-built wool clothes, consisting of coats, sweaters, or dresses, until they're genuinely large, and/or you're completely willing to experiment with the consequences.
Garments Interview Questions
Question 18. How To Dye Fabric In Order To Make Quilts, Garments, Table Linens, Etc?
Answer :
The pleasant region to begin is with the organized-for-dyeing fabric at Dharma Trading Co. Their fabrics don't have any coatings or remedies that might make them face up to the dye. Cotton and linen fabrics from Dharma do now not need to be washed before dyeing. They suggest washing silk fabric with Synthropol first (also to be had from Dharma), to be able to take out any closing silk computer virus gum.
Computer Graphics Interview Questions
Question 19. Can I Dye My Wedding Dress/bridesmaid Dress/formal Dress?
Answer :
The simple solution is no. The considerable majority of those clothes are polyester and acetate. Even if they are silk, the construction will possibly now not keep up to the warm water and agitation method. In addition, any trim may not dye or may want to take the dye in a extraordinary electricity or coloration.
Question 20. Can I Dye My Blue Baby Blanket Pink?
Answer :
No, because you are combining shades, simply as if you have been portray red over a blue water color portray. However, you can dye a white or herbal shade infant blanket crimson.
Spinning Interview Questions
Question 21. Is There A White Dye?
Answer :
Technically talking, no. Some fabrics and hues can be changed or lightened the use of a terrific dose of chlorine bleach. Caveat: Start with a cup of chlorine bleach. Keep in mind that bleach will become worse material and if you use an excessive amount of, you could emerge as with a shredding rag. Dharma also sells a color discharger for doing away with dye from fabric. If you are inclined to be unattached to the final results, you can try those strategies.
Question 22. With All These Caveats, What Can I Dye?
Answer :
Prepared-for-dyeing clothes, consisting of everything to be had at Dharma Trading Co.; all-cotton sheets and pillowcases; all-cotton towels; vintage linens (lots of these are sewn with cotton thread, in an effort to dye); natural-fiber objects that have dwindled and also you need to restore them to their original coloration; cotton and rayon trims and laces; cotton underwear (elastic will now not dye); natural fiber yard items.
Question 23. Can I Dye My Upholstered Chair/couch/ottoman?
Answer :
No. Don't even reflect onconsideration on it, until your piece is white or off white, and you're willing to adopt an test the usage of SimplySpray spray-on fabric dyes.
Garment Washing Interview Questions
Question 24. What Program Is Used To Make Vector Images?
Answer :
Illustrator
Graphic Design Interview Questions
Question 25. What File Format Should Images With Transparent Backgrounds Be Saved As?
Answer :
png
Question 26. What File Format Can Be Used When Saving An Image For Use On A Web Site?
Answer :
Any of these may be used.
Fabric Manufacturing Technology Interview Questions
Question 27. In Offset Printing, Printers Mix Inks Using What Colors?
Answer :
Cyan, Magenta, Yellow, and Black
Textile Interview Questions
Question 28. Which Type Of Graphic Can Be Infinitely Rescaled Without Loss Of Resolution?
Answer :
Vector
Question 29. Which Is Considered The Industry Standard For Photo Manipulation In Graphic Design?
Answer :
Photoshop
Fashion Model Interview Questions
Question 30. What Does "ai" Stand For Regarding Graphic Design Software?
Answer :
Adobe Illustrator
Question 31. What Is The Program Dreamweaver Used For?
Answer :
Web Design and web improvement
Question 32. Which Program Is Best For Creating Animation?
Answer :
Adobe Flash.
Yarn Manufacturing Interview Questions
Question 33. What Graphical Format Adobe Illustrator Based On?
Answer :
Vector
Fashion Designer Interview Questions
Question 34. What Resolution Is Best Suited For The Web?
Answer :
seventy two points in keeping with inch.
Question 35. What Program Is Best Used For Vector Illustration?
Answer :
Adobe Illustrator
