Top 100+ Test Complete Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Testcomplete ?
Answer :
TestComplete is a Software automation device, Developed by way of Smart undergo, we can Automate the software testing technique using it.
TestComplete helps numerous types of automation checking out like: unit trying out, Smoke checking out, Regression checking out, Functional, Distributed trying out and cargo testing.
Question 2. Cross Browser Testing Is Possible For Using Testcomplete? If Yes Then How Is It?
Answer :
Yes, We can do the Cross Browser testing in TestComplete. TestComplete nine.X is particularly advanced for cross browser checking out. (Before go browser testing we want to do some browser degree placing .
Testing Tools Interview Questions
Question three. How Can We Call Any Application That Has Been Added To Testedapps In Your Scripts?
Answer :
Using the TestedApps item we are able to call our utility. To get a TestedApp item as an object of from the listing, use the TestedApps.Items belongings (if no. Of Apps is delivered in listing)
Question four. Which Scripting Language That Can Be Used In Testcomplete ?
Answer :
Test Complete Supports: VBScript, Jscript, C# Script, c++, Delphi.
Testing Tools Tutorial
Question 5. Is It Possible To Perform Record And Play Mechanism In Testcomplete ?
Answer :
Yes, TestComplete Supports Record and Payback mechanism there are mechanisms in TestComplete Recording.
Record - Starts test recording or resumes recording after pause. Default, SHIFT-F1.
Low –Level- Record - Starts recording a brand new low-level system primarily based on screen coordinates. Default, SHIFT-F4
QTP Interview Questions
Question 6. Which Technology Is Supported By Testcomplete?
Answer :
TestComplete Supports Wide variety of Application and Technologies like – Windows, .NET, WPF, Visual C++ Visual Basic, Java Web Applications, and Web Services.
Question 7. What Is The Purpose Of Testedapp In Testcomplete?
Answer :
In TestedApp, we can listing out the variety of Applications, We can add a couple of Tested Application and there attributes like Command line arguments, number of example and so on.
QTP Tutorial Selenium Interview Questions
Question eight. What Is Child Method?
Answer :
Objects may have the kids, Page is the youngsters of Process, Process is the youngsters of Sys item and so forth...
Sys.Process (iexplorer, 1).Page (“google.Com”)……
Question 9. What Is The Difference Between Find And Findall Method In Testcomlete?
Answer :
FindChild – Find Child method is likewise identical as FIND technique (as point out above) it will seek only Child item.
FindAllChildren – Find All Children approach is equal as FINDALL technique (as point out above), it will be seek all the children and save them into an Array.
Test-driven development (TDD) Interview Questions
Question 10. Different Ways Of Capturing Objects In Testcomplete?
Answer :
There are three distinctive manner for capturing the Object in TestComplete
Recording
Object Spy
Find, FindAll, FindChild, FindAllChildren
Selenium Tutorial
Question eleven. Which Browsers Supported By Testcomplete Till Date?
Answer :
TestComplete helps the range of browsers.
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari
Opera Browser
Framework7 Interview Questions
Question 12. What Is Data Driven Testing In Testcomplete?
Answer :
Run our Test with one-of-a-kind set of input information to ensure the software works as anticipated for diverse enter values. This testing approach is referred to as data-driven trying out. We can preformed facts pushed checking out the usage of CSV record, Text File, Excel and Database Table.
Testing Tools Interview Questions
Question thirteen. What Is A Shortcut Key To Stop Recoding?
Answer :
Using SHIFT-F11 we will prevent the recording
Framework7 Tutorial
Question 14. How Many Check Points You Know In Testcomplete?
Answer :
TestComplete has the number of Check points like :
Create File Checkpoint
Create Object Checkpoint
Create Property Checkpoint
Create Web Service Checkpoint
Create Database desk checkpoint and so on….
Question 15. What Is Mean Open Application And How You Will Come To It Is Open Or Not?
Answer :
An utility that is disclose their inner Object Properties and methods to TestComplete are known as Open Application for TC.
(Application which is offer the facts on a way to get access to inner items this is call Open Application)
Automation Testing Interview Questions
Question 16. How Descriptive Programming Can Be Done In Testcomplete?
Answer :
Using Find, FindAll, FindChild, FindAllChildren approach we are able to do the descriptive programming in TestComplete.
Software trying out Tutorial
Question 17. Can We Get, How Much Number Of Childs Having An Object?
Answer :
Yes, We can get the quantity of child of the Object via using ChildCount Property of the object
Ex: count = Object.ChildCount
Software trying out Interview Questions
Question 18. What Are The Challenges You Are Facing In Testcomplete ?
Answer :
There are few demanding situations we are face in TestComplete
Cross Browser Testing : for a cross browser trying out we need to do browser degree setting, if we strive run our script on patron system then we want to test all browser putting.
Working with Window Popup: even as you are attempting to Upload or download document from the software some time it may get fail.
Working With Dynamic Object : managing this sort of object that is change each time or happened suddenly.
Page Loading :Unable to predict web page load time
Technical Support: There is no extra support/Help to be had for TestComplete.
QTP Interview Questions
Question 19. What Is Useunit In Testcomplete ?
Answer :
To call routines, variables or constants declared from one unit to every other unit, we use USEUNIT assertion in TestComplete.
JUnit Tutorial
Question 20. Is It Possible To Compared Strings In Testcomplete ?
Answer :
Yes we can do it by using aqString item like underneath :
aqString.Compare(String1, String2, Case Sensitive)
JUnit Interview Questions
Question 21. Which Framework You Are Using For Automation In Testcomplete ?
Answer :
We are using customise framework for automation. It is a mixture of Keyword driven and Data Driven framework.
Question 22. How To Test Your Application On Different Node Or On Different Workstation?
Answer :
We can run our identical script on exclusive Node /different laptop by way of enforcing the concept of Network Suite (But in this situation whole purchaser gadget need to be part of Network).
Question 23. How To Recognize Similar Object In Your Application?
Answer :
We can use item ID for each or we can assigned a completely unique identification for comparable object by way of the usage of Name Mapping Concept.
Test Cases Interview Questions
Question 24. What Happen? If Your Computer Resolution Will Be Change, Your Same Script Will Be Run Or It Will Get Fail?
Answer :
There are two opportunities :
Our script gets fail in case if we put into effect Record and Playback methodology.
Our Script will be run efficiently If we Implement Name mapping or Descriptive programming technique.
Selenium Interview Questions
Question 25. How To Recognize Objects In Testcomplete ?
Answer :
There are different way to understand the Object in TestComplete Like :
Recording
Object Spy
Find, FindAll, FindChild, FindAllChildren
Question 26. How To Handle Exception In Testcomplete ?
Answer :
Using On Error Resume Next assertion we are able to take care of the exception it TestComplete. On Error Resume Next Statement bypass the Exception window and opt for the next operation.
Test Estimation Interview Questions
