YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Test Cases Interview Questions And Answers - Jun 02, 2020

fluid

Top 100+ Test Cases Interview Questions And Answers

Question 1. How Would You Test A Cup And Or Pencil?

Answer :

check it is able to nicely incorporate liquid and not leaked.
Take a look at that its size and form as consistent with person requirement or  now not.
Check its color as consistent with user requirement or now not.
Check its material as in line with user requirement.
Take a look at it with most hot/cold and minimal hot/cold  liquid.
Take a look at its power that whether it is able to be broken without problems.
Check its with warmness and bloodless environment.
Placed it in the front of direct sun light for hours.
Question 2. Explain The Exactly Meaning Of Test Case?

Answer :

Test case is a detailed system that completely take a look at a  functions or an element of a feature.

It describes the way to perform a particular take a look at. You need to  develop a check case for every take a look at listed inside the test plan.

A test case consists of:

The cause of the take a look at.
Special hardware necessities, which include a modem.
Special software program necessities, including a tool.
Specific setup or configuration requirements.
A description of the way to carry out the test.
The expected effects or success standards for the check.
Testing Tools Interview Questions
Question three. Explain The Format Of A Requirement Traceability Matrix. And How To Include This Rtm In The Requirement Document?

Answer :

Requirements Traceability Matrix
Project Name
Requirements Traceability Matrix
Unique No.
Requirement
Source of Requirement
Software Reqs. Spec / Functional Req. Doc.
Design Spec.
Program Module
Test Spec.
Test Case(s)
Successful Test Verification
Modification of Requirement
Remarks
Question four. What Are Basic Types Of Test Cases?

Answer :

There are essentially  types of test instances:

1. Positive take a look at instances

2. Negative Test cases

Positive take a look at cases are meant to check for which the software is made(capability or the necessities).
Negative take a look at instances are intended to check for the which the  utility isn't always made.
Testing Tools Tutorial
Question 5. Write Test Cases For This Scenario If A Job Fails It Should Get Restarted Again This Should Happen For Three Times If It Fails Again Then It Should Quit?

Answer :

Enter the required statistics and click the begin button if it  fails then it have to pop out and get restarts and Log=1;
Enter the required records and click the start button if it  fails then it have to come out and get restarts and Log=1+1;
Enter the specified statistics and click the begin button if it  fails then it have to come out and get restarts and Log=2+1;
If log =three then cease.
QTP Interview Questions
Question 6. Write The Test Case For A Login Page?

Answer :

Feature Ref No.: Login web page

Sub feature No.: N/A

Test case identification: TC_01

Functionality: Login

Steps Description: Enter the legitimate consumer call and password

Pre circumstance: Application have to take delivery of the person call and

password

Input Criteria: username: abc, Password: ***

Expected Result: Login person page have to open with all its

content material

Severity: C1: High, C2: Normal, C3: Low

Observed Result: Application consumer web page should open with all

its content

Status: Pass

Remarks: Done

Question 7. Why Do We Need Test Cases?

Answer :

This is the very simple requirement to start with the trying out phase. We ought to have the check cases for trying out any system. Take a look at instances is written based at the eventualities you've got to check the system. Test cases gives us the warranty that flows are operating satisfactory or no longer primarily based at the fame of the take a look at case. If the popularity of some check cases are failed which means some flows aren't working first-class and there is computer virus in the device that needs to be fixed. If the fame of the test instances are handed meaning float is operating as anticipated and machine is behaving as in keeping with the requirement.

QTP Tutorial Manual Testing Interview Questions
Question 8. What Is Domain Testing?

Answer :

Domain trying out is the maximum regularly described take a look at approach. Some authors write most effective about domain trying out once they write about check design. The basic perception is that you take the large space of viable tests of an person variable and subdivide it into subsets which might be (in some manner) equal. Then you test a consultant from each subset.

Question 9. Explain The Branch Coverage Testing?

Answer :

No software software may be written in a continuous mode of coding, at some point we want to branch out the code for you to perform a particular capability. Branch coverage trying out facilitates in validating of all the branches inside the code and ensuring that no branching ends in strange conduct of the utility.

Selenium Interview Questions
Question 10. Do You Know Explain Security Testing?

Answer :

Security Testing is done with the intention to discover how well the device can protect itself from unauthorized access, hacking – cracking, any code damage and so on. Which deals with the code of utility. This kind of checking out needs state-of-the-art testing strategies.

Selenium Tutorial
Question 11. How Can We Write A Good Test Case?

Answer :

Essentially a check case is a document that carries a Test Case ID no, name, kind of check being conducted, Input, Action or Event to be carried out, expected output and whether the Test Case has done the desired Output(Yes No).

Basically Test cases are based on the Test Plan, which includes each module and what to be tested in every module. Further every action in the module is similarly divided into testable components from where the Test Cases are derived.

Since the check case handles a unmarried event at a time usually, as long because it reflects its relation to the Test plan, it can be known as as an amazing take a look at case. It does no longer matter whether or not the occasion passes or fails, as long as the issue to be tested is addressed and may be associated with within the Test Plan, the Test Case can be called an excellent Test Case.

Automation Testing Interview Questions
Question 12. What Are The Test Cases For Mouse?

Answer :

Test cases for mouse (few)

Mainly check mouse is hooked up machine, coloration, check it buttons on it. Etc

Objective is to verify that after we click the right mouse button is it going to open list of that specific file or anything. Description(take a look at case) is factor to 1 document or something and click the right mouse button Expected is it opens the list regarding that record (eg:list includes homes and etc).
Objective is to verify that after we click the left mouse button two times is it going to open that precise file or now not. Description is point to 1 file and double click on on that anticipated is it open that particular document.
Objective is to verify the scroll button scroll the unique page or no longer Description is factor to one page or document and use the scroll button Expected is it scrolls the web page down or up.
Testing Tools Interview Questions
Question thirteen. What Is Test Cases For Mobile Phone ?

Answer :

Check whether or not Battery is inserted into cellular well
Check Switch on/Switch off of the Mobile
Insert the sim into the phone & Check
Add one person with call and get in touch with number in Address book
Check the Incoming name
Check the outgoing call
ship/get hold of messages for that cellular
Check all the numbers/Characters at the cellphone running nice through clicking on them..
Remove the person from cellphone book & Check removed properly with name and speak to variety
Check whether or not Network working pleasant..
If it's GPRS enabled Check for the connectivity.
Software checking out Tutorial
Question 14. Write A Test Case For Telephone?

Answer :

Test case for telephone:

To take a look at connectivity of smartphone line or cable
To test the modem to determine whether it is functioning or no longer
To take a look at dial tone of the phone
To test the keypad at the same time as you dial any legitimate quantity at the smartphone
To test ring tone with its extent tiers
To check voice of each facets (from and to) of the telephone
To check display monitor if the cellphone has
To test redial option whether its functioning or now not
To check the enterprise standard of phone
To take a look at the load and coloration of the telephone
To test loud speaker whether or not it is functioning or notany missing above then you may upload any more test cases
Question 15. Write A Test Case Of Login Window?

Answer :

Login window:

cognizance to window to peak,width of the text packing containers
input username for permit lowercase, special characters (some of char allow handiest),numericals.
Password, that is encrypted only permit
then allow "good enough"button.
If omit matching of any username password then it display the warning message window
Software checking out Interview Questions
Question 16. How To Write Test Cases For Lift?

Answer :

According to me following matters could be tested:

Capacity of the raise
usability (whether or not it is easy to perform or no longer)
Functionality( whether it capabilities properly or not)
comfort (whether or not a person is relaxed in it or no longer)
height
weight
quantity
time it takes to attain every floor
take a look at for max ability of the elevate
take a look at for more than max potential
test the running in case of a strength failure
TestNG Tutorial
Question 17. Write A Test Case For Computer Keyboard?

Answer :

to test the keyboard organization
to test the keyboard category i.E everyday keyboard or multimedia keyboard.To test the overall no of keys in that keyboard
to check the keyboard type i.E ordinary or PS/2
to test the keyboard shade i.E white or black
to test default NumLock need to be in on situation
Default the caps lock and scroll lock ought to be in off situation
to check the keyboard cord length
to check all keys are running well or not
TestNG Interview Questions
Question 18. What Is Unit Testing?

Answer :

Unit Testing is a trying out accomplished to check if the brand new code is running properly earlier than turning in the build to checking out group.

QTP Interview Questions
Question 19. What Is Integration Testing?

Answer :

Integration testing is testing performed while we circulate from one screen to another display or when two integrated modules are tested.

Software Development Lifecycle (SDLC) Tutorial
Question 20. What Is Static Testing?

Answer :

Static checking is in the main the syntax checking or a manual review of the code.

Software Development Lifecycle (SDLC) Interview Questions
Question 21. What Is Smoke Testing?

Answer :

Smoke trying out is trying out the most crucial capability without doing plenty deep into it when there's a brand new utility delivered to testing crew.

Question 22. What Is System Testing?

Answer :

machine testing is trying out carried out on a very included device to realize its compliance with the requirement.

Question 23. What Is Load Testing?

Answer :

Load checking out is executed to recognise if the application can work usually underneath the defined variety of person and if the response is o.K. Even below that load

Performance Testing Interview Questions
Question 24. What Is Soak Testing?

Answer :

soak checking out is a trying out completed to peer how long the device can with stand with the no of customers for a particular duration of time.

Manual Testing Interview Questions
Question 25. What Is Scalability Testing?

Answer :

scalability testing is carried out to recognize how many extra customers can use the application past the weight precise.

Question 26. What Is Sanity Testing?

Answer :

sanity testing is completed after a brand new build to realize if the essential features are operating well .

Rational Functional Tester Interview Questions
Question 27. What Is Ramp Testing?

Answer :

Ramp trying out will increase the no of user in a specific time body to understand tha max no of consumer that it can accommodate earlier than throwing error messages.

Selenium Interview Questions
Question 28. What Is Gray Box Testing?

Answer :

gray field checking out is the combination of unit trying out and black container trying out.

Question 29. What Is Functional Testing?

Answer :

functional testing is a checking out completed on feature by giving some input and looking forward to some output.

Test Estimation Interview Questions
Question 30. What Is Agile Testing?

Answer :

Agile checking out -testing using the agile version.

Question 31. What Is Ad Hoc Testing?

Answer :

Adhoc checking out is a bad trying out, checking out carried out with an sudden situation or that 's now not there in the requirement documents

Question 32. What Is Component Testing?

Answer :

issue trying out is same as unit testing except for stubs and stimulators removed.

Test Manager Interview Questions
Question 33. What Is Concurrency Testing?

Answer :

Concurrency testing is done to see if  users use the software parallely how the application responds and how the records is handled.

Automation Testing Interview Questions




CFG