Top 100+ Test Automation Framework Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Automation Framework?
Answer :
A set of hints, assumptions and manner advanced by way of experts if you want to carry out a venture(s) in an powerful, green and optimized way.
Question 2. Why Automation Framework?
Answer :
In one task test automation we create and use extraordinary types of files and we perform exclusive varieties of tasks, with a view to prepare and manage all of them, a systematic approach (Automation Framework) is needed.
QTP Interview Questions
Question three. What Are The Different Types Of Files To Be Created And Executed During Test Automation Using Qtp Tool?
Answer :
Files to be used:
Flat documents (.Txt),
Excel documents (.Xls)
Object repository files (.Tsr)
XML documents (.Xml)
Library documents (.Vbs/.Qfl)
Test Scripts (.Mts)
Test Batch Files (.Mtb)
Recovery state of affairs files (.Qrs)
Test Result document (.XML) Etc...
Question four. What Are The Different Types Of Automation Frameworks Available In The Industry?
Answer :
Automation Framework isn't always a QTP Tool feature, it’s a third birthday celebration concept. And this is in simple terms neighborhood concept.(framework can also vary from one corporation to some other and One assignment to every other)
Record/Playback or Linear Framework (1st era framework).
Modular Framework.
Data Driven Framework
Keyword Driven framework
Hybrid Framework Etc..
QTP Tutorial
Question 5. What Is Record/playback Or Linear Framework?
Answer :
Description:
In this technique exams can be created and executed the usage of recording characteristic.
Advantages:
Easy to create and takes much less time
Scripting expertise is non-obligatory
Recommended for small scale initiatives
Recommended for dynamically converting requirements
Disadvantages:
No centralized renovation of check gadgets
Low in overall performance due to reproduction objects
Less or no attention on complicated functionality testing
Less or no awareness on facts driven checking out
No centralized upkeep of resources
Selenium Interview Questions
Question 6. What Is Modular Framework?
Answer :
Description:
In this approach assessments may be created and accomplished the usage of reusable additives.
Advantages:
Centralized preservation of resources
High in performance
Modifications are easy
Concentration on complicated capability checking out
Disadvantages:
Scripting expertise is mandatory
Less or no concentration on information driven testing
Takes more time to create
Question 7. What Is Data Driven Framework?
Answer :
Description:
In this method assessments can be performed the use of more than one units of test information
Advantages:
Positive and terrible checking out may be executed
Checking the reliability of device (AUT)
Disadvantages:
Maintaining sources is difficult
Less or no concentration on complicated functionality testing
Selenium Tutorial Microsoft Entity Framework Interview Questions
Question eight. What Is Keyword Driven Framework?
Answer :
In this technique tests may be created and completed the usage of key phrases
Question nine. What Is Hybrid Framework?
Answer :
It is a mixture of two or greater procedures
Ex:
Modular framework and Data driven framework
Advantages:
Scope could be very excessive as we mix exclusive methods.
Flexible for performing all varieties of tasks.
Drawbacks:
Organizing and dealing with assets are hard
Complex structure.
Low in overall performance.
Framework7 Interview Questions
Question 10. What Are The Different Types Of Tasks To Be Performed During Test Automation?
Answer :
Tasks to be completed:
a) Analyzing the application in phrases of Object Identification:
we've to investigate the AUT in terms of Object Identification.
Basically, QTP is an Object based totally take a look at device, right here first we have to affirm
if the QTP is spotting all the objects in our utility or no longer.
To try this, we are able to comply with one or greater beneath given methods...
Record and playback some End to End Scenarios.
Using Object Spy
Using Object Repository Manager
We can segregate Software Objects in three classes...
Static Objects(Properties records is constant)
Dynamic Objects(Properties info adjustments dynamically)
Duplicate Objects(Having Similar assets information.)
Note: We can take care of dynamic Objects the use of Regular expressions and take care of reproduction
Objects the use of "Index" belongings.
B) Selecting Areas/Test Cases for Automation
Overview:
100% take a look at automation isn't always feasible, we are able to cross for optimum automation.
Generally we pick out beneath form of Tests for Automation:
Tests that we ought to execute on every build (Ex: Sanity Tests)
Tests that we have to execute on each modified build (Ex: Regression Tests)
Tests that we have to execute with more than one sets of take a look at data.(Ex: Data Driven Tests)
Tests having complicated capability
c) Planning (Effort estimation, Schedule, Work allocation and Automation Framework implementation)
Overview:
After choosing some regions for Automation, we must estimate the efforts
in phrases of Scope of the Project, time and sources(Environmental and Human)
To estimate efforts, we are able to follow an one of the beneath given strategies:
Using Expert primarily based techniques.
Experienced based techniques.
Function point evaluation.
Identifying End to End Scenarios.
Identifying verification points.
Identifying General and Alternate Flows.
Identifying the modularity.
Identifying the complicated capability.
D) Creating Generic and venture particular features.
E) Creating required Automation assets(Functions, Object repository Files, Environment variable documents---etc)
f) Creating Tests(Using Object Repository or Descriptive Programming)
g) Enhancing Tests(Inserting Checkpoints, Output Values, Transaction points, Flow Control Statements, Synchronization, Parametrization---and so on )
h) Debugging and going for walks checks(Individual check execution, Test Batch execution --and so on)
i) Defining and exporting check results
j) Analyzing consequences
ok) Defect Reporting using Our Company disorder management gadget.
L) Modifying resources and tests (if required)
m) Performing Re and regression checking out
n) Maintaining Automation Resources
Microsoft Entity Framework Tutorial
Question 11. What Is Keyword Driven Approach?
Answer :
In this technique keywords may be used for creating and executing checks.
Automation Testing Interview Questions
Question 12. What Is Keyword?
Answer :
Any word used as the important thing to a code A reserved word used to perceive a particular command or function or technique or declaration or operator or item and many others.
QTP Interview Questions
Question 13. What Are The Important Keywords That We Use In Qtp?
Answer :
Test Objects (EX: Browser, page, webEdit, WinButton---and so forth)
Functions (Built-In and User described)
Methods (Ex: Set, Select, Activate, Navigate---and so forth)
Statements (EX:Dim ,If, For, Exit, wait, option explicit ---etc)
Operators (EX: +,/,*,and, or, no longer---etc
Framework7 Tutorial
Question 14. What Are The Key Elements Of Automation Framework?
Answer :
Well described folder structure
Initialization script
Driver script
Organizer spreadsheet
Process hints file
Question 15. What Is Folder Structure?
Answer :
In order to create, save, prepare and manipulate documents, a nicely described folder structure is required. Folder shape is a obligatory element of any framework, but folder names might also range from one framework to every other and enterprise to another.
Jenkins Interview Questions
Question 16. Give An Example For Folder Structure?
Answer :
Folder Structure:
1. ObjectRepository
2. Environment
three. FunctionLibrary
Company
ProjectSpecific
4. TestData
five. TestResult
6. RecoveryScenarios
7. Organizer
8. Drivers
9. Miscellaneous
Jenkins Tutorial
Question 17. What Is A Keyword ?
Answer :
Keyword is an Action that can be accomplished on a GUI Component. Ex . For GUI Component Textbox a few Keywords ( Action) could be InputText, VerifyValue, VerifyProperty and so forth.
Java collections framework Interview Questions
Question 18. What Is Application Map?
Answer :
An Application Map Provides Named References for GUI Components. Application Maps are nothing however "Object Repositry"
Selenium Interview Questions
