YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sony India Aptitude Interview Questions And Answers - Jun 02, 2020

fluid

Top 100+ Sony India Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. 156.25 × 12.Four + 1.Eight × 52.Five = ? – one hundred seventy five.Eighty five

Answer :

156.25×12.Four+1.Eight×52.5=?-a hundred seventy five.Eighty five

1937.5+ninety four.Five=?-one hundred seventy five.Eighty five

2032=?-one hundred seventy five.Eighty five

?=2207.85

Question 2. Mixed 36 Kg Of Sugar @ Rs. 45/- Per Kg And 24 Kg Of Sugar @ Rs. Forty eight/- Per Kg And Sold The Mixture As To Earn 20% Profit. At What Rate Per Kg Must He Sell The Sugar?

Answer :

Total price rate=36×forty five+24×forty eight=2772/-

Average fee rate in step with kg = 2772/60 = Rs. Forty six.2

S.P=Rs fifty five.44 in step with kg( @20% profit).

Aptitude Interview Questions
Question three. The Length Of A Rectangle Exceeds Its Breadth By 6m. Length Of The Rectangle Is Equal To The Side Of A Square Whose Area Is 729 Sq. M. What Is The Perimeter Of The Rectangle? (in M)

Answer :

Let ‘l’ be the duration, ‘b’ be the breadth of the rectangle.

Length of the rectangle =Side of the square of area 729m2

∴ Length of the rectangle =27m. A.T.Q. L-b=6

⇒ b = l - 6 = 21m ⇒ l = 27m

Perimeter of the rectangle = 2 (l + b) = 2 (27 + 21) = 96m

Question four. Raghuvir Purchased 10 Calculators And 16 Watches For Rs. 56,100/- And Sold Them So As To Earn An Overall Profit Of 20%. At What Total Price Should He Sell 15 Calculators And 24 Watches Together So As To Earn The Same Percent Profit?

Answer :

CP of 10 calculators , sixteen watches =Rs.56100/-

CP of 15 calculators, 24 watches=1.5×56100=84150/-

Profit=20%

∴S.P. Of 15 calculators, 24 watches =1.2×84150 = Rs. 100,980/-

Question 5. Some Chocolates Were Distributed Among four Friends A, B, C And D Such That Respective Ratio Of Chocolates Received By A To Chocolates Received By C Was 7:9. B Received 29 More Chocolates Than A And D Received 33 More Chocolates Than C. If B Received 15 More Chocolates Than C, How Many Chocolates Did D Receive?

Answer :

A=7x, C=9x, B=7x+29, D=9x+33

A.T.Q. 29 + 7x =15+9x

⇒ x = 7

∴ D received ninety six sweets

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 6. Abhijit Invested An Amount With Company X For Two Years @ Simple Interest Rate 15 P.C.P.A. The Entire Amount Obtained From Company X After Two Years He Invested With Company Y @ Compound Interest Rate 12 P.C.P.A For Two Years. If The Amount Finally Received By Him Was Rs. Eighty one,536. Find The Money Invested By Abhijit In Company X?

Answer :

Let ‘y’ be the invested amount

A.T.Q.

1.3y(1.12)2=81536

On Solving y=Rs.50,000/-

Question 7. The Ratio Of Roses And Lilies In A Garden Is three: 2 Respectively. The Average Number Of Roses & Lilies Is a hundred and eighty. What Is The Number Of Lilies In The Garden?

Answer :

Let the wide variety of so be ‘3x’ and the variety of lilies be 2x

Average range of roses and lilies = (3x + 2x)/2 = 2.5x

A.T.Q

2.5x = one hundred eighty, x = seventy two

Number of lilies = 2x = 144.

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 8. A, B And C Contract A Work For Rs.550. Together A And B Are Supposed To Do 7/11 Of The Work. How Much Does C Get?

Answer :

Let the total paintings = 1 

i.E. A + B+C =1 A and B will whole 7/eleven of work.

Remaining paintings => C = 1- (7/11) = 4/11 

Therefore profits obtained via C = (4/eleven)*550 = Rs. 2 hundred.

Question 9. One Bottle Is Half-full Of Oil And Another Bottle With Twice The Capacity Is One Quarter Full Of Oil. If Water Is Added So That Both The Bottles Are Full And The Contents Of Both Are Then Poured Into A Third Bottle That Is Empty And Large Enough To Hold The Contents Of Both, What Fractions Of The Contents In The Third Bottle Is Oil?

Answer :

Capacity of 1st bottle =a hundred litres

Quantity of Oil=50 litres & Water=50 litres

Capacity 2d bottle =2 hundred litres 

Quantity of Oil=50 litres & Water=150 litres 

Capacity of 3rd bottle = 300 litres 

Quantity of Oil=100 litres & Water = 2 hundred litres 

The fraction of the oil contents in the 1/3 bottle is = 100 / (a hundred+200) = 1/3.

VMware Aptitude Interview Questions
Question 10. An Investor Purchased Shares Of Stock At A Certain Price. If The Stock Increased In Price Rs zero.25 Per Share And The Total Increase For The X Shares Was Rs 12.50, How Many Shares Of Stock Had Been Purchased?

Answer :

Let 1 Rs.

Be the cost of every proportion and x is the no of stocks c.P. = x Rs.

For x stocks If zero.25 Rs.

Is improved in every share Then (1+.25) 

x = 12.50+x 1.25x = 12.50+x zero.25x =12.50 x = 12.50/0.25

=> x =50 Therefore range of stocks=50.

Question eleven. A Worker Is Paid Rs.20/- For A Full Day’s Work. He Works 1, 1/three, 2/three, 1/8, 3/4 In A Week. What Is The Total Amount Paid For That Worker?

Answer :

Number of days worked in per week =1+1/3+2/three+1/8+three/four = (24 +eight + sixteen + three+ 18)/ 24 = 69/ 24 =23/eight days 

Total quantity paid = 23/8 * 20= fifty seven.50 Rs.

Value Labs Aptitude Interview Questions
Question 12. Don And His Wife Each Receive An 8 Percent Annual Raise. If Don Receives A Raise Rs.800 And His Wife Receives A Raise Of Rs. 840, What Is The Difference Between Their Annual Incomes After Their Raises?

Answer :

eight% is 800 subsequently one hundred% = 10,000 for Don.

Eight% is 840 as a result one hundred% = 10,500 for his spouse.

After boost Don earnings = 10,000+800 = 10,800 and his spouse income is 10,500+840.

Difference is 11,840-10,800 = 540.

Aptitude Interview Questions
Question thirteen. It Takes 6 Technicians 10 Hours To Build And Program A New Server From Direct Computer, With Each Working At The Same Rate. If Six Technicians Start To Build The Server At eleven:00 Am, And One Technician Per Hour Is Added Beginning At 5:00 Pm, At What Time Will The Server Be Complete?

Answer :

Total time required to complete process is 6 * 10 = 60 hours Work finished between 11am to 5pm by means of 6 technician = (6 * 6) = 36 hours

So final work = (60 - 36) = 24 hours Remaining paintings among 5pm to 6pm = 24 -7 = 17 hours. 

Similarly paintings finished between 6pm to 7 pm = 17 – eight = nine hours,

which is completed in next one hour i.E. Job is complete at 8.00PM.

Question 14. The Cost Of An Item Is Rs 12.60. If The Profit Is 10% Over Selling Price. What Is The Selling Price?

Answer :

We know that

Selling price = price charge + earnings

Cost Price = 12.60 

Profit = 10% of CP = (10 / 100) * 12.60 = 126 /one hundred Profit = 1.26

Selling Price = CP + Profit = 12.60 + 1.26 Selling Price = 13.86.

Question 15. A Retailer Buys A Radio For Rs.225. His Overhead Expenses Are Rs.15 And He Sells The Radio For Rs.Three hundred. What Is The Profit Percent Of The Retailer?

Answer :

Selling price = fee charge + profit 

Cost fee = 225 + 15 = 240 

i.E. 240 + X * 240 * 1/one hundred = three hundred

240 + 24X/ 10 = 300 

(taking LCM) 2400 + 24X = 3000 

24 X = 3000 - 2400 

24X = 600

X = 600/ 24

X = 25.

Abaxis Aptitude Interview Questions
Question sixteen. A Is Twice As Good A Workman As B And Together They Finish A Piece Of Work In 18 Days. In How Many Days Will A Alone Finish The Work?

Answer :

If A takes x days to do a work then B takes 2x days to do the same paintings 

= > 1/x+1/2x = 1/18

= > three/2x = 1/18

= > x = 27 days.

Hence, A by myself can end the paintings in 27 days.

Question 17. A Man Is Standing On A Railway Bridge Which Is 180m Long. He Finds That A Train Crosses The Bridge In 20seconds And Him In 8 Seconds. Find The Length Of The Train And Its Speed?

Answer :

Let the duration of the teach be x meters Then,

the educate covers x meters in eight seconds and (x + a hundred and eighty) meters in 20 seconds.

Therefore x/8 = (x+180)/20

<=> 20x = eight(x+180)

<=> x = 120 

Therefore Length of the educate = 120m 

Speed of the teach = one hundred twenty/eight m/sec = 15 m/sec =15 * 18/5 kmph = 54kmph.

Yahoo Aptitude Interview Questions
Question 18. Pipe A Can Fill A Tank In 20 Minutes And Pipe B In 30 Minutes Respectively. Pipe C Can Empty The Same In forty Minutes. If All The Three Pipes Are Opened Together, Find The Time Taken To Fill The Tank?

Answer :

Net element filled in 1 hour = ( 1/20 – 1/30 – 1/forty) = 7 / a hundred and twenty

Therefore tank could be filled in = one hundred twenty/7 = 17 1/7 mins.

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 19. Find Out The Simple Interest Paid For A Sum Of Rs. 4000 At The Rate Of 8% Per Annum For three Months?

Answer :

The simple interest system is Interest = Principal × Rate × Time

I = P×R×T Where: 'Interest' is the whole quantity of hobby paid, 'Principal' is the amount lent or borrowed, 'Rate' is the percentage of the primary charged as hobby each year.

The fee is expressed as a decimal fraction, so percentages should be divided by way of one hundred.

'Time' is the time in years of the mortgage.

S.I = P×R×T S.I. = Rs. 4000 * eight% * three months

S.I. = 4000* 8 /100 * three/12 S.I. = 80.

Question 20. There Are 6 Red Shoes & four Green Shoes. If Two Of Red Shoes Are Drawn Randomly What Is The Probability Of Getting Red Shoes?

Answer :

Total number of shoes=6 + four=10;

allow S be the pattern space. 

Then, n(s) = Number of approaches of drawing 2 shoes out of 10 =10C2 =(10 x 9)/(2 x 1) =45

Let E = Event of drawing 2 footwear that are pink. 

Therefore n(E) = Number of approaches of drawing 2 red footwear out of 6 shoes.= 6C2 =(6 x 5)/(2 x 1) =15 P(E) = n(E)/n(S) = 1/3.

SAP Aptitude Interview Questions
Question 21. To 15 Liters Of Water Containing 20% Alcohol, We Add five Liters Of Pure Water. What Is % Alcohol?

Answer :

Case 1: Initial amount of Water = 15 litres

Quantity of Alcohol = 20% = (20/a hundred) * 15 = three litres

Case 2: Quantity of Water after adding 5 litres of water = 15 + 5 = 20 litres 

There of the % of alcohol in water = (3 /20) * one hundred = 15%.

Question 22. If 10x Coins Are Added To The Number Of Original Coins He Has (5y + 1) Times More Coins. Find Out How Many Coins He Had Originally In Terms Of X And Y?

Answer :

2x / y Explanation:

Let’s take `z` as the original quantity of coins.

We know that 10x + z = (5y + 1) z 

i.E.10x + z = 5yz + z 10x/5y = z z = 2x/y.

Question 23. A Boat Travels 20 Km Upstream In four Hours And 18 Km Downstream In 6 Hours. Find The Speed Of The Boat In Still Water?

Answer :

Rate downstream= 20 /4 = five kmph

Rate upstream= 18 / 6 = three kmph

Speed in still water = half of (five + three) = four kmph.

Oracle Aptitude Interview Questions
Question 24. A Goat Is Tied To One Corner Of A Square Plot Of Side 12m By A Rope 7m Long. Find The Area It Can Graze?

Answer :

Area covered by means of goat A = πr2

here we divide via four because rope is tied at the corner of the plot and simplest 1/four part,

the goat can graze Where length of rope r = 7 m.

A = πr2 / four A = 1/four(area of circle)

A = ¼ [(22/7)*7*7] A = 38.5

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 25. Vivek Travelled 1200km By Air Which Formed 2/five Of His Trip. One Third Of The Whole Trip, He Travelled By Car And The Rest Of The Journey He Performed By Train. The Distance Travelled By Train Was?

Answer :

Let the overall experience be X km.

We recognize that 2X/five = 1200 km 

X = 1200*5/2 = 3000 km

Distance travelled by means of vehicle = 1/3*3000 = 1000km 

Journey by means of train = [3000-(1200+1000)] = 800km.




CFG