Top 100+ Siebel - Crm Interview Questions And Answers
Question 1. What's Siebel?
Answer :
SIEBEL is the leading issuer of Customer Relationship Management (CRM) software program.
Question 2. What Difference Between Fields And Single Value Fields?
Answer :
Multi Value discipline has the child values from a infant BC for the figure file configured thru MVL. Single price area may be both from the bottom desk or joined desk.
The Difference between Single Value Field (SVF) and Multi Value Field(MVF)
SVF- a area in BC which references a column in a desk.
MVF- a subject in figure BC which references a field in child BC.
Field-Identifies and defines a area in a enterprise element. All fields making up a commercial enterprise issue file comprise entries from both Single Value Field and Multi Value Field object types.
Siebel System Admin Interview Questions
Question 3. What Is The Difference Between 1:1 And 1:m Extension Tables?
Answer :
1:1 extension table is like an extension to the bottom table. If we do no longer have the specified desk space in the base desk for craeting new extension columns, we are able to use the 1:1 extension desk's columns using an implicit be a part of.
In contrast, 1:M extension tables are used for determine baby relationship with the base table. Where the 1:M extension has only related to the bottom desk. As an example, for a contact (S_CONTACT) there may be a number of specialities in the extension desk(S_CONTACT_XM) with the figure toddler courting.
Question 4. What Is Complex Join? Difference With Foreign Key Primary Key Join?
Answer :
Complex joins are joins that have following diffrences from a PK-FK joins
# Complex joins can have conditional mappings like >,<,>=,NOT,AND,and many others apart from '=' whereas the PK-FK joins are always '='.
# PK-FK joins are usually (1-N), while complex joins may have (1 - zero,1) and (0,1 - N) form of relationships.
Siebel - CRM Tutorial
Question 5. What Is Localisation?
Answer :
Modify the item definitions within the neighborhood repository.
Salesforce Admin Interview Questions
Question 6. What Is Different Between Bounded And Unbounded Picklist?
Answer :
We can input unfastened text incase of Unbounded Picklist. But, incase of Bounded Picklist, we can not input freetext.
Question 7. Dynamic Picklist Is Used To Update Join Fields? How?
Answer :
Actually we can't regulate the join fields we can not do any changes and updations on that fields to do these items we create the dynamic picklist or pickapplet.Dynamic picklist to adjust (to go into new records )in the join fields.
Salesforce Developer Interview Questions
Question eight. What Is The Primary Difference Between Siebel 7.Five.2 And 7.7 Versions ?
Answer :
Are having lot of differences between siebel 7.7 and 7.Five.2. The primary distinction amongst them is " Symbolic strings are available in Siebel 7.7 and not to be had in 7.5.2". Therefore the future scope for upgradation like matters are high in siebel 7.7.
Optimization techniques in EIM
1) Limit base tables and columns to be processed by means of using : handiest base Tables,ignore base Tables,simplest base Columns,forget about base Columns.
2) Always delete batches from EIM tables upon of completion. Leaving old batches within the EIM desk wastes area and might adversely affect performance. For other guidelines on operating with batches.
3) Run unbiased EIM jobs in parallel. Two or greater EIM tactics can be began simultaneously by using the usage of the Siebel Server Manager.
Four) Trace Flag Settings, the usage of Synonyms, primary key most effective Parameters Limiting the Number of Records and Rows for Merge Processes.
Like this many techniques are there so as to optimize the EIM system.
Question nine. How To Create Drilldown In Form Applet?
Answer :
Usually Drilldowns can be in List Applets handiest. But, in Siebel 6 there are Drilldowns on Form applets also. But, these are not just like the ones in List Applets. In order to visit the goal view we want to right click at the applet, on the menu shown we will discover the to be had Drilldowns with Title as "Go To XYZ View".
Siebel EAI Interview Questions
Question 10. What Is Detailed Category And What Is Its Use In Configuration?
Answer :
Detailed Category and Aggregate Category are the two one of a kind sets. You can upload a view to a display screen underneath Detailed Category or an Aggregate Category. For Example: If I am developing Views as detailes views. First I need to create a Detailed Category. Then I ought to create Detailed Views, for which the "Category" property need to be specific with the created Detailed Category name. This is identical for Aggregate Views also.
Question 11. What Is Constrained Picklist? Where You Will Drop The Constraints?
Answer :
Constrainted picklist displayed cost based on constraint used. Add discipline to constraint in pickmap of a field wherein picklist has configured in BC and set constraint alternative of delivered subject to real.
Advanced jQuery Interview Questions
Question 12. How Will You Edit The Joined Fields Values In Join?
Answer :
Using picklists and MVGs. MVGs require be a part of area and link as stipulations in contrast to picklists in which only a be part of is sufficient.
Siebel System Admin Interview Questions
Question thirteen. How Will You Improve Your Performance In Views?
Answer :
The primary factors for overall performance lower in views might be. Extra wide variety of applets. Which caused many links. And extra joined fields in a single applet. MVG's which do no longer have the primaries set.
Question 14. What Is Virtual Bc? What Is The Use Of Vbc?
Answer :
Virtual Business Component is used to display the facts from any other Legacy database table, inside the Siebel display screen.
Question 15. What Is Siebel File System?
Answer :
It is a shared listing that shops compressed files utilized by Siebel packages. Examples: Product literature, income equipment, shows Read/write get right of entry to is controlled by the File System Manager issue on Siebel Server.
Cap Gemini Siebel CRM Interview Questions
Question 16. How Is Siebel 7.X Architecture Different From Siebel 6.X?
Answer :
In siebel 7.X it turned into defined as
Physical person interface
Logical person interface
Business layer
Data layer
Third birthday celebration Rdms
The most important difference is , In siebel 6.X Phycial interface was no longer finished.In Physical Interface consists of web templates, css sheets.
Question 17. How Is Load Balancing Maintained In Siebel?
Answer :
Load balancing is maitained via the Gateway server the usage of the third celebration software Resonate Central Dispatch.
Siebel EIM Interview Questions
Question 18. What Is Resonate?
Answer :
Resonate is 0.33 birthday party software development device, that's used for distibuting the cilent request to the least laden siebel server.
Salesforce Admin Interview Questions
Question 19. What Is Nameserver? What Does It Do?
Answer :
Name server is the a part of gateway server that dynamically registers all servers in enterprise, serves a connection broking across the enterprise.
Question 20. Is It Required To Install Gateway Server Before Installing A Siebel Server?
Answer :
Yes, Because one Gateway Server can have multiple Siebel Servers.
AppleScript Interview Questions
Question 21. What Is The Use Of Catch In Escript?
Answer :
The capture clause is used to handle the exception. To enhance an exception, use the throw statement.
When you want to lure ability errors generated by a block of code, place that code in a strive assertion, and follow the attempt statement with a trap declaration. The seize announcement is used to technique the exceptions which could arise in the manner you specify in the exception_handling_block.
The following instance demonstrates the general form of the strive assertion with the trap clause. In this example, the script keeps executing after the error message is displayed:
attempt
do_something;
seize( e )
TheApplication().RaiseErrorText(Clib.Rsprintf(
"Something terrible occurred: %s
",e.ToString()));
Question 22. What Is The Relationship Between A View And A B/o?
Answer :
View references the enterprise item. Every view is associated with a selected commercial enterprise object.
Question 23. Why Is It Not Recommended To Modify Existing Base Tables?
Answer :
During upgradation it'll cause hassle if we amplify base tables.More over if it is essential u can move for extension tables.
Salesforce Crm Interview Questions
Question 24. How Do You Create Extension Table To An Interface Table In Siebel?
Answer :
Extension tables are created handiest for base tables.I think we can not increase the interface table.
Salesforce Developer Interview Questions
Question 25. What Is An Extension Table And How Is It Related To Base Table?
Answer :
Extension table can be 1:1 realation desk to the bottom desk or a 1:M relation to the bottom desk.
1:1 extension table and the base desk are logically considered as a unmarried desk.
Par_row_id will be the foriegn key.
Question 26. Can You Create An Extension Table With An Intersection Table?
Answer :
We cannot create an extension table with an intersection table.
Windows Workflow Foundation Interview Questions
Question 27. How Do You Create Intersection Table?
Answer :
In Tools pick new object wizard in that pick out Table enter the name of the desk beginning with CX_ and pick the mission and specify the sort of desk i.E. An intersection desk for the 2 present tables.
Then it'll ask the primary Parent Table and overseas key column name for the primary parent desk inside the same way fill the second one discern table and FK column.
Siebel EAI Interview Questions
Question 28. How Is Siebel 7.X Data Model Is Different From Siebel 6.Zero Data Model?
Answer :
S_PARTY is the bottom tables and S_CONTACT,S_ORG_EXT,S_POSTN, S_USER at the moment are extension tables. Siebel 6.X was devoted application whilst from Siebel 7.X onwards we are able to get right of entry to Siebel utility via web.
Question 29. What Is Seed Data In Siebel?
Answer :
The facts that siebel elements as part of siebel vanilla utility is seed data.
Question 30. What Is S_party Table?
Answer :
S_PARTY Table is the Base Table for all the Party related tables.
S_ORG_EXT
S_CONTACT
S_USER
S_BU
and etc.
The birthday celebration tables may have the implied joins. The birthday party related BC's have the S_PARTY as the base table. So, any of these tables are extension tables.
Question 31. What Does Install.Ksh And Imprep.Ksh Files Do?
Answer :
Imprep.Ksh : This is a database unix shell script supplied by using siebel for uploading all of your sif files in siebel repository.It is automatically run whilst putting in siebel and it prepares Repository file in gear.
Install.Ksh : includes all manually implemented set up documents.
Question 32. What Is The Difference Between Links And Multi Value Links?
Answer :
Link is used for Master Detail View of BCs. Wherein as MVL is used to view the child information the use of MVG. MVL makes use of Link to get the facts from the child BC.
Link is among the entities and MVL is among the records.
Question 33. Describe The 3 Object Explorer (oe) Tabs?
Answer :
Types: higher level item sorts displayed.
Details: multiplied pinnacle level object kind displays item definitions of that kind.
Flat: shows all definitions of that kind.
Advanced jQuery Interview Questions
Question 34. What Object Types Have A Sort Specification Property?
Answer :
BCs,
Pick Lists,
Links.
Question 35. What Are The Steps For Creating A Static Pick List?
Answer :
Create a brand new static pick list. Add BC field with a view to be populated. Map the BC discipline to the select list BC subject. Specify which control or listing column will invoke the pick list applet. Picklist may be empty until values are put in the S_LST_OF_VAL desk.
Question 36. What Are The Steps For Creating A Dynamic Pick List?
Answer :
Create a Pick listing the use of a BC representing the joined table. Associate the Pick listing with a BC area. Map the BC fields to the Pick listing BC fields. Create a Pick listing applet. Specify which manipulate or list column will invoke the Pick listing applet.
Cap Gemini Siebel CRM Interview Questions
Question 37. What Are The Steps For Creating A Mvg?
Answer :
Create a MVL in the figure BC. Add MVFs in the determine BC. Create a MVG applet to display child facts. Add controls/list columns to the parent applet to show MVFs and invoke MVG applets. Add primary FK in the figure BC and on the MVL.
Question 38. What Is A Primary Key?
Answer :
A primary is a FK on the parent-facet that factors to 1 “number one” document on the child-aspect of a 1:M link. A primary FK creates a 1:1 link between the determine and the child.
Question 39. How Do You Create A Primary On A Mvl?
Answer :
Add a primary key area on the discern BC. Set the Primary Id Field and Use Primary Join houses at the MVL.
Question forty. List Some Of The Calculated Field Limitations?
Answer :
Cannot be used as type criteria, saved in columns and examine handiest. Validation criteria on calculated fields is overlooked. If SQL is used and plays a calculation, the cost can be carried out after the statistics is in the BC, but before showing within the applet.
Siebel EIM Interview Questions
Question forty one. Describe The Types Of Siebel Database Extensions?
Answer :
Standard extension tables - Predefined tables which assist 1:1 or M:1 relationship. Part of the prevailing physical database.Custom extension tables and custom extension columns - New 1:1 tables, New columns which are brought to new and present tables.
Question 42. What Are The Steps For Using A Standard 1:1 Extension Table?
Answer :
Add a joined discipline within the discern BC (based on the “important” table). The be part of is implied and created robotically at runtime. Add a control or listing column to an applet.
AppleScript Interview Questions
Question 43. What Are The Steps For Using A Standard 1:m Extension Table?
Answer :
Create BC to represent 1:M extension desk
Set Search Spec to identical Pre Default Value “TYPE” subject
Add fields to the brand new BC (make sure “NAME” and “TYPE”)
Create a link from BC to New BC and upload the New BC to BO
Create applet to show statistics from new BC.
Question forty four. What Is Data-driven Access Control?
Answer :
Controls the read-only nature of BC, BC document, or BC Field based on value of every other BC Field.
BC Read Only Field: present day report examine only
Field Read Only Field: area certain by means of discipline name is examine handiest
Parent Read Only Field: BC read only.
Question forty five. Name The 5 Main Building Blocks Of The Siebel Architecture?
Answer :
File Server,
Gateway Server,
Enterprise Server,
Siebel Server,
Siebel Database Server.
Question 46. Name The Four Levels Of Control We Have Over The Server?
Answer :
Enterprise,
Server,
Component,
Task.
Question 47. Explain The 5 Main Functions Of The Server Manger?
Answer :
Controls your Enterprise,
Manages Siebel Servers,
Allows the configuration of the components,
Allow you to run responsibilities,
Collect information.
Question 48. Name And Explain The Three Modes Of Component Operation?
Answer :
Server Mode: run heritage operations for the server and runs forever, as soon as started,
Task Mode: run particular challenge and exits upon final touch,
Session Mode: created dynamically for consumer request. Runs as long as consultation is maintained then exits.
Question forty nine. How Do You Invoke Wfs?
Answer :
Run Time Events - specified at Start Step (Event Object, Event, Event Type), Scripting - Business Service, Workflow Policies.
Question 50. What Are The Steps In Outbound Wf?
Answer :
Start – EAI Siebel Adapter – EAI XML Converter – HTTP or MQ Series or File Transport - Write to record.
Question fifty one. How Do You Handle Error Handling In Wfs?
Answer :
Persistency, Exception points and write to report, Write a errors coping with workflow.
Question fifty two. What Is Persistency? How Is It Useful?
Answer :
To problem shoot or debug the workflow in workflow system log through drilling down on, persistency stage and frequency it impacts the performance- shops the nation records.
Question fifty three. What Is State Model?
Answer :
Provide a facts pushed approach for extending workflow manage primarily based at the reputation SR Open - Cancelled, you define the kingdom model.
Question 54. What Transport You Used In The Wfs?
Answer :
HTTP, MQ Series, EAI File Transport
Question 55. When Do You Use Sub Process In Wf?
Answer :
WF procedure is created at BO stage, if we address a couple of business gadgets.
Question 56. What External Systems Did U Interact With And With What Middleware?
Answer :
with Biz Talk (XML, MQ series) or See Beyond (uses ASP pages) or TIBCO (Siebel Connector) middlewares.
Question 57. Explain Where Did You Use Wf In Your Last Project?
Answer :
Claim Submission; to insert the statistics into Audit Table; write a commercial enterprise provider Add Responsibilityadding a obligation to the new individual logging in. -Retrieve role ( locate the person position) - Add obligation (row identity of the consumer and responsibility), person BC.
Question fifty eight. Did You Use Custom Bss In Wfs?
Answer :
Yes, For converting Priorities.
Question fifty nine. Explain Where Did You Have To Create Bs?
Answer :
Tools
Question 60. How Do You Pass Inputs To Bs?
Answer :
Through Input Arguments & Script.
Question sixty one. What Language You Used To Write Bs?
Answer :
eScript (or) Siebel VB
Question sixty two. Did You Use M:m Relationship In Your Last Project ?
Answer :
Yes, for Position & Responsibility, Account & OPTY
Question sixty three. How Do You Pass Query Criteria To Bs From Bc In Bs?
Answer :
Search String (VBC - input.Searchstring)
Question sixty four. Which Etl Tool You Used For Data Loading?
Answer :
Informatica, Data Stage
Question 65. Name The Databases You Have Worked On?
Answer :
SQL, Oracle, DB2
Question 66. Where You Involved In The Design Phase And What Did You Do?
Answer :
Designed BCs, BOs, Applets, Views, Screens, etc
Question 67. What Kind Of Data Source Do You Have In Your Project And How Did You Connect To It?
Answer :
ODBC; Change facts supply call in Tools & Assign it in the Data Base.
Question 68. Which Component Schedules, Monitors, Configure Etl Routines?
Answer :
DAC customer.
Question 69. How Can You Purge The Cache?
Answer :
(a) Use cache manager
( b) putting the Cache Persistence Time inside the Physical Table dialog container for a selected table
( c ) use occasion polling tables.
Question 70. Can One Presentation Catalog Refer To Multiple Business Models?
Answer :
No
Question seventy one. Can Multiple Presentation Catalogs Refer To One Business Model?
Answer :
Yes.
Question seventy two. What Happens If You Create An Employee In Siebel Application And Forget To Create The Employee In The Database?
Answer :
User Id not found
Question seventy three. What Does An Opportunity, Account, Contact Do In Siebel?
Answer :
They are Siebel commercial enterprise entities wherein we've a commercial enterprise hobby.
Question 74. How Is The Opportunity Related To An Account?
Answer :
Its Associated with an Account for producing Potential revenue.
Question seventy five. How Is Tools Architecture Constructed In Siebel?
Answer :
Explorer & List Editor
Question 76. What Do You Mean By Virtual Business Comp. In Siebel?
Answer :
To get outside facts from outside database with out storing it in Siebel Database.
Question seventy seven. How Does Your B/c And View Related?
Answer :
View incorporates applets which might be related to b/c. Collection of b/cs is b/o.
Question 78. What Is The New Layer In Siebel 7.X Version?
Answer :
Web Layer
Question 79. How Is Siebel 7.X Data Model Different From Siebel 6.0 Data Model?
Answer :
Party records model in 7.X.
Question eighty. What Are The Different Layers In Siebel?
Answer :
Data Storage layer, Business Layer & Data Presentation Layer.
Question 81. What Is The Difference Between Mvg & Dynamic Picklist?
Answer :
A new value will be brought via an MVG where as Dynamic Pick Applet should best be used to pick out a fee from a choose applet which can be restricted to show relevant information. A price entered thru an MVG will show up in a Dynamic Pick Applet if the Dynamic Pick Applet is based on that MVG.
Question 82. What Is Tpm ?
Answer :
It is something associated with Siebel Trade merchandising Management
OR
TPM = Total Productivity Management. Its a production term..
Question 83. How We Will Create Drilldown In Form Applet..........Please Explain?
Answer :
Usually Drilldowns will be in List Applets only. But, in Siebel 6 there are Drilldowns on Form applets also. But, these are not just like the ones in List Applets. With a view to visit the goal view we want to right click at the applet, at the menu shown we are able to discover the available Drilldowns with Title as "Go To XYZ View".
OR
It is possible through scripting either Siebel VB/ eScript.
Question 84. How Can A Particular User Among Four Users With Same Responsibility Can Have Access To Particular View And This View Should Not Be Visible To Other Users?
Answer :
yes with the aid of assigning the position and giving a completely unique, consumer identification he can get right of entry to the data.
OR
The new views that are to be restricted from the alternative 3 users can be grouped up in a separate obligation and then the 1st consumer may be assigned that the newly created responsibility. This will keep time and could ensure easy operations as nicely.
Question eighty five. I Have Created Hierarchical Picklist. In Parent All The Values Are Displayed. When The Values Selected In The Parent Its Displays Proper Value In The Child Picklist?
Answer :
The search specification for the parent pick list have to be "Parent Id is Null".
Question 86. What Is Siebm?
Answer :
siebmtsh.Exe is a process created when you deliver up siebel servers, relying at the range of item managers which can be enabled the variety of siebmtsh.Exe procedures will increase.Tsh.Exe
Question 87. What Is Link Specification?
Answer :
The discipline cost passed as the default value to the kid commercial enterprise issue while the hyperlink spec is detailed.
Question 88. How Is Siebel 7.X Architecture Different From Siebel 6.X? How Is Siebel 7.X Architecture Different From Siebel 6.X?
Answer :
In siebel 7.X it become described as
Physical user interface
Logical user interface
Business layer
Data layer
Third birthday celebration RDBMS
The predominant distinction is , In siebel 6.X Physical interface turned into not achieved. In Physical Interface includes net templates, cuss sheets.
Question 89. How Will You Do Validations In Escripts And In Configuration?
Answer :
In Tools select the object definition, right click and choose validate. That is used to test the correctness of values of a selected object earlier than going to keep. In escripting, once we write script then we will do validation through take a look at syntax option.
Question 90. Siebel 7.7 How Do You Add Button Icon In An Applet? Like New,query,delete.I Want Activate Button Also?
Answer :
You can add those buttons with the aid of developing controls below that applet and specifying a method call underneath that.
You could get a Dropdown box for approach Name and pick out from that..
Question 91. What Is Difference Between S_opty_x And S_opty_xm Tables?
Answer :
s_opty is a base table
s_opty_x is an extension desk with 1:1 courting
s_opty_xm is an extension table with 1:M relationship.
Question 92. What Is Difference Between Join Specification And Join Definition?
Answer :
"Join" object specifies the desk name and "Join Specification" object specifies the Primary Key Foreign Key relationship.
Question ninety three. What Is Force Active Property?
Answer :
Force Active assets for a discipline makes it handy in scripting despite the fact that it isn't always in UI.
Question 94. What Is Symbolic Url In Siebel?
Answer :
Symbolic URL allow you to configure Portal Agents in numerous approaches. You use Symbolic URL Arguments for 2 purposes, to outline records to be despatched to an outside host and to put up instructions to SWE that have an effect on the conduct of Portal Agents.
Question 95. Difference Between Lov And Picklist??
Answer :
LOV is to store the values for the picklist inside the utility admin and where as picklist is used to select the cost from the list of values.
Question ninety six. What Is Detail Applet And Association Applet?
Answer :
Detail applet is nothing but Form Applet, Association applet is used to put in force M:M courting.
OR
Detail applet word is used in the context, when there may be a Master Detail relation. In this situation there could be one master and lots of toddler records. So, we generally display these toddler facts in list applet and not in form applet.
Question 97. What Is The Difference Between Mvg Applet And A Pick Applet?
Answer :
MVG is not anything but to show the child records for the parent table ,and for pick out applet to update join fields.
OR
Pick applet is used when there may be 1:1 relationship and MVG is used whilst there is 1:M r/n.
Question ninety eight. What Is Applet Toggle How Many Types Are There?
Answer :
Applet toggle identifies one or extra alternate applets to use in displaying the facts of a enterprise component. They are 2 types static and dynamic.
Question ninety nine. What Is The Maximum Number Of Applets Can Be There In A View?
Answer :
There can be 8 applets at most.
Question 100. What Is The Use Of The Indirect Multivalue Link And How Do You Configure It?
Answer :
keep in mind there are three bus comps. In that say there's no relation deliver among the first and second bus comp and there is relation deliver between 2nd and three rd bus comp. But a few fields are important from the second bus comp. It will be fetched through the relationship from 1st and third bus comp. That is called oblique MVL.
Question one hundred and one. How Do You Display The No. Of Records In A Picklist(blend Box/drop Down) Not The Records In The Pickapplet, In Just three Rows And Not five Rows(which Is The Default)?
Answer :
Set the HTML no of rows to three.
Question 102. What Is Seibel Admin Mode View? How To Create One?
Answer :
Admin Mode View is nothing but, it has Admin Mode Property set to actual. It will override all of the visibility policies.
Question 103. What Is Siebel Admin Mode View? How To Create This?
Answer :
Admin Mode belongings set to TRUE in View item definition.
Admin Mode view overrides the assets of Business aspect. This view permit the consumer to do replace, insert, and delete and many others. Which won't be available in other view of equal BC. Because admin mode view overrides the No replace, No insert ,No delete BC assets. Used for management purpose.
Question 104. What Is The Purpose Of 1:m Extended Table?
Answer :
1. We will use it in determine baby courting where the kid entity is lonely related to the discern table.
2. Or we will make it as a intersection table via including the foreign key of another desk's number one key inside the 1:M prolonged desk.
Question a hundred and five. What Is Siebel Gateway?
Answer :
Siebel Gateway is the name server which controls the Enterprise Server.
Question 106. How Can You Do The Data Cleansing In Eim?
Answer :
EIM Does now not aid data cleaning.
Question 107. How Can You Resolve Foreign Key In Eim?
Answer :
Populate all User key columns with a purpose to resolve foreign key. Still u have doubt let me recognize.
Question 108. What Is The Use Of Ldap User ?
Answer :
It is used as a 3rd celebration authentication for an cease consumer which may be changed to have a single sign on to multiple application aside from Siebel.
Question 109. Where Does The Primary Field Of An Mvg Stored?
Answer :
Primary Id Field can be stored inside the Parent BC.
Question 110. What Is Foreign Key Table In Siebel?
Answer :
foreign key table is the assets for a column in the table. It specifies for a column from which table this reference has been came.
Question 111. Why Do You Need Primary In Mvg?
Answer :
for a multivalue discipline there's a discipline called SSA Primary Field to be had in the determine BC. This subject shops the primary baby. Which avoids querying on the child BC for displaying the value within the MVG. This is for performance improvision. This creates 1:1 Link.
Question 112. When Do We Use Genbscript.Exe?
Answer :
it creates the class files for the JavaScript (browser scripts).
Question 113. What Is Client Business Service?
Answer :
We can see the Business Services Client also. These are known as Client Business Services we are able to see them in Business Service Administration Screens. We can write the script for the BS in the customer itself. After writing the BS there may be no need to compile the ones BS's.
Question 114. What Is The Function Of Swse On The Web Server? What Is It?
Answer :
SWSE(Siebel Web Server Extension)'s function is to just accept the siebel requests and skip it directly to Gateway server wherein the server manager makes a decision, to which siebel server issue ought to this request cross.
Question one hundred fifteen. What Is The "parent Category" Property For A Screen View?
Answer :
This Parent Category specifies the view heading for a bunch of perspectives related. The views belongs to this Parent Category can be proven as View Tabs under the master applet.
Question 116. What Is Horizontal And Vertical In Siebel?
Answer :
Siebel Horizontal utility is general to every industry. In which as Vertical is precise to a industry. Consisting of eAutomobile, eInsurance, eBanking and so forth.
OR
These are the styles of programs. Example for Horizontal packages is delivery. Here are examples for vertical programs are Eservice Call middle software etc.
Question 117. Why Do We Use Symbolic Strings In Siebel 77?
Answer :
For up gradation and language conversions.
Question 118. How Do You Specify A View To Be Displayed As Aggregate View In Siebel 7.7?
Answer :
when add the View to the Screen you have a belongings called Type wherein, you have to pick out "Aggregate View".
Question 119. What Is All Mode Sort?
Answer :
This assets determines whether or not or not siebel will override the kind specification and in that case determines the type with the intention to be carried out to the BC for All or Manager's view. The values are TRUE, FALSE or NORMAL NORMAL-usesBCdefinedsortspecificationTrue --Overrides the BC sort and Uses theU1index False - Removes all sorting
Question one hundred twenty. What Does Business Component User Mode Indicate?
Answer :
Business Component User Mode specifies the Visibility putting for the BC. Like "All", "Personal", "Manager", "Organization.
Question 121. What Is The Difference Between "picklist Generic" And "picklist Hierarchical" Business Components?
Answer :
PickList Generic" BC is used for Static Picklists. "PickList Hierarchical" is used for Hierarchical PickLists.
Question 122. What Are Pre Defined Queries?
Answer :
Pre Defined queries are some thing which enables us to navigate immediately to precise displays or perspectives. It enables in having access to the screens or perspectives in faster manners.
Question 123. How Do You Set Up Employees In Siebel?
Answer :
Create the users first, then assign them a few obligation and role. Then create the database login.
Question 124. What Is The Difference Between Eim And Eai?
Answer :
EIM : is used for importing or deleting the big facts
EAI : is used to integrate the Applications.
Question 125. How Do You Import List Of Values?
Answer :
Depends on any Hierarchies, however the use of EIM_LST_OF_VAL(for EIM load) import parents first then children, otherwise you will acquire failure message.
Question 126. When Do We Go For Bc Level User Properties?
Answer :
whilst we need to set or reset the homes at runtime.
Question 127. How Do You Recognize That A Particular Table (base Table ) Can Be Extended?
Answer :
If the table property is Private, then we can't expand the table. If it's far Public, we are able to.
Question 128. What Are The Different Types Of Columns?
Answer :
Columns:
Data (Public),
Data (Private),
Denormalized,
Extension,
System
Question 129. How Many Type Of Siebel Data Model Extensions Are There?
Answer :
standard and custom extensions
Question 130. What Does Position Represents In Siebel?
Answer :
In siebel, Based on the position of the worker, the facts could be displayed.
Question 131. What Happens If You Create An Employee In Siebel Application And Forget To Create?
Answer :
The employees could now not be able to log in as you have to create a database login and password for the employee to login into the patron application.
