Top 100+ Selenium Rc Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Selenium Rc (far flung Control)?
Answer :
Selenium IDE have limitations in phrases of browser assist and language help. By using Selenium RC dilemma can be dwindled.
On special platforms and one-of-a-kind net browser for automating web application selenium RC is used with languages like Java, C#, Perl, Python.
Selenium RC is a java based and the usage of any language it may have interaction with the internet software.
Using server you can bypass the restrict and run your automation script running in opposition to any internet application.
Question 2. Tell Me What Are The Prerequisites To Run Selenium Rc Tests With Junit?
Answer :
The conditions to run Selenium RC assessments with Junit:
Jre 1.5 or higher model desires to be set up
/jre/bin folder ought to be delivered in surroundings variable "course"
Junit folder direction must be delivered to path or build path in eclipse
Selenium Java Client drivers wishes to be delivered to the course for execution
Android Interview Questions
Question three. Why Selenium Rc Is Used?
Answer :
Selenium IDE does no longer at once support many capabilities like situation statements, Iteration, logging and reporting of test effects, sudden errors coping with and so on as IDE helps handiest HTML language. To handle such issues Selenium RC is used it supports the language like Perl, Ruby, Python, PHP using those languages we are able to write this system to achieve the IDE problems.
Question four. Which Is The Command Used For Running The Selenium Rc Server?
Answer :
The technique accompanied to run the Selenium RC Server is:
Open the command spark off.
Change the folder course to Selenium RC Server
Issue the command "java -jar selenium-server.Jar"
Android Tutorial
Question 5. Explain What Is The Main Difference Between Web-driver And Rc ?
Answer :
The most important difference between Selenium RC and Webdriver is that, selenium RC injects javascript characteristic into browsers whilst the web page is loaded. On the other hand, Selenium Webdriver drives the browser the use of browsers constructed in guide.
Manual Testing Interview Questions
Question 6. How To Run Selenium Commands In Slow Motion In Selenium Rc?
Answer :
You can run the selenium commands in RC gradual motion by using two approaches:
selenium.SetSpeed
thread.Sleep
Question 7. What Are The Advantages Of Rc?
Answer :
Advantages of RC are:
Can examine or write facts from/ to .Xls, .Txt, etc
It can take care of dynamic objects and Ajax based totally UI factors
Loops and situations may be used for higher overall performance and flexibility
Support many Programming languages and Operating Systems
For any JAVA script enabled browser Selenium RC can be used
Selenium Tutorial Selenium Interview Questions
Question eight. What Is The Difference Between Thread.Sleep() And Selenium.Setspeed()?
Answer :
selenium.SetSpeed
takes a unmarried argument in string format
ex: selenium.SetSpeed("2000") - will wait for 2 seconds
Runs every command in after setSpeed put off via the quantity of milliseconds noted in setSpeed.
Thread.Sleep:
takes a unmarried argument in integer format
ex: thread.Sleep(2000) - will wait for 2 seconds
Waits for handiest once on the command given at sleep.
Question 9. Explain What Is Framework And What Are The Frameworks Available In Rc?
Answer :
A collection of libraries and classes is known as Framework and they're beneficial while testers has to automate test instances. NUnit, JUnit, TestNG, Bromine, RSpec, unittest are a number of the frameworks to be had in RC .
Database Testing Interview Questions
Question 10. Why Do You Use Assert And Verify Statements In Selenium Rc Without Referring To Selenium?
Answer :
SeleneseTestCase is the class that's having
AssertTrue
VerifyTrue
AssertEquals
VerifyEquals
We use SeleneseTestCase elegance to extend the selenium test elegance report.
For Ex: the check elegance is said as follows
public magnificence BookFlightSel1 extends SeleneseTestCase
In the above instance SeleneseTestCase is the base elegance and BookFlightSel1 is the derived magnificence. So, we can at once call and use the parent elegance methods verify and assert without instantiating the magnificence in BookFlightSel1 elegance.
Database Testing Tutorial
Question eleven. How Can We Handle Pop-u.S.In Rc ?
Answer :
To deal with pop-united states of americain RC , the usage of selectWindow technique, pop-up window can be decided on and window Focus technique will allow the manipulate from present day window to pop-up home windows and perform actions consistent with script.
Java Abstraction Interview Questions
Question 12. Which Are The Annotations Generated With Junit 4 Tests In Selenium Ide?
Answer :
The annotations generated with JUnit four assessments in Selenium are:
@Before public void technique(): Will carry out the approach() before every take a look at. This technique can prepare the take a look at
@Test public void method(): Annotation @Test identifies that this approach is a take a look at approach.Environment, e.G. Study enter information, initialize the elegance)
@After public void approach():Test technique have to start with take a look at@Before - this annotation is used for executing a method before.
Android Interview Questions
Question 13. What Are The Technical Limitations While Using Selenium Rc?
Answer :
Apart from “same foundation coverage” limit from js, Selenium is also restricted from exercise some thing this is out of doors browser.
Firebase Tutorial
Question 14. What Are The Challenges With Selenium Rc Test Suites When Running In Junit?
Answer :
The challenges with Selenium RC check suites whilst going for walks in JUnit
Each check case of Selenium RC take a look at will invoke the browser and closes after playing lower back
All the Test instances cannot run on a single browser consultation
If there is any dependency between the take a look at cases, it's far very difficult to execute
Running the test suites in junit could be helpful for most effective independent take a look at instances.
Note: The structured take a look at case related issues can be addressed through the usage of TestNG with junit
Question 15. Can We Use Selenium Rc To Drive Tests On Two Different Browsers On One Operating System Without Selenium Grid?
Answer :
Yes, it is viable whilst you are not the use of JAVA trying out framework. Instead of the usage of Java testing framework if you are the use of java purchaser driving force of selenium then TestNG allows you to do this. By the usage of “parallel=take a look at” attribute you can set assessments to be accomplished in parallel and might outline two different exams, each using distinctive browser.
Firebase Interview Questions
Question 16. What Are The Basic Annotations Used To Run Testng Tests In Selenium?
Answer :
The basic annotations used to run TestNG tests in Selenium RC:
@BeforeClass: The annotated method with @BeforeClass might be run earlier than the primary check approach within the modern-day class is invoked.
@AfterClass: The annotated technique with @AfterClass may be run after all of the test strategies inside the current class have been run.
@BeforeMethod: The annotated technique with @BeforeMethod can be run earlier than each check technique.
@AfterMethod: The annotated technique with @AfterMethod can be run after every take a look at technique.
@Test: Marks a category or a method @Test with as part of the take a look at.
Question 17. Why To Use Testng With Selenium Rc ?
Answer :
If you want full automation towards unique server and consumer structures, You want a manner to invoke the exams from a command line system, reviews that tells you what came about and flexibility in how you create your test suites. TestNG offers that flexibility.
Automation Testing Interview Questions
Question 18. How To Run Test Cases With Dependent In Selenium Using Testng?
Answer :
The @Test have to be observed with the aid of (dependsOnMethods = "testLogin")
Note:- The test case may be performed after the testLogin case
Ex: @Test(dependsOnMethods = "testLogin")
Manual Testing Interview Questions
Question 19. Explain How You Can Capture Server Side Log Selenium Server?
Answer :
java –jar .Jar –log selenium.Log
Question 20. How To Run The Test Cases In Group In Selenium Using Testng?
Answer :
Test cases in institution in Selenium the usage of TestNG might be finished with the underneath options.
If you want to execute the take a look at cases primarily based on one of the institution like regression take a look at or smoke take a look at
@Test(companies = "regression take a look at", "smoke test")
Appium Interview Questions
Question 21. Other Than The Default Port 4444 How You Can Run Selenium Server?
Answer :
You can run Selenium server on java-jar selenium-server.Jar-port other than its default port.
Question 22. What Are The Limitations Of Selenium Rc?
Answer :
The boundaries of selenium RC are:
Switching among the more than one times of the equal browser isn't possible.
Switching between the a couple of instances of the specific browsers isn't viable.
Browser navigation, like back and forward button emulations isn't possible.
Limited features in phrases of drag and drop of gadgets.
To paintings with Ajax based UI elements there are very confined features are there with Selenium RC.
To triumph over the above boundaries we use selenium net driving force or google internet driver.
Question 23. How Selenium Grid Hub Keeps In Touch With Rc Slave Machine?
Answer :
At predefined time selenium grid hub keeps polling all RC slaves to ensure it is available for trying out. The determining parameter is referred to as “remoteControlPollingIntervalSeconds” and is defined in “grid_configuration.Yml”record.
DataGrid Interview Questions
Question 24. How To Start Selenium Rc Server With User Extensions?
Answer :
The command used is
java -jar selenium-server.Jar - Extensions consumer-extensions.Js
Note: In this example, the java script document person-extensions.Js document name ought to always fixed. If the call or extension is modified the selenium rc server will no longer begin.
Selenium Interview Questions
Question 25. Using Selenium How Can You Handle Network Latency?
Answer :
To cope with network latency you can use motive force.Control.Pageloadingtime for community latency.
Question 26. How Do You Identify An Object Using Selenium?
Answer :
To perceive an object the use of Selenium you could use isElementPresent(String locator) isElementPresent takes a locator as the argument and if determined returns a Boolean.
Selenium WebDriver Interview Questions
Question 27. To Enter Values Into Text Boxes What Is The Command That Can Be Used?
Answer :
To enter values into textual content bins we will use command sendkeys().
Database Testing Interview Questions
