YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sap Webi Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Sap Webi Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Different Versions Of Business Objects That You Have Worked On?

Answer :

BO XI R1
BO XI R2
BO XI R3
BO XI R3.1
BO XI R3.2
In year 2011, BO XI 4.Zero became introduced and trendy model of the device is SAP BO four.2.

Question 2. What Are The Key Differences Between Boxi R3 And Sap Bo four.X?

Answer :

Deski isn't always available in BO 4.X

IDT is brought to aid more than one facts sources

Import Wizard is no longer available in BO four.X

Bo 4.X is 6 layered structure in comparison to BOXI R3 5 layer architecture.

SAP SD Interview Questions
Question three. How Do You Migrate Deski To Webi Reports In Business Objects?

Answer :

Using Report Conversion Tool

Question four. To Publish A Webi Report Created On The Top Of Universe In Bo Repository, It Should Be Created On Which Connection?

Answer :

Secured connection posted to Repository

SAP SD Tutorial
Question 5. What Are The Differences Between Personal, Shared And Secured Connections?

Answer :

A Personal connection is created by using one person and can't be used by different customers. The connection information are stored in PDAC.LSI file.

A shared connection may be used by different customers thru a shared server. The connection information are stored in SDAC.LSI document in the Business Objects set up folder. However one can't set rights and securities on items in a shared connection. Neither can a Universe to exported to repository the usage of a shared connection.

A secured connection overcomes those barriers. Through it rights may be set on items and files. Universes can be exported to the imperative repository handiest thru a secured connection. The connection parameters in this example are saved inside the CMS.

SAP PM Interview Questions
Question 6. What Is Bi Launchpad?

Answer :

BI Launchpad is a Java or HTML based totally interface of Business Objects device to carry out analytical reporting and information evaluation. You can set the preference on your BI Launchpad which determines which device interface is launched via Launchpad.

Using Web or Internet Application to get entry to WebI interface through BI Launchpad, you may carry out the underneath obligations −

Create, edit and refresh all the reviews in Web Intelligence.

Create and edit all the queries in no facts supply (Universes) but now not BEx queries in Web utility.

Question 7. Explain The Architecture Of Web Intelligence Tool?

Answer :

It is 3 layered structure −

Database layer - This layer defines more than one SAP and non-SAP statistics resources.
Semantic Layer - This layer defines multidimensional statistics version.
Presentation Layer - This layer defines wherein information is provided to end users.
Various information sources may be used to create analytical and advert-hoc reports
SAP PM Tutorial SAP BASIS Interview Questions
Question eight. What Are The Different Application Modes That Can Be Used In A Web Intelligence Tool?

Answer :

There are 3 extraordinary application modes that can be used to build the queries, create files and to analyze the reports. When you open an current reports below modes are to be had −

Data Application Mode
Reading
Design
 

Question 9. What Are The Different Data Sources That You Can Use To Create A New Webi Document?

Answer :

Universe
Flat files in .Csv or .Xls layout
BEx queries
Analysis View
SAP ABAP Interview Questions
Question 10. What Is The Extension Of A Webi Document?

Answer :

.Wid file

SAP BASIS Tutorial
Question eleven. You Have Few Report Created In Older Versions Of Web Intelligence 3.1 And Want To Upgrade To 4.X, Which Tool You Should Use?

Answer :

Using Upgrade Management Tool UMT

SAP FICO Interview Questions
Question 12. What Is The Extension Of Universes Created In Information Design Tool And Udt?

Answer :

.Unx- File created with Information Design Tool

.Unv- File created in Universe Design Tool

SAP SD Interview Questions
Question 13. What Is A Query Panel?

Answer :

You can pick out from listing of available gadgets as per your get admission to permissions. You may not be capable of use few of the items cos of permission.

In query panel, you have got Universe outline in left pane and Result gadgets, query filters, facts preview panels in principal pane.

SAP ABAP Tutorial
Question 14. Which Connection You Can Use To Import All Olap Functionalities From An Infocube In Sap Bw?

Answer :

BICS Business Intelligence Consumer Service. BICS connectivity is the advocated way for BI tools to hook up with Business Explorer (BEx) queries at the SAP NetWeaver BW server.

Question 15. What Are The Different Save As Formats Supported For A Webi Report?

Answer :

WID
PDF
Excel
Excel 2007
CSV Achieve
TXT File
SAP HANA Interview Questions
Question 16. What Are Classes And Subclasses?

Answer :

Classes are used to group similar objects in a record. A class can incorporate one or extra subclasses.

Subclasses incorporates similarly subcategory of gadgets in upper level of a category.

Classes are used to organize objects in some logical manner. While growing queries on Universe you could discover the records on gadgets that you need to use in query.

SAP FICO Tutorial
Question 17. What Is Difference Between Members And Named Set In Hierarchies?

Answer :

Members are described at special stage of hierarchies in a records source.

Example: Consider a Geography hierarchy comprise members – “India” at u . S . A . Degree and “Haryana” at State stage.

You also can consist of person members in query from hierarchy in case you don’t need to add all of the individuals. Named set may be used to outline set of individuals.

A named set is defined as named expression and outcomes a fixed of individuals. You can outline named set at Universe level or a relational or OLAP database degree.

SAP CO Interview Questions
Question 18. Where Do You Define Hierarchies To Use In Webi Report?

Answer :

Universe level

SAP PM Interview Questions
Question 19. How Do You Use Infocubes In Sap Bw To Connect To Webi Document?

Answer :

You can create Webi files based on BEx (enterprise Exchange Queries) created by using BEx Query Designer that's primarily based on Info Cube in SAP BW gadget. You can connect to a BEx question in WebI with use of BICS BI customer carrier connection. You want now not to create Universe for BEx queries and all attributes, hierarchies, dimensions and measures are routinely mapped in WebI record.

SAP HANA Tutorial
Question 20. How Do You Connect To Sql Server To Create A Universe To Use In A Webi Report?

Answer :

Using a Relational connection created in Universe Designer

SAP EWM Interview Questions
Question 21. What Are The Query Filters?

Answer :

Query filters are used to limit the rows returned in a WebI file. Query filters allow you to cover the information which you don’t want to show to unique human beings and also limit the size of .Wid record. When you run a question, it simplest returns the rows that meet the question clear out definition.

Below are the important thing features used in Query clear out −

You can retrieve facts as consistent with particular commercial enterprise requirement.
You can conceal the records which you don’t need unique customers to peer in a WebI file.
Limit the size of WebI document of community and subsequently gives performance optimization.
Example − Being an Area Sales Manager for NY, you need to peer margin values on your area and Sales universe incorporates information from all of the regions in United State. Also you simplest want to look records from the stores in NY where sales margin is more than 100K USD in second Quarter Q2 2015.

Question 22. What Is Difference Between Query And Report Filters?

Answer :

Query filters are implemented in Query Panel and they are used to restrict the number of rows from information sources and to return the same in report.

Report filters are applied at file level on reports, tables, charts, etc. These filters are not used to limit the information retrieval from the data supply and simplest hide certain values at report level.

SAP EWM Tutorial
Question 23. Why Do We Use Prompts? Where Do We Apply Prompts To Use In Webi Report?

Answer :

Prompt is described as unique clear out for users which lets in them to enter a value whenever data is refreshed within the document.

Using prompts, you have got more than one users viewing one report to display distinctive sub set of facts in database. Prompts can help you retrieve the facts from database and decrease the time.

Prompts are created in Query Panel

SAP Web Dynpro Interview Questions
Question 24. What Is Context And How They Are Created?

Answer :

Context defines a selected be part of route among tables or a particular institution of joins for a specific question. Any objects created on a desk column which belong to specific contexts is evidently compatible with all other items from identical contexts.

Contexts can be created using stumble on contexts function or manually. They are generally created primarily based on logical calculation and enterprise necessities, hence the discover context technique isn't very powerful. To manually create a context Go to Insert Context, supply the context name and choose the joins that need to be present in the context. For a universe contexts have to be created in a manner that all joins(besides shortcut joins) fall in as a minimum one context.

SAP BASIS Interview Questions
Question 25. What Is Aggregate Awareness Function? Why Do We Use It?

Answer :

Aggregate awareness characteristic is utilized in scenarios where we've got same fact tables in special grains. Using this feature we can outline best one item for the measures within the truth tables.

Aggregate_aware(highest_level,lower degree)

We additionally want to outline dimensions for related granularities and outline their incompatibilities with the corresponding statistics via the combination navigation. This is accesses via Tools → Aggregate Navigation.

Use: They are used to enhance the performance reports by using arrogate tables available at database and are applied at Universe level as characteristic.

SAP Webi Tutorial
Question 26. What Is The Use Of Subquery?

Answer :

Subqueries provides you a extra bendy choice to filter the records in comparison to an ordinary question filter. Using Subqueries you can restriction the values again with a WHERE clause. You can also evaluate the values of gadgets in a subquery with the other items.

Using Subqueries, you could put in force complicated good judgment to restriction the dimensions of facts which aren't feasible to apply with easy query filters.

SAP RFC Interview Questions
Question 27. In Query Panel, You Can’t See Ranking Option Enabled, What Could Be The Reason?

Answer :

Database rating is achieved by means of editing the script generated by means of query. If you database doesn’t aid rating, then choice to create ranking will no longer highlight in question panel.

Also note that Ranking can’t be created on hierarchical records.

SAP ABAP Interview Questions
Question 28. What Do You Understand By Hierarchical Data?

Answer :

Hierarchical facts is defined a data with Parent-child relationship and you could examine the statistics at specific ranges of hierarchy.

All the measures which can be related to hierarchical records are aggregated as in step with item stage in hierarchy.

SAP Web Dynpro Tutorial
Question 29. What Is Difference Between Break And Sections?

Answer :

Section breakup the information into more than one cells which can be known as Section headers and Each Section header contains a price for measurement and information similar to measurement cost.

Break is used divides the records up into one block and every column contains measurement, attributes and measures and those values are repeated for each different row values inside the block.

SAP R/3 Interview Questions
Question 30. What Is Query Stripping?

Answer :

Query stripping function optimizes the question to fetch only DATA with the intention to be without delay or in a roundabout way rendered or exhibited to the User, for this reason decreasing the reaction time and faster show of the record for the consumer. This characteristic is only available for OLAP universes, and it will likely be greyed out whilst the usage of any RDBMS universe. It is utilized in Query panel.

Question 31. What Are The Different Chart Type In Webi Tool?

Answer :

Bar
Box
Column
Line
Map
Radar
Pie
Waterfall
Question 32. Explain The Difference Between Query Filter, Report Filter And Block Filter?

Answer :

A query clear out limits the statistics lower back from the database.

A block filter allows decided on records to display in a unmarried block and hides the alternative information.

A record clear out permits decided on information to display in a page and hides the other facts. The record filter applies to all information blocks on the page.

Sap Hybris Interview Questions
Question 33. When You Synchronize Two Queries From Different Data Sources, What Rules Must You Respect?

Answer :

Respect the following policies

Object names can fluctuate.
The statistics kind for the merged items have to be the identical.
Data need to have the equal case due to the fact the facts provider is case-sensitive.
You can simplest synchronize on dimensions.
You can handiest display measures with synchronized dimensions. When you use them for some other purpose, replica values appear.
SAP FICO Interview Questions
Question 34. You Use The Minus Operator To Combine Queries, What Would Be The Result?

Answer :

All statistics that fit the primary question situation and no longer the second circumstance.

Question 35. What Is The Use Of Conditional Formatting In Webi Report?

Answer :

Conditional Formatting is used to spotlight some unique values inside the record. If you need you could show unique low or excessive values with some precise colorations. Conditional formatting can be implemented to under factors −

Rows in horizon tables
Columns in Vertical tables
Cells in bureaucracy and cross tables
Sections
Free Holding Cells
Condition formatting can be used to make those formatting adjustments −

Text Color
Size and Style
Cell Border
Color
Size and Style
Cell backgrounds
Question 36. How You Can Add Multiple Query Filters In Query Panel?

Answer :

By using AND/OR operators

SAP HANA Interview Questions
Question 37. What Are The Different Report Filters Operators?

Answer :

Equal To
Not Equal To
Different From Operator
Greater Than
Greater Than or Equal To
Less Than
Less Than or Equal To
Between
Not Between
In List
Not In List
Is Null
Is Not Null
 

Question 38. You Want To Use Queries From Different Data Sources In A Webi Document. How You Can Use This?

Answer :

Using Query Merge. This choice permits you to merge the statistics from one of a kind data assets. Assume that you have created Query 1 and Query 2 in Query Panel. When you combine both the queries in a unmarried WebI record, objects from both the queries are shown in listing of to be had items.

Question 39. You Want To Add A New Column In The Report Based On An Existing Fact Value. How You Can Add This Functionality?

Answer :

Using New Variable

Question 40. What Is An Input Context?

Answer :

The enter context is the listing of dimensions which are blanketed in the calculation itself.

SAP CO Interview Questions
Question 41. What Is Use Of String Concatenation?

Answer :

Lastname+ “, “ + Firstname

Question forty two. What Is The Use Of Nofilter() Function?

Answer :

To override a document clear out or a ranking

SAP EWM Interview Questions
Question forty three. How Do You Create A Hyperlink In The Web Intelligence Interactive Panel?

Answer :

By the use of Create Hyperlink conversation container

Question forty four. To Allow Sync Between Two Queries In Query Merger, You Use A New Variable To Add It To Report. What Re Properties That You Need To Define To Enable Sync?

Answer :

Enter the Variable name, Qualification as “Detail” and it'll add a new field Associate Dimension. In Associate dimension, select the unique object from the identical query.

Question 45. How Do You Connect Sap Hana Database To Webi Document?

Answer :

To use HANA tables for report advent, Use Universe Designer to create Universe the use of a Relational connection to HANA database.

Question forty six. Can You Attach A Webi Document In Mail?

Answer :

Yes, by way of the use of send through electronic mail attachment choice

Question 47. You Have Saved A Webi Report .Wid File And Send It To Other User To Make Changes. He Is Not Able To Open It And Getting Access Error. How You Can Resolve This?

Answer :

When you use Save as choice, on right aspect you get many options – Refresh on open, Permanent Regional formatting, Save for all users, Remove report Security.

Select Save for all customers’ choice while saving the record.

Question 48. In A Webi Report, You Want To Add Radio Buttons For End Users To Quickly View And Analyze The Data. Which Of The Webi Feature Support This?

Answer :

Input Controls

Question 49. What Do You Understand By Input Controls? Can We Use Input Controls On Geography And Time Hierarchy?

Answer :

Input controls are used to clear out and examine the report data. You define input controls the use of textual content bins and radio buttons. Input controls are associated with record elements like tables and section headers and use manage to use clear out on file elements.

When you pick out a fee of an input control, it filters the values in file element that is associated with enter manage with the aid of decided on value.

Input Controls can also be used on hierarchical facts.

Question 50. To Add, Delete Objects In A Report, Applying Conditional Formatting, Applying Formulas In Report, Creating Variables, You Should Open Webi Document In Which Of The Following Mode?

Answer :

Design mode with Data




CFG