Top 100+ Sap Web Dynpro Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Web Dynpro?
Answer :
Web Dynpro is preferred SAP UI technology that lets in you to expand web programs the usage of graphical tools and development environment incorporated with ABAP workbench. Using graphical equipment reduce the implementation effort and you could better reuse and hold additives in ABAP workbench.
Question 2. What Is The Use Of Window Controller In Web Dynpro?
Answer :
Window controller exists for each window and include technique to write down coding common sense.
SAP SD Interview Questions
Question 3. What Are The Different Controller Types In Web Dynpro Application?
Answer :
Component Controller
Custom Controller
Configuration Controller
View Controller
Window Controller
Question four. What Is The Meaning Of zero:1 Cardinality Of Context Node In Web Dynpro Application?
Answer :
It means that at run time, no element or maximum one element may be instantiated.
SAP SD Tutorial
Question five. What Are The Advantages Of Using Wen Dynpro?
Answer :
These are key blessings of the usage of Web Dynpro for builders in ABAP surroundings ::
You can effortlessly hold and reuse additives for development.
Less implementation time as use of graphical equipment.
You can without problems exchange format and navigation the usage of graphical tools.
Easy structure modifications.
With use of statistics binding, you could use automated records delivery.
Ease of integration in ABAP environment.
Web Dynpro ABAP is same as Web Dynpro Java as guide identical set of features for the software improvement.
SAP PM Interview Questions
Question 6. What Is The Use Of Ovs In Web Dynpro?
Answer :
It is used to generate F4 assist for inputs discipline in Web Dynpro utility.
Question 7. What Is The Use Of Exit Plugs In Web Dynpro?
Answer :
Exit plugs are used to go out from Web Dynpro Window or Web Dynpro web page.
SAP PM Tutorial SAP BASIS Interview Questions
Question eight. What Are Init Events And In What Sequence They Are Triggered In Web Dynpro?
Answer :
WDDOINIT of aspect Controller
WDDOINIT of window Controller
WDDOINIT of View Controller
Question nine. Why Do You Use Interface Views In Web Dynpro?
Answer :
To use in different Web Dynpro components.
SAP ABAP Interview Questions
Question 10. How Do You Bound Inbound And Outbound Plugs In Window?
Answer :
Using drag and drop option
SAP BASIS Tutorial
Question 11. To Create Alv Reports, Which Alv Component Is Required?
Answer :
SALV_WD_TABLE
SAP FICO Interview Questions
Question 12. What Is The Use Of Mvc Programming Model?
Answer :
Web Dynpro packages are primarily based on MVC version, whereas :
Model: This lets in the get entry to to returned give up records in a Web Dynpro software.
View: This is used to ensure the representation of facts in a web browser.
Controller: This is used to govern communication between Model and view in which it takes input from users and get the methods facts from version and displays the information in browser.
SAP SD Interview Questions
Question 13. What Is A View In Web Dynpro Application?
Answer :
Each Web Dynpro software includes as a minimum one view and it's far used to define layout of a person interface. Each view includes a couple of user detail and a controller and context.
The controller is used to system user request and processing of statistics and context carries statistics to which elements of view are certain.
SAP ABAP Tutorial
Question 14. What Is The Use Of Inbound And Outbound Plug-ins?
Answer :
You can navigate among unique views the use of inbound and outbound plugs. The inbound and outbound plugs are a part of view controller and inbound plug defines the starting point of view and outbound plug tells the subsequent view to be called.
Question 15. What Is View Set?
Answer :
A view set is described as predefined section in which you could embed one-of-a-kind views in a Web Dynpro application. View set allows you to show more than one view in a display.
SAP HANA Interview Questions
Question 16. How Do You Create A Tree In Web Dynpro Application?
Answer :
You can use tree UI detail to create a tree in Web Dynpro utility.
SAP FICO Tutorial
Question 17. What Components You Can Monitor Using Web Dynpro Abap Monitor?
Answer :
Session Count
Application Count
CPU time
Data
SAP CO Interview Questions
Question 18. How Do You Monitor A Web Dynpro Application?
Answer :
You can screen Web Dynpro utility using ABAP monitor. Information is saved approximately Web Dynpro application and is saved. You can view this facts the use of T-code: RZ20
SAP PM Interview Questions
Question 19. What Is The Use Of Icm Tracing In Dynpro?
Answer :
To trace the facts stream in SAP Web Application server.
SAP HANA Tutorial
Question 20. How Can You Manage Errors And Problems In Dynpro Application For Specific Users?
Answer :
Web Dynpro hint tool may be used for checking the errors and issues in Dynpro application. You can spark off Web Dynpro trace tool for a selected person.
To spark off hint device in SAP GUI customer, use T-code: WD_TRACE_TOOL
SAP EWM Interview Questions
Question 21. What Different Administration Tasks You Have Performed In Dynpro?
Answer :
In Web Dynpro ABAP administration, you could carry out diverse management tasks the use of special gear −
ICM Tracing
Web Dynpro Trace device
Browser Tracing
Logging
Security
Question 22. How Can You Limit The Data In Alv Output In Web Dynpro Application?
Answer :
Using filters you could restrict the records in ALV output. You can create multiple range of filter out situations for every area. To create or delete a filter situation, you may use method of interface elegance IF_SALV_WD_FILTER.
SAP EWM Tutorial
Question 23. What Are The Key Features Of Alv In Web Dynpro?
Answer :
It guide many residences of table detail as it's far based on Web Dynpro desk UI detail.
ALV output can be filtered, looked after or you could also practice calculations.
User can perform software particular features the usage of UI factors in toolbar.
This lets in user to store setting in different perspectives.
You can also configure special regions above and below ALV output.
You can define quantity to which ALV output can be edited.
SAP Webi Interview Questions
Question 24. What Are The Advantages Of Using View Set?
Answer :
Below are few benefits of view set in designing an software :
You can reuse views in a Web Dynpro window.
You can without problems make changes to format at later degree.
More established approach to apply more than one view.
SAP BASIS Interview Questions
Question 25. What Is The Use Of Web Dynpro Window?
Answer :
In Web Dynpro, window is used to apply a couple of perspectives or view units. A view can most effective be displayed when it's miles embed in a view and a window always incorporate one or more perspectives which might be connected via navigation hyperlinks.
Each window incorporates inbound and outbound plugs and they may be protected in navigation chain. Inbound plugs within a window lead from the outbound plug of a view to the embedding window. Just like every different inbound plugs, they constitute an event and as a result name the occasion handler assigned to them.
SAP Webi Tutorial
Question 26. How Do You Manage Communication Between Different Controllers?
Answer :
You can create activities to permit communication among controllers. You can allow one controller to trigger activities in different controller. All occasions which you create in element controller they may be to be had in component.
SAP Web IDE Interview Questions
Question 27. To Embed A View Into Another View, How You Can Do This?
Answer :
You can embed view in another view by using view box UI element. ViewContainerUIElement is an UI element for use to maintain the perspectives in Web Dynpro software.
SAP ABAP Interview Questions
Question 28. What Is Global And Local Controller In Web Dynpro?
Answer :
In Global controller, the information declared in this can be accessed by means of all views and window in that factor.
View controller is a local controller for that view and may’t be accessed by means of different controllers.
SAP Web Dynpro Tutorial
Question 29. What Is A Faceless Component?
Answer :
Faceless additives in Web Dynpro doesn’t include any graphical additives, no perspectives or no windows. It most effective includes a aspect controller and you can add an additional custom controller.
SAP RFC Interview Questions
Question 30. Why Do We Use Faceless Component?
Answer :
Faceless additives are mainly used for receiving and structuring the facts. Faceless components can be embedded to different components using aspect usage and you could deliver the specified facts to those additives.
Question 31. Why Do We Use Version Management In Web Dynpro Application?
Answer :
You can use version control to control older version of an object, examine variations or you may additionally reset them.
Question 32. How Many Component Controllers Can A Web Dynpro Component Have?
Answer :
Component Controller is handiest one. You can create a couple of controllers, but those are known as Custom Controllers.
SAP R/three Interview Questions
Question 33. What Is Model Class?
Answer :
A Model elegance is assistance class that incorporates commercial enterprise logic.
SAP FICO Interview Questions
Question 34. How Do You Debug A Web Based Web Dynpro Application?
Answer :
Using External breakpoints
Question 35. How Do You Navigate Between Views In Web Dynpro?
Answer :
Using inbound and outbound plugs
Question 36. Can You Create Multiple Applications Using A Component In Web Dynpro?
Answer :
Yes for a aspect, you may create any variety of packages.
SAP HANA Interview Questions
Question 37. How Do You Call A Web Dynpro Application?
Answer :
In a Web Dynpro application, factor window has an inbound plug. This inbound plug may have parameters, which need to be designated as URL parameters.
Default values that are overwritten via the URL parameters may be set in the application for these parameters. If neither a default fee nor a URL parameter is distinctive, a runtime blunders is prompted.
Question 38. Which Method Can Be Used To Access Text Symbols In Assistance Class?
Answer :
Using approach _WD_COMPONENT_ASSISTANCE~GET_TEXT( ), this permits you to access textual content symbols of the help magnificence in controller of your component.
Question 39. How Do You Manage Portal Integration With Web Dynpro?
Answer :
You can also combine an ABAP software into enterprise portal. You also can control portal features from a Web Dynpro application.
You can call Web Dynpro code wizard to access portal manager strategies.
This can be used to perform the subsequent functions :
Portal Events
To navigate among Web Dynpro utility within portal or portal content.
Following navigation sorts are supported :
Object Based navigation
Absolute navigation
Relative navigation
Work defend mode
Question forty. What Is The Use Of Interactive Forms?
Answer :
You can create bureaucracy based totally on Adobe software and can use in context for Web Dynpro consumer interfaces. You can integrate Adobe lifecycle development tool with ABAP editor to ease the development of consumer interface. Interactive paperwork using Adobe software program allows you to create efficaciously and clean development of UI factors.
SAP CO Interview Questions
Question 41. What Are The Different Scenarios That Can Be Used In Interactive Forms?
Answer :
Interactive Scenario
Print Scenario
Offline Scenario
Using digital signature
Question 42. What Is The Use Of Sap List Viewer In Web Dynpro?
Answer :
SAP List viewer is used to add ALV issue and affords a bendy surroundings to display lists and tabular shape. A standard output encompass header, tool bar and an output desk and person could make the settings to add column display, aggregations, sorting options the use of additional conversation packing containers.
SAP EWM Interview Questions
