Top 100+ Sap Is Retail Interview Questions And Answers
Question 1. What Version Of Sap Is Retail Have You Worked With?
Answer :
SAP IS Retail has many distinct versions lively in marketplace, 4.Zero, and four.7 and currently greater common new implementations are being completed in ECC 5.0 and ECC 6.0.
Question 2. What Is Map?
Answer :
MAP stands for Merchandise and Assortments Planning.
SAP WM Interview Questions
Question three. Is It Required That The Distribution Center And Stores Involved In The Sto Are In The Same Company Code?
Answer :
Yes.
Question four. How Do You Maintain Promotions In Sap Is Retail?
Answer :
Promotions are maintained thru a transaction known as WAK1; the pricing situations are created and transferred down to POS or different structures.
SAP WM Tutorial
Question five. How Is The Physical Goods Issue Posted When The Merchandise Is Returned In Sap Mm?
Answer :
Physical items trouble is posted as poor goods receipt whilst products is returneD.
SAP SD Interview Questions
Question 6. What Are Some Of The Features Of Markdown Tool In Sap Is Retail?
Answer :
Plan markdown gadgets, portions, and prices Assign stores Use markdown rules and schedules to govern which gadgets are energetic at what prices during each phases low-Seller Management tool automates markdown agenda based on stock and timingPre-season or in-season making plans and execution Visibility to charges and key figures Flexible ‘what-if’ simulations to achieve desired dreams and margins Mass maintenance – many gadgets, more than one stages, concurrent customers can paintings the identical markdown plan Analytics – create tailored reviews to tune KPIs, promote-through, and make changes, as wanted Integration to normal retail price control.
Question 7. Can You Configure The System To Handle Multiple Currencies?
Answer :
Yes.
SAP SD Tutorial SAP MM Interview Questions
Question 8. Where Else Can You Use The Space Management Data In Retail?
Answer :
We can use the gap management statistics in necessities planning and replenishment.
Question 9. What Are The Drawbacks Of Using Change Pointers?
Answer :
One of the largest drawbacks of the use of change guidelines in a retail surroundings is the volume of exchange tips which could get created and the capability of the device to handle those changes. Performance of batch jobs is severely affected while we've got many exchange recommendations. Proper care need to be taken to create handiest the ones trade recommendations, with a purpose to be ate up by means of the gadget.
SAP BASIS Interview Questions
Question 10. How Do You Create An Article In Sap Is Retail?
Answer :
Using MM41 transaction.
SAP MM Tutorial
Question eleven. What Are Your Thoughts On The Data Conversion For Sap Projects?
Answer :
Data migration ought to be treated as early as possible. It is suggested that even for the duration of the prototyping stage, do not stub the take a look at facts, and use the real migrated pattern take a look at records from present structures. This manner commercial enterprise person might be looking on the actual facts during demo. The maximum generic risk to engaging in an SAP check whether or not it's miles integration, functional, string, volume, smoke, or safety test is acquiring legitimate SAP take a look at data.
SAP ABAP Interview Questions
Question 12. What Is A Stock Transfer Order?
Answer :
A inventory transfer order is a PO that triggers the transfer of shares between web sites/shops in the identical enterprise.
SAP WM Interview Questions
Question thirteen. How Do You Do Price Execution In Retail?
Answer :
Normal Pricing in SAP IS Retail is maintained the use of VK11 the usage of one-of-a-kind condition kind. Change recommendations may be configured within the SAP device to be able to be triggered whilst any fee trade or price addition occurs and those trade hints are transferred down to the POS structures the use of POSDM or different custom solutions. The changes can transferred to different channels like internet site and cellular gadgets the usage of the identical approach.
SAP BASIS Tutorial
Question 14. Can We Generate Return Deliveries From Stock Transfer Orders In Sap Mm?
Answer :
Yes, we will generate go back deliveries to the sending save within the STO.
Question 15. What Is A Markdown And What Does Sap Is Retail Provides In This Regard?
Answer :
Markdown are phased down reduction in costs, which can also because of seasonal pricing, vendor sponsored charge changes, attempt to lessen inventory etc. Basically, markdowns offer method to lessen the price of a specific article in a phased down manners, identical or various % of charge being decreased at a normal periods. SAP IS Retail affords tools to control this. It gives gear to plan a markdown spark off and ship the records right down to the stores. It additionally gives diverse reports to see how the specific markdowns are doing.
SAP for Retail with SAP ERP 6.Zero Interview Questions
Question sixteen. Can You Have Multiple Vendors Associated With A Single Po In Sap Mm In Sap Is Retail Solution?
Answer :
No, a unmarried vendor can continually be associated with the PO.
SAP ABAP Tutorial
Question 17. What Do You Understand By Space Management In Sap Is Retail?
Answer :
Space control offers with optimizing the site of an editorial on a shelf. Key figures are defined that decide how the distance could be managed, which is generally completed primarily based on income records, sales information or the gross margin.
SAP Testing Interview Questions
Question 18. What Is A Change Pointer?
Answer :
Change pointers are a concept in SAP which allows the gadget to manage the modifications taking place to Master information, pricing or in widespread something information alternate. Different alternate tips are created and they may be used to transfer the adjustments down to different structures like BW, POS, eBusiness, Manugistics etc.
SAP SD Interview Questions
Question 19. Is It Possible To Solve The Following Scenario Through Sap- Retail: If You Buy Two Books, You Will Get The Cheaper One Free?
Answer :
The bonus buy capability in IS-Retail can be used to remedy this situation. You can create a bonus purchase via a retail promotion or via sales circumstance grasp facts.
If you first create a material grouping with all the articles within the aggregate, and then you definitely create the bonus purchase circumstance using that fabric grouping.
Check the bonus buy customizing in IMG —> Sales and distribution –> Basic capabilities —> Bonus.
SAP Testing Tutorial
Question 20. What Is A Listing In Retail?
Answer :
Listing is a process which controls what stores get what articles. Articles which might be indexed to a selected shop or DC will now not get be able to technique them. The Master statistics associated with those articles will not be to be had in the stores where that article is not listed.
Sap Bapi Interview Questions
Question 21. What Is Ean/upc?
Answer :
EAN is a European Article range and UPC is Universal Product Code. Each article must have a unique range.
Question 22. How Many Upc’s Will Be Present For An Article With 3 Units Of Measures?
Answer :
Each unit of measures can have its very own UPC or EAN numbers.
Question 23. What Is Stored In The Table Wlk1?
Answer :
Listing conditions are stored inside the desk WLK1. The critical matters apart from list that WLK1 includes are validity dates and module numbers.
Sap Mm Cin Interview Questions
Question 24. What Other Tables Are Updated When Listing Is Created?
Answer :
MARA
WLK2
MBEW
MAW1
MARC
SAP MM Interview Questions
Question 25. What Is A Generic Article?
Answer :
Generic article example – T-shirt is a ordinary article and the one-of-a-kind variants of this newsletter are Yellow, Red, Blue T shirts.
Question 26. What Is A Pricing Profile Of An Article?
Answer :
Pricing profile controls whether or not the variation sales prices are the same or distinct to the income fee of the commonplace article.
Sap Idocs Interview Questions
Question 27. If We Take A Business Scenario In Which There Are Coupons Published In Newspaper And Customer Takes The Cutting To Store To Buy Articles.
Answer :
At POS when he presents coupons, POS gets information of coupons from SAP in form of IDoc, based totally on this, purchaser can avail a discount of X% on Apparel and Footwear Merchandise Category (MC). This percentage provide is not relevant for other MCs.
SAP BASIS Interview Questions
Question 28. What Is A Source List?
Answer :
Source list is a listing which determines from where a selected article may be procured from. Source list consists of the seller information, validity dates etc. A supplier may also be a store.
Question 29. What Is Equivalent Transaction Of Mm43 Of The Retail-device In The Industrial System?
Answer :
The equal Transaction of MM43 of the Retail-System within the Industrial System is MMo3.
Question 30. What Is The Use Of Hpr (excessive Performance Retail)?
Answer :
HPR in Retail consists of applications mainly at the SAP to POS/BOS interface to enhance the runtime of Master data (e.G. Article master/collection listing) IDoc generation. These applications are more efficient than the same old SAP programs. However, the cease outcomes aren't exactly equal and certain improvements also are no longer available in HPR.
Question 31. If You Are Purchasing A Sugar Bag Of Too Kg And In Warehouse, You Are Packing It In Pieces Of Kg Each. How Can You Account For The Cost That Has Incurred In W/h (i.E. How Can You Account For The Cost Of Bulk Breaking In Sap-is-retail)?
Answer :
It can be executed via multiple workarounds. First, the use of a bit bit of PP. You can setup a manufacturing order, which consumes the Sugar in bulk luggage and produces Sugar in 1 Kg luggage. You can do costing in this and settle it to the finished product to get correct charges. This will handle both the inventory movement and additionally value calculation.
Alternatively, you may have an additional surcharge situation kind (e.G. Packaging costs) that applies a hard and fast amount or % of cost to the specific merchandise on every occasion the sell fee (VKPo) is calculated. This is less difficult and a one-off exercise that calls for almost no protection on a day-to-day basis.
Question 32. How Sap Runs Replenishment For The Locations In A Warehouse, Which Are Used For Sales And When The Stock Is Lower In These Locations, The Stock From Other Locations Are Moved There?
Answer :
SAP WM flawlessly manages this situation. This will take several steps:
Define a set bin put way strategy for the warehouse/storage type (customizing for WM).
Question 33. Now Where And How Can We Create These Bonus Buy Promotions In Sap (i.E. How Are These Coupons Created And How Are They Linked To Promotions)?
Answer :
These coupons are created in IS-Retail using MM4i. Then you could use it within the bonus buy capability as some other article. To restrict the use of coupons to the Apparel and Footwear Merchandise Category you will must create a cloth grouping such as just those classes. The bonus buy situation will use the material grouping to grant the coupons.
SAP ABAP Interview Questions

