Top 100+ Sap Hybris Interview Questions And Answers
Question 1. How To Run Multiple Hybris Instance In One Machine?
Answer :
Basically hybrid runs on a tomcat instance. Hybris is distributed with a bundled tomcat. So the question here is absolutely, a way to run multiple tomcat in a single gadget.
We can run as many hybris we need, till our gadget reminiscence lets in. To achieve this, we want to make each instance of tomcat to have it’s own ports to use. Make underneath ports precise for every instance. We should add below homes in local property record of each example with unique values..
Tomcat.Http.Port=7001
tomcat.Ssl.Port=7002
tomcat.Ajp.Port=7009
tomcat.Jmx.Port=7003
tomcat.Jmx.Server.Port=7004
Question 2. Why Order Is Important In Items.Xml?
Answer :
We need to comply with an order in gadgets.Xml, while we declare object types in objects.Xml. Below are the motives for it.
Each items.Xml is parsed in single bypass. This method, more specific types are depending on widespread types. In such case they should were defined earlier than we use them. For example,
Here we see that, item kind product is the use of other object kinds, like catalog. To make this record efficiently, it's miles mandatory that catalog exist earlier than product is asserted. We ought to defines kinds in order of inheritance.
NOTE: Impex documents are parsed in more than one pass, so order is not crucial there.
Each xml record is confirmed in opposition to a gadgets.Xsd at some point of build. If the xml file does not conforms to xsd report, construct will fail.
SAP CRM Interview Questions
Question three. What Is Role Of Jalosession?
Answer :
The Jalo layer in hybris is depreacted, no longer the jalosession.
Whenever a request is made to hybris server, it may need current consumer information, foreign money, language, timezone and many others to serve that request successfully. Since HttpSession does not keep all these information, hybris got here up with the idea of JaloSession.
Whenever a request involves Hybris, the filter HybrisInitFilter creates an object of JaloSession. Every JaloSession item is associated with a SessionContext object, which has present day consumer, language, currency and so on and the modern-day httpSession item.
Cron jobs additionally run in a JaloSession.
Each JaloSession is bound to a tenant. This can not be modified, after the example of JaloSession is created.
JaloSession is by no means made chronic in database.
Question four. What Are Model Attributes?
Answer :
Some time it's miles important to get few information in many JSPs, and we don’t want to skip them as part of DTO (facts objects). For example, the titles (Mr and Mrs and so on). They can be used in lots of JSPs and tags record, like registration, transport address and many others.
In such cases, what we do is, create a handy approach in Abstract controllers, and use version attribute annotation for them. In this manner they are available from all JSPs directly using version attribute.
These can be accessed immediately in JSPs or even tag files. Like
Current Language : $cutting-edge Language
Model service create technique vs new operator
When we try to create a brand new instances of an object kind programmatically, we've got options, the use of the java manner, the usage of new operator or the hybris manner, the use of the version provider.
ProductModel product1 = new ProductModel();
ProductModel product2 = modelService.Create(ProductModel.Magnificence);
The advantages of the usage of model carrier approach are beneath:
The version service create technique will generate and assign the pk for product item.
The create approach will initialize the default values, described in items.Xml for mandatory attributes.
While calling keep all approach, the item is already attached to context, and can be saved. While product1 wishes to attach explicitly.
So we should continually go for version provider manner in hybris.
SAP CRM Tutorial
Question five. Why Models Are Generated In Platform Extensions?
Answer :
Hybris is build over the principles of extensions. Each extension has it’s personal information model. Any extension can use an object type from other extension and increase it as in line with requirement.
For example, the itemtype product defined in middle extension. The catalog extension has extended the product itemtype, and brought supplier to it.
While building the hybris, the frameworks builds according to dependencies. Since middle is construct earlier than catalog extension, it isn't always privy to the vendor attribute defined in catalog extension. If we preserve version class in extensions, then there'll e danger of build screw ups. Like in our case, seller characteristic will no longer discover a place in Product Model magnificence.
Hybris build framework, creates model instructions, even before, constructing any extension. The platform is the nice area to hold them, as each extension is constructed upon it most effective. So it isn't logical to create model lessons in particular extensions, whilst we can outline same records version in diverse extension.
SAP SD Interview Questions
Question 6. How To Split An Order Into Multiple Consignment?
Answer :
While pleasant an order, a while it's far vital for enterprise to split the order into multiple orders.
For instance, a purchaser orders items A and B, now A has delivery window of 2 days, at the same time as B can be delivered in minimum 5 days. Now enterprise has the choice to both deliver each gadgets in 5 days. But what if item A is fresh, and could get destroyed in 5 days. There can be a case, where consumer wishes a obligatory shipping of object A inside 2 days. In such conditions, if commercial enterprise residence doesn’t need to free patron, it has no preference however to split order and ship it a couple of times. This is the case of break up consignment.
Now there may be diverse situations, which might also name for splitting the order into a couple of consignments. Above instance is just one in every of them. For example, we might also need to break up consignment, based on warehouse from where item might be picked up. We can also want to cut up consignment, based totally on product type (clean or ambient) and so on. These conditions which makes a decision the commercial enterprise logic to be a case for splitting the consignments, are called splitting strategies. We can have as many as approach to cut up, as we want.
By default, hybris creates only one consignment for an order. This is carried out with the aid of following carrier.
As you may see, that the order Splitting Service accepts a list of strategies, we can create many techniques, and split our order. The real commercial enterprise good judgment for splitting will go into strategy class.
Question 7. How To Setup A Svn Environment For Hybris Projects?
Answer :
Maintaining a version gadget for any task is one of the most critical aspect. Hybris initiatives aren't unique in this regard. They additionally do have the same lifestyles cycle in phrases of improvement. We want to keep specific environments like SIT, UAT and so forth. To provide a neighborhood development surroundings is likewise similarly crucial.
Since the size of OOB Hybris is huge, it's miles difficult to put the whole thing in SVN (or GIT). Also it is not beneficial. The hybris is improvising every day. A new release ought to now not give us ache in phrases of development.
The great practice for versioning a hybris assignment will be:
Put most effective custom folder, containing customized extensions to versioning software.
Pass brand new neighborhood.Residences, neighborhood extensions locally to every developers.
Maintain copy of new local.Residences, nearby extensions in each of servers like development and SIT, UAT and so forth.
Hybris software program is wrapped round custom folder on each surroundings.
Media folder could probably in SVN or can be passed regionally like belongings documents.
Production environment, generally isn't always related to SVN. Rather we take the most strong copy from UAT and install it the use of some deployment tool like , bamboo.
These core tutorials will help you to research the fundamentals of Tableau.
For an in-intensity expertise and sensible revel in, explore SAP Hybris Training.
SAP SD Tutorial SAP CRM Functional Interview Questions
Question eight. What Are Catalog Aware Item Types?
Answer :
While developing a data model to your project, you may come upon situations, where you may want some of your object types to be part of catalog. This approach, you need them to synchronize, you need them to be associated with a catalog, content or product. Such item types are called catalog conscious. It’s no longer just CMS item types or merchandise, that needs synchronization. All OOB CMS items and merchandise are catalog aware.
To explicitly make an item type to be catalog conscious, follow beneath steps:
Mark your item as catalog item type, using custom assets catalog ItemType.
Choose attribute from item, for you to qualify the catalog related the usage of custom belongings catalog Version Attribute Qualifier.
Since each object in a catalog have to be specific, we need to choose an attribute from item that is particular. This can be finished the use of custom assets particular Key Attribute Qualifier.
<itemtype code=”MyItemType” autocreate=”false” generate=”false”>
<custom-properties>
<property name=”catalogItemType”><value>java.Lang.Boolean.TRUE</value></property>
<property name=”catalogVersionAttributeQualifier”><value>”catalogVersion”</value></property>
<property name=”uniqueKeyAttributeQualifier”><value>”code”</value></property>
</custom-properties>
<attributes>
<attribute qualifier=”catalogVersion” type=”CatalogVersion”>
<modifiers read=”true” write=”true” search=”true” optional=”false” unique=”true”/>
<persistence type=”property”/>
</attribute>
Once updating your item kind, you must replace your platform, the usage of gadget update.
And you ought to see something like beneath in HMC > System > item kinds > My ItemType > Extended
Now, times of this itemtype can be catalog aware, and could be part of synchronization.
Question 9. Will It Perform If We Have Over 1 Million Skus?
Answer :
Yes, when you have used APIs, flexi seek in a proper manner. If you have used pagination in your flexi seek and converter caches than it will no longer matter how much SKUs you've got.
SAP BO Interview Questions
Question 10. Is It Scalable?
Answer :
Hybris is spring JEE primarily based platform and it is as scalable as another java based totally platform.
Adding new cluster node is only a depend of starting a new Hybris instance with 3 property changes.
Hybris will routinely upload that node in cluster. It has distributed cache in step with server and it’s out of the field cache invalidation over UDP is very lots green.
SAP BO Tutorial
Question eleven. Is It Configurable Or Require Deployment For All Sort Of Changes?
Answer :
Mostly configuration till you has no longer executed your very own customizations. Even you may disclose your custom factors to hmc and from there you could additionally exchange your configuration at the fly.
SAP ABAP Interview Questions
Question 12. How Easy It Is To Migrate From Existing Magento Or Custom Ecommerce Solution To Hybris Platform?
Answer :
It will rely however fairly viable. Their facts import technique may be very a whole lot bendy. Once information mapping is achieved it is straightforward emigrate.
SAP CRM Interview Questions
Question thirteen. How Secure It Is?
Answer :
Spring security is incorporated OOB.
SAP ABAP Tutorial
Question 14. How Easy To Learn This?
Answer :
Actually in case you know spring and has idea of basic ecommerce than no longer tons effort required to analyze Hybris platform. You need to be familiar with impex and flexi search syntax but plenty of examples are to be had to study this
Question 15. Do They Have On Demand Flavor Also?
Answer :
Yes, recently brought as an imparting.
SAP BW Interview Questions
Question 16. Can We Use Hybris For Product Enrichment Also?
Answer :
Yes, their PIM module is supposed for this.
SAP BW Tutorial
Question 17. How You Will Compare This With Atg Or Wcs?
Answer :
Very soon Hybris will be on top of these due to its simplicity.
SAP Crystal Reports Interview Questions
Question 18. Can We Use This As A Fully Fledged Content Management Solution?
Answer :
No, in case your web page is very a great deal precise to content material management and also you want to manage specific model of -character content material than wcms isn't the right answer for you.
Otherwise it has all functions which might be required for an ecommerce utility.
SAP SD Interview Questions
Question 19. How Flexible Promotion Module Is?
Answer :
Lot many promotions are to be had out of the box and you may enlarge their framework very without difficulty to introduce your custom promotion.
SAP Crystal Reports Tutorial
Question 20. Please Talk About Search Capabilities?
Answer :
Google commerce seek over cloud. What else I need to say. If GCS doesn’t fits to then you definately use SOLR as a unfastened solution. It is to be had OOB.
SAP BPC Interview Questions
Question 21. What Integration Topologies It Provides?
Answer :
Whatever you want….Pre-incorporated ActiveMQ on tomcat is available for messaging. Restful net offerings frameworks are to be had OOB.
Question 22. Does It Have Business Processing Capabilities Also?
Answer :
Yes, restrained however you could define your workflows. Moreover you can alter your workflow choices at the fly thru hmc.
SAP BPC Tutorial
