YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sap Hr Om Pa Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Sap Hr Om Pa Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Commonly Used Info Types/ Sub Types In Organizational Management (om)?

Answer :

Commonly used Info types in OM are:

one thousand-Objects.
1001-Relationships.

Sub Types:

O-O: A/B 002
O-S:  A/B 003
O-S:  A/B 012
O-K: A/B 011
S-S:  A/B 002
S-K: A/B 011
S-P: A/B 008
S-C: A/B 007
1005-Planned Compensation.
1007-Vacancy.
1008-Account Assignment.
1013-EG/ESG.
1610-EEO/AAP for US.
1612- Worker Compensation State & Code for US.
1613- Worker Compensation State, Code & Attribute for US.

Question 2. Name The Report That Lets You To Change The Status Of Several Objects At One Go?

Answer :

Report RHAKTI00 may be used to change the reputation of numerous gadgets at one move.

SAP HR Interview Questions
Question 3. Explain Evaluation Path?

Answer :

A set of relationships that exists among objects. It is used in paintings flows, reviews, structural pix, authorizations, search items in Org Structure.

Question 4. What Are The Commonly Used Transaction Codes In Organizational Management (om)?

Answer :

Some of the generally used tcode in SAP OM Module are:

In Expert Mode:

PO03-Maintain Job
PO10-Maintain Org Unit
PO13-Maintain Position
PP01- Maintain Objects
In Organization & Staffing:

PPOSE-Create
PPOSE-Change
PPOSE-Display
SAP HR Tutorial
Question five. Name The Sap Delivered Report Programs Used To Validate/ Synchronize Pa & Om Objects?

Answer :

Some of the same old programs that may be used to validate or synchronize PA & OM objects are:

RHINTE00- Transfer Org Assignment PA to PD.
RHINTE10- Prepare integration  OM with PA.
RHINTE20- Create lacking items( OM or PA).
RHINTE20_ ALT- Check application for PA-PD integration.
RHINTE30- Transfer Org Assignment in batch enter folder for IT0001.
SAP Accounts Payable for Beginers Interview Questions
Question 6. What Is Enterprise Structure Made Up Off?

Answer :

Enterprise shape is made up of: Client, Company Code, Personnel Area, Personnel Sub Area.

Question 7. What Are The Criteria Considered To Decide On The Design Of Enterprise Structure?

Answer :

General standards are:

Reporting necessities.
Authorizations requirements.
Generation of default values (through Feature).
Other standards are based on:

Module unique necessities for Payroll, Time, Comp, Benefits etc.
SAP Accounts Payable for Beginers Tutorial SAP-HCM Interview Questions
Question eight. What Is Personnel Structure Made Of?

Answer :

Personnel shape is manufactured from Employee organizations and Employee Sub organizations.

Question nine. Name The Commonly Used Info Types In Pa?

Answer :

Commonly used data kinds in PA module are:

0000-Actions
0001- Org Assignment
0002- Personal Data
0006- Address
0007- Planned Working Time
0008- Basic Pay
0009- Bank Details
0014- Recur. Payments/Deductions
0015-Additional Payments
0019- Monitoring of Dates
0021- Family/related Person
0022-Education
0041-Date Specifications
0077-Additional Personal Data
0105- Communication
SAP Payroll Interview Questions
Question 10. Explain Time Constraints For Info Type Records?

Answer :

Constraints are:

Records ought to don't have any gaps, no overlapping.
Records might also have gaps, no overlapping.
Records may additionally have gaps, exist more than once.
SAP Payroll Tutorial
Question 11. What Are The Different Types Of Sap Standard Employment Status?

Answer :

Different kinds of fashionable employment repute are:

zero - Withdrawn
1 - Inactive
2 - Retiree
3 - Active
SAP Testing Interview Questions
Question 12. Name The Table Used In Img For Info Type Screen Modifications?

Answer :

Table T588M is used for information kind display change.

SAP HR Interview Questions
Question 13. What Is Dynamic Action? Name The Table Used To Set Up Dynamic Action?

Answer :

Dynamic Action controls which subsequent sports are brought on whilst an Info kind document is maintained. Table T588Z is used to set up dynamic motion.

SAP Testing Tutorial
Question 14. Name The Commonly Used Features In Personnel Administration (pa)?

Answer :

Commonly used features in PA module are:

ABKRS- Default values for Payroll Area.
LGMST- Default Wage Type in IT0008.
SCHKZ- Default Work schedule Rules in IT0007.
TARIF- Default Pay Scale Type and Area in IT0008.
PINCH- Default Administrator Group in IT0001.
PFREQ- Default month-to-month/hourly pay in IT0008.




CFG