YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sap Hana Modeling Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Sap Hana Modeling Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Sap Hana Modeling?

Answer :

SAP HANA Modeling at a look:

SAP HANA Information Modeling which also called SAP HANA Data Modeling is the coronary heart of HANA software improvement. You can create modeling perspectives on top of database tables and implement business good judgment to create a meaningful file.

Question 2. Which Non-sap System Can Sap Hana Connect?

Answer :

Oracle Enterprise, IBM Informix.

PL/SQL Interview Questions
Question three. What Are The Views Available In The Quick Launch Of Information Modeler?

Answer :

Navigator, Where-used listing, Job log, Properties.

Question four. For What Life Cycle Management Perspective Is Used?

Answer :

We use Life cycle management angle to Upgrade/Updates for HANA studio.

SAP CRM Tutorial
Question five. Opd For Data Replication Api Is Used In Which Replication?

Answer :

Data offerings 4.Zero.

SAP CRM Interview Questions
Question 6. How Can You Ensure That Data Is Consistent In Source System And Hana System?

Answer :

Since any modifications inside the supply machine are tracked in devoted logging tables, the replication fame for every modified statistics report is transparent. An entry of logging desk is deleted after a a success commit declaration from HANA database and this process ensures the statistics consistency between a supply device and HANA gadget.

Question 7. Which Section Controls The Data Processing In The Hana Db?

Answer :

Transaction Manager controls the statistics processing within the HANA DB.

SAP BI Tutorial SAP BI Interview Questions
Question eight. What Is The Component Present In Persistence Layer In The Hana Db?

Answer :

The aspect present in Persistence layer in the HANA DB is Page management & Logger.

Question 9. What Are The Types Of Joins Are Possible In Attribute View?

Answer :

Referential be a part of
Inner join
Outer be a part of
SAP BO Interview Questions
Question 10. What Is The Role Of Persistence Layer?

Answer :

It guarantees that the database is restored to the most current dedicated state after a restart and that transactions are both completely accomplished or completely undone. The endurance layer gives interfaces for writing and reading data. It additionally contains SAP HANA‘s logger that manages the transaction lo.  Log entries may be written implicitly through the endurance layer while statistics is written through the patience interface or explicitly by way of the usage of a log interface.

SAP BO Tutorial
Question 11. What Does Hana Db Performs During Power Outage?

Answer :

Recovers log between closing statistics keep point & time of failure.

SAP BW Interview Questions
Question 12. What Is The Operating System Of Imdb?

Answer :

SUSE Linux Enterprise Server.

PL/SQL Interview Questions
Question thirteen. Which Is The Default Perspective Of Imce Studio?

Answer :

Administrator console

SAP BW Tutorial
Question 14. Name The Editions Of Sap Hana Software?

Answer :

Platform edition.
Enterprise version.
Enterprise prolonged version.
Question 15. What Are The Benefits Of Implementing Sap Hana With Sap Erp?

Answer :

Performance optimization for operational reporting.
Processing of big volumes of statistics.
Provision of actual-time analytics.
DB2 Using SQL Interview Questions
Question 16. Do We Need A Special Driver To Access Data Within Hana?

Answer :

HANA offers each a 32-bit and 64-bit ODBC and JDBC drivers. SAP Business Objects four.Zero, Data Services four.0 and lots of different SAP based equipment have integrated support for those drivers to assist assist all the capabilities HANA has to offer.

DB2 Using SQL Tutorial
Question 17. How Can We Load Data In Hana And How To Access The Data Stored In Hana?

Answer :

Loading records:  There are several alternatives available to get facts into HANA. SAP gives a actual-time replication server known as SLT Replication. With this server you can mirror data from a SAP gadget or non-SAP RDBMS structures into HANA. The information is copied in its local format and could then need to be de-normalized on HANA the usage of facts perspectives (attribute perspectives, analytic views and calculation views). According to the documentation, you could additionally leverage the Sybase Replication Server for log based replication. In addition, Data Services four.0 can be used to move facts into HANA and might replace information at close to real time if wanted.  Data Services 4.0 can also de-normalize the information given its abundance of statistics transforms and provide statistics pleasant and cleansing transforms so that it will help easy the statistics earlier than it's miles loaded into HANA.

Access the facts:  There are several ways to access the data inside HANA. The best way to get entry to records is through SAP Business Objects four.Zero. There are multiple equipment within the Business Objects 4.Zero platform for getting access to HANA statistics. You can utilize Web Intelligence, Crystal Reports, Explorer, “Analysis Edition for Microsoft Office”, Mobile and Dashboard (Xcelsius). In quick, any tool within the platform that helps ODBC or a Universe can be applied to get admission to records inside HANA. These alternatives work for SAP BW (powered by means of HANA) or for HANA (Standalone). If you have got SAP BW powered through HANA, you may utilize any of the traditional query gear. For those who like viewing uncooked information outcomes, you can make use of HANA Studios to execute SQL statements and consider the results.

SAP HANA Interview Questions
Question 18. Why We Need To Go For Going In-memory?

Answer :

One motive is the number of CPU cycles in step with second is growing and the price of processors is reducing. For managing the records in memory, there's 5-minute rule that is based at the proposal that it expenses extra to wait for the statistics to be fetched from disk than it fees to maintain facts in reminiscence so it depends on how frequently you fetch the information.

For example: there is a table and irrespective of how huge it's miles and this desk is touched by way of a query at the least once each 55 mins, it's far less high priced (in hardware costs) to maintain it in memory than to read it from memory and if it's far frequently accessed it is much less high-priced to store it in reminiscence.

SAP CRM Interview Questions
Question 19. What Are The Advantages Of Column Based Tables And Row-based Tables?

Answer :

Advantages of Column primarily based tables:

Calculations are normally executed on single or some columns only.
The table is searched based on values of some columns.
The desk has a massive number of columns.
The table has a massive wide variety of rows and columnar operations are required (combination, scan, and so on.).
High compression rates can be finished due to the fact most of the people of the columns incorporate just a few wonderful values (as compared to a number of rows).
Advantages of Row-based totally tables:

The application desires to simplest manner a single file at one time (many selects and/or updates of unmarried statistics).
The software normally needs to get right of entry to a complete file (or row).
The columns incorporate especially wonderful values so that the compression price would be low.
Neither aggregations nor rapid looking is required.
The desk has a small range of rows (e. G. Configuration tables).
SAP HANA Tutorial
Question 20. What Is Derived Attribute Views?

Answer :

In a few commercial enterprise cases, it is required to apply the equal characteristic view greater than once.

In such cases, you can derive an attribute view using the base view which acts as connection with the base attribute view. The derived characteristic view will be opened within the study-handiest mode. The best editable field could be its description. The derived characteristic view will act as a reference to its base characteristic view.

SAP BPC Interview Questions




CFG