Top 100+ Sap Cloud For Customer (c4c) Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Sap C4c Solution? Explain Key Objectives?
Answer :
SAP Cloud for consumer C4C is a cloud strategy to effectively control purchaser income, customer service and advertising sports and is one of key SAP option to manipulate patron dating.
Following are the important thing objectives of SAP Cloud for Customer C4C :
Relationships
Collaboration
Insight
Business Processes
Question 2. What Are The Individual Products Come Under Sap Cloud For Customer?
Answer :
SAP Cloud for Sales
SAP Cloud for Marketing
SAP Cloud for Social Engagement
SAP CRM Interview Questions
Question three. In How Many Languages Sap Cloud For Customer Solution Is Available?
Answer :
SAP Cloud for Customer C4C answer is available from June 20, 2011.
SAP Cloud for Customer C4C is to be had in 19 languages as on May 2015.
Question four. Could You Name Few Connectors That Can Be Used For Sap Cloud For Customer Integration With Sap Ecc?
Answer :
SAP C4C connectors are available for famous middleware like in the marketplace for integration- Dell Boomi for cloud integration, Informatica, MuleSoft for application integration and many others.
SAP CRM Tutorial
Question 5. What Are The Key Advantages Of Using Sap Cloud For Customer Solution As Compared To On-premise Solution?
Answer :
One of the important thing gain of the use of SAP Cloud for Customer is its Operation expenditure price and operation renovation.
You can take licenses as according to your requirement and it may be extended on demand
SAP C4C answer is managed via vendor and all operational cost and upkeep is vendor responsibility.
SAP C4C solution permits you to manage purchaser wishes from everywhere and with seven layer protection from cloud provider companies.
You can get right of entry to all consumer records regardless wherein they're saved or available.
SAP Cloud for client is based totally on cloud and use at ease and rapid conversation using net, cellular and assisting cell structures iOS, Android and Windows gadgets, in both on-line and offline mode.
SAP SD Interview Questions
Question 6. Could You Explain Sap C4c Architecture And Integration Between Erp And Cloud Solution?
Answer :
SAP C4C has multitenant structure in which solution and additives is shared among a couple of customers. There is an choice to pass for single tenant by using paying additional price. In a a couple of tenant environment, all of the updates and releases are constructed on C4C custom answers for more than one customers.
SAP Cloud for client C4C solution may be easily incorporated with SAP ERP and CRM on premise solution. There are two methods for the integration
SAP Process Integration PI/PO :
This is suggested while you are already the use of Process integration for on premise structures.
SAP HANA Cloud Integration HCI :
This integration is usually recommended if you have to carry out cloud to cloud integration.
The C4C integration to CRM On premise may be on the basis of degree of customization required, whether or not the functionality is required to be at the cloud/on the sphere, what are the grasp records governance guidelines in the employer, Sales company structure, and many others.
Question 7. What Is The Difference Between Public Vs Private Cloud?
Answer :
When a patron cross for SAP C4C production tenant, there's a take a look at tenant supplied as free to the purchaser. A separate specific URL is provided for every tenant. A customer also can buy everlasting take a look at tenant subscription.
SAP Cloud for consumer answer is hosted on cloud tenant that has many customers. This is called a public tenant.
C4C customers can also go for personal buy edition, which permits them to subscribe for a tenant with no different patron on it. SAP C4C manufacturing and test tenants are constantly of separate device. A patron can’t buy a permanent check tenant for temporary basis and it is encouraged when SDK solution is in use.
SAP SD Tutorial SAP CRM Functional Interview Questions
Question eight. Explain The Difference Between Sap Cloud For Customer Html5 Vs Silverlight User Interface?
Answer :
In SAP C4C machine, you have got type of UIs :
HTML5 :
In SAP Cloud for Customer C4C is used by cease customers. This is considered as light model and provides speedy and clean get admission to to different work centers suitable for give up customers in C4C environment.
Silverlight :
This C4C Silverlight person interface is used by Administrator. For this you want to put in Microsoft Silverlight for your local system
Question nine. What Is The Default Client For Cloud For Customer? Where Do You Access Silverlight Mode For Administration Task?
Answer :
The default purchaser is HTML5 however C4C administrators can release the Silverlight UI from the Adaptation menu to get entry to the configuration relevant paintings facilities.
To open Silverlight UI mode, go to Adapt tab at the pinnacle  Launch Microsoft Silverlight
SAP BASIS Interview Questions
Question 10. What Are Work Centers In Sap Cloud For Customer?
Answer :
When you open SAP Cloud for Customer in Silverlight mode, you may get admission to multiple work facilities to perform various administrative and configuration duties.
SAP BASIS Tutorial
Question 11. Could You Name Few Of Work Centers In Silverlight Mode?
Answer :
Feed:
This work center suggests the all of the updates, all the occasions like create, assign of price ticket, lead, sales order and many others.
Business Analytics :
This work center is accountable to create custom document, layout new records source, layout key figures, and layout KPI.
Organizational Management :
Here you could create & edit Organizational shape, Job Definitions, paintings distribution: organizational & worker work distribution.
SAP HANA Interview Questions
Question 12. Which Work Center Is Used To Perform Project Implementation?
Answer :
Business Configuration work middle >Implementation Project.
SAP CRM Interview Questions
Question 13. What Are The Different Steps Involved In Project Implementation?
Answer :
Country and Type of Business
Implementation Focus
Scoping
Questioning
Review
Confirmation
SAP HANA Tutorial
Question 14. What Do You Understand By Project Scoping?
Answer :
As cited, you may choose the scoping elements to put into effect in new challenge. There are the distinct available Scoping Elements beneath one-of-a-kind categories that you may select. Right aspect you may see detail of each detail under assessment tab.
Question 15. What Is The Use Of Questioning Process In Project Implementation?
Answer :
This is a sub step under scoping in which you review questions as according to your commercial enterprise wishes. You have specific factors to select and under every category.
SAP Crystal Reports Interview Questions
Question sixteen. What Do You Understand By Fine Tuning?
Answer :
Before your undertaking go stay, you need to carry out first-rate tuning in your project. This section organizes all obligatory configuration sports which you want to complete in a logical series.
This allows you to tailor the solution on your precise needs before going live through checking predefined putting and coming into additional settings for your selected scope. You can also upload optionally available configuration activities.
SAP Crystal Reports Tutorial
Question 17. What Is An Organization Structure In Sap Cloud For Customer?
Answer :
An Organization may be structure in special approaches primarily based at the goals and objectives and it defines the modes in which an employer operates. The corporation shape set up defines the reporting traces and automated work distribution.
SAP BPC Interview Questions
Question 18. What Is Organization Management?
Answer :
Organizational Management (OM) provides the valuable supply of organizational statistics in SAP C4C. It is used for creating the organizational shape and gives a graphical representation of an enterprise chart. In addition, it indicates the exceptional entities and aspects of the corporation. SAP C4C accesses OM every time business strategies require information related to company’s employer.
SAP SD Interview Questions
Question 19. What Is Active And Planning Version In Organization Management?
Answer :
You can also choose among the planning model and the active version of the organizational facts.
SAP BPC Tutorial
Question 20. What Is C4c Personalization?
Answer :
Personalization involves converting screen layouts, fields and output forms for a unmarried consumer or institution of users. SAP Cloud for Customer C4C presents several functions that enable you to customize fields, screen layouts, and output paperwork.
SAP for Retail with SAP ERP 6.Zero Interview Questions
Question 21. What Are Different Personalization That You Can Perform Under My Settings?
Answer :
Regional Settings:
User can customize date codecs, distinctive decimal notation, one-of-a-kind time region, one of a kind time layout, unique languages as consistent with requirement.
Onscreen Help :
User can choose Country and this permits usa precise help will spark off and this assist content may be visible in Help Center. These are addition united states unique assist that consumer can view, if he finds any problems.
Accessibility:
In this tab person can tick on guide display readers that permits consumer to read the User Interface (UI) text and mouse over text with screen readers.
Question 22. What Is Adaptation In C4c?
Answer :
It includes Customization this is performed by means of C4C administrators in Silverlight UI display screen. An Administrator can restriction stop consumer to personalize his/her display and to do personalization for all the person etc. This step is called Adaptation.
SAP BODS Tutorial
Question 23. What Is Standard Reports, Custom Reports And Interactive Reports In C4c Reporting?
Answer :
SAP Cloud for Customer C4C helps beneath kinds of reporting:
Standard reports:
These are standard reviews that are furnished with C4C solution.
Custom reviews :
This consists of custom reviews in C4C which can be created as in keeping with enterprise requirement.
Interactive Dashboards :
These are consumer interactive dashboards which can be created one at a time.
SAP BODS Interview Questions
Question 24. How Do You Create Custom Reports In C4c?
Answer :
In SAP C4C, you can also create custom reports based on custom fields in your solution and these custom fields can be delivered to facts assets or reports.
You can be part of or combine heterogeneous statistics assets that are created in C4C environment or those that are added with the solution, as well as create custom calculated measures and evaluation metrics.
SAP CRM Functional Interview Questions
Question 25. What Is A Key Figure In Sap C4c Reporting?
Answer :
Key figures are described as key overall performance signs in the file. You can also refine the data performing in key figures through setting up restricted or calculated key figures.
You can define a limited key determine as key discern constrained to a targeted function price and is frequently created for evaluation metrics.
In C4C reporting, a calculated key determine is described as the key parent that includes a few calculation rules or formulation. A calculated key figure may be made from an present key figures inside the decided on statistics supply.
SAP BW on HANA Tutorial
Question 26. What Are Characteristics In C4c Reporting?
Answer :
These are assigned to restrained key figures and to add additional conduct you can define properties of the traits.
SAP BW on HANA Interview Questions
Question 27. Which Work Center Is Used For Report Designing And Data Sources?
Answer :
Business Analytics.
SAP BASIS Interview Questions
Question 28. What Is The Use Of Report Views?
Answer :
When you assign a report to work center you can create views which seem in quit user record list. A view can be created through deciding on key figures and traits for columns and rows in a table, then selecting a chart type to nice represent that facts.
When you create a view you could also outline situations and exceptions for key figures that regulate how your data is supplied primarily based on rules and thresholds.
Question 29. When Standard Data Sources Are Not Able To Fulfill Reporting Requirements, What Can You Do To Meet Business Requirement?
Answer :
When fashionable records assets are not capable of satisfy reporting necessities, you may create custom facts sources in C4C cloud surroundings.
There are strategies to create custom information source :
Combined Data supply
Joined Data Source
Sap Business One Interview Questions
Question 30. When Standard Data Sources Are Not Able To Fulfill Reporting Requirements, What Can You Do To Meet Business Requirement?
Answer :
When popular information assets aren't capable of fulfill reporting necessities, you can create custom data assets in C4C cloud surroundings.
There are techniques to create custom records source :
Combined Data source
Joined Data Source
Question 31. What Is Difference Between Combined And Joined Data Source?
Answer :
Combined Data Sources simplest merge information from special data resources and it doesn’t test without checking for any matches among the Data Sources.
Joined Data Sources lets in you to merge the statistics between two or greater data sources and merging results the matching of statistics.
Question 32. What Is Service Level?
Answer :
In SAP Cloud for client, carrier degree defines the time when a price ticket for a consumer must be spoke back and completed. Service ranges help companies to outline overall performance targets for handling consumer messages and the usage of those you can measure the performance and the nice of your customer service.
SAP HANA BI Development Interview Questions
Question 33. Where Do You Define Service Levels?
Answer :
To define Service Levels, visit Administrator >Service and Social
SAP HANA Interview Questions
Question 34. What Are The Different Options While Defining A New Service Level?
Answer :
You must provide a Service Level Name, and a Service Level ID. You also can provide an elective service stage Description.
Question 35. If Reaction Time For A Ticket Is Overdue, How You Can Configure System To Send Alert To Service Agent?
Answer :
Alter When Over Due :
You can select this selection, it manner if reaction time for a ticket is late, machine will ship alert to provider agent. Select the specified milestones.
To hold response time for all milestone, go to Details for milestone > Add Row.
Question 36. What Do You Understand By Service Categories?
Answer :
Service categories let you create and organize carrier classes and incident classes inside service category catalogs. These categories are used in the course of the device to capture constant facts, to permit for reporting and benchmarking, and figuring out carrier level assignments.
SAP Crystal Reports Interview Questions
Question 37. Where Do You Maintain Service Category In C4c Work Centers?
Answer :
Service categories can help you create and arrange carrier classes and incident categories within provider category catalogs.
To preserve Service Category, go to Administration >Service and Social > Service Categories
Question 38. How Do You Perform User Management In C4c Environment?
Answer :
In SAP Cloud for Customer, consumer management deals with hold employee facts in gadget and advent of users and enterprise roles. As according to enterprise roles, you could assign extraordinary get admission to rights and records restrictions to the customers.
Question 39. Where Do You Create An Employee In C4c Environment?
Answer :
Open Silverlight UI, Go to Administrator > click on on Employees tab
Question 40. What Is The Use Of Business Roles In C4c?
Answer :
You can create enterprise roles and assign them to paintings centers to carry out their activity functions. To assist standardize device get admission to, commercial enterprise roles may be created and allow you to predefine access rights in the form of a template, so you can assign them to a couple of commercial enterprise users, who perform similar commercial enterprise obligations.
SAP BPC Interview Questions
Question forty one. What Is The Use Of Organizational Work Distribution And Employee Work Distribution?
Answer :
Organizational Work Distribution and Employee Work Distribution allows you to manage the distribution of consumer tickets inside your provider corporation. You can create rules that permit the system to evaluate the tickets and distribute them to the accountable group or the responsible processing agent.
Question forty two. What Is Cloud For Customer Pricing Concept?
Answer :
Pricing in C4C relies upon on fee master records which is derived from Price master listing. Price grasp data is maintained in Products work center.
SAP cloud for Sales contain a listing of predefined listing of factors and you may prompt them below scoping section of venture implementation.
To view Price List, go to Product paintings center > Price List
SAP for Retail with SAP ERP 6.Zero Interview Questions
Question 43. What Is Sap C4c Sales Cycle?
Answer :
In SAP Cloud for Customer, a sales cycle consists of all key activities under Sales system.
Sales Order
Sales Quotes
Sales Lead
Opportunities and plenty of greater additives
Question forty four. What Do You Understand By Sales Quotation?
Answer :
Sales rates is used to offer merchandise to customers as consistent with particular phrases and fixed conditions. A sales quote bounds dealer to promote merchandise for a particular time period and charge. Sales retailers are accountable for the creation of income quote in a agency.
Navigate to Sales paintings middle > Sales Quotes tab.
Question 45. What Is Sales Order? Where Do You Define Sales Order In Cloud For Customer Environment?
Answer :
Sales order is defined as file this is sent to client for transport of products and offerings. Sales order is generated when a patron accepts a income quote.
A income order is an internal file of a corporation. To create Sales order, visit Sales paintings middle >Sales Order.
Question forty six. What Is The Purpose Of Using C4c Retail?
Answer :
SAP C4C Retail permits retail stores to offer their consumer with customized shopping revel in with the aid of suggesting recommended products, clean check out options. Using SAP C4C Retail a retail shop employee can import all person information, offers and instore products from C4C machine and use it to emphasize outstanding store revel in.
Question forty seven. What Are The Different Agent Functions That Can Be Performed In C4c Retail Environment?
Answer :
SAP C4C Retail shop agent can carry out following features :
Customer View :
An agent can test and consider client past order info and for this reason offer customise provider by means of recommending few merchandise.
Customer Check-In :
Check in the customer to store for purchasing.
Customer Look up:
Retail agent can appearance up for the details of any patron who walks in to the store, his loyalty popularity, touch details, and many others.
Product Recommendation :
Sales agent can advocate merchandise to purchaser as per wish listing.
Product Look up :
Retail agent can look up the goods for customers and offer information like costs, offers and place of merchandise in keep.
Availability Check :
C4C Retail agent can carry out the supply take a look at for specific products of their shops as well as different keep locations.
Question forty eight. Is It Possible To Integrate Outlook With C4c Solution?
Answer :
In SAP Cloud for Customer, you can also combine your cloud solution together with your electronic mail the usage of Add In for Microsoft Outlook to help income, provider and advertising and marketing situations.
To make sure integration among C4C and Outlook, you want to make sure scoping is selected at the time of assignment implementation.
Question 49. What Is C4c Mash Ups?
Answer :
In SAP C4C, you can integrate information from packages and on line web services the usage of mashups. There are diverse preconfigured mashups in system that can be used for information integration.
URL Mashups
HTML Mashups
Data Mashups
Question 50. Where Do You Check And Define Mashups In Cloud For Customer Environment?
Answer :
To create a mashup in C4C system, navigate to Administration > Business flexibility > Mashup authoring.
Go to New, and choose form of Mashup.
 
   
    
 
  
  
  
  
  
 