YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sap Business One Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Sap Business One Interview Questions And Answers

Question 1. Which Are The Dll’s Used In Sap Business One Sdk?

Answer :

Interop.SAPbouiCOM.Dll and Interop.SAPbobsCOM.Dll are the 2 dll’s used in SAP Business One SDK. Interop.SAPbouiCOM.Dll is used for gaining access to the consumer controls that are displayed over the form.Different controls including label,combobox,matrix and so forth. May be accessed using Interop.SAPbouiCOM.Dll. Interop.SAPbobsCOM.Dll is used for getting access to objects which are used in SAP.For eg,object item can be accesed as, Dim objItem As SAPbobsCOM.Items

Question 2. What Will Happen If We Remove Eventfilters ?

Answer :

If we take away EventFilters,then the all of the events will fireplace.While programming in SDK,the unneccessary occasions need to be not noted considering the fact that it will decline the performance of the utility.When EventFilter is implemented to the SAPbouiCOM.Application item,then the events will hearth as in keeping with the requirement of the user and accordingly improving the performance of the software.

SAP BI Interview Questions
Question 3. What Is Used In Sdk For Developing A Form ?

Answer :

Screen painter is used for growing form in SAP Business One SDK.Screen painter is provided as add-on by SAP and it could be used to designing and growing bureaucracy.The documents created with the aid of display screen painter has srf extension and those files must be renamed to xml for deploying then in SAP Business One.

Question 4. Which Tool Is Provided By Sap For Keeping The Track Of Events ?

Answer :

SAP Business One Event Logger is a tool provided through SAP for maintaining the song of activities.Both SAP Business One and occasion logger must be performed concurrently.Event logger will give you distinctive list of occasions that fired while operating SAP.Event logger may be very beneficial tool even as devleloping accessories in SDK.Coding may be finished as per the occasions which are proven in event logger.For devleoping robust applications in SAP Business One SDK,event logger is beneficial device given that whole programming in SAP Business One SDK is event driven.

SAP BI Tutorial
Question 5. Is It Possible To Alter The Standard Behaviour Of Sap Business One Using Sdk ?

Answer :

The trendy behaviour or the convensional waft of SAP Business One cannot be altered using SDK.Some or other error will arise.So it's miles really useful no longer to disturb the convensional drift of SAP Business One the usage of SDK.

SAP SD Interview Questions
Question 6. How To Fill Data In Recordset ?

Answer :

In the recordset ,information may be stuffed inside the recordset using the sub-ordinary DoQuery.The pattern illustrates this in detail , Dim objRS As SAPbobsCOM.Recordset

objRS = objCompany.GetBusinessObject(SAPbobsCOM.BoObjectTypes.BoRecordset)

objRS.DoQuery(“SELECT * FROM OITM”)

Learn SAP Business One Course makes an emphasis on all this is required to manipulate essential commercial enterprise capabilities throughout income.

Question 7. How Is Sap Business One Implemented ?

Answer :

SAP Business One is carried out as a -layer architecture. The gadget is primarily based on a Microsoft SQL Server database in which statistics is saved centrally. The business common sense is on the whole processed on the purchaser software (fat client).

SAP SD Tutorial SAP HR Interview Questions
Question eight. What Are The Different Components Of Sap Business One Client Software ?

Answer :

Graphical user interface and the enterprise object lessons connecting to the database are the special additives of SAP Business One patron software .

Question nine. What Is Di Server In Sap Business One ?

Answer :

In SAP Business One,DI Server is DCOM carrier that runs at the SAP Business One server and accepts XML records packed in SOAP (Simple Object Access Protocol)

SAP BO Interview Questions
Question 10. What Is The Function Of Ui Api I.E. User Interface Api ?

Answer :

UI API stands for User Interface Application Program.Dll is furnished by using SAP i.E. Interop.SAPbouiCOM.Dll.The reference of this dll is introduced inside the challenge to access it in assignment.UI API is used for having access to the controls that are displayed at the shape.

Following are the features of UI API:

Provides gadgets and methods to get right of entry to screen items of the User Interface.
Provides access to internal system activities of the consumer interface.
Provides capacity to modify or add menus, home windows, or fields.
Provides one integrated consumer interface.
Use COM succesful development gear (Microsoft Visual …)
SAP HR Tutorial
Question 11. What Is Company Object In Sap Business One ?

Answer :

Company item represents SAP Business One database.Is used to set up a connection to a Microsoft SQL Server database.

SAP ABAP Interview Questions
Question 12. What Is The Use Of Company Object In Sap Business One ?

Answer :

The following are the makes use of of corporation item in SAP Business One:

Access Data in an SAP Business One database.
Connect to and disconnect to customer database.
Start and cease international transactions.
Work with XML statistics
SAP BI Interview Questions
Question 13. What Are The Different Types Of Datasources ?

Answer :

The following are the special kinds of DataSources :

DataTables
DBDataSources
UserDataSources
SAP BO Tutorial
Question 14. Can We Load The Datatable Directly Using Sql Query ?

Answer :

Yes,datatable may be loaded immediately the use of sq. Question as follows:

Dim obJECT as SAPbouiCOM.DataTable Dim strQuery as String strQuery=”SELECT * FROM OITM” obJECT.ExecuteQuery(strQuery)

Question 15. What Are The Functions Of Data Interface Api (di Api)?

Answer :

Following are the functions of Data Interface API (DI API):

DI API offers items and methods i.E. Add,replace,Remove ,for appearing various data level operations.This can be accomplished without installing SAP Business One purchaser.
DI API offers get entry to to business items i.E. Master facts and transactional records.
DI API can be utilized in COM succesful improvement equipment (e.G. Microsoft Visual Studio).Dll SAPbobsCOM.Dll is furnished with the aid of SAP simply by including the reference of this dll,you could carry out statistics stage operations.
SAP BW Interview Questions
Question 16. What Are The Different Objects In Di Api ?

Answer :

Following are the exclusive items in DI API :

Business Objects
Infrastructure Objects
Special Objects
SAP ABAP Tutorial
Question 17. What Are The Different Types Of Transactions Supported By Di Api ?

Answer :

Following are the one of a kind sorts of transactions supported by using DI API:

Single Transaction
Global Transaction
SAP HANA Interview Questions
Question 18. What Is Bubbleevent?

Answer :

BubbleEvent specifies whether the occasion can be processed by using SAP Business One or not.If BubbleEvent=True ,then SAP Business One will process the occasion else the execution will terminate.For eg,

If pVal.EventType = BoEventTypes.Et_CLICK And pVal.Action_Success = True And pVal.FormUID = “F_32” And pVal.ItemUID = “btnSave” Then

BubbleEvent=False

End If

In the above code,click occasion of keep button is handeled.When the consumer clicks at the store button,then first the above code will execute and then it will be handeled by means of SAP Business One.Here I have set BubbleEvent=False.So the clicking event will terminate and SAP Business One will now not handle the event.

SAP SD Interview Questions
Question 19. What Is Dbdatasource ?

Answer :

DBDataSource is used for storing information from database.DBDataSource is related to database table and it represents tabular information.DBDataSource is used by all device paperwork.You can get DBDataSource as follows – Here I actually have assumed that I actually have opened the form of Sales Order and I need to get the database information of the sales order.The table call is ORDR. Dim objDS As SAPbouiCOM.DBDataSource

objDS = SBO_Application.Forms.ActiveForm.DataSources.DBDataSources.Item(“ORDR”)

SAP BW Tutorial
Question 20. What Are The Limitations Of Di Server?

Answer :

Following are the limitations of DI server:

Meta information operations not supported.
Different assist for transaction managing than simple DI API
SAP BPC Interview Questions
Question 21. What Is The Function Of Observerdll.Dll ?

Answer :

In OBServerDLL.DLL , the business gadgets of the SAP Business One purchaser are copied.

Question 22. What Are The Different Parts Of Di Api ?

Answer :

Following are the special parts of DI API:

COM Interface:The COM Interface provides the interface to the add-on utility.
DI Core :The DI Core, that's the principle aspect of the DI API, performs all the records logic operations.
Data manager :The Data Manager shops transient item statistics, converts item records to internal data codecs, retrieves records from the database, and controls the database transactions.
Schema Generator :The Schema Generator creates XML schemas primarily based on object interface descriptions. The schema generator also creates item validation lists.
SAP HANA Tutorial
Question 23. Where Does Di Server Executes I.E. Client Or Server ?

Answer :

DI server executes on the server.

SAP for Retail with SAP ERP 6.0 Interview Questions
Question 24. For Performing Heavy Duty Operations What Is Suitable Di Api Or Di Server ?

Answer :

For acting heavy responsibility operation DI server is suitable.The DI Server implements a connection pooling mechanism to decorate performance and scalability of the server.As DI Server is a SOAP-based totally interface it does not restrict the patron to a COM interface, but permits a extensive variety of possible customer technologies.

SAP HR Interview Questions
Question 25. What Is The Value Returned When Any Method Of An Di Api Object Executes Successfully ?

Answer :

zero is again while any technique of an DI API item executes successfully.

SAP BPC Tutorial
Question 26. Which Table Saves The Details Of Country ?

Answer :

OCRY table saves the information of united states of america.

SAP BODS Interview Questions
Question 27. Which Property Of Matrix Gives The Total Number Of Rows In The Matrix ?

Answer :

The property Visual RowCount offers the entire variety of rows inside the matrix.

SAP BO Interview Questions
Question 28. In Sap Business One Sdk, Which Object Is Used For Executing Sql Queries And Stored Procedures ?

Answer :

In SAP Business One SDK,recordset object is used for executing SQL queries and stored processes.

SAP BODS Tutorial
Question 29. What Is The Value Returned By A Method When It Executes Successfully?

Answer :

zero is the price again by means of a technique when it executes successfully.

SAP BDC Interview Questions
Question 30. What Is A/r Invoice ?

Answer :

The acronym of A/R Invoice is Account Receivable Invoice. For promoting a product

following invoices are delivered in SAP Business One:

Sales Quotation
Sales Order
Delivery
A/R Invoice
So A/R Invoice is the ultimate system for the sales branch. When A/R Invoice is added, the respective accouting entries are delivered. The record from the A/R Invoice is send as invoice along side the product.

Question 31. What Is A/p Invoice ?

Answer :

The acronym of A/P Invoice is Account Payable Invoice. For shopping the products.

Following invoices are brought in SAP Business One:

Purchase Quotation
Purchase Order
Goods Receipt PO
A/P Invoice
So A/P Invoice is the remaining manner for the purchase department. When A/P Invoice is brought, the accouting effect may be seen.

SAP BW on HANA Tutorial
Question 32. Which Are The Dll’s Used In Sap Business One Sdk ?

Answer :

Interop.SAPbouiCOM.Dll and Interop.SAPbobsCOM.Dll are the 2 dll’s utilized in SAP Business One SDK. Interop.SAPbouiCOM.Dll is used for gaining access to the user controls which are displayed over the form.Different controls including label,combobox,matrix and many others. May be accessed using Interop.SAPbouiCOM.Dll. Interop.SAPbobsCOM.Dll is used for having access to items which can be utilized in SAP.For eg,object object can be accesed as, Dim objItem As SAPbobsCOM.Items

SAP BW on HANA Interview Questions




CFG