YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sap Bdc Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Sap Bdc Interview Questions And Answers

Question 1. If I Want To Execute A Program Only In Background Not In Foreground Is There Any Option For This?

Answer :

In Session approach, in SM35 when you process the batch, you want to pick out the radio button Background, so it will run in historical past. In name transaction you need to mention the Mode fee as N (no display screen), for you to run in heritage.

Question 2. Where Can You Find Error Log For Call Transaction?

Answer :

Declare it_bdcmsgcoll type bdcmsgcoll.
Declare to preserve messages like Message (a hundred) and w_msg TYPE bdcmsgcoll,
 Call transaction like underneath
CALL TRANSACTION MM01 USING IT_BDCDATA UPDATE S MESSAGES INTO IT_BDCMSGCOLL.
IF SY-SUBRC <> zero.
Loop at it_bdcmsgcoll into wa_bdcmsgcoll wherein w_msg = E;.
CALL FUNCTION MESSAGE_TEXT_BUILD
EXPORTING
msgid = wa_bdcmsgcoll-msgid
msgnr = wa_bdcmsgcoll-msgnr
msgv1 = wa_bdcmsgcoll-msgv1
msgv2 = wa_bdcmsgcoll-msgv2
msgv3 = wa_bdcmsgcoll-msgv3
msgv4 = wa_bdcmsgcoll-msgv4
IMPORTING
message_text_output = w_message.
FM will genrate meaningful Error Discription :w_message.
SAP SD Interview Questions
Question three. How To Write A Code For Multiple Transactions?

Answer :

you ought to Write BDC_Insert Function module Twice. Remaining Function modules like BDC_group_open and BDC_close_group have to be write as soon as there...You may pass  or greater transaction code in BDC_insert characteristic module.

Question four. Power Is Interrupted While Transferring Data From Internal Table To Application Server. How Will You Determine Many Records Are Transferred In Session Method And Call Transaction Method?

Answer :

Check no. Of data already up to date and delete them from input report and run BDC once more.

SAP SD Tutorial
Question 5. How Do You Send Files To The Legacy Systems From Sap And Vice Versa? How Does One Know That The Legacy Files Have Come On To The Sap Server You Are Working On?

Answer :

BDC is used to switch the records from legacy device to SAP system & vice versa...

We can send the files from SAP to legacy machine thru datasets (open dataset for output...) & GUI_download (F'n Module)..

SAP HR Interview Questions
Question 6. What Is The Structure Of Bdcmsgcoll?

Answer :

Go to se11 and enter bdcmsgcoll in database table filed and click on on show it will displayed all of the fields which are present in the bdcmsgcall shape.

Question 7. While Doing Bdc Exp Va01 Transaction Sometime In The Item Level Data Shows Only 4 Items And Other Times It Will Show 6 Line Items, How Will You Maintain This Kind Of Screen Resolutions Scenerio?

Answer :

Fill the CTUPARAM structure for Screen resolutions , and get in touch with this shape the use of options from CTUPARAM in Call Transaction Syntax

SAP HR Tutorial SAP BASIS Interview Questions
Question eight. How To Handle Error In Session Method?

Answer :

In session method the device mechanically dealt with the mistake.Goto sm35select the consultation call ,then select the analysis tab button within the pinnacle after that choose the Log created, Here we will see the mistake document.

Question nine. What Should Be The Approach For Writing A Bdc Program?

Answer :

Create recording
Transfer the information from legacy machine to internal term
From internal table switch the facts to BDC shape
Create session or use name transaction method to update statistics to database table.
SAP ABAP Interview Questions
Question 10. What Are The Types Of Records That Are Transferred To Sap R/3 And Used By Interfaces?

Answer :

Any type of information can be transferred to SAP R/3

SAP BASIS Tutorial
Question 11. Explain About Sap Fico Testing And The Tools Used?

Answer :

If you need to do FICO checking out, you need to understand the FICO system in SAP and also want to be familiar with the T-Codes and their capability. A bit of Configuration understanding is likewise required to test FICO.

Tools: LSMW and BDC gear willl be used for facts migration and loading the transactional/Master records in SAP.

SAP SCM Interview Questions
Question 12. How Can We Use Multiple Transactions By Using Bdc_insert?

Answer :

In the function module t-code here point out transaction code, and dynprotab here bringing up inner table name ,calling no of instances a FM and assing TCODE and INTERNALTABLENAME

SAP SD Interview Questions
Question 13. How To Write A Code In Tab Control?

Answer :

For tab manage we need to use concatenate options for your coding.

SAP ABAP Tutorial
Question 14. What Are The Table Controls In Bdc ? What Is The Difference Between Bdc And Lsmw ?What Is The Difference Between Bdc And Rfc ?

Answer :

BDC - Batch information communication in which there are 2 tactics

in bound
outbound
RFC - faraway fucntion call(or) calling

Question 15. What Is The Use Of Table Control In Bdc Is It Same In Module Pool Table Control?

Answer :

Yeah that desk manipulate is identical as that used in module pool right here we do recording

SAP ALE Interview Questions
Question sixteen. How Do You Write Manual Bdc Session Method?

Answer :

Steps to create manual BDC session

Use BDC_OPEN_GROUP to open the consultation
loop at the internal table which you'll use in transaction , stps of BDC transaction recording
Use BDC_INSERT to insert 1 transaction in Session
endloop
Use BDC_CLOSE_GROUP to shut the session .
SAP SCM Tutorial
Question 17. How Can We Handle Table Control In Bdc?

Answer :

We can cope with desk control using line index , 

Line index shows which line of Table control is to be use for BDC transaction,

Ex -

carry out bdc_field the use of 'RC29K-AUSKZ(01)'

indicates 1st line of table manipulate is going for use for transaction that is Line index of Table Control 

SAP Modules Interview Questions
Question 18. Update Types In Call Transaction Method. What Is The Difference ?

Answer :

Calltransaction replace types:replace types : S /A/LS-SYNCHRONOUSA-ASYNCHRONOUSL-LOCAL MEMORYsynchronous mode is looking forward to devote work and asynchronous isn't always anticipating devote work.

SAP HR Interview Questions
Question 19. Can We Handle Two Transaction Codes In The Same Program Using Call Transaction Bdc Input Method?

Answer :

No.

SAP Smart Forms Tutorial
Question 20. Have You Set Up A Back Ground Job ? How To Create A Background Job Without A Variant ?

Answer :

Yes, consumer can create background activity scheduling in two approaches.

By calling the executable application RSBDCSUB
Transaction Code SM37
SAP Smart Forms Interview Questions
Question 21. What Is The Difference Between Rfc And Bapi Function Modules?

Answer :

BAPI's are the remote enabled Function modules that are defined in the Business Object Repository (BOR) because the methods of the business gadgets.I can say BAPI is the subset of RFC. RFC connects to the other gadget via BAPI and vice versa.

Question 22. What Is The Difference Between Upload And Ws_upload ?

Answer :

The diffrence among WS_Upload and Upload is whilst you use feature Upload it activates for a dailog box in which in you need to key inside the record region. Where as in case of WS_Upload you specify the file area within the feature input parameters itself.

SAP Scripts Tutorial
Question 23. How Can We Upload A Text File Having Delimiters In To Legacy System?

Answer :

For up loading?Textual content document we use the pre-described FM gui_upload. In that FM we've got the parameter has_field_seperator, for that we assign the default delimiter 'x'.

?????????? HAS_FIELD_SEPERATOR = 'X'

'X' can offer the What ever delimiter we utilized in flat record for seperation.

SAP LSMW Interview Questions
Question 24. Why Lsmw Does Not Support Call Transaction Method?

Answer :

Lsmw is one time requirement name tr. Does not have log file. We should hold explicitly

SAP BASIS Interview Questions
Question 25. How Table Control Cn Be Generated Using Bdc?

Answer :

Using index

Question 26. How To Transfer Data Into Line Items Using Batch Input Session Method?

Answer :

table controls

SAP Scripts Interview Questions
Question 27. Use If Idoc And Bapi?

Answer :

idoc is deliver facts from one server to other server,bapi can be used to replace the information base desk with legacy gadget information.

SAP ABAP Interview Questions
Question 28. How To Handle Errors In Call Transaction Bdc Method Without Using Bdcmsgcoll Internal Table?

Answer :

We can use session method logfile in call transaction.

We must send errors facts in to one internal table .
Next for that itab u can use consultation approach .
With this u will get consultation method log report in call tran.
Question 29. What Is The Difference Between Call Transaction And Session Method?

Answer :

Call trasaction technique trasfers non sap statistics into sap right away after of completion of BDC, while consultation method creates the session and transfers facts when consumer seesions it. It tranfers statistics one at a time whereas trasaction technique transfers facts all collectively.

SAP R/3 Interview Questions
Question 30. How Do We Assign Dynamic Views While Creating Material Master And Generating Bdc?

Answer :

By defining the view index as like as table manage Index price. Suppose if view is in ninth function cost, then assign this fee to index .

Question 31. From Excel To Abap - Is Batch Mode Possible ?

Answer :

DATA  w_file TYPE string.
* Convert the document path into string
  w_file = p_input.
* Internal Table have to have equal subject series as EXL File.
  CLEAR   t_upload.
  REFRESH t_upload.
* Call characteristic to add the information into inner table
  CALL FUNCTION 'GUI_UPLOAD'
    EXPORTING
      filename                = w_file
      filetype                = 'ASC'
      has_field_separator     = 'X'
    TABLES
      data_tab                = t_upload
    EXCEPTIONS
      file_open_error         = 1
      file_read_error         = 2
      no_batch                = 3
      gui_refuse_filetransfer = four
      invalid_type            = five
      no_authority            = 6
      unknown_error           = 7
      bad_data_format         = eight
      header_not_allowed      = 9
      separator_not_allowed   = 10
      header_too_long         = 11
      unknown_dp_error        = 12
      access_denied           = 13
      dp_out_of_memory        = 14
      disk_full               = 15
      dp_timeout              = 16
      OTHERS                  = 17.
  IF sy-subrc NE 0.
*    MESSAGE ID sy-msgid TYPE sy-msgty NUMBER sy-msgno
*            WITH sy-msgv1 sy-msgv2 sy-msgv3 sy-msgv4.
  ELSE.
*   Delete the first row of heading from the uploaded desk
    DELETE t_upload INDEX 1.
  ENDIF.       " IF sy-subrc EQ 0.

Question 32. How To Load Data From Ms Excel Sheet To Sap By Using Bdc Method ?

Answer :

Using characteristic module UPLOAD or WS_UPLOAD or GUI_UPLOAD, however we need to offer file type as 'wxi'. OR use characteristic module : alsm_excel_to_internaltable.

SAP ABAP ALV Reports Interview Questions
Question 33. What Is The Diffreence Between The Following.A) Bdc_open_group And Bdc_open_dataset.B) Bdc_close_group And Bdc_close_dataset?

Answer :

No feature module named BDC_OPEN_DATASET is exist .

SAP SCM Interview Questions




CFG