Top 100+ Sap Bapi Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Bapi In Sap?
Answer :
BAPI is a Business Application Programming which gives get admission to to strategies and information in business application structures which include R/three. BAPIs are described as API methods of SAP commercial enterprise item types. Business object types and their BAPIs are defined and saved within the Business Object Repository (BOR). A BAPI is carried out as a function module, that is saved and described in the Function Builder.
Question 2. Explain The Steps To Create A Bapi?
Answer :
Creating a structure in SE11
Creating the characteristic module in SE37
Creating the commercial enterprise item in SWO1
Viewing the created BAPI in BAPI Explorer
Test the BAPI.(BAPI tcode)
SAP ABAP Interview Questions
Question 3. What Are The Uses Of Bapi?
Answer :
Using BAPI,we are able to join :
New R/three components.
Non-SAP software.
Legacy structures.
Isolating components inside the R/three System .
Connecting R/3 Systems to the Internet.
PC applications.
Workflow packages.
Question four. What Is The Difference Between Bapi And Rfc?
Answer :
BAPI:
BAPI is a RFC enabled feature module and we create enterprise items and registered inside the BOR (Business Object Repository) which may be accessed outside the SAP system with the aid of the usage of different programs (Non-SAP) Languages such as VB or JAVA. That time we best define the commercial enterprise item and its methods from external system.
RFC:
Communication between packages of different systems within the SAP environment inclusive of connections among SAP structures in addition to among SAP structures and non-SAP systems. Remote Function Call (RFC) is the same old SAP interface for communication among SAP systems. The RFC calls a function to be done in a far off system.
SAP ABAP Tutorial
Question 5. What Are The Types Of Rfcs?
Answer :
Synchronous RFC
Transactional RFC (tRFC)
Queued RFC (qRFC)
SAP ABAP Web Dynpro Interview Questions
Question 6. What Are Rfc Interfaces?
Answer :
A calling interface for ABAP Programs
A calling interface for Non-SAP programs.
Question 7. How Do You Call The Rfc Fm In The Abap Program?
Answer :
CALL FUNCTION...DESTINATION statement. The DESTINATION parameter tells the SAP System that the known as feature runs in a gadget aside from the callers.
SAP ABAP Web Dynpro Tutorial SAP BODS Interview Questions
Question eight. What Are The Functions Of Rfc?
Answer :
Converting all parameter facts to the illustration wished in the remote machine
Calling the conversation routines needed to speak to the remote machine.
Handling communications errors, and notifying the caller, if desired ( the use of EXCEPTIONS parameter of the CALL FUNCTION).
Convert the data into the format comprehensible by using the remote (target) device.
Call up sure workouts which can be necessary to start communique with the faraway machine.
Handle mistakes that might arise within the procedure of communique.
RFC can take care of mistakes itself.
Every BAPI is a RFc while each RFC is not a BAPI.
RFC's are not registered in the BOR.
Question 9. What Are The Main Characteristics Of Bapi?
Answer :
Support of synchronous and asynchronous conversation.
Support of system-to-gadget and human-to-device communique.
Communication help for components which can be narrowly related and matched via the Internet.
SAP ALE Interview Questions
Question 10. What Is The Business Objects Type In Sap?
Answer :
A commercial enterprise object type is the illustration of a business object, like an human work force or a Invoice, in an SAP System. It encompasses each the functions and the information into unmarried item.
SAP BODS Tutorial
Question eleven. What Are The Advantages Of Business Objects Type In Sap?
Answer :
We can reduce the complexity of Systems structure with the aid of dividing the complicated structures into smaller devices.
SAP BDC Interview Questions
Question 12. What Is The Business Object Repository?
Answer :
The Business Object Repository (BOR) is root access point for the SAP commercial enterprise item sorts and their BAPIs. The BOR turned into evolved for SAP Business Workflow.
SAP ABAP Interview Questions
Question thirteen. What Are The Uses Of Business Object Repository?
Answer :
Allows an object-oriented view of all information and approaches in an SAP System.
Arranging the numerous business object types consistent with the component hierarchy.
It ensures BAPI interface stability.
It manages BAPIs in release updates.
It creates times of SAP enterprise objects.
SAP Smart Forms Tutorial
Question 14. What Is The Returning Parameter In Bapi?
Answer :
The return parameter RETURN incorporates achievement or blunders messages for the BAPI, and depending at the SAP R/3 Release has the dictionary structure BAPIRETURN, BAPIRETURN1, BAPIRET1, BAPIRET2.
Question 15. What Are The Basic Components Of Sap R/three Business Framework ?
Answer :
Business Components:SAP Business Components provide independent commercial enterprise features and encompass business objects. For instance, the enterprise items Employee and Applicant are assigned to the Business Component Human Resources. Business approaches are either carried out inside a Business Component or throughout numerous Components (allotted enterprise tactics).
Business Objects:The object-orientated structure of the R/3 System is primarily based on Business Objects. They encapsulate business information and functionality and outline the functional scope and barriers of a Business Component.
Business Application Programming Interfaces (BAPI):BAPIs are interfaces for Business Objects. Together with the Business Objects, BAPIs define and file the interface standard on the business degree.
Integration Service, Application Link Enabling (ALE):The ALE Integration Service allows the combination of enterprise strategies which can be performed in distinct R/3 and non-SAP systems. This service is primarily based on the gadget-huge distribution of Business Objects using the ALE distribution model.
Communication Services:These are the communication technology, for example, Distributed Component Object Model (DCOM) and Remote Function Call (RFC) that use the Business Framework to get entry to BAPIs.
SAP Smart Forms Interview Questions
Question sixteen. What Is Sap Business Objects ?
Answer :
A enterprise object type, which represents of a commercial enterprise entity in the SAP R/3 System, encompasses both the capability (inside the form of techniques) and the information (in the form of attributes) of this entity. The implementation details of the enterprise item type are hidden from the person. The commercial enterprise item kind is accessed thru defined features (techniques). This is known as encapsulation.
Business object types form the point of entry to the information and the functionality of the SAP R/three System. At the business object kind level, both non-SAP systems and the various SAP commercial enterprise additives can talk with each different.
The enterprise item type Sales Order represents a consumer’s request to the corporation to supply a selected amount of cloth at a certain point in time or to carry out offerings at a positive point in time. A precise sales order is identified by means of a income file quantity. The enterprise object kind carries all of the essential facts for a sales order: bought-to party, income organisation, file date, internet price of the order, and currency of the sales and distribution report.
Question 17. What Is Bapi ?
Answer :
BAPIs are described as API methods of SAP Business Object Types. These object types are used inside the Business Framework to allow item-based totally communication among additives. Business items and their BAPIs enable object orientation to be used in principal records processing in groups.
SAP ABAP Enhancement Interview Questions
Question 18. What Need To Be Taken Care While Handling Database Transaction In Bapi ?
Answer :
A transaction is finished both using a COMMIT WORK command or a ROLLBACK command. A BAPI transaction should be ended via calling the BAPIs BapiService.TransactionCommit() or BapiService.TransactionRollback().
The call of a BAPI should no longer trigger similarly LUWs which can be independent of the BAPI.
For this reason BAPIs should no longer contain the following instructions:
CALL TRANSACTION
SUBMIT REPORT
SUBMIT REPORT AND RETURN
SAP ABAP Web Dynpro Interview Questions
Question 19. What Is Bor (commercial enterprise Object Repository) ?
Answer :
The Business Object Repository (BOR) is the crucial access factor for the SAP commercial enterprise object sorts and their BAPIs. The BOR includes all the applicable data on the SAP enterprise object types, their key fields, and their BAPI strategies which are needed to integrate the precise object type definitions and BAPI calls in an application software. This makes the integration of middleware (including the DCOM Connector, ActiveX Controls, CORBA Gateway, and so forth) feasible.
Creates times of SAP business objects. The runtime environment of the BOR receives requests to create runtime objects from patron programs and creates the right object instances.
Question 20. What Is The Difference Between Rfc And Bapi?
Answer :
BAPI :
BAPI is a library of feature modules released through SAP to the general public that will interface with SAP.
There is a Business Object Associated with a BAPI. So a BAPI has an Interface, Key Field, Attributes, Methods, and Events.
Outside world (JAVA, VB, .Net or any Non SAP system) can hook up with SAP the use of a BAPI.
Error or Success messages are again in a RETURN table.
RFC:
RFC is not anything but a far flung enabled function module. So if there may be a Function Module in SAP gadget 1 on server X , it can be called from a SAP gadget 2 dwelling on server Y.
No Business Object is related to a RFC.
Non–SAP world can't connect with SAP the use of RFC.
RFC does now not have a go back desk.
SAP ABAP Report Developer Interview Questions
Question 21. What Is The Difference Between Bdc And Bapi?
Answer :
BAPI:
BAPI is faster than BDC.
BAPI directly updates database.
BAPI might usually used for small records uploads.
For processing errors, the Return Parameters for BAPI must be used.This parameter returns exception messages or achievement messages to the calling program.
BDC:
BDC goes via all the screens as a normal person would do and hence it's far slower.
Background and Foreground processing alternatives are available for BDC.
BDCs might be desired for massive volumes of data add given that historical past processing choice is available.
Errors can be processed in SM35 for consultation technique and within the batch enter software for Call Transaction approach.
Question 22. What Are The Steps For Creating A Bapi ?
Answer :
Stage1: Creating a shape in SE11
Stage2: Creating the feature module in SE37
Stage three: Creating the business object in SWO1
Stage 4: Viewing the created BAPI in BAPI Explorer
