YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Sap Abap Data Dictionary Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Sap Abap Data Dictionary Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Delivery Class?

Answer :

You use the transport elegance to control the transport of desk facts for an set up, upgrade, or consumer replica and transports between patron structures. The delivery class is likewise used within the prolonged desk upkeep.

There are the subsequent development training:

A- Application desk (master and transaction statistics).
C- Customer table, facts is best maintained by means of the patron.
L- Table for storing brief facts.
G- Customer table, SAP can insert new data records but cannot overwrite or delete present ones. The consumer namespace should be defined in desk TRESC. To outline the purchaser namespace use record RDDKOR54. You can start it directly from the desk preservation by using selecting Maintain Customer Namespace at the Delivery and Maintenance tab.
E- System table with its own namespace for purchaser entries. The consumer namespace have to be defined in desk TRESC. To outline the customer namespace use report RDDKOR54. You can begin it at once from the table preservation by means of deciding on Maintain Customer Namespace at the Delivery and Maintenance tab.
S- System table, statistics modifications have the reputation of application modifications.
W- System desk (for instance desk of the improvement environment) whose information is transported with its own transport gadgets (which includes R3TR PROG, R3TR TABL and so forth).
Question 2. How Many Types Of Data Classes Are There In Sap Abap?

Answer :

APPL0(Master Data) for the statistics often accessed however hardly ever up to date/modified.
APPL1(Transactional Data) for the facts this is often modified.
APPL2(organizational Data) for customizing facts that is defined/ entered throughout device installation and infrequently changed.
SAP CRM Interview Questions
Question 3. What Is Value Table?

Answer :

Value table is maintained at Domain degree in SAP. During area advent, fee range of the area i defined through specifying cost table.

Question four. What Is Table Attribute?

Answer :

The Table attributes decide who is responsible for maintaining a table and which types of access are allowed for the table.

The most crucial desk attributes are:

Delivery elegance
Table Maintenance allowed 
Activation kind.
SAP CRM Tutorial
Question 5. What Is Is A Match Code?

Answer :

A Match code is a device tip to help us to search for the facts facts in the machine. Match codes are an efficient and consumer friendly search in which key of a record is unknown.

SAP BI Interview Questions
Question 6. What Is Meant By Hot Spots?

Answer :

A Hot spot is a listing vicinity in which the mouse pointer seems as an upright hand symbol. When a consumer factors to that place, a unmarried click on does the same thing as a double click. Hot spots are supported from R/three launch 3.Zero. 

Question 7. Difference Between Call By Value And Call By Reference?

Answer :

Call By Value:creates a brand new memory vicinity for use inside the subroutine. The reminiscence is freed once it leaves the subroutine, changes made to the variable are not affected outside the subroutine.

Call by Reference : passes a pointer to the reminiscence area. Changes to the variable in the subroutine impacts the variable outdoor the subroutine.

SAP BI Tutorial SAP MM Interview Questions
Question eight. What Are The Different Types Of Data Dictionary Objects?

Answer :

Data Dictionary Objects:

Tables
Views
Domain
Data Element
Type Groups
Search Helps/Matchcode Objects
Lock gadgets
Structures
Table Types.
Question 9. What Is Lock Object ?

Answer :

LockObjects used to synchornize get right of entry to of several users the use of same statistics.

SAP BASIS Interview Questions
Question 10. How To Eliminate Duplicate Entries In Internal Tables?

Answer :

SORT itab.

DELETE ADJACENT DUPLICATES FROM itab COMPARING ALL FIELDS.

SAP MM Tutorial
Question eleven. What Is The Basic Difference Internal Tables And Database Tables?

Answer :

The primary difference is database tables are saved in DB serverand the inner tables are digital tables those are created run time best

Internal tables are created dynamically, the reminiscence of inner tables is not permant memory, for internal tables the memory may be created within the utility server and it's far outside memory and terminates after the program termination.

SAP ABAP Interview Questions
Question 12. How Many Ways You Can Create Table?

Answer :

 User can create a Database table in  approaches:

 Top-to-backside approach: In this method, first fields are described and later area and statistics element are described.
 Bottom-to-top technique: In this technique, first area and facts element are defined and later fields are described.
SAP CRM Interview Questions
Question thirteen. What Is Sql Trace?

Answer :

SQL Tracer is a tool used to degree the performance of ABAP application.

Tcode :st05

SAP BASIS Tutorial
Question 14. How To Creat Transactions?

Answer :

We can use TC SE93 for developing our own transaction code.

Question 15. Open Sql Vs. Native Sql?

Answer :

A database interface interprets SAP’s Open SQL statements into SQL instructions specific to the database in use.
Native SQL statements get entry to the database immediately.
SAP ABAP Web Dynpro Interview Questions
Question 16. Can You Create A Table With Fields Not Referring To Data Elements?

Answer :

 Yes.

SAP ABAP Tutorial
Question 17. Which Database Object Is Used For Storing The System Variables?

Answer :

SYST table.

SAP Workflow Interview Questions
Question 18. Which Transaction Code Is Used Executing A Report (type 1 Program)?

Answer :

SE38

SAP BI Interview Questions
Question 19. When Is The Top-of-web page Event Triggered?

Answer :

After executing first write announcement in start-of-choice event.

SAP ABAP Web Dynpro Tutorial
Question 20. How Many Types Of Buffering?

Answer :

There are 3 kind of buffer:

unmarried report->it buffers only information primarily based on choose query declaration.

Normal buffer->it buffers all of the data which fit to primary key and ordinary key

complete buffer :Buffering is find for improve performance.

Sap Abap Hr Interview Questions
Question 21. What Are The Different Types Of Locks?

Answer :

Read lock (shared lock):

 Protects read get right of entry to to an object. The examine lock allows other transactions study get right of entry to however now not write access to the locked location of the table.

Write lock (one-of-a-kind lock):

Protects write get right of entry to to an item. The write lock permits different transactions neither examine nor write get admission to to the locked vicinity of the desk.

Enhanced write lock (distinctive lock without cumulation):

 Works like a write lock except that the improved write lock additionally protects from in addition accesses from the equal transaction.

Question 22. What Are The Control Break Events In Abap?

Answer :

AT-FIRST: This is used whilst we need to execute the statements before information are processed.
AT-LAST: This event is used when we want to execute the statements in any case data are processed.
AT-NEW: This event is used whilst we want to execute the announcement before institution of records are processed.
AT-END: This event is used while we need to execute the statements after processing of institution of records.




CFG