YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Salesforce Lightning Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Salesforce Lightning Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Lightning ?

Answer :

Lightning is the collection of tools and technology at the back of a extensive upgrade to the Salesforce platform.

Lightning consists of:

Experience: A set of cutting-edge person interfaces optimized for speed. This includes the Lightning Experience, Salesforce1 Mobile app and template-primarily based communities.

Lightning Component Framework: A JavaScript framework and set of wellknown additives that will let you build reusable components to personalize the Lightning Experience, Salesforce1 Mobile app and template-based totally groups and construct your own standalone apps.

Visual Building Tools: Drag-and-drop technology for immediate and clean app building & customization’s. Use the Lightning App Builder to customize the Lightning Experience and Salesforce1 Mobile app. Use the Community Builder to personalize template-primarily based groups.

Lightning Exchange: A section of the AppExchange wherein you may discover 70+ associate components to jump-begin your improvement.

Lightning Design System: Style guides and modern-day business enterprise UX first-class practices to build pixel best apps that match the appearance and sense of the Lightning Experience and Salesforce1 Mobile app.

Question 2. How Can We Use Lightning Components With The Salesforce1 Mobile App ?

Answer :

By Create a custom Lightning tab that factors to our thing and consist of that tab in our Salesforce1 Mobile navigation.

Salesforce Admin Interview Questions
Question 3. Can We Make A Lightning Component That Shows Up In Both The Mobile And The Desktop User Interfaces ?

Answer :

We can use Lightning Components immediately in Lightning Experience, the Salesforce1 Mobile app, template-based totally communities, and custom standalone apps. Additionally, we are able to include Lightning additives in a Visualforce page, that permitting us to use them in Salesforce Classic, Console, and Visualforce-based totally groups.

Question 4. Is Lightning An Mvc Framework ?

Answer :

No, it’s a thing-primarily based framework.

Apex Tutorial
Question five. Which Parts Of Lightning Components Are Server-side And Which Are Client-side ?

Answer :

Lightning Components are use JavaScript on the consumer aspect and Apex at the server aspect.

Salesforce Developer Interview Questions
Question 6. Can We Make One Component Inherit Styles/css From A Parent Component, Or Must We Always Define It In The Component ?

Answer :

Yes, we can inherit styles from parent. There is no want to always defined in the factor.

Question 7. What Is The Use Of The Aura:approach Tag In Lightning ?

Answer :

we can Use < aura:method > to outline a technique as part of a issue’s API. This allows us to immediately call a method in a aspect’s patron-facet controller in preference to firing and managing a factor occasion. Using simplifies the code wanted for a discern component to call a way on a toddler issue that it includes.

Salesforce Tutorial Apex Interview Questions
Question eight. Can We Include One Component To Another ?

Answer :

Yes, we can Include one lightning issue to some other lightning component

Question 9. Is There Any Limit On How Many Component To Have In One Application ?

Answer :

there may be no restrict.

Salesforce Crm Interview Questions
Question 10. Is Lightning Components Replacing Visualforce ?

Answer :

No.

Question 11. What Is Aura? Why Do We Use The Aura: Namespace In The Code ?

Answer :

Aura is the open supply generation that powers Lightning Components. The air of mystery: namespace contains all of the fundamental building blocks for outlining additives and packages.

Salesforce Report And Dashboard Interview Questions
Question 12. Do We Need A Namespace To Develop Lightning Components ?

Answer :

No. Lightning Components used to require a namespace, but that is not a demand.

Salesforce Admin Interview Questions
Question thirteen. What Are The Tools Included In Lightning ?

Answer :

Lightning Component Framework – Components and extensions that will let you construct reusable components, customize the Salesforce1 Mobile App, and construct standalone apps.

Lightning App Builder – A new UI tool that helps you to build apps lightning rapid, the use of components furnished through Salesforce and platform builders.
Lightning Connect – An integration device that makes it easier on your Force.Com app to devour records from any external source that conforms to the OData spec.
Lightning Process Builder – A UI tool for visualizing and developing automated business methods.
Lightning Schema Builder – A UI tool for viewing and developing items, fields, and relationships.
Question 14. What Is Difference Between Visualforce Components And Lightning Components ?

Answer :

Visualforce components are page-centric and maximum of the paintings is finished at the server. Lightning is designed from the thing up, in place of having the concept of a web page as its essential unit. Lightning Components are purchaser-side centric, which makes them more dynamic and mobile friendly.

Question 15. Does Lightning Work With Visualforce ?

Answer :

sure Lightning work with Visualforce.

Salesforce Integration Interview Questions
Question 16. Are There Any Css (patterns) Provided By Salesforce.Com As Part Of The Supported Lightning Components ?

Answer :

Yes. Salesforce Lightning Design System.

Question 17. Are Lightning Components Intended Only For Mobile Apps ?

Answer :

Components have been built to be mobile first, however with responsive design in mind. With Lightning we will construct responsive apps rapid for laptop, cell and pills.

Salesforce Interview Questions
Question 18. What Are The Advantages Of Lightning ?

Answer :

The advantages include an out-of-the-container set of additives, event-pushed architecture, and a framework optimized for performance.

Out-of-the-Box Component Set -: Comes with an out-of-the-field set of components to kick start building apps. You don’t ought to spend a while optimizing your apps for special devices because the additives contend with that for you.

 Rich thing ecosystem-: Create enterprise-equipped additives and make them to be had in Salesforce1, Lightning Experience, and Communities.

Performance – :Uses a stateful consumer and stateless server architecture that is predicated on JavaScript at the customer aspect to manipulate UI, It intelligently utilizes your server, browser, devices, and community so that you can recognition on the logic and interactions of your apps.

Event-driven structure -: occasion-driven structure for higher decoupling between components

Faster improvement – : Empowers teams to work quicker without-of-the-box additives that function seamlessly with laptop and cellular gadgets.

Device-conscious and go browser compatibility – : responsive layout,helps the brand new in browser generation together with HTML5, CSS3, and touch occasions.

Salesforce Developer Interview Questions
Question 19. Can We Integrate Lightning Components With Another Framework, Such As Angular?

Answer :

Yes. We are able to consist of the operating 3rd celebration code inside a Visualforce Page, embed the Visualforce Page inside a Lightning Component. This Lightning Component can be used as some other Lightning Component in numerous environments.

Question 20. Can We Include External Javascript/css Libraries In Components ?

Answer :

Yes ! We will use multiple libraries in our lightning component like JQuery, Bootstrap, custom CSS and custom Javascript libraries from a neighborhood resource (static resource).

Question 21. What Happens With Existing Visualforce Pages In Lightning Experience ?

Answer :

They’ll continue to be supported in the current UI and Lightning Experience.

Question 22. Where We Can Display Lightning Component ?

Answer :

There are some of opportunities for show lightning element..

Lightning Experience: We can display issue in the Lightning Experience using the App Builder.We can edit the house page, edit a report detail web page or create/edit a new app web page to encompass it.

Salesforce1 Mobile app: We can show issue inside the Salesforce1 Mobile app through growing a custom Lightning tab that references it and adding that tab in cell navigation.

Template-based community: we can show aspect in template-based totally (e.G. Napili) community the use of the Community Builder.

Standalone Lightning app: By create a standalone Lightning app (e.G. Myapp.App) and encompass component on this app. Access Lightning app by URL.

Question 23. Do I Always Create An App Bundle First When Develop Lightning Component ?

Answer :

Not always, We can begin with a Component package.

Question 24. How Can We Deploy Components To Production Org ?

Answer :

we are able to installation aspect with the aid of the use of managed applications, Force.Com IDE, Force.Com Migration Tool or Change Sets.

Apex Interview Questions
Question 25. What Is Lightning Experience?

Answer :

Lightning Experience is the name for the all new Salesforce computer app, with over 25 new functions, constructed with a modern-day consumer interface and optimized for speed.




CFG