YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Salesforce Integration Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Salesforce Integration Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Webservices ?

Answer :

Webservices is a functionality or code which allows to us to do integration.

Question 2. How Many Types Of Api’s Avaliable In Salesforce ?

Answer :

SOAP API, REST API, Bulk API and Streaming API.

Salesforce Admin Interview Questions
Question three. What Is Call In And Call Out?

Answer :

Call In is used to exposing our webservices to some other customers Call Out is used to invoking or consuming our webservices to others.

Question 4. How Soap Can Be Accessed ?

Answer :

SOAP can be talk thru WSDL record, without WSDL document we will’t do integration.

Message format in SOAP is XML.

Salesforce Tutorial
Question 5. How To Do Callout Integration ?

Answer :

Generate WSDL code from magnificence

Path: setup-develop -apex class.

Salesforce Developer Interview Questions
Question 6. How To Read Root Element In Xml Dom ?

Answer :

getroot detail.

Question 7. How To Read All Child Elements In Xml Dom ?

Answer :

 getchild elements.

Salesforce Crm Interview Questions
Question eight. How To Read Text Between Tags ?

Answer :

gettext

Question nine. How Soap And Rest Will Communicate ?

Answer :

SOAP will communicate via WSDL file

REST will talk thru HTTP document.

Salesforce Lightning Interview Questions
Question 10. What Are Methods In Rest?

Answer :

HTTPGET, HTTPPUT, HTTPPOST and HTTPDELETE.

Question eleven. How Rest Can Be Accessed Or Which Message Format Rest Supports ?

Answer :

REST helps both XML and JSON.

Salesforce Report And Dashboard Interview Questions
Question 12. What Is An External Id In Salesforce? Which All Field Data Types Can Be Used As External Ids?

Answer :

An outside ID is a custom field which may be used as a completely unique identifier in a document. External IDs are specially used while uploading information/ information. When importing information, one the various many fields in the ones information desires to be marked as an outside ID (specific identifier).

An crucial point to notice is that most effective custom fields can be used as External IDs. The fields that may be marked as outside IDs are Text, Number, E-Mail and Auto-Number.

Salesforce Admin Interview Questions
Question thirteen. What Is Integration?

Answer :

Integration is a procedure of connecting two applications.

Question 14. How Many Callouts To External Service Can Be Made In A Single Apex Transaction?

Answer :

Governor limits will limit a unmarried Apex transaction to make a maximum of 100 callouts to an HTTP request or an API call.

Question 15. What Is Soql?

Answer :

A question language that lets in you to construct simple however effective query strings and to specify the criteria that need to be used to choose the statistics from the platform database. SOQL Stands for Salesforce Object Query Language.

Salesforce Interview Questions
Question 16. What Are The Types Of Soql Statements In Salesforce?

Answer :

Salesforce Object Query Language is used to question that statistics from the database.Com primarily based on the requirement.

There are 2 types of SOQL Statements:

 Static SOQL
 Dynamic SOQL.
Question 17. What Is Wsdl?

Answer :

WSDL stands for Webservices Description Language.

It includes kinds, messages, port kinds, and Binding.

Question 18. What Is The Apex Trigger In Salesforce?

Answer :

Trigger is an Apex Code that executes earlier than or after.

The following types of DML Operation:

 Insert
 Update
 Delete
 Merge
 Upsert
 Undelete
Salesforce Developer Interview Questions
Question 19. Limitations Of Wsdl File?

Answer :

File have to be in .WSDL extension.

Multiple port sorts and binding will no longer be allowed

Import and Inheritance operations aren't supported.

Question 20. How To Do Callout Integration?

Answer :

Generate WSDL code from elegance

Path: setup-expand -apex elegance.

Question 21. What Is Soap?

Answer :

A protocol that defines a uniform way of passing XML-encoded statistics. SOAP Stands for Simple Object Access Protocol.

Question 22. How Soap Can Be Accessed?

Answer :

SOAP may be communicated through WSDL record, without WSDL document we are able to’t do integration.

Message format in SOAP is XML.

Question 23. How Many Types Of Api’s Available In Salesforce?

Answer :

SOAP API, REST API, Bulk API, and Streaming API.

Question 24. Difference Between Soql Vs Sosl In Salesforce?

Answer :

SOQL- Salesforce Object Query Language

Using SOQL we can Search most effective on one object one time.
We can query on all fields of any statistics kind
We can use SOQL in the Triggers and the instructions.
We can carry out DML operation on SQL question effects.
SOSL(Salesforce Object Search Language)

Using SOSL we can search on many items at one time.
We can question only on fields whose data type is text, smartphone, and Email.
We can't use in Triggers but can in training.
We cannot perform DML operation on seek results.
Salesforce Crm Interview Questions
Question 25. What Is Json?

Answer :

JSON stands for JavaScript Object Notation. JSON is light weighted than XML.

Question 26. What Is Remote Site Settings?

Answer :

Remote web site settings is used to authorize the endpoint and permit us to whom integrate(give up consumer).

Question 27. What Is Protocal?

Answer :

Protocal contains a fixed of commands or guidelines.

Salesforce Lightning Interview Questions
Question 28. How Many Ways To Xml Parsing?

Answer :

They are  approaches of XML parsing:

 XML streams
 XML DOM
Question 29. How Soap And Rest Will Communicate?

Answer :

SOAP will talk through WSDL document

REST will talk thru HTTP report.




CFG