YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Salesforce Developer Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Salesforce Developer Interview Questions And Answers

Question 1. Explain What Is Sales Force?

Answer :

Salesforce is a CRM delivered as a software-as-a-provider (SaaS).

Question 2. Explain What Is A Custom Object In Sales Force?

Answer :

Custom objects are not anything however database tables. It shops facts related to your organization in Salesforce.Com. Once you have got described custom object you could do following such things as

Create custom fields
Associate the custom object with different statistics
In custom associated lists, it display the custom object records
For custom item, facts music events and obligations
Build page layouts
For the custom item create a custom tab
To analyze custom item facts create dashboards and reviews
Share your custom tabs, custom apps, custom gadgets and every other associated components
Adv Java Interview Questions
Question 3. Explain What Is Object Relationship Overview?

Answer :

Object dating overview in Salesforce is used to hyperlink custom object records to standard object facts in a associated list. In simple words, it is useful to tune product defects related to consumer cases. You can define unique types of courting by using creating custom dating fields on an object.

Question 4. Mention Changing What May Cause Data Loss?

Answer :

Data loss may additionally reason due to following motives

Changing statistics and date-time
Altering to percentage,range and forex from different data kinds
Changing from multi-select picklist, checkbox, automobile range to other types
Altering to multi-select picklist from any type besides picklist
Changing to car-quantity besides from text
Changing from textual content-place to e mail, phone, URL and text
Adv Java Tutorial
Question five. How Saas Can Be Helpful To Sales Force?

Answer :

As SaaS is a subscription based, clients can always pick no longer to resume if they're disenchanted
Customers can avoid a massive preliminary funding in an IT infrastructure and day to day hustle of preserving infrastructure
SaaS client affords identical company infrastructure and additionally smooth integration
SaaS applications use a easy internet interface that makes less complicated for customer to apply.
SaaS always offer a state-of-the-art platform to the customer with innovation.
AJAX Interview Questions
Question 6. How Sales Force Is Useful In Tracking Sales?

Answer :

Sales force information all the primary info like the wide variety of customers served daily, daily sales quantity, income manager distinctive reviews, sales numbers in each month or sector.  Also, it keeps a song on the repeat purchaser, which is prime to fulfillment for any income organization.

Question 7. Mention How Many Relationship Is Included In Sfdc And What Are They?

Answer :

There are  sorts of relationships

Master detail relationship
Lookup courting
AJAX Tutorial Sales Management Interview Questions
Question 8. Mention What Is The Difference Between Isnull And Isblank?

Answer :

isNull: It helps for number discipline

isBlank: It helps for Text subject

Question 9. Explain What Is The Trigger?

Answer :

Trigger is a code this is executed earlier than or after the file is updated or inserted.

Salesforce Admin Interview Questions
Question 10. Mention What Is The Use Of The Static Resource In Salesforce?

Answer :

With the assist of static assets, you may add zip documents, pictures, jar files, JavaScript and CSS documents that may be referred in a visual force web page. The most fulfilling length of static assets for an agency is 250 mB.

Sales Management Tutorial
Question eleven. Mention What Is The Difference Between Force.Com And Salesforce.Com?

Answer :

Force.Com is PaaS (Platform as a Service) whilst Salesforce.Com is SaaS ( Software as a Service).

Apex Interview Questions
Question 12. Mention What Are The Actions Available In Workflow?

Answer :

Actions available in workflow are

Email Alert
Task
Field Update
Outbound Message
Adv Java Interview Questions
Question 13. Explain What Is The Limit Of Data.Com Records That Can Be Added To Salesforce?

Answer :

User can see their restriction form setup, through clicking records.Com management/Users.  From the facts.Com customers section, user can see their month-to-month restrict and how many information are exported during the month.

Apex Tutorial
Question 14. Mention What Are The Different Types Of Custom Settings In Salesforce?

Answer :

Different sorts of custom settings in Salesforce includes

Hierarchy kind
List type
Question 15. Mention What Are The Three Types Of Object Relations In Salesforce?

Answer :

Different sorts of object members of the family in Salesforce consists of

One to many
Many to many
Master detail
Javascript Advanced Interview Questions
Question sixteen. Mention What Are The Different Types Of Reports Available In Salesforce?

Answer :

Different styles of reviews available in Salesforce are

Tabular record: It displays the grand total inside the table form
Matrix document: It is an in depth report wherein the grouping is performed based on both rows and columns
Summary record: It is an in depth shape of the file in which the grouping is accomplished based on columns
Joined file: With this two or extra reports may be joined in the unmarried reviews
Javascript Advanced Tutorial
Question 17. Is It Possible To Schedule A Dynamic Dashboard In Salesforce?

Answer :

No, it isn't feasible to schedule a dynamic dashboard in Salesforce.

XHTML Interview Questions
Question 18. What Does It Indicate If An Error State This “list Has No Rows For Assignment”?

Answer :

The errors that tells “listing has no rows for task” indicates that the list you are attempting to get right of entry to has no values in it.

AJAX Interview Questions
Question 19. Explain What The Junction Object Is And What Is The Use?

Answer :

Junction gadgets are used to construct many-to-many relationships between items.  You can take a recruiting software example, where a role for a task can be connected to many applicants and inside the same manner a candidate may be connected to the one-of-a-kind positions. So, to attach this records version, you need a 3rd birthday celebration item, this item is referred as junction object.  Here “task application” is the junction item.

XHTML Tutorial
Question 20. Explain What Is Audit Trail?

Answer :

Audit trail function is beneficial in understanding the records or track all of the recent setup changes that the management does to the corporation.  It can store final 6 months statistics.

Sales Promoter Interview Questions
Question 21. Explain What Is Dashboard?

Answer :

Dashboard is the pictorial illustration of the file, and we will upload up to 20 reviews in a unmarried dashboard.

Question 22. Explain How Many Controllers Can Be Used In A Visual Force Page?

Answer :

As Salesforce comes below SaaS, you can use most effective one controller and as many extension controller.

Excel Dashboards Tutorial
Question 23. Mention What Is The Difference Between Soql And Sosl?

Answer :

SOQL ( Salesforce Object Query Language)

Only one item at a time may be searched
Query all kind of fields
It can be utilized in triggers and lessons
DML operation can be finished on question consequences
SOSL (Salesforce Object Search Language)

Many objects may be searched at a time
Query handiest email, cellphone and text
It can be utilized in instructions but not in triggers
DML operation cannot be finished on search end result
Visualforce Interview Questions
Question 24. When Do You Use A Before Vs. After Trigger?

Answer :

ninety five% of triggers are earlier than triggers – so in case you’re unsure, go along with before!

You can be wondering why such a lot of triggers are earlier than triggers. There’s an excellent purpose – they’re less difficult to apply. If you need to make any modifications to a record entering your after cause, you have to do a DML announcement. This isn’t essential in a before cause – changes to records entering your cause usually save!

The precise use case of an after trigger is whilst you want to associate any report to a report being created for your cause. Here’s an instance:

// Automatically create an Opp whilst an Account is created
trigger AutoOpp on Account(after insert) 
  List<Opportunity> newOpps = new List<Opportunity>();
  for (Account acc : Trigger.New) 
    Opportunity opp = new Opportunity();
    opp.Name        = acc.Name + ' Opportunity';
    opp.StageName   = 'Prospecting';
    opp.CloseDate   = Date.These days() + 90;
    opp.AccountId   = acc.Id; // Use the trigger file's ID
    newOpps.Upload(opp);
  
  insert newOpps;


Sales Management Interview Questions
Question 25. What’s The Maximum Batch Size In A Single Trigger Execution?

Answer :

Default batch length is 200 ,However most batch length is 2000.

Sales Forecasting Tutorial
Question 26. What Are The Differences Between 15 And 18 Digit Record Ids?

Answer :

Difference Between 15 and 18 Digit Record Id. Hi Experts, I would like to realize the precise difference between 15 and 18 digits report identification. Most folks say, 15 digit(case sensitive) and 18 digit(case insensitive).

Salesforce Crm Interview Questions
Question 27. When Should You Build Solutions Declaratively Instead Of With Code?

Answer :

As a salesforce satisfactory practice, if something may be performed the use of Configurations (Declarative) then its favored over coding. The declarative framework is optimized for the platform and is continually preffered.

Salesforce Admin Interview Questions
Question 28. Give An Example Of A Standard Object That’s Also Junction Object.

Answer :

OpportunityContactrole is the junction among Opportunity and Contact, and additionally Quote is junction between Contract and Opportunity.

Salesforce Tutorial
Question 29. What Are Tile Report Types?

Answer :

4 Types of record in Salesforce.

Tabular Reports: We can simplest displays the grand total in the desk
Summary Reports: It is a detail form of record in which the grouping accomplished based totally on Columns.
Matrix Reports: It is a element shape of report in which the grouping executed based on both Rows and Columns.
Joined Reports: We can be part of the 2 or more reviews in the single record displayed in the shape of blocks.
Sales Forecasting Interview Questions
Question 30. How Many Field Dependencies We Can Use In Visual Force Page?

Answer :

Maximum we can use 10 area dependencies in VF page.

Question 31. What Is Roll-up Summary?

Answer :

Roll-up presentations the matter of infant facts and calculate the sum, Min and max of fields of the child records.

Question 32. How To Create Roll-up Summary Field On Lookup Relation?

Answer :

Not viable. Roll-up summary is enabled for simplest Master —Detail dating.

Salesforce Lightning Interview Questions
Question 33. What Is Field Dependency?

Answer :

According to the sector selection on one field filter the select list values on other field.

Apex Interview Questions
Question 34. Is Check Box Performs Like Controlling Field?

Answer :

Yes possible. Controlling discipline ought to be Check field or pick list.

Question 35. How We Can Change The Grant Access Using Role Hierarchy For Standard Objects?

Answer :

Not viable.

Question 36. What Is The Use Of “switch Record” In Profile?

Answer :

If person have best Read access on specific file however he desires to alternate the proprietor name of that file, then in profile degree Transfer Record permits he can able to exchange the owier.

Javascript Advanced Interview Questions
Question 37. What Is Permission Set?

Answer :

Permission sets expand users practical get right of entry to without changing users profile.

Lx: A consumer has handiest read get entry to through profile on custoni object. Administrator want to offer get admission to Edit and create operations to him with out changing the profile. Administrator creates the permission set having edit and creates operation on custom item and assign to that consumer.

Question 38. What Is Manual Sharing?

Answer :

Manual sharing is to share a record to a specific consumer manually.

Go to element web page of file and click on on manual sharing button and assign that record to other consumer with Read or Read/write get right of entry to.

Manual Sharing button permits only whilst OWD is personal to that object.

Question 39. How To Create Master Details Relationship Between Existing Records?

Answer :

Directly we will’t create Master Detail dating between existing facts, first we have to create Lookup courting and offer valid research fields and it shouldn’t null.

Question forty. How Many Ways We Can Call Apex Class?

Answer :

Visual pressure web page
Web provider
Triggers
Email offerings
XHTML Interview Questions
Question forty one. What Is Difference Between Action Support And Action Function?

Answer :

Action characteristic: Invoke the controller technique from java script the use of AJAX and we can use motion characteristic from one of a kind locations on visual force web page.

Action aid: Invoke the controller approach using AJAX while even happens on page like onMouseOver, onClick. Ect... And we are able to use motion support for unique unmarried apex issue.

Question forty two. How Many Ways We Can Made Field Is Required?

Answer :

While introduction of field
Validation rules
Page Layout level
Sales Promoter Interview Questions
Question forty three. What Is Difference Between Role And Profile?

Answer :

Role is Record level access and it is not mandatory for all users.

Profile is item degree and field level access and it's miles obligatory for all users.

Question 44. What Is The Maximum Size Of The Pdf Generated On ‘visualforce Attribute Renderas?

Answer :

15MB

Question forty five. What Is Wrapper Class?

Answer :

A Wrapper magnificence is a category whose instances are collection of other gadgets.

It is used to show unique objects on a Visual Force page in identical desk.




CFG