Top 100+ Ruby Cucumber Interview Questions And Answers
Question 1. How Does Cucumber Works With Browser Automation?
Answer :
Cucumber does no longer offer constructed in browser automation. However, it does paintings nicely with present gemstones along with Selenium and WATiR-WebDriver.[24] It does support strolling assessments with transactions via leveraging different gems consisting of ActiveRecord.
Question 2. What Are Formatter Plugins In Cucumber?
Answer :
Cucumber makes use of Formatter Plugins to offer output. Several common formats are furnished through default, which include
JSON
HTML
JUnit
Python Interview Questions
Question 3. What Are Hooks In Cucumber?
Answer :
Hooks are Cucumber's manner of bearing in mind setup to be done prior to checks being run and teardown to be run later on. They are described as executable Ruby blocks, just like JUnit techniques marked with @Before, @After annotations. Conventionally they're positioned beneath assist/, and are applied globally. Three primary types of hooks exist.
Before - Runs earlier than a state of affairs
After - Runs after a scenario
Around - Assumes manipulate and runs around a scenario
Additional hooks include
BeforeStep
AfterStep
AfterConfiguration - Runs after Cucumber configuration and is handed an example of the configuration
Question four. What Are Steps In Cucumber?
Answer :
Steps in Gherkin's .Feature documents may be taken into consideration a way invocation. Before Cucumber can execute a step it have to be instructed, via a step definition, how that step need to be achieved.
Definitions are written in Ruby and conventionally filed below functions/step_definitions/*_steps.Rb. Definitions begin with the identical key phrases as their invocation (together with Gherkin's complete language support). Each definition takes two arguments.
Either a regular expression or string with $variables
A block containing ruby code to execute
Python Tutorial
Question 5. What Are Tags In Cucumber?
Answer :
Gherkin's Feature shape forces employer. However, in cases where this default organization is inconvenient or inadequate, Gherkin presents Tags. Tags are @-prefixed strings and may be located before.
Feature
Scenario
Scenario Outline
Examples: An element can have a couple of tags and inherits from discern factors.
Selenium Interview Questions
Question 6. What Is A Scenario In Cucumber?
Answer :
Each Feature is made of a group of scenarios. A single situation is a float of occasions through the Feature being defined and maps 1:1 with an executable check case for the gadget.[18] Keeping with the example ATM withdrawal feature, a scenario might describe how a person requests money and what happens to their account.
Question 7. What Is A Feature In Cucumber?
Answer :
A characteristic is a Use Case that describes a particular characteristic of the software being tested. There are 3 parts to a Feature [18]
The Feature: key-word
The Feature call (at the identical line because the keyword)
An non-obligatory description on the following lines
Selenium Tutorial Ruby on Rails Interview Questions
Question eight. Cucumber Tests Are Divided Into How Many Parts?
Answer :
Cucumber exams are divided into individual Features. These Features are subdivided into Scenarios, that are sequences of Steps.
Question 9. Gherkins Files Have Which File Extension?
Answer :
All Gherkin documents have the .Feature file extension. They incorporate a single Feature definition for the device beneath test and are an executable check script.
Ruby Interview Questions
Question 10. Cucumber Is Written In Which Programming Language?
Answer :
Cucumber is written in the Ruby programming language. It was at the start used solely for Ruby testing as a complement to the RSpec BDD framework. Cucumber now supports a diffusion of different programming languages via various implementations.
Ruby on Rails Tutorial
Question 11. What Is Gherkin Language?
Answer :
Gherkin is the language that Cucumber uses to outline test cases. It is designed to be non-technical and human readable, and collectively describes use cases referring to a software program system.
The cause in the back of Gherkin's syntax is to sell Behavior Driven Development practices throughout a whole development group, together with commercial enterprise analysts and managers.
Docker (software program) Interview Questions
Question 12. What Is Cucumber Tool?
Answer :
Cucumber is a software device utilized by computer programmers for trying out other software. It runs automatic popularity tests written in a conduct-driven development fashion. Central to the Cucumber BDD method is its undeniable language parser called Gherkin.
Python Interview Questions
Question 13. There Are Three Ways To Invoke A Method In Ruby. Can You Give Me At Least Two? Here, I’m Looking For The Dot Operator (or Period Operator), The Object#ship Method, Or Method(:foo).Call?
Answer :
object = Object.New
places item.Object_id
#=> 282660
puts item.Ship(:object_id)
#=> 282660
places item.Method(:object_id).Name # (Kudos to Ezra)
#=> 282660
Ruby on Rails 2.1 Tutorial
Question 14. What Is Profile In Cucumber?
Answer :
We can create Cucumber profiles to run precise capabilities and step definitions
We can use following command to execute a cucumber profile
cucumber features -p <profile_name>
Ex: cucumber functions -p regression
Question 15. What Is Support, Env.Rb And Hooks.Rb?
Answer :
Support is a foder in which we can setup cucumber associated support.
Rb file can be used to load the specified libraries for cucumber situation execution
rb we can add hooks like earlier than, after, beforeStep and afterStep hooks
Automation Testing Interview Questions
Question sixteen. Cucumber Execution Starts From Where?
Answer :
Cucumber execution will begins from assist. In support first it will load the env.Rb document then it's going to load hooks.Rb after which it will start execute feature file state of affairs steps.
Docker (software) Tutorial
Question 17. What Are Cucumber Tags? Why We Use The Tags?
Answer :
cucumber tags used to filter out the scenarios. We can tag the eventualities and we are able to execute the scenarios based on tags,
We can upload tags to eventualities with @
We can use following command to execute a cucumber tagged situations
cucumber functions -t @<tag_name>
Cucumber Interview Questions
Question 18. Define What Are The Benefits?
Answer :
It is useful to involve commercial enterprise stakeholders who can’t without difficulty study code
Cucumber focuses on stop-person revel in
Style of writing assessments permit for less difficult reuse of code inside the tests
Quick and clean installation and execution
Efficient device for trying out
Selenium Interview Questions
Question 19. Define Cucumber Report?
Answer :
Cucumber generates its own html layout. Define However better reporting may be done the usage of Jenkins or bamboo tool. Details of reporting are protected in next subject matter of cucumber.
Cucumber Tutorial
Question 20. Define What Is The Difference Between Class And Module?
Answer :
P141, P142
Class can do: inheritance, having instance, whilst module CAN NOT. Can be required.
Module can do: make namespace to avoid call conflict, can be protected.
#instantiate from magnificence inside module
Module A
Class B
End
b= A::B.New
Advanced Linux Interview Questions
Question 21. Define What Is Error Handling And Define How Do You Do Error Handling?
Answer :
P584: Raise, Rescue
Question 22. Define What Is Bdd Framework.Define What Is The Benefit Of Bdd In Selenium ?
Answer :
BDD is becoming extensively common practice in agile software program development, and Cucumber-JVM is a mainstream device used to implement this practice in Java. Cucumber-JVM is based on Cucumber framework, broadly used in Ruby on Rails global as well as in Java and .Net.
Cucumber-JVM permits developers, QA, and non-technical or business individuals to write down functions and scenarios in a simple textual content report the use of Gherkin language with minimum restrictions approximately grammar in a normal Given, When, and Then structure.
The function report is then supported with the aid of a step definition record, which implements automated steps to execute the scenarios written in a characteristic file. Apart from checking out APIs with Cucumber-JVM, we also can check UI level checks by combining Selenium WebDriver.
Question 23. Define What Software Do You Need To Run A Cucumber Web Test ?
Answer :
Ruby and its Development Kit
Cucumber
IDE like ActiveState
Watir ( To simulate browser)
Ansicon and rspec (if required)
Ruby Sinatra Interview Questions
Question 24. Define What Does A Features/ Support File Contains?
Answer :
Features/ assist document includes supporting ruby code. Files in help load before the ones in step_definitions, which may be beneficial for environment configuration.
Ruby on Rails Interview Questions
Question 25. Explain Define What Is Regular Expressions?
Answer :
A normal expression is a pattern describing a sure quantity of text. The most basic everyday expression consists of a single literal individual.
Question 26. Define What Is The Language Used For Expressing Scenario In Feature File ?
Answer :
Gherkin language is used to explicit situation in function files and ruby documents containing unobtrusive automation for the stairs in eventualities
RabbitMQ Interview Questions
Question 27. Explain When To Use Rspec And When To Use Cucumber?
Answer :
Rspec is used for Unit Testing
Cucumber is used behaviour driven improvement.
Cucumber may be used for System and Integration Tests
Ruby Interview Questions
Question 28. Explain Define What Is Test Harness?
Answer :
A test harness for cucumber and rspec lets in for separating obligation among setting up the context and interacting with the browser and cleaning up the step definition files
Question 29. Define What Are The Difference Between Jbehave And Cucumber?
Answer :
Although Cucumber and Jbehave are supposed for the identical purpose, recognition checks are absolutely unique frameworks
Jbehave is Java based totally and Cucumber is Ruby based
Jbehave are primarily based on testimonies whilst Cucumber is based on features
Question 30. Define What Is Step Definition In Cucumber?
Answer :
A step definition is the actual code implementation of the function noted in characteristic record.
Question 31. Explain Define What Is Scenario Outline In Feature File?
Answer :
Scenario Outline: Same situation may be accomplished for a couple of sets of facts using scenario define. The information is supplied with the aid of a tabular structure separated via (I I).
Question 32. Give An Example Of Behaviour Driven Test In Plain Text?
Answer :
Feature:Visit XYZ page in abc.Com
Scenario:Visit abc.Com
Given:I am on abc.Com
When:I click on XYZ page
Then:I need to see ABC web page
Question 33. Define What Is Cucumber And Define What Are The Advantages Of Cucumber?
Answer :
To run useful checks written in a plain textual content Cucumber tool is used. It is written in a Ruby programming language.
Advantages of Cucumber
You can inolve enterprise stakeholders who can't code
End consumer enjoy is precedence
High code reuse
Docker (software) Interview Questions
Question 34. Define How To Generate Cucumber Execution Reports ?
Answer :
We can use the subsequent command to generate html reports.
–format html –out file.Html –layout quite
Question 35. Define What Are The Keywords That We Use In Cucumber Scenario Steps ?
Answer :
We use Given,whilst,Then,And and But key phrases in cucumber scenario steps .
Question 36. Define What Is Scenario Outline ?
Answer :
Scenario outline is used to execute the same situation with one of a kind check data.
We are able to add check facts in examples phase
Automation Testing Interview Questions
Question 37. How To Run A Particular Scenario From A Feature File?
Answer :
We can run specific state of affairs from a characteristic report by giving the scenario line quantity
Ex: cucumber capabilities/test.Characteristic:21
Question 38. Define What Is Cucumber Dry Run ?
Answer :
Cucumber dry run is used to bring together cucumber function documents and step Definitions. Of there may be any compilations mistakes it's going to Define How when we use dry run
Ex: Cucumber features –dry-run
Question 39. Define What Are Before, After, Beforestep And Afterstep Hooks?
Answer :
Before:execute earlier than the characteristic file execution
After:executes after the feature record execution
BeforeStep:executes before the each step execution
AfterStep:executes after the each step execution
Question forty. Define What Is Profile In Cucumber ?
Answer :
We can create Cucumber profiles to run precise features and step definitions
We can use following command to execute a cucumber profile
cucumber features -p <profile_name>
Ex: cucumber features -p regression
Cucumber Interview Questions
Question forty one. Cucumber Execution Starts From Where ?
Answer :
Cucumber execution will starts from guide. In aid first it's going to load the env.Rb document then it'll load hooks.Rb after which it'll start execute characteristic file situation steps.
 
   
    
 
  
  
  
  
  
 