YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Red Hat Certified Engineer (rhce) Interview Questions And Answers - Jun 01, 2020

fluid

Top 100+ Red Hat Certified Engineer (rhce) Interview Questions And Answers

Question 1. What Command Do You Use To Format A Partition With A File System?

Answer :

You should use mkfs command to format partition with report machine.

Question 2. Which Command Will Assign Ip Address 192.168.1.1 And Subnet Mask 255.255.255.0 To Eth0 Network Interface?

Answer :

Ifconfig command may be used to assign IP cope with. Following command will do the given challenge. Ifconfig eth0 192.168.1.1 internet mask 255.255.255.0

System Administration Interview Questions
Question three. Which Option In Fdisk Will Display The Partition Table?

Answer :

In fdisk utility, the "p" command will print the partition desk.

Question four. To Create A Recurring Scheduled Task, Which Linux Scheduling Tool Should You Use?

Answer :

The cron command lets in you to create routine tasks.

Software Engineering Tutorial
Question five. What Command Can You Use To Enable An Ethernet Network Interface That Has Already Been Configured?

Answer :

To allow already configured interface use Ifconfig [interface] up command. For instance to up eth0 interface use following command.

#Ifconfig eth0 up

Software Engineering Interview Questions
Question 6. How Will You Decompress The Demo.Tar.Gz File?

Answer :

To decompress use following command

#tar -zxvf demo.Tar.Gz

Question 7. A Core Dump File Contains This Message, “application Terminated With Signal eleven, Segmentation Fault.” What Does This Message Indicate?

Answer :

The core file will tell you what exactly induced the program to crash. So this message suggests that the program crashed because of a segmentation fault in memory.

Red Hat Linux Essentials Interview Questions
Question 8. What Command Runs Fdisk On The First Ata/ide Hard Drive?

Answer :

The first ATA/IDE tough drive is hda, so the command would be

# fdisk /dev/hda

Question 9. An Application Is Creating Several, Very Large Core Dump Files. What Should The Administrator Do If He Has No Intention Of Debugging These Files?

Answer :

If administrators don't have any purpose of keeping these files for debugging purposes, they ought to be deleted due to the fact they are losing valuable disk area, and can purpose gadget to expire of space.

Red Hat Linux System Administration Interview Questions
Question 10. When Checking The Partition Information On Your Hard Drive With Fdisk, You Notice That One Of The Partitions Is Formatted As "linux Swap" And Is Approximately 512mb In Size. What Is The Purpose Of This Partition?

Answer :

The Linux change record is used for virtual reminiscence to store additional data that can not in shape into contemporary memory. This swap file permits information to be cached on disk, and may be retrieved very quickly. Heavy use of the change document shows a low reminiscence situation.

Question 11. What Sort Of Kernel Error Can Cause A Linux System To Crash And Write A Memory Core Dump?

Answer :

Kernel panic mistakes can cause a Linux system to crash. A kernel panic shows that a kernel method has crashed. This is a totally serious error that causes the entire Linux device to crash. These core dumps need to be analyzed carefully to discover the foundation cause of the hassle.

Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) Interview Questions
Question 12. An Administrator Wants To Assign An Ip Address Of 192.168.1.10, A Subnet Mask Of 255.255.255.Zero, And A Broadcast Address Of 192.168.1.254 To Eth1. What Command Will Accomplish This Task?

Answer :

Following command will try this venture. Ifconfig eth1 192.168.1.10 internet masks 255.255.255.0 broadcast 192.168.1.254.

System Administration Interview Questions
Question 13. You Are Tasked To Set Up A Schedule To Perform Automatic Checks Of Available Disk Space At The End Of The Day. How Can You Accomplish This Task?

Answer :

To accomplish this assignment set up cron to run a script on the way to check the disk space each day at 7:00 p.M. The output may be e-mailed to the root account. You can compare the results from daily to research disk area utilization.

Your cron report should appearance just like the following:

* 19 * * * df -kl.

Question 14. As A Administrator You Need To Terminate The Send Mail Process. How Will You Do That?

Answer :

First you need to determine the PID of send mail so it can be killed.

#playstation grep ship mail

Now you can use kill command to terminate the technique associated with ship mail.

Question 15. You Noticed A Kernel Error Message During The Boot Process, But It Scrolled Before You Could Read This? What Log File Could You Check To Find Out That Message?

Answer :

The log file that contains kernel boot messages is /var/log/dmesg.

Customer Service Professional Interview Questions
Question sixteen. You Execute A Command That Is Going To Take A Long Time. How Can You Get Back To Your Shell Prompt To Perform Other Task?

Answer :

You can use bg command to ship a going for walks method to the historical past.

Question 17. You Need To Kill All Instances Of Web Server? What Command Will You Execute To Do This?

Answer :

You can use killall httpd command to kill all httpd technique. Httpd procedure run net server.

Red Hat cluster Interview Questions
Question 18. How Can You List All Running Process?

Answer :

Use playstation  -ef command to listing all walking method.

#ps -ef

Software Engineering Interview Questions
Question 19. As A Linux Admin You Want To Know What Processes Are Being Run By User Sumit. What Command Can You Use?

Answer :

You can use #playstation  -au command to listing all the procedure owned via user. Following command will do the assigned mission

#playstation  -au summit

Question 20. Which Log File Keeps Track Of All User Logins And Logouts?

Answer :

/var/log/wtmp log file continues track of all person logins and logouts.

Cisco Unified Computing System Interview Questions
Question 21. What Is The First Process That Is Run When A Linux System Starts, And Is Responsible For Starting All Other System Processes And Services?

Answer :

The init procedure is the first method to be run. It is the parent technique of all different Linux system methods, services, and daemons which might be needed to run the gadget.

Question 22. Which Command Will You Use To Bring A Process In Foreground, Which Is Running In The Background?

Answer :

The fg command at once movements this system to the foreground.

Question 23. An Administrator Has Accidentally Killed A Core Process. What Is The Result Of This Action?

Answer :

Killing a middle technique can doubtlessly crash your gadget due to the fact many crucial offerings rely on those center processes.

Cisco Network Engineer Interview Questions
Question 24. As A Administrator You Need To Monitor The /var/log/messages File In Real Time To Resolve The Issue? How Would You Do That?

Answer :

You can use tail command with -f option. Following command will do the assigned assignment

#tail -f /var/log/messages

Red Hat Linux Essentials Interview Questions
Question 25. From The Output Of Ps Command How Will You Determine The Id Number Of The Parent Process Of A Particular Program?

Answer :

PPID refers back to the figure manner identity quantity.

Question 26. While Scanning The /var/log/messages File, You Notice An Error Stating An Authentication Failure For Root. What Could This Mean?

Answer :

Any failed login tries for root are logged into the /var/log/messages document. It imply that some has tried to login as root.

Safety Instrumented System Engineer Interview Questions
Question 27. As An Administrator You Noticed From Top Command That An Unidentified Process Is Using Up All Cpu And Memory. You Suspects That Is A User's Process That Has Run Away. How Should You Fix This?

Answer :

The procedure must be right now killed earlier than it consumes such a lot of resources that the server cannot run properly and consequently crash.

Red Hat Linux System Administration Interview Questions
Question 28. What Command Can An Administrator Use To Track Real-time Information On Processes And The Resources That They Are Using?

Answer :

The top command is used to display strategies and resources in real-time.

Question 29. A Developer With Username Sanjay Has Told You That One Or His Processes Seem To Be Locked Up And He Cannot It. He Reported That It A Bug In His Code And May Quickly Use Up All Cpu And Ram Resources On The Server. How Will You Tack The Process And Terminate It?

Answer :

Your first step is to identify the method, use playstation  command

#playstation  -au sanjay

Now run pinnacle command to compare the process running, and affirm which one is the usage of the maximum resources. After you have identified the trouble method, you can use the kill command to terminate it. Because the person became unable to stop the system, you have to in all likelihood pressure a kill signal to ensure that the procedure stops:

#kills -nine [PID of process]

Now, to verify that it has stopped, run the playstation  command once more at the user:

ps -au sanjay

Linux Shell Scripting Interview Questions
Question 30. What Is Kerberos Used For?

Answer :

Kerberos is used for secure network logon.

Question 31. Which Partition Store System Configuration Files In Linux System?

Answer :

/and many others partition shops machine configuration files in Linux.

Question 32. What Is The Purpose Of The Md5 Option On Passwords?

Answer :

MD5 is an encryption approach that encrypts the password earlier than saving.

A higher method of password security is to create tough-to-ruin passwords that are smooth for the customers to do not forget.

Question 33. What Is The Alternative Method To A Gui Installation In Linux?

Answer :

Linux affords textual content base installation because the alternative method of GUI set up.

Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) Interview Questions
Question 34. What Is The Purpose Of The Swap On Command?

Answer :

Swap on command is used to activate a already created swap partition. It can not be used to create a brand new switch partition.

Question 35. What Is Gzip?

Answer :

Gzip is a compression utility created by the GNU project.

Question 36. Name Any Four General Password Rules For User Account?

Answer :

Include at the least 8 total characters.
Use the string in an unrepeated manner.
Avoid use phrases that can be found in the dictionary..
Avoid use dates of importance, consisting of a birthday or anniversary.
Customer Service Professional Interview Questions
Question 37. What Is Tar?

Answer :

Tar is an archive software this is used to create tape backups.

Question 38. Which Is The Standard Command Used To Uncompress Gzip Files?

Answer :

The widespread command used to uncompress gzip documents in gunzip.

Question 39. What Is The Rpm Switch For Only Installing Packages?

Answer :

The command line switch for installing an RPM is -i.

Question 40. What Is The Command Used To Install An Rpm Package Named Demo Filename 2.2-2.I386.Rpm?

Answer :

The maximum common command used to install an RPM package is rpm -ivh. Following command will install the given package deal

#rpm -ivh demo filename 2.2-2.I386.Rpm

Red Hat cluster Interview Questions
Question 41. What Is The Command Used To Remove An Rpm Package Named Demofilename2.2-2.I386.Rpm?

Answer :

The most commonplace command used to do away with an RPM package is rpm -evh. Following command will do away with the given package

#rpm -evh demofilename2.2-2.I386.Rpm

Question 42. What Is The Command Used To Update An Rpm Package Named Demofilename2.2-2.I386.Rpm?

Answer :

The maximum common command used to replace an RPM package deal is rpm -Uvh. Following command will update the given package and get rid of the vintage.

#rpm -Uvh demofilename2.2-2.I386.Rpm

Cisco Unified Computing System Interview Questions
Question forty three. Where Is The Automatically Mounted File Systems Listed?

Answer :

The robotically set up file systems are indexed inside the document /and many others/fstab.

Question 44. While Installing The New Rpm What Common Steps Should Take?

Answer :

You should follow these common steps:

Use RPM equipment ought to be used to query or affirm the hooked up programs to.
Confirm the set up of any previous applications.
Check the signature of new package.
RPM need to be hooked up or upgraded via first the use of the take a look at mode to verify that it works, and then it should be mounted.
At the give up question the RPM and verify the set up of RPM.
Question forty five. Which Organization Controls The Official Releases And Updates Of The X Window System?

Answer :

The X Consortium at www.X.Org controls the official release and updating of the X Window System.

Question forty six. Ppp Is Most Often Used To Create?

Answer :

PPP is most often used to create serial factor-to-point connections.

Question 47. What Command Is Used To Load A Module Into The Kernel?

Answer :

The insmod command is used to load a module into the kernel.

Question forty eight. With Respect To A Linux System’s Ram, How Large Should The Swap File Be?

Answer :

Generally the scale of the change record must be two times the size of hooked up RAM.

Question forty nine. How Would You Create A Backup Of The Fstab File To The /backup Folder?

Answer :

Use cp command to create the backup.

#cp /and so on/fstab /backup

Question 50. What Command Is Used To Exit The Edit Mode Of Vi Editor?

Answer :

The [esc] key is used to go out from the edit mode of VI editor.




CFG