Top 100+ Python Automation Testing Interview Questions And Answers
Question 1. What Is Python? What Are The Benefits Of Using Python?
Answer :
Python is a programming language with gadgets, modules, threads, exceptions and automatic memory control. The benefits of pythons are that it is simple and easy, portable, extensible, build-in information shape and it's miles an open source.
Question 2. How Python Can Be Used In Software Testing?
Answer :
To generate check data; parse take a look at consequences; generate reviews; checking out API calls and so on.
Python to extract requirements from a Word report.
For testing tasks automation, setting up environments for exams, extracting overall performance information, and so on…
Testers use Python substantially in lots of businesses with Selenium for test automation.
For writing desktop packages utilized by testers.
Test statistics manipulation.
To construct test surroundings
Testing with IronPython on .NET
Perl Scripting Interview Questions
Question three. What Python Frameworks Do You Know?
Answer :
Framework called Web2py, PAMIE (Python automation Module for I. E.), The py.Test framework
Question four. What Tools That Helps Python Development Do You Know?
Answer :
There are suitable gear for assisting Python development consisting of Notepad++ with the PyNPP plugin and Eclipse with PyDev and PyUnit
Perl Scripting Tutorial
Question 5. The Following Is Displayed By A Print Function Call: Yesterday Today Tomorrow Please Write An Example Of A Print Function?
Answer :
print(‘yesterdayntodayntomorrow’)
Python Interview Questions
Question 6. The Following Is Displayed By A Print Function Call?
Answer :
hi there-how-are-you
Question 7. Please Write An Example Of A Print Function?
Answer :
print(‘hi there’ + ‘-‘ + ‘how’ + ‘-‘ + ‘are’ + ‘-‘ + ‘you’)
Python Tutorial C++ Interview Questions
Question eight. What Does The Expression Len(”) Evaluate To?
Answer :
zero
Question nine. Considering The Following Code: S = ‘catandapple’ Write An Expression That Evaluate To ‘apple’?
Answer :
s[-5:]
PHP Interview Questions
Question 10. Write An Expression That Evaluate To True?
Answer :
len(‘aaddgg’) == 6
C++ Tutorial
Question 11. What Are “tuples”?
Answer :
Tuples are immutable sequences: they cannot be modified. Tuples use parentheses as opposed to rectangular brackets: tup = (‘take a look at’, 5, -0.2)
C Interview Questions
Question 12. What Are The Rules For Legal Python Names?
Answer :
Names ought to start with a letter or _.
Names need to contain simplest letters, digits, and _.
Perl Scripting Interview Questions
Question thirteen. Which Command Do You Use To Exit Help Window Or Help Command Prompt?
Answer :
quitWhen you kind stop on the assist’s command spark off, python shell set off will seem via final the help window routinely
PHP Tutorial
Question 14. Does The Functions Help() And Dir() List The Names Of All The Built_in Functions And Variables? If No, How Would You List Them?
Answer :
No. Built-in functions inclusive of max(), min(), clear out(), map(), etc is not obvious straight away as they are available as part of widespread module.To view them, we can pass the module ” builtins ” as an argument to “dir()”. It will show the built-in features, exceptions, and different gadgets as a listing.>>>dir(__builtins )
[‘ArithmeticError’, ‘AssertionError’, ‘AttributeError’, ……… ]
Question 15. Explain How Python Does Compile-time And Run-time Code Checking?
Answer :
Python plays some amount of collect-time checking, however most of the checks inclusive of kind, call, and so forth are postponed till code execution. Consequently, if the Python code references a user -described feature that doesn't exist, the code will collect effectively. In fact, the code will fail with an exception only while the code execution path references the characteristic which does no longer exists.
Ruby on Rails Interview Questions
Question 16. What Is A “unittest” In Python?
Answer :
The unit checking out framework of Python is known as “unittest”. It supports the sharing of setups, automation checking out, shutdown code for assessments, aggregation of checks into collections, amongst others.
C Tutorial
Question 17. Define “cutting”?
Answer :
“Slicing” is a mechanism to select quite a number objects from collection kinds like listing, tuple, strings etc.
Ruby Interview Questions
Question 18. What Are Generators In Python?
Answer :
Generators are the manner to implement iterators. It is a regular function except that it yields “expression” inside the “function”.
Python Interview Questions
Question 19. Define “docstring”?
Answer :
“Docstring” is a Python documentation string. It is the manner to document Python “capabilities”, “modules” and “training”.
Ruby on Rails Tutorial
Question 20. How Do You Copy An Object In Python?
Answer :
replica.Reproduction () or reproduction.Deepcopy()
Django Interview Questions
Question 21. What Is A “terrible Index”?
Answer :
Python sequences may be listed as nice and bad numbers. For ac positive index, 0 is the primary number, 1 is the second one and so on. For a poor index, (-1) is the last index and (-2) is the second and so forth.
Question 22. How Do You Convert A Number Into A String?
Answer :
By the use of the built in feature str().
Django Tutorial
Question 23. What Is The Difference Between “xrange” And “range”?
Answer :
“Xrange” returns the “Xrange” item whilst range returns the “listing” irrespective of the size of the “range”.
Lisp programming Interview Questions
Question 24. Define “module” And “bundle”?
Answer :
Each Python program document is a “module”, which imports other modules like “gadgets” and “attributes”.
A Python software folder is a “package deal” of “modules”. A bundle may have “modules” or “subfolders”.
C++ Interview Questions
Question 25. What Is Pep eight?
Answer :
PEP eight is a coding convention, a fixed of advice, approximately a way to write your Python code greater readable.
Ruby on Rails 2.1 Tutorial
Question 26. What Is Pickling And Unpickling?
Answer :
Pickle module accepts any Python item and converts it into a string representation and dumps it into a file through using unload feature, this process is known as pickling. While the method of retrieving unique Python gadgets from the stored string illustration is called unpickling.
R Programming language Interview Questions
Question 27. How Python Is Interpreted?
Answer :
Python language is an interpreted language. Python application runs immediately from the source code. It converts the supply code that is written by means of the programmer into an intermediate language, which is once more translated into machine language that must be performed.
PHP Interview Questions
Question 28. How Memory Is Managed In Python?
Answer :
Python memory is controlled with the aid of Python personal heap area. All Python items and data systems are placed in a private heap. The programmer does no longer have an access to this private heap and interpreter looks after this Python private heap.
The allocation of Python heap space for Python gadgets is finished by using Python reminiscence supervisor. The middle API gives access to some equipment for the programmer to code.
Python also have an built in garbage collector, which recycle all the unused reminiscence and frees the memory and makes it available to the heap space.
Lisp programming Tutorial
