Interview Questions.

Top 100+ Pro-e Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Pro-e Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between Object Reference And Geometric Associativity?

Answer :

Object reference is a facts control time period that has to do with the way one object references every other. Geometric associativity has to do with how a elements geometry can be changed from the component or drawing.

Question 2. What Are The File Extensions Given To Sketches, Parts, Assemblies, Drawings?

Answer :

Sketches - .Sec, Parts- .Prt, Assemblies- .Asm, Drawings- .Drw

Solid Edge Interview Questions
Question three. How Should You Create A New Part Or Assembly? Why?

Answer :

You have to continually create a brand new element or meeting the use of the reproduction from alternative within the new conversation field and replica a begin element. This guarantees the right layer setup, saved perspectives, datum planes, parameters, and so forth.

Question four. What Is The Use Of Config.Pro File?

Answer :

The config.Pro report consists of configuration options which manage the behavior of Pro/ENGINEER. This file also carries consumer macros which are known as map keys.

Question 5. What Is A Trail File?

Answer :

The trail record is a document of every menu pick out and screen pick out and keyboard input at some stage in a whole session of pro/engineer. This file may be retrieved and edited and replayed to retrieve paintings misplaced at some point of an surprising failure of a session.

Autodesk Inventor Interview Questions
Question 6. What Is The Meaning Of "store Back"?

Answer :

'Store lower back' refers to the conduct wherein an item is saved back to the listing from wherein it became opened now not always the current running directory.

Question 7. What Is The Difference Between File -> Erase And File -> Delete?

Answer :

File erase eliminates the object from the ram of the laptop and file delete removes the item from the disk or difficult power of the computer.

Solid Works Interview Questions
Question eight. What Is The Difference Between File -> Save And File -> Backup?

Answer :

File save shops the item inside the listing where it became opened from and record backup copies the object to the desired directory the use of the identical name.

Question nine. After Performing A File, Save As, What Is The Current Object?

Answer :

After performing a record store as command the contemporary object isn't always a new object it's miles the antique item.

Catia v5 Interview Questions
Question 10. If I Use Window In Pro/engineer And Close Without Saving My Model, Have I Lost My Work?

Answer :

No.

Question eleven. Name Six Common Assumptions The Sketcher Will Make?

Answer :

Six commonplace assupmption the sketcher will make are as follows - Horizontal and vertical, equal length lines, identical radius or diameter, co-linearity, 90 and a hundred and eighty degree arcs, points on the same horizontal or vertical, points on different entities, tangency, symmetry, parallel and perpendicular strains.

Maya 3-d Interview Questions
Question 12. What Is The Difference Between One Side And Both Sides In Extrusion?

Answer :

One-facet extrudes most effective one exact path from the sketching plane. Both sides extrudes both sides of the sketching planes.

Solid Edge Interview Questions
Question 13. How Do You Change Dimensions Of A Feature?

Answer :

Modify > select the feature > pick the size > input the new fee > pick out regenerate.

Question 14. What Is The Model Tree?

Answer :

The model tree is a graphical illustration of the functions and/or additives in the model.

Question 15. Define "parametric Feature Based Modeling" ?

Answer :

Parametric manner pushed through parameters. Feature based totally manner you outline a chain of commands (capabilities) to tell the machine your design intent. Modeling way developing computer pics coupled with geometric facts defining a part or assembly.

Inventory Management Interview Questions
Question sixteen. What Is Datum Planes Created ‘on The Fly’?

Answer :

The datum plane created on the fly way it was created when you were within the middle of making some thing else and it goes away after the element you in reality wanted turned into created. These are created the usage of the 'make datum' command.

Question 17. List Five Uses Of Datum Planes?

Answer :

Five makes use of of datam aircraft are as follows - Sketching aircraft, reference plane, measurement and alignment references, geometric tolerancing, creating move sections.

Pro Tools Interview Questions
Question 18. List Three Uses Of Datum Axes?

Answer :

Three makes use of of datum axes are as comply with - Dimension and alignment references, centerlines on drawings, geometric tolerancing, coaxial hollow.

Autodesk Inventor Interview Questions
Question 19. List Two Uses Of A Datum Coordinate System?

Answer :

Datum coordinate machine is used While exporting to iges and stl. 

Question 20. Name A Feature That Can Both Add And Remove Material?

Answer :

Rounds and chamfers are the features which could both upload or dispose of the material.

CATIA Interview Questions
Question 21. When Do Feature Relation Evaluate?

Answer :

When the characteristic regenerates.

Question 22. What Is A Constraint Relation In Pro/engineer?

Answer :

A constraint relation is used to place limits on parameters (generally dimensions) based totally design motive and/or manufacturing boundaries.

Question 23. Name Four Types Of Parameters ?

Answer :

Integer, real variety, string, yes_no.

Draftsman Interview Questions
Question 24. What Is A Logic Statement?

Answer :

Logic statements are a chain of relations that check parameter values and performs movements primarily based at the outcomes of the test.

Solid Works Interview Questions
Question 25. Why Should You Comment Relations?

Answer :

You ought to remark members of the family in order that other users can apprehend what you are trying to accomplish with the relations.

Question 26. What Does ‘type Relations’ Do?

Answer :

Sorts the family members in case of round references in the family members.

Sheet Metal Interview Questions
Question 27. Can You Add Motion To A Part In Pro/engineer?

Answer :

Yes.

Catia v5 Interview Questions
Question 28. How Do You Add A Model Parameter In A Drawing Note?

Answer :

Use ampersand and then the parameter name (&cloth).

Question 29. What Is The Difference Between " Move" And "move Text" ?

Answer :

Move allows you to transport the selected item anywhere. Move textual content allows you to transport the selected object simplest parallel to the elbow.

Inventory making plans Interview Questions
Question 30. Name The Four Types Of Tolerance Formats Available In Pro/engineer?

Answer :

Nominal (no tolerance shown), plus/minus, plus/minus symmetric, limits.

Question 31. Which Of The Tolerance Formats Should You Not Use?

Answer :

Plus/minus (due to the fact manufacturing people need the model on the mean size not the nominal size).

Question 32. What Is A Drawing Symbol?

Answer :

A symbol is a collection of draft entities which are stored collectively for reuse on different drawings.

Question 33. Can A Drawing Reference More Than One Assembly?

Answer :

Yes.

Maya 3-d Interview Questions
Question 34. Can A Pro/engineer Drawing Be Opened In Autocad?

Answer :

No. (Yes, however handiest after translation to dxf or iges or dwg).

Question 35. Can The Units Of A Part Be Changed Without Changing The Size Of The Part?

Answer :

Yes.

Question 36. What Are The Steps Required To Get Just One Components Default Datum Planes Displayed In An Assembly?

Answer :

Using layers, clean the layer containing the default datum planes, choose the plus sign next to that layer inside the layer display conversation container after which choose the issue that you need to see the planes in after which pick the display icon.

Inventory Management Interview Questions
Question 37. Why The Above Mentioned Steps Should Be Carried Out?

Answer :

To make sure that while creating a function, you're the usage of the datum planes in that part so you don’t make undesirable external references (discern/baby relationships).

Question 38. What Does ‘store Status’ In The Layer Menu Do?

Answer :

Save status completely sets the layer displays reputation of the version so that when the version is saved and opened once more the layer show is still set that way.

Question 39. What Function In Layers Should You Not Use?

Answer :

It is commonly encouraged that novices no longer use the isolate characteristic in layer display.

Question forty. When Copying A Feature, What Is The Difference Between ‘established’ And ‘independent’ In Pro/engineer?

Answer :

Dependent approach that the replica function will alternate while the authentic characteristic is changed. Independent means that the brand new characteristic will not alternate while you change the original function.

Pro Tools Interview Questions
Question 41. What Is Different About A Feature That Has A Dependent Copy?

Answer :

When redefining a feature that has a established reproduction, the alignment characteristic in the sketcher isn't always available.

Question 42. How Do You Make A Dependent Copy Feature Independent From Its Original Feature?

Answer :

Use adjust, make independent.

CATIA Interview Questions
Question forty three. What Is The Pro_group_dir For In Pro/engineer?

Answer :

This configuration choice is used to tell the device in which you're maintaining your udf’s.

Question forty four. What Should You Do If Creating Features That Are To Be Included In A User Defined Feature?

Answer :

Limit the range of mother and father. If multiple capabilities are to be blanketed within the udf, they ought to proportion as many dad and mom as viable to reduce the number of activates required to place the udf into another component.

Question 45. In Family Tables, What Is A ‘universal’ And What Is An ‘example’?

Answer :

In Pro/Engineer the general is the original version. The instances are created by using the system based on the combination of the conventional and the desk.

Question forty six. What Type Of View Should Be The First View Added To A Drawing ?

Answer :

General, and you need to orient it the usage of shop perspectives from the version.

Question 47. Why Should You Use Display Mode On Drawing Views?

Answer :

Because through default, drawing perspectives get their hidden line elimination from the environment. Each customers surroundings may be extraordinary therefore inflicting the drawing views to look exclusive when any other person opens the drawing.

Question 48. What Is A ‘display’ Dimension?

Answer :

size from the model.

Question 49. If You Erase A Dimension, Is It Gone Forever?

Answer :

No.

Question 50. Why Is It A Good Idea To Start Drawings Early In The Part Design?

Answer :

Because it’s simpler to reveal the size from the version some functions at a time. Start the drawing early and have the drawing system be a parallel method with creating the element. In other phrases, create a pair capabilities, go to the drawing, display the size from the feature on the drawing, pass lower back to the version, create a couple greater features, display the ones dimensions on the drawing, and so forth.




CFG