Interview Questions.

Top 100+ Pro E Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Pro E Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between Object Reference And Geometric Associativity?

Answer :

Object reference is a facts control term that has to do with the manner one item references some other. Geometric associativity has to do with how a components geometry can be modified from the component or drawing.

Question 2. What Are The File Extensions Given To Sketches, Parts, Assemblies, Drawings?

Answer :

Sketches - .Sec, Parts- .Prt, Assemblies- .Asm, Drawings- .Drw

Solid Edge Interview Questions
Question 3. How Should You Create A New Part Or Assembly? Why?

Answer :

You have to always create a new element or meeting the usage of the reproduction from option within the new dialog field and duplicate a begin part. This ensures the proper layer setup, stored perspectives, datum planes, parameters, and so forth.

Question four. What Is The Use Of Config.Pro File?

Answer :

The config.Pro report consists of configuration options which manage the behavior of Pro/ENGINEER. This document additionally includes user macros which might be referred to as map keys.

Question 5. What Is A Trail File?

Answer :

The trail file is a file of each menu pick and display screen select and keyboard input throughout an entire consultation of pro/engineer. This record may be retrieved and edited and replayed to retrieve paintings misplaced throughout an sudden failure of a session.

Autodesk Inventor Interview Questions
Question 6. What Is The Meaning Of "keep Back"?

Answer :

'Store back' refers to the conduct wherein an object is stored again to the directory from where it became opened no longer always the modern-day working directory.

Question 7. What Is The Difference Between File -> Erase And File -> Delete?

Answer :

File erase removes the object from the ram of the computer and report delete gets rid of the object from the disk or tough pressure of the laptop.

Solid Works Interview Questions
Question eight. What Is The Difference Between File -> Save And File -> Backup?

Answer :

File keep stores the object within the directory where it became opened from and report backup copies the item to the required listing using the identical name.

Question 9. After Performing A File, Save As, What Is The Current Object?

Answer :

After performing a report shop as command the contemporary object isn't always a brand new object it is the antique item.

Catia v5 Interview Questions
Question 10. If I Use Window In Pro/engineer And Close Without Saving My Model, Have I Lost My Work?

Answer :

No.

Question eleven. Name Six Common Assumptions The Sketcher Will Make?

Answer :

Six common assupmption the sketcher will make are as follows - Horizontal and vertical, equal duration strains, identical radius or diameter, co-linearity, 90 and one hundred eighty diploma arcs, factors on the identical horizontal or vertical, factors on different entities, tangency, symmetry, parallel and perpendicular lines.

Maya 3-d Interview Questions
Question 12. What Is The Difference Between One Side And Both Sides In Extrusion?

Answer :

One-aspect extrudes only one designated path from the sketching aircraft. Both facets extrudes each aspects of the sketching planes.

Solid Edge Interview Questions
Question 13. How Do You Change Dimensions Of A Feature?

Answer :

Modify > pick the function > pick the measurement > enter the brand new cost > choose regenerate.

Question 14. What Is The Model Tree?

Answer :

The version tree is a graphical illustration of the features and/or additives in the version.

Question 15. Define "parametric Feature Based Modeling" ?

Answer :

Parametric means driven by using parameters. Feature primarily based manner you define a series of instructions (capabilities) to inform the device your design reason. Modeling method growing pc pix coupled with geometric records defining a component or meeting.

Inventory Management Interview Questions
Question sixteen. What Is Datum Planes Created ‘on The Fly’?

Answer :

The datum aircraft created at the fly method it changed into created whilst you have been inside the center of creating some thing else and it goes away after the factor you certainly desired changed into created. These are created the use of the 'make datum' command.

Question 17. List Five Uses Of Datum Planes?

Answer :

Five uses of datam plane are as follows - Sketching aircraft, reference aircraft, dimension and alignment references, geometric tolerancing, developing go sections.

Pro Tools Interview Questions
Question 18. List Three Uses Of Datum Axes?

Answer :

Three uses of datum axes are as follow - Dimension and alignment references, centerlines on drawings, geometric tolerancing, coaxial hollow.

Autodesk Inventor Interview Questions
Question 19. List Two Uses Of A Datum Coordinate System?

Answer :

Datum coordinate device is used While exporting to iges and stl. 

Question 20. Name A Feature That Can Both Add And Remove Material?

Answer :

Rounds and chamfers are the features that could each add or dispose of the material.

CATIA Interview Questions
Question 21. When Do Feature Relation Evaluate?

Answer :

When the feature regenerates.

Question 22. What Is A Constraint Relation In Pro/engineer?

Answer :

A constraint relation is used to place limits on parameters (generally dimensions) based totally design intent and/or manufacturing barriers.

Question 23. Name Four Types Of Parameters ?

Answer :

Integer, real wide variety, string, yes_no.

Draftsman Interview Questions
Question 24. What Is A Logic Statement?

Answer :

Logic statements are a chain of family members that check parameter values and performs actions based on the effects of the check.

Solid Works Interview Questions
Question 25. Why Should You Comment Relations?

Answer :

You have to remark family members so that other customers can apprehend what you are attempting to perform with the family members.

Question 26. What Does ‘kind Relations’ Do?

Answer :

Sorts the members of the family in case of round references in the relations.

Sheet Metal Interview Questions
Question 27. Can You Add Motion To A Part In Pro/engineer?

Answer :

Yes.

Catia v5 Interview Questions
Question 28. How Do You Add A Model Parameter In A Drawing Note?

Answer :

Use ampersand after which the parameter call (&cloth).

Question 29. What Is The Difference Between " Move" And "circulate Text" ?

Answer :

Move permits you to move the selected object anywhere. Move text allows you to move the chosen item only parallel to the elbow.

Inventory making plans Interview Questions
Question 30. Name The Four Types Of Tolerance Formats Available In Pro/engineer?

Answer :

Nominal (no tolerance shown), plus/minus, plus/minus symmetric, limits.

Question 31. Which Of The Tolerance Formats Should You Not Use?

Answer :

Plus/minus (because manufacturing humans want the model on the imply size no longer the nominal length).

Question 32. What Is A Drawing Symbol?

Answer :

A image is a group of draft entities that are stored collectively for reuse on other drawings.

Question 33. Can A Drawing Reference More Than One Assembly?

Answer :

Yes.

Maya three-D Interview Questions
Question 34. Can A Pro/engineer Drawing Be Opened In Autocad?

Answer :

No. (Yes, however handiest after translation to dxf or iges or dwg).

Question 35. Can The Units Of A Part Be Changed Without Changing The Size Of The Part?

Answer :

Yes.

Question 36. What Are The Steps Required To Get Just One Components Default Datum Planes Displayed In An Assembly?

Answer :

Using layers, clean the layer containing the default datum planes, select the plus sign subsequent to that layer in the layer show conversation box after which select the thing that you want to look the planes in and then pick the display icon.

Inventory Management Interview Questions
Question 37. Why The Above Mentioned Steps Should Be Carried Out?

Answer :

To make sure that when growing a characteristic, you are using the datum planes in that component so that you don’t make undesirable outside references (determine/infant relationships).

Question 38. What Does ‘save Status’ In The Layer Menu Do?

Answer :

Save fame permanently units the layer presentations fame of the version so that when the version is saved and opened once more the layer display continues to be set that manner.

Question 39. What Function In Layers Should You Not Use?

Answer :

It is commonly endorsed that beginners not use the isolate function in layer show.

Question 40. When Copying A Feature, What Is The Difference Between ‘established’ And ‘independent’ In Pro/engineer?

Answer :

Dependent method that the reproduction characteristic will change when the authentic characteristic is modified. Independent approach that the new function will no longer change while you exchange the original characteristic.

Pro Tools Interview Questions
Question forty one. What Is Different About A Feature That Has A Dependent Copy?

Answer :

When redefining a function that has a structured replica, the alignment function inside the sketcher is not to be had.

Question 42. How Do You Make A Dependent Copy Feature Independent From Its Original Feature?

Answer :

Use alter, make impartial.

CATIA Interview Questions
Question forty three. What Is The Pro_group_dir For In Pro/engineer?

Answer :

This configuration alternative is used to inform the gadget in which you're retaining your udf’s.

Question 44. What Should You Do If Creating Features That Are To Be Included In A User Defined Feature?

Answer :

Limit the range of parents. If more than one capabilities are to be included in the udf, they should share as many parents as possible to reduce the number of prompts required to region the udf into some other element.

Question forty five. In Family Tables, What Is A ‘normal’ And What Is An ‘example’?

Answer :

In Pro/Engineer the normal is the unique version. The instances are created through the device primarily based on the combination of the usual and the desk.

Question forty six. What Type Of View Should Be The First View Added To A Drawing ?

Answer :

General, and you ought to orient it the usage of save views from the model.

Question forty seven. Why Should You Use Display Mode On Drawing Views?

Answer :

Because by means of default, drawing views get their hidden line removal from the environment. Each customers surroundings can be unique as a consequence causing the drawing perspectives to look specific while another consumer opens the drawing.

Question 48. What Is A ‘show’ Dimension?

Answer :

measurement from the version.

Question 49. If You Erase A Dimension, Is It Gone Forever?

Answer :

No.

Question 50. Why Is It A Good Idea To Start Drawings Early In The Part Design?

Answer :

Because it’s simpler to reveal the size from the model some features at a time. Start the drawing early and feature the drawing system be a parallel manner with developing the component. In other phrases, create a pair functions, visit the drawing, show the dimensions from the characteristic on the drawing, cross returned to the model, create a pair extra features, show the ones dimensions at the drawing, and so forth.




CFG