Interview Questions.

Top 100+ Printing Technology Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Printing Technology Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Meaning Of Offset?

Answer :

The ink printing over the paper floor gets off within the blanket and finally set on the paper.  

Question 2. Why Offset Process In Indirect Process?

Answer :

In the offset process the photo isn't without delay switch to the paper. It  first  transfers to the blanket then to the paper. So it is known as as indirect system. 

Supervision Interview Questions
Question three. What Is Oliophilic?

Answer :

Oliophilic way oil receptiveness of a cloth. 

Question four. What Is Hydrophilic?

Answer :

Hydrophilic manner water receptiveness of a cloth.

Question 5. What Is The Use Of Feeding Unit?

Answer :

This unit is used to feed the paper one after some other for printing. 

Electrical Engineering Interview Questions
Question 6. What Are The Types Of Sheet-fed Press?

Answer :

Inline press.  
 Stack Type press.  
Common Impression Cylinder press. 
Question 7. What Are The Structures Of Sheet-fed Press? Or What Are The Configurations Of Sheet-fed Offset Press?

Answer :

Single shade sheetfed press.  
Multicolor sheetfed press.  
Perfecting press. 
Graphic Design Interview Questions
Question eight. What Is Perfecting?

Answer :

Printing on both facets of the paper in a unmarried bypass is called perfecting.

Question nine. State The Purpose Of Inking Unit?

Answer :

To supply a totally thin quantity of ink to the plate for printing.

Textile Graphic Designer Interview Questions
Question 10. What Is An Inline Press?

Answer :

In this press all the printing units are arranged in a line.

Question 11. What Is Stack Type Press?

Answer :

In this press the printing gadgets are arranged on over the other.

Dyeing Interview Questions
Question 12. What Is Cic Press?

Answer :

This is the clicking a huge length not unusual  impression cylinder is gift for giving pressure to the printing units gift around the not unusual influence cylinder.

Supervision Interview Questions
Question 13. What Is The Other Name Of Cic Press?

Answer :

Satellite press. 

Question 14. What Is Semi-drum Press?

Answer :

This is the clicking wherein most effective two printing gadgets are arranged around the CIC.

Question 15. What Is The Use Of Transfer Cylinder?

Answer :

This cylinder is  present  between    printing  units which can be  used  to switch the published sheet from the first unit to the following unit.

Garments Interview Questions
Question 16. What Is Single Color Offset Machine?

Answer :

This machine which prints best one coloration at the paper is referred to as unmarried shade offset gadget.

Question 17. What Is Multi Color Offset Press?

Answer :

This presses prints more than one color over the paper floor.

Garment Washing Interview Questions
Question 18. What Are The Units Of Offset Press?

Answer :

Feeding unit.  
Printing unit.  
Inking unit.  
Dampening unit,
Delivery unit.
Electrical Engineering Interview Questions
Question 19. What Is A Printing Couple?

Answer :

It is the set of devices used for printing a color over the paper. In each printing couple a Plate cylinder, Blanket cylinder and Impression cylinder at the side of an Inking gadget and Dampening gadget is gift.

Question 20. What Is The Use Of Plate Cylinder?

Answer :

The plate cylinder is used to maintain the plate (photo provider) for printing.

3d Printing Interview Questions
Question 21. What Is Blanket Cylinder?

Answer :

This cylinder is used to hold the resilient blanket  for printing.

Question 22. What Is The Purpose Of Impression Cylinder?

Answer :

This cylinder is used for giving stress to the blanket cylinder in an effort to switch the ink to the paper.

Question 23. What Is An Image Carrier?

Answer :

It is the tool which is used to maintain the picture over the surface and to transfer the ink from its floor to the surface.

Question 24. What Are The Parts Of Printing Unit?

Answer :

Plate Cylinder  
Blanket Cylinder  
Impression Cylinder  
Inking Unit  
Dampening Unit
Graphic Design Interview Questions
Question 25. What Are Bearers?

Answer :

These are the smooth steel jewelry present at the acute ends of the plate cylinder. 

Question 26. What Is A Cylinder Body?

Answer :

This is the vicinity  wherein the plate ha to be mounted. In this cylinder body a slim hole is gift. In this hole the plate locking devices are present.This hole is referred to as as cylinder gap.

Question 27. What Is Undercut?

Answer :

The precise height difference between the cylinder body to the bearer is called as Undercut. According to the undercut the plate thickness and p acking thickness are calculated.

Textile Graphic Designer Interview Questions
Question 28. What Is Gutter ?

Answer :

This is the small groove present between the cylinder body and bearer. This groove is used to empty the showering chemicals from the plate surface.

Question 29. What Is Gear ?

Answer :

The Gear is present at one facet of the cylinder that is used to generate power for using different cylinders. 

Question 30. What Are The Plate Metals?

Answer :

Zinc and Aluminum.

Question 31. What Is Blanket?

Answer :

This is a resilient rubber cloth used to receive the ink from the plate picture.

Question 32. What Is Conventional Blanket?

Answer :

This are the blanket used in the offset machines which does now not have any compression that's used for stable ink works.

Question 33. What Is Compressible Blanket?

Answer :

This blankets are utilized in offset machines that's having compressible nature because of air cushion arrangement that's used to first-class halftone works.

Dyeing Interview Questions
Question 34. Why The Undercut Of Blanket Cylinder Is More Than The Undercut Of Plate Cylinder?

Answer :

Because the blanket thickness extra than the plate cylinder.

Question 35. What Is Transfer Cylinder?

Answer :

This cylinder is present within the multicolor offset gadget. This cylinder is used to switch the printed sheet from one printing unit to the following printing unit.

Question 36. What Is Delivery Cylinder?

Answer :

This is used to receive the broadcast paper from the ultimate influence cylinder.

Garments Interview Questions
Question 37. What Is Skeleton Wheel?

Answer :

The skeleton wheels or celebrity wheels are movable and may be arranged to contact with the non-picture region floor of the printed paper to keep away from marking trouble.

Question 38. What Is A Star Wheel?

Answer :

Instead of skeleton wheel at the shaft of the transport drum for printed paper transportation.

Question 39. What Is Gripper?

Answer :

Hold and deliver the lead fringe of the paper from printing unit to transport unit.

Question forty. What Is Gripper Bar?

Answer :

The bars which might be used to hold the gripper to hold the paper is known as gripper bar.

Garment Washing Interview Questions




CFG