Interview Questions.

Top 100+ Prince Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Prince Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Prince2?

Answer :

Prince2 stands for project in managed environment. It is a method based totally technique which is used for effective assignment control.

Question 2. Define Project?

Answer :

A assignment is a brief endeavor that is particular with a precise begin and an quit time with a preferred result.

ITIL Configuration Management Interview Questions
Question three. What Are The Key Features Of Prince 2?

Answer :

The key functions are:

Widely prepared and understood
 Can be applied to any undertaking
 Based on control by exception
 Invaluable diagnostic tool
 Consistency and reusability in project work.
Question four. Define Plan?

Answer :

A plan defines:

 Risks, Resources , Communication
 Scope, Budget, Schedule, Quality
ITIL Configuration Management Tutorial
Question five. What Are The Levels Of Plan?

Answer :

The ranges of plan are:

 Project Plan
 Stage Plan
 Team Plan
 Exception Plan
Project Management Interview Questions
Question 6. What Are The Planning Steps?

Answer :

The Planning steps are:

Designing the friend
 Define the products
 Identify Activities and Dependencies
 Prepare Estimates
 Prepare Schedule
 Document plan
 Identify Risks
Question 7. What Is The Process Model Of Prince2?

Answer :

The system version includes:-

 Directing a project(DP)
 Starting up a project(SU)
 Initiating a task(IP)
 Controlling a level(CS)
 Managing a venture transport(MP)
 Managing a level Boundary(SB)
 Closing a Project(CP)
Project Management Tutorial HR Management Interview Questions
Question eight. What Is Directing A Project (dp)?

Answer :

It performs:-

Support task
 Accept Results
 Provides Management Approval
Question 9. During Which Process Is The Request To Approve The Next Stage Plan Made?

Answer :

During managing a Stage Boundary manner the request to approve the next Stage Plan is made.

ITIL Concepts Interview Questions
Question 10. Which Process Allows Non-prince2 Practices To Be Integrated Into A Prince2 Project Environment When Creating Products?

Answer :

Managing Product Delivery lets in non-PRINCE2 practices to be incorporated right into a PRINCE2 challenge environment when growing merchandise.

HR Management Tutorial
Question eleven. Which Role Is Responsible For Producing A Product Status Account?

Answer :

Project Support liable for generating a Product Status Account.

Strategic Planning for Project Management Interview Questions
Question 12. Which Role Is Responsible For Drafting The Outline Business Case?

Answer :

Executive is answerable for drafting the outline Business Case.

ITIL Configuration Management Interview Questions
Question 13. Which Role Confirms Stage And Project Progress Against Agreed Tolerances?

Answer :

Project Assurance confirms stage and project development in opposition to agreed tolerances.

ITIL Concepts Tutorial
Question 14. What Are The Two Types Of Progress Controls Provided By Prince2?

Answer :

The two kinds of progress controls furnished via PRINCE2 are:–

Time-pushed
Event-pushed
Question 15. Which Process Triggers The Request To Deliver A Project?

Answer :

Initiating a Project manner triggers the request to deliver a assignment.

Microsoft Project Interview Questions
Question 16. Who Is Responsible For Communicating With Stakeholders?

Answer :

Project Board is responsible for speaking with stakeholders.

Strategic Planning for Project Management Tutorial
Question 17. Which Process Can Be Carried Out Without Using Prince2?

Answer :

Managing Product Delivery procedure can be achieved without the use of PRINCE2.

HR Interview Questions
Question 18. During Which Process Is A Checkpoint Report Produced?

Answer :

During Managing Product Delivery method Checkpoint Report is produced.

Project Management Interview Questions
Question 19. Which Document Contains The Planned And Actual Dates For Product Approval And Hand-over?

Answer :

Product Checklist report contains the planned and actual dates for product approval and hand-over.

Microsoft Project Tutorial
Question 20. Which Prince2 Theme Addresses The Ongoing Viability Of The Different Project Plans?

Answer :

Progress addresses the continued viability of the distinct challenge plans.

ITIL Service Transition Interview Questions
Question 21. Which Role Maintains The Quality Register?

Answer :

Project guide keeps the Quality Register.

Question 22. Which Role Has The Responsibility Of Setting Project Tolerances?

Answer :

Corporate or Program management has the duty of setting project tolerances.

Question 23. Which Role Is Responsible For Defining And Verifying User Requirements And Expectations?

Answer :

Senior User is liable for defining and verifying consumer necessities and expectations.

PMP Interview Questions
Question 24. What Is The Purpose Of Configuration Management?

Answer :

The reason of Configuration Management is to track products.

HR Management Interview Questions
Question 25. Which Document Defines The Acceptance Criteria And Roles For The Project?

Answer :

Project Product Description file defines the recognition criteria and roles for the mission. This is created within the Starting up a Project technique and used all through the Closing a Project process to assist affirm that the undertaking has delivered to expectancies.

Question 26. During Which Process Is The Work Package Status Reviewed?

Answer :

During Controlling a Stage procedure the Work Package fame is reviewed.

Hr Coordinator Interview Questions
Question 27. Who Is Responsible For Determining The Change Authority And Change Budget?

Answer :

Executive is accountable for figuring out the Change Authority and alternate budget.

ITIL Concepts Interview Questions
Question 28. According To Prince2 Processes, During Which Particular Process Is The Outline Business Case Prepared?

Answer :

During Starting up a Project.

Question 29. What Is The Objective Of The Directing A Project Process?

Answer :

The objectives are:

To make certain there may be authority to initiate, deliver and near the undertaking
 To ensure control route and manipulate are provided at some point of the mission and that the project remains possible
 Plans for knowing publish challenge blessings are controlled and reviewed.
Question 30. What Is The Purpose Of The Managing Product Delivery Process?

Answer :

The motive of the Managing Product Delivery manner is to manipulate the hyperlink between the Project Manager and the Team manager(s).

Question 31. What Is The Primary Objective Of The Quality Review Technique?

Answer :

The primary goal of the Quality Review Technique is to involve key fascinated events in selling wider popularity of the product.

Question 32. What Is The Purpose Of A Checkpoint Report?

Answer :

The motive of a Checkpoint Report is to updates the venture Manager on the repute of a Work Package.

Question 33. Who Are The Primary Stakeholders In A Prince2 Project?

Answer :

Users, Suppliers and Business Sponsors are the number one stakeholders in a PRINCE2 assignment.

Strategic Planning for Project Management Interview Questions
Question 34. What Are The Principles Of Prince2?

Answer :

The ideas are:

Manage through levels
Focus on products
Manage by way of exception
Tailor to healthy the undertaking surroundings
Continued business justification
Learn from experience
Defined roles and obligations
Question 35. Define Prince2 Theme?

Answer :

Prince2 Theme is as follows:-

Business case
Progress
Change
Risks
Plans
Quality
Organization
Question 36. What Is The Use Of Prince2 Method?

Answer :

The PRINCE2 approach is used to deal with mission control thru the 4 integrated elements of standards procedures, the assignment environment and themes.

Microsoft Project Interview Questions
Question 37. What Is Risk Register?

Answer :

It is a desk that is used to incorporate the risks which could threaten the aim of the challenge.

Question 38. What Is The Use Of Quality Register?

Answer :

Quality register is used to contain the information of all planned great activities, employees worried and dates.

Question 39. What Is Issues Register?

Answer :

It is a hard and fast of notes approximately trade requests, court cases, worries and troubles sent via all project participants.

Question forty. What Is Business Case?

Answer :

Revalidates the assignment
Kick start the mission
Owned via the commercial enterprise
HR Interview Questions
Question 41. What Are The Types Of Project?

Answer :

The types are:

Compulsory
Not for earnings
External Project
Evolving Requirements
Multi company assignment
Question forty two. What Are The Activities In Cp Process?

Answer :

The sports are:

Prepare planned closure
Prepare premature closure
Handover products
Evaluate initiatives
Recommended task closure
ITIL Service Transition Interview Questions
Question forty three. What Are The Prince2 Deliverables?

Answer :

The prince2 deliverables are:

 Business case
 End of level document
 Project plan
 Issue Log
 Work package deal
 Risk management plan
Question 44. What Are The Planning Approaches?

Answer :

The planning tactics are:

 Work based totally Planning
 Deliverable / Product planning.
Question forty five. What Are The Activities In Dp Process?

Answer :

The activities are:

 Authorize undertaking closure
 Authorize a level or Exception plan
 Authorize Initiation
 Give advert – hoc aid
 Authorize the task
Question 46. What Are The Activities In Su Process?

Answer :

The activities are:

Appoint the executive and venture supervisor
Prepare enterprise case outline
Select task technique
Plan Initiation stage
Question 47. What Are The Risk Strategies?

Answer :

The chance strategies are:

 Risk tolerance
 Risk Appetite
 Ongoing Activity
 Avoid, Seek, Neutral
Question forty eight. In Which Process Is The Justification Of The Project Examined And The Project Plan Created?

Answer :

In initiating a Project the justification of the mission is examined and the task plan is created.

Question 49. Who Authorizes Project Initiation?

Answer :

Project Board authorizes challenge initiation.




CFG