Interview Questions.

Top 100+ Pouchdb Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Pouchdb Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Pouchdb?

Answer :

PouchDB is an open-supply "in-browser" database API written in JavaScript. It is modeled after CouchDB(a NoSQL database that powers npm). It allows you to construct applications that work offline and on-line by using this API. PouchDB makes use of WebSQL and IndexedDB internally to save the statistics.

Question 2. How Does Pouchdb Work?

Answer :

PouchDB shops information locally the usage of WebSQL and IndexedDB within the browser, when the application is offline. When the application again online, the data is synchronized with CouchDB and well suited servers.

PouchDB facilitates you to talk each neighborhood and remote databases seamlessly without dealing with any distinction.

Java Script Interview Questions
Question 3. How Can You Delete A Pouchdb Added Attachment?

Answer :

The removeAttachment() approach is used to delete an attachment from PouchDB file. To use this technique, you have to bypass the report identity, attachment id, and _rev cost. This method also accepts an optionally available callback characteristic.

Syntax:

db.RemoveAttachment ( docId, attachmentId, rev, [callback] );

Question four. How Can You Retrieve A Pouchdb Added Attachment?

Answer :

The getAttachment() technique is used to retrieve an attachment from the PouchDB document. This method continually returns blob or buffer objects. You ought to skip the record identity and attachment id to use this approach. This approach additionally accepts an non-compulsory callback function.

Syntax: db.GetAttachment( docId, attachmentId, [callback] );  

Java Script Tutorial
Question five. How Can You Add An Attachment To A Document In Couchdb?

Answer :

The putAttachment() approach is used to add an attachment to a file in PouchDB. You have to bypass the record identity, attachment identity, MIME kind at the side of the attachment. This technique additionally accepts an non-compulsory callback function.

Syntax: db.PutAttachment( docId, attachmentId, attachment, type, [callback] );  

Adv Java Interview Questions
Question 6. What Is An Attachment In Pouchdb?

Answer :

In PouchDB, an attachment is a binary item that can be connected to a file.

Question 7. How Would You Delete A Batch In Pouchdb?

Answer :

The bulkDocs() approach is used additionally for deleting an array of documents. To delete a batch, you need to recognize the _id and _rev values of the files.

Adv Java Tutorial Core Java Interview Questions
Question 8. How To Update An Already Created Batch In Pouchdb Database?

Answer :

The bulkDocs() technique is used to update an array of files in PouchDB. To replace a value of batch, you have to realize the _id, _rev and the values that you want to update.

Question 9. What Are The Most Important Features Of Pouchdb?

Answer :

The most vital capabilities of PouchDB are given underneath:

Cross Browser: PouchDB is move-browser. The API supplied via PouchDB works the equal in each surroundings, so, a PouchDB software may be run in diverse browsers.

Light Weight: PouchDB is a completely mild-weight API, it is also protected without problems simply using a script tag.

Easy to Learn: PouchDB could be very clean to study if you have a prior knowledge of any programming language.

Open Source: PouchDB is an Open Source Application that is to be had on GitHub.

CorelDRAW Interview Questions
Question 10. Which Are The Browsers That Support Pouchdb?

Answer :

Following are the main browsers that help PouchDB:

Firefox 29+ (Including Firefox OS and Firefox for Android)
Chrome 30+
Safari 5+
Internet Explorer 10+
Opera 21+
Android 4.Zero+
iOS 7.1+
Windows Phone 8+
Core Java Tutorial
Question eleven. What Are The Advantages Of Using Pouchdb?

Answer :

Advantages of the use of PouchDB:

PouchDB is extraordinarily fast as it is living within the browser and you haven't any need to carry out queries over the network. That's why it's far fast.

The facts with any of the supported server can be synchronized and through doing so we can run apps each on line and offline.

Angular JS Interview Questions
Question 12. How To Install Pouchdb On Your System?

Answer :

There are numerous approaches to install PouchDB in your gadget however with the aid of using Node.Js and npm is the perfect and green way to put in PouchDB.

Java Script Interview Questions
Question thirteen. How To Create A Database In Pouchdb?

Answer :

A database is created very effortlessly in PouchDB with the aid of using constructor.

Syntax:

new PouchDB(Database_name) 

You have to deploy Node.Js and a PouchDB package is needed the use of the require() method to create a database.

Example:

//Requiring the bundle 

var PouchDB = require('PouchDB'); 

//Creating the database item 

var db = new PouchDB('my_database'); 

console.Log ("Database created Successfully."); 

CouchDB Tutorial
Question 14. What Is The Use Of Db.Info() Method In Pouchdb?

Answer :

The db.Data() approach is used to get the information about the database. This approach also accepts a callback function.

Db.Information([callback])  

See the given example for retrieving statistics from the database the usage of the data() approach. Here the database name is my_database.

Example:

//Requiring the package deal 

var PouchDB = require('PouchDB'); 

//Creating the database item 

var db = new PouchDB('my_database'); 

//Database information 

db.Info(characteristic(err, info)  

 if (err)  

   return console.Log(err); 

  else  

   console.Log(information); 

  

); 

Question 15. How To Delete A Database Created In Pouchdb?

Answer :

The db.Ruin() technique is used to spoil a database in PouchDB.

MYSQL DBA Interview Questions
Question sixteen. How To Use Db.Damage() Method With Node.Js To Delete A Database?

Answer :

Following is the syntax of the usage of the db.Break() method. It additionally accepts a callback function.

Syntax:

db.Ruin()  

See the subsequent example how to use db.Damage() technique.

Example:

//Requiring the package deal 

var PouchDB = require('PouchDB'); 

//Creating the database item 

var db = new PouchDB('database'); 

//deleting database 

db.Smash(characteristic (err, reaction)  

 if (err)  

   go back console.Log(err); 

  else  

   console.Log ("Database Deleted"); 

  

); 

MongoDB Tutorial
Question 17. How To Delete A Remote Database That Is Stored On A Remotely Server Couchdb?

Answer :

Provide the direction of the remotely database CouchDB in PouchDB constructor to delete a database this is saved on a remotely server CouchDB.

For example:

//Requiring the bundle 

var CouchDB = require('Couchdb'); 

//Creating the database item 

var db = new PouchDB('http://localhost:5984/my_database'); 

//deleting database 

db.Ruin(feature (err, reaction)  

 if (err)  

   go back console.Log(err); 

  else  

   console.Log("Database Deleted"); 

  

); 

NoSQL Interview Questions
Question 18. What Is The Use Of Db.Placed() Method In Pouchdb?

Answer :

The db.Placed() technique is used to create files in PouchDB databases.

Syntax:

db.Positioned(report, callback) 

This technique additionally helps callback function.

Adv Java Interview Questions
Question 19. How Can You Fetch The Created Document In Pouchdb Database?

Answer :

The db.Get() approach is used to retrieve the files created in PouchDB database. This approach accepts the document id and an non-obligatory callback function.

Syntax: db.Get(document, callback) 

Question 20. How Can You Update An Existing Document In Pouchdb Database?

Answer :

Every time you create a file, a brand new subject _rev is get generated. It is called revision marker. The _rev's fee is a completely unique random number, which is modified every time we make modifications to the file.

The db.Placed() approach is used along side _rev cost to replace a document.

CouchDB Interview Questions
Question 21. How Can You Delete A Document In Pouchdb?

Answer :

The db.Dispose of() method is used to delete the report created in PouchDB database. In this method, id and _rev are to be surpassed to delete an current record as shown in the following code. This technique accepts an optional callback characteristic. The whole record also can be handed instead of identity and _rev.

Syntax: db.Cast off( docId, docRev, [callback] ) 

Question 22. What Is Batch? How To Create A Batch In Pouchdb?

Answer :

Batch is an array of documents in PouchDB. When you operate this technique to create documents, it creates specific ids for all the files in bulk if you now not specifies the _id values.

All the documents you have created in PouchDB can be saved in an array and can be surpassed as a parameter in this approach. This technique additionally accepts callback features as a parameter.

Syntax: db.BulkDocs(doctors, [options], [callback]) 

Question 23. How To Fetch The Created Batch In Pouchdb Database?

Answer :

The allDocs() technique is used to fetch the more than one/bulk documents from the database. This approach also accepts an non-compulsory callback feature.

Syntax: db.AllDocs()  

MongoDB Interview Questions




CFG