Interview Questions.

Top 100+ Polo Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Polo Interview Questions And Answers

Question 1. How Many Players Are There In A Polo Team?

Answer :

four

Question 2. How Many Players Are There In A Team Of Indoor (area) Polo?

Answer :

three

Football Interview Questions
Question three. What Is The Term Penalty 1?

Answer :

Automatic goal.

Question four. What Is The Duration Of One Round In Polo Called?

Answer :

Chukka/chukker.

Football Tutorial
Question five. How Long Is A Chukka?

Answer :

7 mins.

Cricket Interview Questions
Question 6. Which Is The Oldest Polo Club In The World Still In Existence?

Answer :

Calcutta Polo Club.

Question 7. Which British Regiment Introduced The Game Of Polo To England In The 19th Century?

Answer :

10th Hussars.

Cricket Tutorial Badminton Interview Questions
Question 8. In Which Iranian City Would You Find The Oldest Polo Square?

Answer :

Isfahan.

Question nine. From Which Indian Princely State Did The British Pick Up The Game Of Polo?

Answer :

Manipur.

Volleyball Interview Questions
Question 10. Ferdowsi, The Most Famous Iranian Poet-historian, Gives A Number Of Accounts Of Royal Polo Tournaments In His 9th Century Epic. Name The Epic?

Answer :

Shahnameh.

Badminton Tutorial
Question 11. It Is Now Generally Accepted That Modern Polo Originated In Manipur. By What Name Do The People Of Manipur Call The Game Of Pool?

Answer :

Sagol Kangjei.

Boxing Interview Questions
Question 12. Which Indian Cricketer And Field Hockey Player Died Playing Polo?

Answer :

Iftikharali Khan Pataudi.

Football Interview Questions
Question 13. Are Polo Ponies Horses Or Ponies?

Answer :

Originally, no horse higher than 13 arms and two inches (54") become allowed to play in the game of polo, so the horses have been of “pony” size. Today there is no length restriction and the horses used variety from 14 to 16+ hands. Most polo horses are between five and 15 years of age, and are thoroughbreds, or move breeds of thoroughbred and quarter horses.

The best polo pony combines speed, agility, braveness, temperament and intelligence, and players acknowledge that a terrific pony contributes 50-eighty% of the pony/rider group’s potential. This is why you may see “Best Playing Pony” honors being provided after crucial games and tournaments.

Volleyball Tutorial
Question 14. How Big Is The Polo Field?

Answer :

The polo discipline is three hundred yards by using a hundred and sixty yards (approximately the area of nine soccer fields). The goal posts are set eight yards aside.

Question 15. What Are The Boards That Run The Length Of The Field?

Answer :

Sideboards assist to preserve the ball in play. Standing no greater than 11 inches high and made from wooden, sideboards are commonly painted red or inexperienced.

Karate Interview Questions
Question 16. How Do You Score The Game?

Answer :

When the ball crosses the road among the aim posts, it is a aim, regardless of who knocked it through (consisting of the pony). In order to even out the affects of wind and turf conditions, teams transfer dreams (ends of the sector) after each factor is scored.

Boxing Tutorial
Question 17. How Many Players On Each Team?

Answer :

Four in keeping with crew exterior, three indoors (in which four might be a crowd).

Running Interview Questions
Question 18. How Many Periods In A Game?

Answer :

There are six durations, referred to as “chukkers,” in a polo recreation (four in Indoor/Arena Polo), every lasting 7 mins. At the quit of the 6 half of minutes, a bell sounds to permit the players recognize 30 seconds continue to be. At 7 mins, a horn sounds to stop the period.

In the occasion of a tie at the stop of the very last chukker, there's a 5-minute intermission to allow the gamers to catch their breath and exchange to a fresh mount earlier than starting a chukker in which the first crew to score wins the healthy.

Cricket Interview Questions
Question 19. How Does The Player Handicap System Work?

Answer :

Players are rated on a scale of -1 to 10, determined with the aid of a player's horsemanship, hitting, and quality of horses, group play, sport sense, and sportsmanship. The crew handicap is the sum of its gamers' handicaps. In handicap fits, the crew with the higher handicap gives the distinction in dreams to the other group. For instance, a 6-aim team will provide two desires to a 4-intention crew.

Karate Tutorial
Question 20. What Do The Player’s Numbers Mean?

Answer :

Number 1 is a ahead, and attacking offensive player much like a wing in hockey or a ahead in football. Number 1 is also predicted to “ride-off” the opposing defensive participant permitting a trailing teammate the possibility to score, similar to a blocking off back in football.

Number 2 is likewise an offensive player, expected a good way to flip quick and comply with the lead of the Number 1 to be able to be in function to select up a skip or pick out up a missed or blocked shot. His or her defensive duty is the opposing Number three.

Number 3 is the sphere popular. He or she assaults the opposing offense and turns the ball up field, usually with a pass ahead to Number 1 or Number 2. The Number 3 have to be capable of hit lengthy with accuracy. The Number 3 also aids in defense, taking the opposing Number 2 or offering defensive assist to his or her Number 4.

Number four (also known as the “Back”) defends the aim and sends the ball again towards the combatants’ aim.

These roles are bendy, but, and within the fast path of a sport players may additionally swap positions until they have a threat to return to their region on the field.

Basketball Interview Questions
Question 21. Besides The Horse, What Kind Of Equipment Do You Need?

Answer :

The mallet, called a “stick,” is made from a shaft of bamboo with a head this is either bamboo root or a hard wood along with maple. Mallets vary in duration from 48 to 54 inches and are very bendy in contrast to a golf membership or hockey stick.

The ball is generally plastic. It weighs 4 half of ounces and is 3 half inches in diameter. In play, the ball travels about 3 instances quicker than the pony and rider who final hit it.

A polo helmet presents safety and is designed to remain comfy for the duration of play, and knee pads guard the participant's knees whilst "using off" or “bumping” an opponent.

Question 22. Is There More Than One Way To Hit The Ball?

Answer :

Yes, many ways. Players can swing the mallet on either side of the pony (“close to aspect” = left hand aspect, “off aspect” = right-hand aspect). A backshot is a backhand swing sending the ball in the opposite route. A neck shot is the ball hit under the pony’s neck from either side. A tailshot is hitting the ball behind and throughout the horse’s rump.

Carrom Tutorial
Question 23. Why Do The Players Keep Changing Horses?

Answer :

Polo ponies run the equal of 1 to two miles at some stage in a seven-and-a-half-minute chukker, in order that they need to be rested regularly. At the excessive-intention level, gamers ideally can have a sparkling horse every period despite the fact that many will “double” on their first-class ponies.

Question 24. Why Do The Horse’s Manes And Tails Look The Way They Do?

Answer :

To save you the mane and tail becoming tangled with the reins or mallet in the course of play, the man is trimmed (“roached”) and the tail is tied.

Badminton Interview Questions
Question 25. Is It True You Can’t Play Left-surpassed?

Answer :

Yes. For safety reasons, lefties had been banned from polo within the mid-Nineteen Thirties; the limit was at ease after World War II while polo players of any persuasion were scarce, however the USPA reinstated the ban in 1974.

Running Tutorial
Question 26. I’ve Never Been To A Match. Is There Some Sort Of Etiquette For Spectators?

Answer :

Apparel for spectators varies from club to club, and runs from casual to modern. If you're uncertain, call or check the club’s internet site earlier than your first visit.

When the suit starts offevolved, hold your eye on the ball and horses; both tour at high speeds. Stay back from the sideboards & give up lines – the ball and horses do now not constantly prevent at those limitations. Keep kids near to hand and pets on a leash.

And do revel in the halftime “divot stomp” – walk out onto the sphere to replace divots and get a firsthand understanding of the dimensions of the field.




CFG