Interview Questions.

Top 100+ Photon Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Photon Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Photon ?

Answer :

It is the quantum of electromagnetic radiation, such as light.

Question 2. What Is Electron ?

Answer :

Small, negatively charged subatomic particle, each electrically impartial atom has as many orbiting electrons as protons in nucleus.

Sound Interview Questions
Question 3. Who Discovered Photoelectric Effect ?

Answer :

Hall Wachs 

Question 4. Who First Explained The Phenomena Of Photo Electric Effect ?

Answer :

Albert Einstein

Question 5. Who Discovered Positive Rays ?

Answer :

Gold Stein

Electronics Interview Questions
Question 6. What Is An Electron Microscope ?

Answer :

It is an tool that uses beam of electrons to provide magnified pictures of extremely small items, beyond range of optical microscope .

Question 7. Who Was The First Scientist To Measure The Charge Of An Electron ?

Answer :

Robert Millikan

Physics Interview Questions
Question 8. Ratio Of Charge To Mass Of An Electron Is Called What ?

Answer :

Specific charge

Question nine. What Helped The Discovery Of Isotopes ?

Answer :

The observe of positive rays.

Thermodynamics Interview Questions
Question 10. Which Is Known As Cathode Rays ?

Answer :

The invisible rays coming from the cathode of discharge tube are known as cathode rays.

Question 11. The Specific Charge For Cathode Rays?

Answer :

Constant

Dimensions Interview Questions
Question 12. What Converts Light Energy Into Electric Energy ?

Answer :

A photograph electric powered cell.

Sound Interview Questions
Question thirteen. Which Branch Of Physics Can Be Set To Have Begin With The Study Of The Conduction Of The Electricity Through Gasses ?

Answer :

Atomic physics

Question 14. What Is Based Upon The Conservation Of Energy ?

Answer :

The photoelectric impact.

Question 15. The Maximum Energy Of The Electrons Released In Photocell Is Independent Of ?

Answer :

Intensity of incident light.

Unit of Measurement Interview Questions
Question 16. Which Device Is Used To Measure Light Intensity ?

Answer :

Photocell.

Question 17. What Is The Rest Mass Of Photon ?

Answer :

Zero

Machine Dynamics Interview Questions
Question 18. Which Are The Different Type Of Photo Electric Cell ?

Answer :

Photo emissive mobile, photovoltaic cellular and image - conductive cellular. 

Electronics Interview Questions
Question 19. What Is A Cathode Ray Oscilloscope ( Cro ) ?

Answer :

It is an tool used for plotting one various physical amount, potential distinction, sound stress, heart - beat against any other current, displacement and time respectively.

Question 20. Who First Attempted To Find The Mass Of An Electron ?

Answer :

J.J.Thomson in 1897.

Gravitational Interview Questions
Question 21. What Is Called As The Work Function Of A Metal ?

Answer :

The work function of metal is the quantity of power wanted through an electron to pass over the surface barrier of the metal.

Question 22. What Is Vacuum Diode ?

Answer :

It is an electrostatic tool wherein the supply of electrons is a warm cathode and the manipulation of the present day is done via the adjustment of capability of the cathode.

Question 23. What Is Space Charge ?

Answer :

The negatively charged cloud of electrons close to the cathode is known as area fee. 

Light Interview Questions
Question 24. Who Discovered The Photoelectric Effect ?

Answer :

Heinrich Hertz in 1887.

Physics Interview Questions
Question 25. The Phenomenon Of Emission Of Electrons By Light Is Known As?

Answer :

Photo electric effect.

Question 26. Who Presented The Quantum Theory Of Radiation ?

Answer :

Max Planck in 1901.

Question 27. What Is A Photo Emission Cell ?

Answer :

It encompass a picture cathode and anode mounted in an evacuated glass tube. The cathode is mostly a semi - cylindrical plate while anode is a wire ring.

Thermodynamics Interview Questions
Question 28. What Is A Photo Conductive Cell ?

Answer :

It is a tool whose resistance decreases whilst illuminated. 

Question 29. Explain Why A Discharge Tube Appears Dark, When Evacuated To Very Low Pressure ?

Answer :

No discharge passes via the discharge tube as there may be no service of rate due to very low density at that strain no collision take place hence no mild is emitted. As a result, the discharge tube appears darkish.

Question 30. Why Is The Sunlight Not Deflected When Passed Through Either Electric Field Or Magnetic Field ?

Answer :

The sun light does not incorporate any charged particles. It is made of electro magnetic waves hence it isn't always deflected both by using  electric or magnetic area.

Question 31. What Is The Difference Between Thermionic Emission And Photo Electronic Emission ?

Answer :

The thermionic emission is because of warmth, i.E., electrons collect energy by using warmth. On the alternative hand, in photograph electric emission, the loose electrons in metals take a look at light photons and accumulate electricity.

Question 32. Does Each And Every Incident Photon Essentially Effect An Electron ?

Answer :

No, it could be located in a few other way. Only approximately 1% of incident photons eject electrons.




CFG