Interview Questions.

Top 100+ Phonology Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Phonology Interview Questions And Answers

Question 1. Tell Me What Is Glottal Stop?

Answer :

A sound made by stopping air as it passes through your throat. In a few sorts of spoken English a glottal prevent is regularly used in place of a ‘t' sound within the middle or on the stop of a phrase.

Question 2. What Is Stressed Adjective?

Answer :

linguistics a stressed phrase or syllable (=a part of a word) is suggested greater loudly or with greater pressure than other phrases or syllables

Sound Interview Questions
Question three. What Is Phoneme Noun?

Answer :

An individual speech sound that makes one phrase distinctive from some other. For instance, the ‘b' and ‘f' in ‘bill' and ‘fill'.

Question 4. What Is Hiatus?

Answer :

linguistics a pause between  vowel sounds that come one after the other, as an example in the phrase naive

Phonegap Tutorial
Question five. What Is Semi-vowel Noun?

Answer :

A speech sound this is every so often reported as a vowel but is taken into consideration to be a consonant, for example ‘y'

Windows Phone Interview Questions
Question 6. What Is Elision?

Answer :

The exercise of leaving a sound out when you say a word or organization of words, as an instance when you say it fast in regular communique.

Question 7. What Is Syllabic Consonant Noun?

Answer :

A consonant sound which paperwork a syllable on its very own, as an instance the second syllable of the phrase ‘lawn' whilst the schwa sound isn't pronounced

Telephone Etiquette Interview Questions
Question eight. What Is Liquid?

Answer :

linguistics the sound ‘l' or ‘r'

Question 9. What Is Aspiration?

Answer :

linguistics the sound produced whilst you pronounce some thing by way of respiratory air out via your mouth

Phonegap Interview Questions
Question 10. What Is Intonation?

Answer :

The manner in which your voice rises or falls when you talk

Question 11. What Is Closed Syllable?

Answer :

A syllable that has a consonant at its give up

Voip Telephony Interview Questions
Question 12. What Is Silent Adjective?

Answer :

A silent letter is a letter in a phrase that has no sound whilst you say the word however that should be used when the word is spelled or written

Sound Interview Questions
Question thirteen. What Is Diphthong?

Answer :

A combination of two vowel sounds said one after the opposite, as in the words ‘locate' and ‘fail'

Question 14. What Is Short Adjective?

Answer :

linguistics a quick vowel or syllable is one that you pronounce fast

Question 15. What Is Unvoiced Adjective?

Answer :

linguistics an unvoiced sound is produced without the usage of your vocal cords. In English, ‘/t/', ‘/s/', and ‘/f/' are voiceless sounds.

Question 16. What Is Sibilant Noun?

Answer :

one of the sibilant speech sounds, as an example ‘s' or ‘sh' 

Question 17. What Is Labial?

Answer :

linguistics labial sounds are ones which you pronounce with your lips closed or near collectively or along with your top tooth touching your backside lip. ‘p', ‘b' , ‘f', ‘v', and ‘m' are labial sounds

Question 18. What Is Bilabial?

Answer :

A bilabial sound is one that you produce the use of each lips, as an example the sound of ‘m' or ‘p'

Windows Phone Interview Questions
Question 19. What Is Uvular Noun?

Answer :

A consonant sound made whilst the back of your tongue touches your uvula

Question 20. What Is Syllable Noun?

Answer :

A word or part of a word that has only one vowel sound. For instance ‘son' has one syllable and ‘father' has two syllables.

Question 21. What Is Phonetic Adjective?

Answer :

Using special symbols as a manner of displaying speech sounds in writing

Question 22. Tell Me What Is Ipa?

Answer :

International Phonetic Alphabet: a device of symbols used for representing speech sounds

Question 23. What Is Devoice?

Answer :

To pronounce a vowel or consonant without passing air over your vocal cords

Question 24. What Is Mute Adjective?

Answer :

linguistics a letter this is mute is not pronounced

Telephone Etiquette Interview Questions
Question 25. What Is Schwa Noun?

Answer :

A vowel sound utilized in unstressed syllables, as an instance the sound of ‘a' in ‘above'. Its symbol is ?.

Question 26. What Is Voiced Adjective?

Answer :

voiced sounds are produced through passing air over your vocal cords

Question 27. What Is Unstressed Adjective?

Answer :

An unstressed phrase or syllable (=part of a word) is mentioned extra quietly or with much less force than other words or syllables

Phonegap Interview Questions
Question 28. What Is Phonology Noun?

Answer :

The pattern of speech sounds used in a selected language

Question 29. What Is Grapheme?

Answer :

A written letter, organization of letters, number, or symbol that represents a unmarried sound in speech

Question 30. What Is Aspirate?

Answer :

linguistics to respire out air at the same time as announcing a sound, for instance the ‘h' in ‘hat'.

Question 31. What Is Consonant?

Answer :

linguistics a speech sound made by using preventing all or a number of the air going out of your mouth.

Question 32. What Is Labiodental?

Answer :

A sound pronounced with the top enamel touching the bottom lip, for instance ‘f' and ‘v'.

Question 33. What Is Secondary Stress Noun?

Answer :

British the second one strongest emphasis on part of a word or sentence.

Voip Telephony Interview Questions
Question 34. What Is Vocalic Adjective?

Answer :

Relating to vowels, or including a vowel.

Question 35. What Is Phonetics Noun?

Answer :

The look at of the sounds used in speech.

Question 36. What Is Nasal Noun?

Answer :

A speech sound inclusive of ‘m' or ‘n' that is produced especially via your nose.

Question 37. What Is Glottal?

Answer :

A glottal sound is one which you make in speakme when you partially or absolutely prevent air as it passes through the throat.

Question 38. What Is Alveolar?

Answer :

A consonant sound together with ‘l', ‘d', ‘n', or ‘t', made with the tongue touching the pores and skin in the back of your pinnacle the front teeth.

Question 39. What Is Fricative?

Answer :

A speech sound that is made with the aid of pushing air out through a small space between your tooth and your tongue or lips, or among your tongue and palate (=the interior top part of your mouth). ‘F', ‘z', and ‘th' are fricatives.

Question 40. What Is Open Vowel Noun?

Answer :

A vowel which you pronounce together with your tongue on the bottom of your mouth.

Question 41. What Is Retroflex Adjective?

Answer :

mentioned with the give up of your tongue bent backwards.

Question forty two. What Is Stress Mark Noun?

Answer :

A mark that suggests which part of a word is suggested with maximum emphasis.

Question forty three. What Is Vowel Noun?

Answer :

linguistics a legitimate that you make whilst you speak with out closing your mouth or throat.

Question 44. What Is Affricate?

Answer :

A sound utilized in speech that is like the ‘ch' sound in ‘church' or the ‘j' sound in ‘choose'.

Question forty five. What Is Assonance?

Answer :

The repeating of sounds in words which can be near collectively, specially in poetry, as an example ‘I tried to mild the hearth'.

Question 46. What Is Front?

Answer :

linguistics a front vowel is made in the the front a part of your mouth.

Question forty seven. What Is Long Adjective?

Answer :

linguistics an extended vowel is a vowel this is stated for a longer time than maximum other vowels.

Question 48. What Is Phonic Adjective?

Answer :

linguistics relating to the sounds utilized in speech, or to the have a look at of those sounds.

Question 49. What Is Stress Verb?

Answer :

linguistics to pronounce a specific word or syllable (=a part of a phrase) extra loudly or with more force than different phrases or syllables.

Question 50. What Is Weak Adjective?

Answer :

linguistics a vulnerable phrase, or a weak part of a phrase, is not emphasized while you say the word.

Question 51. What Is Voiceless Adjective?

Answer :

unvoiced sounds are produced with out passing air over your vocal cords.

Question 52. What Is Tone Noun?

Answer :

linguistics the degree to which the sound of a word or part of a phrase is excessive or low.

Question 53. What Is Sibilant Adjective?

Answer :

formal making a legitimate just like the letters ‘s' or ‘sh'.

Question fifty four. What Is Plosive Noun?

Answer :

A sound which you make with the aid of fast preventing your breath leaving your mouth after which unexpectedly letting it cross once more. The sounds ‘ok', ‘p', and ‘t' are plosives.

Question 55. What Is Primary Stress Noun?

Answer :

The strongest emphasis in a phrase of two or greater syllables while it is spoken. For example, when you say the phrase ‘exquisite' the primary pressure is at the center syllable ‘tas'. Primary stress is marked in this dictionary.

Question 56. What Is Phonemics Noun?

Answer :

The have a look at of the phonemes of a language

Question 57. What Is Labiovelar?

Answer :

A sound reported with the lips and higher again a part of your mouth, as an instance ‘w'.

Question 58. What Is Glottal Stop?

Answer :

A sound made by preventing air because it passes thru your throat. In a few styles of spoken English a glottal prevent is often used rather than a ‘t' sound within the middle or on the end of a phrase.

Question fifty nine. What Is Close Vowel?

Answer :

A vowel sound made with your tongue close to the pinnacle of your mouth

Question 60. What Is Phonology?

Answer :

Phonology is a department of linguistics involved with the systematic business enterprise of sounds in languages.




CFG