Interview Questions.

Top 100+ Philips Lighting Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Philips Lighting Interview Questions And Answers

Question 1. Why Is There A Phase Out Of Incandescent Light Bulbs?

Answer :

European governments and the lighting enterprise are all working cooperatively on keeping energy and lowering CO2 emissions. Significant financial savings can be made by using switching to strength-efficient light bulbs. The lighting industry will ensure that ok picks of alternative lighting fixtures solutions are available at an affordable rate.

Question 2. What Happens If One Keeps Using Traditional Light Bulbs?

Answer :

You can continue the use of inefficient bulbs in your private home maintain: the new EU regulation most effective regulates income from shops, however we strongly advise switching to strength-efficient answers allows reduce power consumption and CO2 emissions, whilst, relying at the wattage, you may save up to €a hundred over the lamp lifetime (in maximum cases the average lifetime is eight years) simply via changing, for instance, a one hundred-watt incandescent with a 20-watt compact fluorescent lamp.

Electronics Interview Questions
Question three. What Are The Consequences For The Consumers Who Are Looking For New Light Bulbs?

Answer :

Depending at the retailer’s present day variety, Philips will propose the replacement merchandise. To guide the client to the feasible options, Philips will paintings with the store on appropriate shelf navigation and in-shop records material. Consumers who are seeking for new light bulbs will routinely be guided to strength saving lights answers.

Question 4. What Will Philips Do With Regards To Packaging?

Answer :

The new EU regulation also impacts the statistics supplied at the packaging. Extensive product statistics may be provided on % and this may be applied through the enterprise by way of 2010 on the latest. In the destiny, the time period “electricity is saving” may additionally most effective be used for products with strength efficiency magnificence A. Furthermore the wattage of a lamp might be said, the electricity degree and the mild color.

Question 5. What Are The Advantages Of Using A Remote Phosphor Process Compared To Using Phosphor Coated Leds?

Answer :

The far off phosphor process offers:

Longer lifespan, because it reduces temperatures and slows down the price at which the phosphor layer degenerates.
Increase machine efficiency with reduced operating temperature of the system.
Better shade stability with longer life of phosphorus.
Less glaring than phosphor covered LEDs.
More constant flux output and correlated coloration temperature for the products, considering LEDs from various boxes can be used to provide mild with regular characteristics the use of the faraway phosphor procedure.

Physics Interview Questions
Question 6. What Terms Describe The Different Forms Of Leds From (basic Electronics To Fully Functional Light Fixtures) That Are Available In The Market?

Answer :

Here are the various terminologies for developmental stages of LED in chronological order:

LED Die - A small block of light emitting semi-engaging in fabric on which useful LED circuitry is fabricated.
LED Package - This consists of an LED die or a couple of LED die with an optical detail and mechanical, thermal and electrical interface.
LED Module - This includes and LED bundle or an LED die, probable with an optical element related to a circuit board, and with thermal, mechanical and electric interface which can be meant to be connected to the load facet of the driving force.
LED Engine - This is an LED module or array of packages with the related manipulate equipment / LED driving force. It is the closest equal to the lamp in conventional luminaries.
Question 7. What Does Smd Mean?

Answer :

SMD means floor hooked up diode. This is a better technology than the first generation DIP LEDs. The SMD type LEDs are mounted on an aluminum substrate and enveloped in an epoxy resin.

Analogue electronics Interview Questions
Question eight. What Does The Phase Out Mean With Regard To Availability Of The Products?

Answer :

Philips will do the whole lot feasible to make the strength saving merchandise to be had, which the marketplace demands.

Question nine. Will Philips Invest In Additional Production Capacity?

Answer :

Philips will invest in making strength saving products to be had to fulfill the purchaser call for.

Dimensions Interview Questions
Question 10. What Is Energy Saving Lamp?

Answer :

Compact fluorescent strength savers are as much as 5 times more green than incandescent lamps; in other words, they want up to 5 times much less strength to generate the identical quantity of mild. Philips CFLs ultimate at an average 8 times longer than incandescent lamps, so want less common replacement.

In addition a number halogen electricity savers is available, in shapes just like the conventional incandescent and unique halogen kinds (e.G. GU10 cap). They save 30-50% energy whilst providing the equal mild nice as incandescent lamps and their lifetime is two-3 times longer.

Question eleven. What Costs Can I Save With A Compact Fluorescent Lamp?

Answer :

Depending at the wattage, a consumer can shop as much as €a hundred over the lamp lifetime (in maximum cases the common lifetime is eight years) just through replacing a one hundred-watt incandescent with a 20-watt compact fluorescent lamp.

Light Interview Questions
Question 12. What Are The Advantages Of Smd Over Dip Leds?

Answer :

The advantages of SMD over DIP LEDs are:

Smaller size
More lumen output
Better heat dissipation
Lower lumen depreciation
Longer life
Electronics Interview Questions
Question 13. What Are The Various Types Of Led Chip Packages Available In The Market?

Answer :

The primary varieties of chip LEDs are:

SMD (Surface set up diode) is a standalone chip on a ceramic base that may be incorporated into diverse packages for linear LED strips or down lighting.
COB (chip on board) LED, which comes as a excessive powered chip in direct touch with a printed circuit board optimum thermal control.
MCCOBB (a couple of chips on board) LEDs, that are a couple of COB LEDs, integrated to shape a single chip. This generation is used in LED bulbs and tubes.
MCCOBB (multiple chips and cups on board) applications, which might be used for excessive bay fixtures and floodlights.
Question 14. Why The Price Of Energy Saving Lamp Higher Is Compared To A Traditional Light Bulb?

Answer :

The fee of electricity-saving lamps is higher but you could effortlessly earn returned your money through saving on high energy charges. The buy fee of energy savers has historically been greater pricey than traditional incandescent lamps due to the fact they're extra complicated to produce (for instance: compact fluorescent lamps have incorporated electronics). But over its lifetime an power saving lamp can shop up to €a hundred e.G. By way of replacing a a hundred-watt incandescent with a 20-watt electricity green light bulb.

Question 15. What Are The Typical Types Of Led Modules Available In The Market?

Answer :

LED modules can be available within the following paperwork:

Prefabricated chip on board which may be used for unique packages by luminaries producers who design the warmth sink and mounting conditions.
Chip on board with an optical lens or diffuser as a prefabricated piece without or with incorporated heat sink. That may be utilized by luminaries manufacturers to combine into luminaries.
Retrofit lamps to update older (halogen) technology. This comes with an included heat sink and preferred lamp base that could fitted directly into current luminaries with a wellknown lamp holder.
Prefabricated luminaries with an included LED light supply and warmth sink complete with luminaries housing this is to be had as a sealed piece. The motive force may be fundamental in the housing or may be far off.
Question sixteen. Which Developments In Leds Have Reduced The Number Of Components In A System?

Answer :

The chip on board (COB) bundle permits mounting of the bundle directly onto a heat sink in place of counting on a LED board producer.
In many designs the heat sink is designed to be part of the luminaries housing layout, which reduces the wide variety of additives in the system.
The improvement of greater stable mains voltage AC LED drivers is leading to answers which can lessen wiring requirements and standard dimming price.
Question 17. What Is The Energy Savers Light Quality?

Answer :

Consumer these days has a massive desire to pick the lamp in their desired mild effect. Philips electricity saving lamps renders a mild quality which very closely approximates that of incandescent lamps. The Colour Rendering Index (CRI) expresses the level to which colorings a represented in its natural form i.E. As if lit through sunlight. An incandescent lamp has a CRI of 100; this additionally counts for halogen energy savers. Philips compact fluorescent lamps have a CRI fee among 80-eighty five. Previous generations of strength savers, as well as many present unbranded power savers, render an unnatural mild, giving for example a grayish “bloodless” light. If a coloration rendering index above 80-85 is wanted for particular applications, energy efficient halogen lamps (halogen energy savers) with a CRI of one hundred are advocated.

Philips power saving lamps has developed to the point in which they now are almost healthy incandescent lamps in functionality. Compared to numerous years ago, they closing longer, are smaller, extra green, more secure and less pricey.

Question 18. Will There Be An Energy Saving Alternative Lamp For Every Luminaries? Which Energy Saver Should I Buy To Replace My Old Incandescent Lamp?

Answer :

Philips offers a extensive range on shapes and mild effects so that you do now not ought to compromise any more. For each software at home we've got the electricity saving alternative, both in compact fluorescent or halogen generation and closing however now not least there's a huge form of Ledino LED fixtures available.

Physics Interview Questions
Question 19. To What Extent Are Energy Savers Useful For Creating Home Ambiance?

Answer :

Energy saving lighting answers will help you to create the desired in home ambiance. Some energy savers are dimmable. The new halogen energy savers and increasingly compact strength savers can be dimmed using common home dimmer switches. Furthermore the modern technology of strength savers match all luminaries. This allows you to exchange light bulbs without having to change luminaries as properly. Finally, the present day generations of power savers are available in every form and length you could choice.

Question 20. Does Frequent Switching Reduce The Lifetime Of Energy Savers?

Answer :

A compact fluorescent lamps life is infrequently tormented by switching it on and rancid. The cutting-edge standards for 'Energy Saving Recommended' accreditation calls for over 3,000 switching cycles in keeping with eight,000 hours of examined existence that is more than sufficient for normal home use. In environments where lamps are switched frequently and are burning for much less than 1 hour on average, we endorse a halogen strength saver or a “heavy obligation” Cfli (e.G. Cfli Long existence). Especially in restrooms in which the light is switched off again every couple of minutes, the usage of a halogen strength saver is tremendously endorsed.

Question 21. Do Compact Fluorescent Lamps Use More Energy During Start Up?

Answer :

No, they do now not consume greater energy on begin up and run very effectively at once. There isn't any cause to preserve an power saver switched on for longer than a normal incandescent bulb.

Question 22. What Kind Of Energy Saver Offers Philips For Outdoor Use?

Answer :

There is a special power saving lamp for out of doors use, the Philips Exterieur. This lamp is specially made to address a much broader variety of ambient temperatures and longer burning instances. Philips additionally gives an automated strength saver with a mild sensor, which automatically switches on at dusk and rancid at sunrise.

Question 23. Why Do Leds Require Power Supply/drivers?

Answer :

LEDs are low voltage devices. Therefore, they require a tool / Power supply unit / driver, or incorporated electronics that convert line voltage to low voltage with the intention to run the LEDs. Sometimes the driving force has electronics that can interpret control signals to dim LEDs.

Question 24. What Are The Different Types Of Led Power Supplies / Drivers?

Answer :

LEDs are driven by means of consistent current (350mA, 700mA or 1A) drivers or constant voltage (10V, 12V or 24V) drivers.
Constant cutting-edge drivers restore the modern-day of the gadget and range the voltage depending at the load of the LED.
Constant voltage drivers require a set voltage, and the LED hundreds are delivered in parallel throughout the output of the motive force until most output currents are reached.
Analogue electronics Interview Questions
Question 25. What Sort Of Applications Are Constant Current Drivers Typically Used For?

Answer :

Constant present day drivers are typically utilized in down lights in which one, or a sequence, of luminaries is used in line with driver. These are linked in collection.

Question 26. What Sort Of Applications Are Constant Voltage Drivers Typically Used In?

Answer :

Constant voltage drivers are used in applications in which the burden isn't always acknowledged and the LED loads are related in parallel, as an example in coves and signage packages. These drivers are on occasion similar to the low voltage digital and magnetic transformers utilized in halogen mild furniture (MR16 lamps). The form of LED driving force appropriate to run a LED product is said by means of the LED manufacturer in the product specification.

Question 27. How Do I Know Which Type Of Driver Is Required By An Led Product?

Answer :

The LED rating of a product is usually mentioned in milliamps, mA or volts, V. Products rated in mA can be used with a regular present day driver, at the same time as those rated in volts may be run with a consistent voltage driving force. LEDs designed for steady present day drivers can't run with regular voltage drivers with out destructive them.

Dimensions Interview Questions
Question 28. What Is Vf?

Answer :

VF is the time period used for the LEDs forward voltage. It is the voltage required to activate the LED and bring the output special, assuming that it's miles drawing the advocated modern.

Question 29. What Influence Does Energy Saving Lamps Have On E.G. The Correct Functioning Of My Audio- Or Tv System?

Answer :

The Philips power savers do now not disturb any other electric devices. This phenomenon is due to electro-magnetic interference. High first-class merchandise like Philips Energy Savers comply to worldwide norms and specs, that means they do not disturb electronic gadgets.

Question 30. Can Energy Saving Lamps Be Used In Combination With Special Switches Like Movement Detectors?

Answer :

All currently sold compact fluorescent strength saving lamps uses electronics to perform the lamp. Special electronic switches (like nightfall-to-dawn or movement detection) aren't compatible with the electronics within the lamp, inflicting damage to the lamp. To allow for an awesome aggregate we propose using sensor equipment with a relay (mechanical transfer) or system with an additional built in resistor to defend the lamp. In different words: because of its complexity, asks your installer/lights professional for recommendation.

The Philips EcoClassic30 merchandise are incredibly advocated for those programs, they are absolutely well suited with those digital switches.

Question 31. What Is The Impact On The Environment?

Answer :

Today, 14% of the strength utilized in Europe is spent on lighting. By switching to power-efficient answers we could store an equivalent of 38 lots of CO2, 156 million barrels of oil and 52 electricity plants.

Question 32. What Is The Maximum Permissible Distance Between An Led Product And A Remote Driver?

Answer :

The maximum permissible distance is depending on the LED load, the conductor length, and the driving force used. There is little realistic restriction on the gap among the motive force and LED in case you are the use of a consistent modern-day driver as it increases the output voltage to overcome any volt drop resulting from the cable period. The distance among the LED and the driver is extra essential for steady voltage drivers where there is a voltage drop because of the burden and duration of cable.

Question 33. What Are The Advantages Of 24v Leds Over 12v Leds?

Answer :

LEDs pushed by using 24V drivers have longer permissible distances between light supply and driving force as compared to 12V DC LEDs. 12V LEDs are normally suitable for packages wherein low mild outputs are required. 24V LEDs provide products with better outputs than 12V merchandise.

Light Interview Questions
Question 34. But Isn't True That Energy Savers Can Also Have A Bad Influence On The Environment?

Answer :

Compact fluorescent lamps incorporate electronics and a small quantity of mercury. But if you follow the appropriate digital waste disposal technique, proper recycling will ensure that the environment will not be harmed.

Question 35. Why Do Compact Energy Saving Lamps Contain Small Amounts Of Mercury?

Answer :

They comprise a totally small amount of mercury with a purpose to radiate mild. No mercury is emitted from lamps at any time, they are safe with reference to human fitness and the surroundings. Besides fluorescent lamps, the other strength saving lamp technologies do no longer use mercury, for instance halogen power savers.

Question 36. What To Do With A Compact Fluorescent Lamp When It Burns Out (proper Disposal Procedure)?

Answer :

In Europe, all Cfi lamps ought to be disposed as unique waste (underneath EWC Code 20 01 21-fluorescent tubes and other mercury-containing waste). Furthermore, as part of its obligations below the EU’s WEEE Directive , the European lights industry has installation a European-huge recycling infrastructure, capable of recycling mercury, in addition to other metals, glass, and many others. All Cfi lamps are supplied with the crossed-out wheeled dustbin logo. This method that they have to now not be disposed of in family waste however must be brought lower back to the shop or to the neighborhood waste centers to be recycled.

Question 37. Is It True That Some Leds Can Be Directly Connected To The Mains Voltage Power?

Answer :

LEDs are inherently low voltage devices and require drivers. However, many LED products within the market come with built-in drivers and subsequently can be immediately connected to the mains voltage.

Question 38. What Precautions Are To Be Taken When Mounting Led Drivers?

Answer :

LED drivers need to be hooked up in a ventilated space. Access to the driver desires to be provided for widespread renovation purposes. The IP (ingress safety) score of the driver wishes to be considered earlier than finalizing the mounting place of the driver (only those drivers designed for outdoor environments may be located exterior). The distance between the motive force and the mild supply desires to be taken into consideration on the way to prevent voltage drop, which ends up in decreased output of the LEDs.

Question 39. How Are Leds Dimmed?

Answer :

LEDs are dimmed either through Pulse Width Modulation PWM, or by Constant Current Reduction CCR. PWM dimming involves switching modern at a high frequency from 0 to the rated output modern. CCR dimming: The lights degree required is proportional to the current flowing through the LED. Current flows via the LED continuously and is reduced or extended based on whether the LED is to be dimmed further or made brighter.

Question forty. What Are The Relative Advantages Of Pwm Dimming?

Answer :

Following are the benefits of PWM dimming:

Smooth dimming capability
More precise output degrees
Better consistency in colour over numerous degrees
Question forty one. What To Do In Case A Lamp Breaks (proper Clean Up)?

Answer :

Since compact fluorescent energy saving lamps are made from glass tubing and may destroy if dropped or more or less treated, care have to be taken whilst doing away with the lamp from its packaging, putting in or replacing it.

Breaking a lamp is extraordinarily not likely to have any impact for your health. Proper cleanup and good enough ventilation minimizes the impact even in addition. If a lamp breaks, ventilate the room for 20-30 minutes, get rid of the components – ideally with gloves – and positioned them in a closed plastic bag in the disposal bin. Do no longer use a vacuum purifier so that the closing elements will now not stay in the filter.

Question forty two. How Dangerous Is It When A Compact Fluorescent Lamp Brakes?

Answer :

Breaking a lamp is not going to have any impact to your fitness. The consequences of the publicity to mercury from a broken power saver to the human body are so to speak not measurable. Only if several lamps could spoil each day, and you will be uncovered to all of the mercury, there might be a fitness problem that wishes to be assessed. A Cfi consists of much less than 5mg mercury in step with lamp. By evaluation, a typical thermometer, which we used to use, has among 500 and three.000 milligrams of mercury, depending on its size. It might take a hundred fluorescent lamps to equal that quantity.

Question forty three. What Is The Status With Leds, I.E. Can They Already Be Used As An Energy Saving Alternative To Inefficient Domestic Lamps?

Answer :

LED technology is presently being utilized in some particular professional applications and gives first-rate ability for the future of lights.  For the consumer, Philips is offering LED fixtures Ledino, Livingcolors and several LED based totally home lighting accessories. In September 2009 Philips will launch its first range of LED retrofit lamps for the patron channel.

Question forty four. What Are The Disadvantages Of Pwm (pulse Width Modulation) Dimming?

Answer :

Following are the dangers of PWM dimming:

Relatively more high-priced.
Flicker perceived in peripheral imaginative and prescient if the driver is run below 100Hz frequency.
Stroboscopic impact evident in speedy shifting environments while the driving force frequency is low.
Electromagnetic Interference (EMI) issues due to upward thrust and fall of the current in PWM dimming.
Performance issues get up when the driving force is installed remotely from the mild supply.
Question forty five. In Which Applications Is Ccr (consistent Current Reduction) Dimming Most Suitable?

Answer :

CCR dimming is good in:

Outdoor programs and damp places.
Places that have strict EMI necessities like clinical suites.
Places wherein there is a lot of motion and rotary machinery.
Applications where the drivers are to be positioned at long distances from the light supply.
Question forty six. Can Mains Voltage Led Products Be Dimmed With Traditional Incandescent Dimmers?

Answer :

Although LED products are marked as compatible with traditional dimmers, there are numerous tiers to which LED products are compatible with incandescent dimmers. Compatibility needs to be checked and examined on a product by using product foundation for the following most commonplace unwanted behaviors:

Reduced dimming range
Flickering of the lamp
Inconsistent performance primarily based at the wide variety and unique types of LEDs connected to a single incandescent dimmer.
Question 47. What Are The Advantages Of Dimming Leds?

Answer :

Dimming LEDs provide the following blessings:

Saves energy, due to the fact much less energy is used for decreased output ranges.
Extends existence; the digital additives run cooler. This not simplest extends the lifestyles of LEDs but also increases the life of the phosphor coating that is used to produce white mild.
Helps designers create ambient lights presets to create temper settings.
Increases flexibility in utilization of area. A brightly lit area for analyzing or an workplace space can develop into a presentation/convention area via dimming.
Increases productiveness by permitting person manipulate of lighting which will lessen eye stress and fatigue, or to enhance awareness.
Question 48. What Are The Various Control Protocols That Can Be Used For Dimming Leds?

Answer :

LEDs are managed without delay by means of alerts coming from the valuable dimmer. They also can be designed to interpret other protocols like 1-10V, DMX, Ethernet or ZigBee alerts from the primary dimming machine. The producers of LEDs will specify which of the diverse protocols their gadgets can apprehend.

Question 49. What Is The Difference Between Analogue And Digital Dimming?

Answer :

Analogue dimming is usually referred to as 1 - 10v dimming. In this case, a dc voltage is sent to the driver, which dims the LEDs in response to the voltage. With digital dimming, the driving force receives a digital signal which tells it the way to respond. The benefit of digital dimming is that furnishings are addressable. You can also have many greater exceptional degrees of mild output whilst the usage of virtual dimming.

Question 50. What Lighting Protocol Is Appropriate For An Application?

Answer :

For programs wherein single colorings and white LEDs are used, analogue or PWM dimming protocols may be used to switch or dim LEDs. For intelligent controls like creating dynamic consequences, tuning of white mild and many others, DMX or Ethernet protocols may be used. Digital dimming works higher with massive numbers of luminaries.

Question 51. Why Do Some Leds Flicker When Dimmed Or Turned Off?

Answer :

This is usually due to incompatibility between the motive force and the manipulate machine. When shopping an LED product, it is important to use an appropriate driver kind as unique via the producer. It is also vital to check that the LED is dimmable. Some retrofits are not.




CFG