Interview Questions.

Top 100+ Phalcon Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Phalcon Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Phalcon ?

Answer :

Phalcon is an open source, complete stack framework for PHP written as a C-extension, optimized for high overall performance. You do not need to analyze or use the C language, because the capability is exposed as PHP instructions ready in an effort to use.

Question 2. Explain Dependency Injection In Phalcon ?

Answer :

PhalconDi is a part implementing Dependency Injection and Location of offerings and it’s itself a container for them.

Since Phalcon is surprisingly decoupled, PhalconDi is important to combine the exceptional components of the framework. The developer can also use this aspect to inject dependencies and manage international times of the exceptional classes used in the utility.

Basically, this component implements the Inversion of Control sample. Applying this, the items do now not acquire their dependencies using setters or constructors, however asking for a carrier dependency injector. This reduces the general complexity due to the fact that there is simplest one way to get the required dependencies inside a element.

Additionally, this sample increases testability within the code, as a consequence making it less vulnerable to mistakes.

PHP Interview Questions
Question 3. List Basic Features Provided By Phalcon ?

Answer :

First of all Phalcon is not like every other personal home page framework because it’s a Hypertext Preprocessor extension written in C. Php extension are .So documents like extension=phalcon.So

Since it’s a php extension it’s constantly loaded if the extension is enabled in personal home page.Ini report, regardless of nothing construct. And this going to make this perform rapid.

The framework don't have any described listing shape, so that you can build your software in distinctive pattern like multi-module, HMVC etc

Question 4. Explain Directory Structure Of Phalcon Framework?

Answer :

app/config holds configuration files which might be used for the app. I use YAML for all static configuration that I do not need to maintain inside the database, commonly registering them as offerings inside the bootstrap.
App/utilities is wherein I placed helper classes for my app. It has a devoted namespace ("Utilities") which makes they all easy to use.
PHP Tutorial
Question 5. How To Register Namespaces, Prefixes, Directories Or Classes In Phalcon ?

Answer :

Registering Namespaces:

If you’re organizing your code the usage of namespaces, or the usage of external libraries which do, the registerNamespaces() method provides the autoloading mechanism. It takes an associative array; the keys are namespace prefixes and their values are directories wherein the instructions are placed in. The namespace separator will be replaced by the listing separator when the loader attempts to locate the classes. Always consider to feature a trailing scale down at the stop of the trails.

Registering Directories:

The 1/3 alternative is to register directories, wherein training can be found. This choice is not recommended in phrases of performance, considering Phalcon will need to perform a massive quantity of file stats on each folder, seeking out the record with the same name as the magnificence. It’s crucial to sign up the directories in relevance order. Remember continually upload a trailing lessen at the stop of the paths.

Registering Classes:

The last choice is to sign up the magnificence name and its course. This autoloader can be very beneficial when the folder convention of the project does not allow for smooth retrieval of the report using the direction and the class name. This is the quickest method of autoloading. However the greater your utility grows, the more classes/files want to be brought to this autoloader, with a view to efficaciously make protection of the magnificence list very cumbersome and it isn't endorsed.

Additional document extensions:

Some autoloading strategies inclusive of “prefixes”, “namespaces” or “directories” mechanically append the “php” extension at the cease of the checked record. If you are the use of additional extensions you may set it with the approach “setExtensions”.

Zend Interview Questions
Question 6. Explain Routing In Phalcon?

Answer :

The router thing permits to outline routes which can be mapped to the controllers or handlers that have to acquire the request. A router parses a URI as according to the statistics acquired.

Every router within the internet utility has  modes:

MVC mode
Match-handiest mode
The first mode is good for working with MVC programs. Following is the syntax to define a direction in Phalcon.

$router = new Router();  
// Define a direction 

$router->upload( 
   "", 
   [ 
      "controller" => "", 
      "action"     => "", 
   ] 
);

Question 7. How Can You Add Validations In Phalcon?

Answer :

PhalconValidation is an unbiased validation issue that validates an arbitrary set of statistics. This factor may be used to implement validation policies on records gadgets that don't belong to a model or collection.

The following instance indicates its simple usage:

<?Php
use PhalconValidation;
use PhalconValidationValidatorEmail;
use PhalconValidationValidatorPresenceOf;
$validation = new Validation();
$validation->add(
    "name",
    new PresenceOf(
        [
            "message" => "The name is required",
        ]
    )
);
$validation->upload(
    "e mail",
    new PresenceOf(
        [
            "message" => "The e-mail is required",
        ]
    )
);
$validation->add(
    "e mail",
    new Email(
        [
            "message" => "The e-mail is not valid",
        ]
    )
);
$messages = $validation->validate($_POST);
if (matter($messages)) 
    foreach ($messages as $message) 
        echo $message, "<br>";
    


Zend Tutorial AJAX Interview Questions
Question 8. List Some Database Related Functions In Phalcon?

Answer :

Phalcon encapsulates the precise info of every database engine in dialects. Those provide not unusual features and SQL generator to the adapters.

Class---Description

PhalconDbDialectMysql--SQL unique dialect for MySQL database system

PhalconDbDialectPostgresql--SQL unique dialect for PostgreSQL database gadget

PhalconDbDialectSqlite--SQL specific dialect for SQLite database system

Question 9. How To Read , Write And Delete Sessions In Phalcon?

Answer :

Starting the Session: Some programs are session-extensive, nearly any motion that performs calls for get admission to to consultation data. There are others who access session facts casually. Thanks to the service field, we are able to make certain that the consultation is accessed handiest when it’s truly wanted:

<?Php

use PhalconSessionAdapterFiles as Session;

// Start the session the first time when some component request the session service
$di->setShared(
    "consultation",
    function () 
        $session = new Session();

        $consultation->begin();

        return $session;
    
);

Storing/Retrieving facts in Session: From a controller, a view or some other thing that extends PhalconDiInjectable you can get entry to the consultation service and save gadgets and retrieve them inside the following way:

<?Php

use PhalconMvcController;

class UserController extends Controller

    public function indexAction()
    
        // Set a session variable
        $this->session->set("user-name", "Michael");
    

    public feature welcomeAction()
    
        // Check if the variable is described
        if ($this->consultation->has("person-name")) 
            // Retrieve its fee
            $name = $this->consultation->get("consumer-call");
        
    

Removing/Destroying Sessions: It’s also possible remove particular variables or ruin the complete session:

<?Php
use PhalconMvcController;

class UserController extends Controller

    public function removeAction()
    
        // Remove a session variable
        $this->session->get rid of("consumer-name");
    

    public characteristic logoutAction()
    
        // Destroy the entire consultation
        $this->consultation->break();
    


PHP and Jquery Interview Questions
Question 10. How To Increase Csrf Timeout In Phalcon ?

Answer :

tokens use classes, so if you increate your session it's going to boom the totken time aswell.

AJAX Tutorial
Question 11. Explain Mvc In Phalcon ?

Answer :

Phalcon gives the object-orientated training, vital to implement the Model, View, Controller structure (often known as MVC) to your utility. This design pattern is widely utilized by different net frameworks and laptop packages.

MVC advantages consist of:

Isolation of business good judgment from the user interface and the database layer
Making it clean in which special sorts of code belong for less difficult upkeep
If making a decision to use MVC, each request on your application sources might be managed by using the MVC structure. Phalcon lessons are written in C language, supplying a excessive overall performance approach of this sample in a PHP based software.

Models: A version represents the facts (facts) of the utility and the guidelines to control that information. Models are broadly speaking used for managing the guidelines of interaction with a corresponding database desk. In maximum instances, every desk to your database will correspond to one model to your software. The bulk of your utility’s business common sense may be concentrated in the fashions. Learn more

Views: Views represent the person interface of your utility. Views are often HTML files with embedded PHP code that perform duties related completely to the presentation of the statistics. Views manage the process of imparting information to the web browser or different device that is used to make requests out of your software. Learn extra

Controllers: The controllers offer the “float” among models and views. Controllers are responsible for processing the incoming requests from the web browser, interrogating the fashions for records, and passing that statistics directly to the views for presentation. 

MVC Framework Interview Questions
Question 12. What Is Zephir In Phalcon ?

Answer :

Zephir – Ze(nd Engine) Ph(p) I(nt)r(mediate) – is a excessive degree language that eases the creation and maintainability of extensions for PHP. Zephir extensions are exported to C code that can be compiled and optimized via important C compilers inclusive of gcc/clang/vc++. Functionality is exposed to the PHP language

PHP Interview Questions
Question thirteen. How To Pass Data From Controller To View In Phalcon?

Answer :

The setVar() technique is used to skip data from controller to view template in Phalcon.

Usage:- $this->view->setVar("username", $consumer->username);

PHP and Jquery Tutorial
Question 14. Which Template Engine Phalcon Use ?

Answer :

Phalcon uses a effective and rapid templating engine known as Volt.

Volt is an extremely-speedy and fashion designer pleasant templating language written in C for PHP. It provides you a hard and fast of helpers to write down views in an clean manner. Volt is rather integrated with other additives of Phalcon, just as you could use it as a stand-by myself issue to your programs.

Question 15. How Can You Inject Services Into A Volt Template?

Answer :

If a provider box (DI) is to be had for Volt, you may use the offerings by way of most effective getting access to the call of the provider within the template:

# Inject the 'flash' service #
<div id="messages"> flash.Output() </div>
# Inject the 'protection' provider #

CakePHP Interview Questions
Question 16. Explain Odm In Phalcon?

Answer :

ODM (Object-Document Mapper) offers a CRUD capability, occasions, validations among other services in Phalcon.

MVC Framework Tutorial
Question 17. Single Or Multi Module Applications In Phalcon?

Answer :

Single Module Application: Single MVC applications encompass one module handiest. Namespaces can be used however are not important.

Multi Module Application: A multi-module application makes use of the identical file root for more than one module.

Spring MVC Framework Interview Questions
Question 18. List Various Type Of Application Events In Phalcon?

Answer :

Below are the listing of Application Events in Phalcon:

Event Name--Triggered
boot--Executed whilst the application handles its first request
beforeStartModule--Before initialize a module, only whilst modules are registered
afterStartModule--After initialize a module, only while modules are registered
beforeHandleRequest--Before execute the dispatch loop
afterHandleRequest-- After execute the dispatch loop
Zend Interview Questions




CFG