Interview Questions.

Top 100+ Peoplesoft Finance Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Peoplesoft Finance Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The P2p Cycle?

Answer :

This Process consists of Procurement to Payment cycle.

Requisition
Purchase Order
Receipt
Voucher
Payment
Question 2. What Are The Main Attributes Of A Component Interface (ci)?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods and Name.

Financial Accounting Interview Questions
Question three. Is It Possible For A Peopletools eight.Four Xs And A Peopletools 8.1x Database To Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, it’s possible. But it’s important to affirm that the database model required through People Tools is the same as for the current People Tools x implementation.

Question four. Does Application Messaging Work Between eight.1x And eight.4x Applications?

Answer :

Application Messaging is used by PeopleSoft packages to talk with one another. For example, the Financials Applications which can be primarily based on People Tools can talk with HRMS applications, which might be primarily based on People Tools, the use of Application Messaging.

Customer Relationship Management Tutorial
Question 5. Customization Is Done In Dev Db. Which Tool Can Be Used To Move It To Prod Db?

Answer :

Use App Designer and Go Tools > Copy Project > To Database.

Accounts Interview Questions
Question 6. What Are The Statuses Available In Peoplesoft Domain Status Menu?

Answer :

Server, Client and Queue Status.

Question 7. What Are Main Business Processes Of Accounts Payable?

Answer :

Payables Business technique evaluate:

Create Vouchers and bills manner the use of manual and automatic processes.
Country precise tax withholding.
Matching the vouchers with the purchase orders and receipts.
Post the vouchers.
Maintain vouchers at some stage in their existence cycle.
Create drafts, single voucher price, prepayments, and self-billed invoices.
Optionally, ship digital payments to PeopleSoft Financial Gateway.
Analyze bills payable statistics using online inquiries, and via generating reviews.
Archive debts payable information.
Financial Management Tutorial Customer Relationship Management Interview Questions
Question 8. What Are Parts Of An Ae Program?

Answer :

Section, Step and Action.

Question 9. Which People Code Event Is Fired After The Database Is Updated?

Answer :

SavePostChange

Financial Management Interview Questions
Question 10. What Is Main Business Process Of Accounts Payable?

Answer :

Create Vouchers and payments technique the usage of manual and automatic techniques;
Matching the vouchers with the acquisition orders and receipts;
Post the vouchers;
Maintain vouchers during their existence cycle;
Create drafts, single voucher charge, prepayments, and self-billed invoices;
Optionally, ship electronic payments to PeopleSoft
Financial Gateway;
Analyze accounts payable information the usage of online;
inquiries, and by producing reports;
Accounts and Finance for Managers Tutorial
Question eleven. What Are Most Important Tables In Accounts Receivables In Peoplesoft?

Answer :

PS_ITEM
PS_ITEM_ACTIVITY
PS_ITE DST
PS_PENDING_ITEM
PS_PENDING_DST
PS_GROUP_CONTROL
PS_DEPOSIT_CONTROL
PS_PAYMENT
PS_PAYMENT_ID_CUST
PS_PAYMENT_ID_ITEM
Accounts and Finance for Managers Interview Questions
Question 12. What Are Most Important Business Processes Of Accounts Receivable Modules?

Answer :

Loading Pending gadgets from Billing/External systems.
Entering Pending Recv items information into Pplsoft gadget and replace the AR device with these information inputs (AR_UPDATE).
Entering any deposits recvd within the gadget and replace the AR System (the use of AR_UPDATE).
Processing Refunds.
Worksheets (Payment/Maintenance/Transfer) for performing matching operations for inbound price range in opposition to outbound budget.
Predict Payments, Receive Payments thru Lockboxes and replace the AR device as objects received. (AR_UPDATE).
Generate Accounting Entries for entries originated in PeopleSoft AR machine / External system.
Financial Accounting Interview Questions
Question 13. What Are The Different Payment Methods In Peoplesoft?

Answer :

System Check and EFT are  of the most not unusual Payment Methods used by firms. Apart from those, PeopleSoft Payables additionally supports many other Payment Methods.

They are:

Most Common Payment Methods:

System Check
Electronic Funds Transfer — EFT
Other Payment Methods:

Manual Check
Draft Customer Initiated
Draft Customer EFT
Draft Vendor Initiated
Automated Clearing House — ACH
Direct Debit
Giro-EFT
Giro-Manual
Letter of Credit
Wire Transfer
Supply Chain Management Tutorial
Question 14. What Are The Voucher Staging Tables Available In Peoplesoft?

Answer :

To load vouchers into PeopleSoft, we first load them into the Voucher Staging tables after which run the Voucher Build to create Vouchers from the staged records.

PS_VCHR_HDR_STG;
PS_VCHR_LINE_STG;
PS_VCHR_DIST_STG;
PS_VCHR_HDR_QV;
PS_VCHR_LINE_QV;
PS_VCHR_DIST_QV;
These are  staging tables used to load statistics via voucher build manner into main voucher tables.

PS_VOUCHER;
PS_VOUCHER_LINE;
PS_DISTRUB_LINE;
Question 15. What Are The Main Components For Setting The Hire Template In Peoplesoft?

Answer :

Template Record/Field
Template Section
Template Category Table
Template Creation
Business Finance Interview Questions
Question sixteen. What Are The Methods Available To Update Workers Compensation Packages?

Answer :

Seniority Pay Increases
Grade Advanced will increase
Automatic step will increase
Step will increase the usage of evaluate bands
Amount increases
Percentage increases
Question 17. What Is A Regulatory Region? What Is The Use Of Regulatory Region?

Answer :

A regulatory region is a region which has laws and rules which might be utilized by capability in PeopleSoft HRMS. A lot of transactions are driven by way of regulatory requirements. These necessities consist of regions like ethnicity, disability, and health and safety.

Benefits of the usage of regulatory area:

When driven by way of Regulatory Region, the regulatory codes, People Code edits, and set processing within the machine can vary with the aid of us of a and for each transaction.

Supply Chain Management Interview Questions
Question 18. What Are All The Statuses Used To Define Templates?

Answer :

Test (Default Value)
Active
Inactive
Accounts Interview Questions
Question 19. List Out Different Kinds Of Organizational Relationships In Peoplesoft Hrms As Per The Person Model?

Answer :

Different employer relationships a person could have are:

Employee
Contingent worker
Person of Interest




CFG