Interview Questions.

Top 100+ Peoplesoft Component Interface Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Peoplesoft Component Interface Interview Questions And Answers

Question 1. Is Bea Weblogic The Same Thing As The Web Server That Was Previously On The Tuxedo Cd?

Answer :

No. The internet server that changed into introduced at the Tuxedo CD has simply nothing to do with WebLogic. WebLogic is an internet utility server this is designed for large-scale production web sites.

The HTTP server at the Tuxedo CD become only there to offer a mechanism for launching the graphical Tuxedo administration console if the Tuxedo administrator did not have already got an internet server in vicinity. It turned into in no way supposed for huge-scale, production website use best for a system administrator or .

Question 2. In Ibm How Should Web Application Servers Be Used With Peopletools 8.1x And Peopletools eight.Four?

Answer :

The PeopleSoft Internet Architecture makes use of a web application server and anHTTP server. People Tools 8.12 and above consist of both BEA WebLogic andApache with Jserv. With PeopleTools 8.Four, both BEA WebLogic and IBMWebSphere are bundled. Apache with Jserv is now not a supported webapplication server combination.

Customers can select which net applicationserver to run during set up time.In a combined PeopleTools 8.1x and 8.4 surroundings, each PeopleTools installationshould have their very own chain of web application server and application server,PeopleSoft Proprietary and Confidential Page 5and those may be at the equal device. For instance, a PeopleTools eight.1xinstallation the use of Apache and Jserv ought to reside on the same machine as aPeopleTools eight.Four set up the usage of IBM WebSphere. Care should be taken toensure that particular port numbers are assigned to each server chain.

People Soft Interview Questions
Question three. Do You Know For The Servlet Layer On The Web Server, What Version Of The Java Servlet Api Are The Pia Java Servlets Coded To With Peopletools eight.4?

Answer :

The PIA Java servlets in PeopleTools 8.4 are coded to JavaSoft's Java Servlet API 2.Zero and are absolutely well suited with Servlet API 2.2. It should be mentioned that the PeopleSoft Internet Architecture is supported only at the BEA WebLogic and WebSphere servlet engines.

Question four. Which Data Types Is Not Supported By The Peoplecode Programming Environment?

Answer :

TIMESTAMP

Question 5. What Are Standard Properties When A Component Interface (ci) Is Created?

Answer :

GetHistoryItems.

Manual Testing Interview Questions
Question 6. Where Are Workflow Work Items Found?

Answer :

Worklist

Question 7. In Which Platform Does Crystal And Ps Nvision Works?

Answer :

Windows

Structured Query Report (SQR) Interview Questions
Question eight. Will Tuxedo Continue To Be Used In Peoplesoft/websphere Or Peoplesoft/weblogic Environment?

Answer :

Yes. WebSphere or WebLogic are used as the HTTP server and servlet engine. They aren't used as middleware with the PeopleSoft Application Server. Tuxedo is always used with PIA, regardless of the HTTP server or Java servlet engine.

Question nine. Do You Know Are Disconnected Mobile Applications Supported In People Tools eight.1x?

Answer :

No. The PeopleSoft Mobile Agent architecture, that is used to aid disconnected cellular programs, is handiest to be had in PeopleTools eight.Four. The PeopleSoft Mobile Agent relies upon positive center technologies that were in particular evolved for PeopleTools eight.Four.

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question 10. Is Web Sphere Certified On People Tools eight.1x?

Answer :

No. IBM WebSphere is licensed on PeopleTools eight.4 most effective. Customer wishing to use IBM WebSphere with PeopleTools 8.1x can also take benefit of an IBM WebSphere for early adopters software, created and controlled by means of IBM. Further data about this application can be located in the whitepaper The IBM WebSphere 8.1x Early Adopter Program. Are there extra license necessities for IBM WebSphere

Question eleven. Which One Of The Following Are Standard Properties When A Component Interface (ci) Is Created?

Answer :

GetHistoryItems

PeopleCode Interview Questions
Question 12. Can A Peopletools eight.Four And A Peopletools 8.1x Database Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, databases can co-exist on the equal physical system. In most instances, thedatabases themselves can exist inside the equal RDBMS, however, it isimportant to affirm that the database version required by PeopleTools 8.4 is thesame as for the current PeopleTools 8.1x implementation.

People Soft Interview Questions
Question thirteen. How Does The People Soft Enterprise Portal Work With eight.1x And 8.Four Applications?

Answer :

There are numerous scenarios which can exist whilst customers use the PeopleSoftEnterprise Portal with a combination of eight.1x and 8.Four packages. Specificinformation on the use of the PeopleSoft Enterprise Portal in a blendedenvironment might be available in a coming near near white paper, so that it will beavailable on Customer Connection.In wellknown, the recommendation is to use the PeopleSoft Enterprise Portal eight.4with 8.1x and 8.Four applications, as opposed to an older model.

Question 14. Do You Know Peoplesoft Tracks Object Changes Using A System Table. Which Peopletools System Table Is Used To Track Object Changes?

Answer :

PSRELEASE.

Question 15. Tell Me The Example Below Demonstrates The Use Of Sqr Flags In The Configuration Manager Directories Folder: -f C:pshrmssqr .What Do The Above Sqr Flags Signify To The Sqr Report Writer Upon Execution?

Answer :

Specifies the output path

PeopleSoft Security Interview Questions
Question sixteen. Tell Me Both Bea Weblogic And Ibm Websphere Have The Ability To Plug Into Many Different Web Servers. Does Peoplesoft Support The Web Servers That They Plug Into?

Answer :

BEA and IBM provide plug-ins for most of the main internet servers. This permits the purchaser to apply their personal HTTP net server and WebLogic?S or WebSphere?S Java servlet engine. PeopleSoft uses this plug-in functionality to guide IIS. We don't have any purpose to trust that there will be any problems with other internet servers that WebLogic or WebSphere are able to paintings with thru their plug-in architecture, but PeopleSoft GSC will not aid these different internet servers with PeopleTools 8.4

Question 17. Which Of The Following Can Be Mapped As Find Keys For A Component Interface?

Answer :

Search keys and change search keys of a seek report.

Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 18. Do You Know With Reference To The Component Interface Tester Which Of The Following Is Not True?

Answer :

GetExisting choice is equivalent to beginning a report in Update/Display Mode simplest

Manual Testing Interview Questions
Question 19. Which Of The Following Are True When A Component Interface (ci) Is Created On Component That Has Add Action Enabled?

Answer :

Get keys, Create keys and Find keys gets created automaticallyThe Create approach is created alongwith the opposite Standard methods for the CI

Question 20. When A Business Requirement In Fit/gap Analysis Does Not Meet By Peoplesoft Then?

Answer :

Some options:

Customize PS software (Yes)
Buy 0.33 birthday party software (Yes)
Call PS Development Center for Enhancement (Yes)
Question 21. Which Of The Following Is Not True In Component Interface (ci) Architecture?

Answer :

A issue interface can be mapped to more than one PeopleSoft additives.

Question 22. Can A People Tools 8.Four And A People Tools 8.1x Application Server Run On The Same Machine?

Answer :

Yes, both PeopleTools eight.Four and PeopleTools 8.1x application servers can run ona single system. It is crucial to make certain that there are not any port clashes among the installations.

Question 23. Explain Will The Peoplesoft Internet Architecture, Now That It Embeds Bea Weblogic And Ibm Websphere, Work With My Other Corporate Web Servers And Tools?

Answer :

One of the center values of the PeopleTools development organization is investment safety. The time, cash and assets that you may have already invested in licensing any other net server, schooling developers and administrators, building and deploying other web applications will no longer be compromised by using this choice. How is that this finished

Question 24. How To Do Object Security? How To Connect Report Through Process Scheduler?

Answer :

To connect a file first we should know approximately run control page. So that we will add the desired fields over there after which passing those oprid and runctlid via the stdapi.Square we can run an an SQR by way of which includes this SQC. This may be runned through the procedure sheduler. If immediately we are able to go to the system sheduler request and made a request for the SQR. This happens handiest when the record repositry and distubution has been set nicely. After making request we will run the method sheduler

Structured Query Report (SQR) Interview Questions
Question 25. What Are The Status Available In Peoplesoft Domain Status Menu?

Answer :

Server, Client and Queue Status

Question 26. Explain The Following Are Various Steps That Describes The Peoplecode Logic While Implementing A Component Interface?

Answer :

Establish a person session
Get the Component Interface
pulate the Create Keys
eate an Instance of the CI
pulate the required fields
Save the CI
Question 27. Do You Know Does Application Messaging Work Between eight.1x And 8.4 Applications?

Answer :

Application Messaging is used by PeopleSoft applications to talk withone some other. This is authentic now not only for eight.1x and eight.Four programs, but additionally among an eight.1x and an 8.Four software. For instance, the HRMS 8.Three programs, which might be primarily based on PeopleTools 8.15, can talk with Financials eight.4applications, which can be based totally on PeopleTools 8.Four, using Application Messaging. If unique problems materialize referring to the Application Messages posted by means of sure programs, these new messages can be made to be had to customers.

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question 28. Explain Attributes Of A Component Interface (ci) Are?

Answer :

Keys, Properties & Collections, Methods and Name

Question 29. Why Is Peoplesoft No Longer Supporting Apache Jserv?

Answer :

Apache JServ became a servlet engine that turned into supported in PeopleTools eight.1x. This assist has been eliminated from PeopleTools 8.Four for numerous motives: v JServ is now not an energetic product and is in preservation mode and there are not any new legit releases. V Our clients have exhibited a preference to apply industrial products for task-vital company net utility servers rather than open supply solutions. Therefore, shifting to guide Tomcat isn't always seen as a reasonable answer. V Apache can nonetheless be used as an HTTP server with BEA WebLogic .

Question 30. Tell Me With Reference To The Component Interface Tester Which Of The Following Is Not True?

Answer :

GetExisting option is equal to commencing a report in Update/Display Mode most effective

Question 31. Why Did Peoplesoft Bundle Ibm Websphere Advanced Single Server Edition Rather Than Advanced Edition?

Answer :

The Advanced Single Server Edition (AEs) of WebSphere provides the same core J2EE and Web Services programming model as the Advanced Edition (AE) with simplified administration. In the AE model WebSphere uses DB2 or other general database to keep the configuration and runtime facts to support very large farm of WebSphere servers. However, it's miles one extra database to install, administer and preserve. The AEs model does now not use the database and uses file based configuration in a way that is just like BEA WebLogic. PeopleSoft and IBM WebSphere architects decided that AEs version could satisfy the deployment necessities of PeopleSoft clients and might make it smooth for owning and administering PeopleSoft Applications primarily based on WebSphere.

Question 32. Explain Are There Advantages Or Disadvantages To Using Bea Web Logic Over Ibm Web Sphere Or Vice Versa?

Answer :

No. Both merchandise are certified with PIA as of version 8.Four and work similarly nicely. By imparting each BEA WebLogic and IBM WebSphere, we provide our clients greater alternatives and versatility to run PeopleSoft in their preferred surroundings.

Question 33. Suppose If You Are Ps Developer Then In What Scenarios Component Interface Will Have Advantages Over Component?

Answer :

A factor exposes your pages to peoplesoft handiest.Moreover it allows us to define not unusual houses for a fixed of related pages.

A component interface is a set of utility programming interfaces (APIs) that you can use to get admission to and adjust PeopleSoft database information programmatically. PeopleSoft Component Interfaces disclose a PeopleSoft component (a fixed of pages grouped for a business reason) for synchronous access from any other application (PeopleCode, Java, C/C++, or Component Object Model [COM]).

 

PeopleCode Interview Questions
Question 34. What Http Servers And Java Servlet Engine Combinations Are Supported With Peopletools 8.Four?

Answer :

All popular http servers (opposite proxies) are supported. Please talk to the platforms database on Customer Connection for unique records on contemporary certified systems

Question 35. Explain Is Web Server Load Balancing Supported With Peopletools 8.4?

Answer :

Customers can installation clusters of BEA WebLogic or IBM WebSphere servers to do internet server load balancing. In such scenarios, if an instance is down, requests are mechanically routed to another instance. For extra information on high availability and clustering with WebLogic, WebSphere and different internet servers.




CFG