Interview Questions.

Top 100+ Peoplesoft Admin Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Peoplesoft Admin Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Peoplesoft Vanilla Database?

Answer :

A Vanilla implementation is one where no customization are made to the brought application. 
Vanilla is PeopleSoft Application out of the field and implemented exactly as introduced. 
Vanilla implementation simplifies PeopleSoft environment in some of approaches. 
No improvement fees. 
Fast time to rollout 
Simplified improvements.
Question 2. How Do We Start & Stop Peoplesoft Webserver In Single Server Domain?

Answer :

Start: webserverstartpia
Stop: webserverstoppia
People Soft Interview Questions
Question three. Which Are The External Objects In A Peoplesoft Environment?

Answer :

TUXEDO
COBOL
CRYSTAL
WEB SHERE
WEB LOGIC
JAVA
DATABASE(ORACLE, SQL, DB2, SYBASE)
MS-OFFICE
Question four. What Is Peoplesoft File Server?

Answer :

The File Server is used as a valuable garage location for documents utilized by development clients.

This lets in for a valuable point of record revision management. As well as saving extensive disk space on each patron.

Question 5. What Is Report Repository?

Answer :

The Report Repository is truely a Web Server with the file repository servlet and listing hooked up to it.
Report Repository Directory: Location on the Web server where the procedure scheduler server transfers document and log documents.
Report Repository Servlet:  The Java sevlet program that manages the display of the record and log documents in a browser.  If a consumer has been granted security get admission to, the servlet allow them to view the files.  If the person doesn’t have the permission, the servlet will now not even show the document exits.
The Report Repository will always obtain any document produced with the aid of methods on the server in case you establish this hyperlink.
PeopleSoft Component Interface Interview Questions
Question 6. What Is Dddaudit?

Answer :

DDDAUDIT provides a file on the integrity of the hyperlinks among the System Catalog Table and PeopleTools Table.

Question 7. What Is Sysaudit?

Answer :

SYSAUDIT supplies a report at the integrity of the hyperlinks in the PeopleTools Tables.

PeopleSoft Application Engine Interview Questions
Question eight. What Is The Alter Audit?

Answer :

It is used to document distinction between the PeopleTools statistics definition and the RDBMS System catalog.

Question nine. Name The Configuration File Of Application Server And Its Location?

Answer :

Location: APPSRV/
Name : psappsrv.Cfg
PeopleCode Interview Questions
Question 10. Name The Configuration File Of Process Scheduler And It’s Location?

Answer :

Location: APPSRVPRCS
Name : psprcs.Cfg
Question eleven. Describe The Purge Process?

Answer :

Updates statistics to all of the technique request tables before deleting content material.

Purges of all method requests with a last replace date that is beyond the Days Before Purge fee for the desired run statuses.

Deletes all the subdirectories inside the Log_Output directory which are associated with the method requests which are purged from the process request desk if the Purge Process Files choice turned into designated.

Purges the document repository tables with expired dates, based totally on the specified quantity of retention days.

Deletes all directories from the record repository which are associated with techniques purged from the document repository tables. 

PeopleSoft Security Interview Questions
Question 12. What Are The Benefits Of The Shared Cache Mode?

Answer :

The shared cache mode gives the subsequent benefits:

Server approaches proportion a commonplace cache file, which reduce the disk space ate up by using a couple of cache documents.
Improved preliminary transaction load overall performance. Because all objects are already cached, the preliminary load performance is equivalent to next hundreds. This is the essential difference from previous behavior.
Improved performance due to the fact the gadget does no longer write new items to the cache. As such, the cache report never grows. This prevents the host strolling out of disk area as each PSAPPSRV cache grows in size.
Simplifies report management by having fewer documents for the system to keep. 
People Soft Interview Questions
Question 13. What Are The Three Logical Sets Of Tables That Make Up A Peoplesoft Database And What Is The Purpose Of Each?

Answer :

System Catalog Tables–  This table contain metadata approximately all object inside the database.

People Tools Tables—This desk incorporate the metadata approximately PeopleSoft this is set up on the database. And also the structure that applications use to outline particular objects.  The structure of the tables is the same for all packages.

Application Data Tables—  This  table include records entered to be used with the aid of your corporation.  Any table up to date ad a part of a element is an utility statistics desk.

Question 14. Explain What Are The Differences Between Rowclass And Rowset In Peoplesoft?

Answer :

Row elegance is the thing object where it binds all the row's in all stage might be within the buffer

Row set is the set of rows which can be within the degree one from there for each rowset you may get entry to the statistics inside the level 

Question 15. Explain Where Are Workflow Work Items Found?

Answer :

Worklist

Peoplesoft Hrms Interview Questions
Question 16. How To Login Into Bs Mode?

Answer :

DB Access Id

Question 17. Do You Know What Record Changes Does Not Affect Database?

Answer :

Change in List field in Record Field properties.

PeopleSoft Application Designer Interview Questions
Question 18. Explain What Are The Search Keys You Use To Find Patches And Fixes?

Answer :

Release
Updated date time
Report Id
PeopleSoft Component Interface Interview Questions




CFG