Interview Questions.

Top 100+ Pega Systems Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Pega Systems Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between Listview And Summaryview ?

Answer :

A precis view rule defines a -degree record display, presenting precis counts, totals or averages to be displayed initially, and permitting customers to click on a row to drill all the way down to helping detail for that row.
Summary view rules aid interactive charts, trend reports, and the use of AJAX for pop-up Smart Info windows.
A precis view rule is an instance of the Rule-Obj-SummaryView rule kind. This rule type is part of the Reports category.
A listing view rule, an instance of the Rule-Obj-ListView rule type, defines a file. Users can customize list view reports without difficulty and have interaction with them.
Use the Report wizard to outline listing view reviews and hyperlink them to our portal.
Question 2. How To Call A List View From An Activity?

Answer :

In an pastime, the Obj-List-View can execute a listing view rule.

Hadoop Interview Questions
Question three. What Is Paging In A Listview?

Answer :

To divide the ListView in to distinct pages and set the number of records to be displayed in a web page.

Question four. What Is Exposing A Property?

Answer :

Exposing a property manner to make a assets as a separate unbiased column in order that it can be utilized in square queries and as a standards in reporting.

Hadoop Tutorial
Question five. How To Expose A Single Value Property?

Answer :

Process Commander shops the values of all aggregate homes and some Single Value residences in a BLOB column (the Storage Stream) usually in a compressed shape. Such residences cannot help choice in listing view and precis view reviews, and might sluggish retrieval and processing in different operations

1. Select Tools > Database > Modify Database Schema.
2. A list of databases recognized in Database information instances seems. Select a database and click on Next .
3. A list of tables within the selected database seems from Database Table instances. Select a desk.
4. Click Explore Columns .
5. The ensuing List of Classes window presentations the range of rows inside the desk, the quantity of columns inside the desk and a list of the classes assigned to that desk. The Properties Set to Be Visible cost counts the properties for which the Column Inclusion price is Required or Recommended. This Column Inclusion fee is advisory, and does now not imply whether the property is exposed — corresponds to a column. The Count column shows the overall count of homes on this class plus the ones its discern lessons.
6. To see the columns currently described on this table, click the numeric hyperlink classified Number of columns on this desk.
7. The List of Database Columns window suggests the column name, column records kind, and column width in bytes for each column inside the desk.

TIBCO Interview Questions
Question 6. How To Expose Aggregate Property?

Answer :

Declare Index rule is a higher technique.

1. Create a concrete magnificence derived from the Index- base elegance.
2. Create Single Value residences within the new elegance to keep values of the embedded values.
3. Create a Declare Index rule with an appropriate embedded Page Context cost that copies the embedded values into a brand new Index- example.
4. Save the Declare Index rule. It executes at once, adding and deleting instances of the brand new class.
Five. Expose database columns similar to the Index- class.
6. Reference the Index- residences in the list view rule.

Question 7. Can We Refer The Property Without Exposing In Reports?

Answer :

We can refer the houses in Display tab with out exposing. But we can't refer the property without exposing in Criteria fields of the Content tab.

Hadoop MapReduce Tutorial Lombardi Developer Interview Questions
Question eight. What Is The Activity Responsible For Getting The Data In List View?

Answer :

getContent Activity

Question nine. What The Class Of Getcontent Activity?

Answer :

Embed-ListParams class.

Hadoop MapReduce Interview Questions
Question 10. How To Customize The Getcontent Activity?

Answer :

Step1: Create Activity in Our Class and create the New page
Step2: write a query and keep in variable.
Step3: call the listview as Call Rule-Obj-ListView
Step4: Write the every other hobby in Embed-ListParams
Step5: create the parameter. This parameter get the square question from preceding hobby
Step6: write Java technique The java code on this method is Get the web page from pyContentPage if web page already exists. If page isn't to be had it creates the brand new ContentPage.
In this code get the sq. Query from the above parameter and skip this query and above created ContentPage as parameters to this tools.GetDatabase().ExecuteRDB(query, pagename) technique.

Question eleven. How Do We Get The Data From The Two Different Tables?

Answer :

Using Join tab in Reports

Oracle BPM Interview Questions
Question 12. How Do We Fetch The Data From Two Different Tables With Out Using Two Different Tables?

Answer :

Write a database View. In this view logically integrate the Two distinctive tables.
Create magnificence for this logically mixed Table.
Write the List View. Applies to elegance is elegance of the Combined desk. So we will refer the homes of both the tables in listing view.

Hadoop Interview Questions
Question thirteen. What Is The Use Of Html Property In Listview?

Answer :

HTML Property policies appear in list view and summary view policies to outline the arrival of values in reports.

Question 14. Consider This Scenario: I Need To Generate A List View Report Of All The Work Objects Created On A Particular Date And Then I Need To Include This List View In A Section. How This Can Be Done?

Answer :

Select .PxCreateDateTime ( an uncovered belongings ) beneath criteria and supply the cost you are seeking out.
To encompass it in a section, check the embedded test field and customise the HTML of the phase. In that we need to get admission to the list view in a JSP tag or In section Property is DisplayAs ListView.

Question 15. What Is The Difference Between List View And Obj-list?

Answer :

List view is commonly used for complicated queries where sorting is needed and also we will retrieve less facts the use of Paging.

Hadoop Administration Interview Questions
Question 16. Explain In Brief The Configuration Of A List View?

Answer :

List view (an instance of Rule-Obj-ListView ) is used to outline a custom document or personal version of a record.

A list view may be configured as follows:

Applies to class of listing view will be taken because the database table map for the search standards.
Display fields tab is used to depict the fields which might be displayed at the side of category and to permit/disable
sorting
Content tab is used to depict the criteria, fields to be retrieved, key of every row (if selected) and Report
supply (Page name wherein the values should be stored and the hobby to be called)
In prepare tab we specify to permit/disable paging, page length, mode, alignment etc.
We can also configure additional buttons and their fragments here.
Format tab is used to depict the formatting of the list (like even/odd coloring) and info on single click and many others.
List view may be accessed from an hobby or html as follows:

A list view may be used for complicated retrievals from database by using no longer specifying the display, format and Organize tabl.
PyAction if so might carry out as opposed to refresh.
Question 17. Explain In Brief About The Configuration Of A Summary View?

Answer :

Summary views are used to create reviews which are grouped by means of sure criteria and can be later drilled down.

A Summary view can be configured as follows:

Applies to magnificence of summary view might be taken because the database table map for the quest standards
Category is used to recognise under which tab the report have to come.
Criteria is used within the in which elegance (this may be asked to user through enabling activate user)
Group through and area capabilities (like count) are used for preliminary show. If we've got more than one group by means of
it's miles Displayed one after some other on clicking +
Drill down fields are used to display the fields when we click on the mission.
Format is used to tell a way to format the display and charts can also be used.
Summary view can be accessed from an hobby or html as follows:
Call Rule-Obj-ListView.ShowView hobby with classname and precis view name as parameters
Tibco BW Interview Questions
Question 18. What Are The Methods We Have Used For Validations?

Answer :

a. Obj-Validate–we are able to referred this technique in Activities and in waft moves at Validate Rule area.

B. Edit-Validate—- we are able to refer this in assets form at edit-validate subject and in activities via belongings-validate technique.

Note: I suppose Obj-Validate is used for Server Side Validation and Edit-Validate is used for Client Side Validation.

TIBCO Interview Questions
Question 19. How Do You Add Custom Message To The Property When It Fails The Validation.?

Answer :

For this we should use theProperty.AddMessage(“your message”) tag.

Question 20. Message Is Set To The Property And The Checked In The Clipboard Also , The Messages Got Set Successfully. But The Message Is Not Displayed Beside The Field In The Screen. Why?

Answer :

If the property has a html property, the tag <pega:include name =”Messages”/> tag need to be consist of.

Tibco Admin Interview Questions
Question 21. Explain The Operation Of Activity-cease Method?

Answer :

Use the Activity-End method to reason the gadget to End the current pastime and all calling sports.

Ex:if Alpha calls Beta, which calls Gamma, which calls Delta, which performs the Activity-End technique, all four activities are ended.

Question 22. Explain About Exit-hobby Method?

Answer :

The Exit-Activity technique ends the contemporary activity and returns control to the calling interest.

Question 23. Explain About Page-copy Method?

Answer :

Page-Copy technique is used to copy the contents of a supply clipboard web page to a new or previously created vacation spot clipboard page. The supply page isn't altered.

After this approach completes, the destination page contains homes copied from the supply page, and may contain additional houses from a version.

Tibco Iprocess Administration Interview Questions
Question 24. Explain About Page-new Method?

Answer :

The Page-New method is used to create a page at the clipboard. The new web page can be a pinnacle-stage page or an embedded page.
We can become aware of a version to initialize the newly created web page. The version can set values for one or more residences.

Lombardi Developer Interview Questions
Question 25. Explain About Page-get rid of Method?

Answer :

Page-Remove method is used to delete one or extra pages from the clipboard. The contents of the database are not affected.

Question 26. Explain About Page-set-messages Method?

Answer :

Use the Page-Set-Messages approach to feature a message to a clipboard page. Like a message associated with a belongings, a message associated with a web page normally prevents the web page from being stored into the database.

Question 27. Explain About Property-set-message?

Answer :

Property-Set-Message method is used to accomplice a text message with a property or a step page. The gadget reads the proper assets and adds the message to the web page. We can offer the complete literal text of the message, or reference a message rule key that in flip consists of message textual content. (Rule-Message rule type).

Hadoop MapReduce Interview Questions
Question 28. Explain About Property-map-decision Table Method?

Answer :

Use the Property-Map-DecisionTable approach to assess a decision table rule and store the end result as the cost of a assets.

Question 29. Explain About Property-map-decisiontree Method?

Answer :

The Property-Map-DecisionTree technique is used to assess a choice tree rule (Rule-Declare-DecisionTree rule type) and store the result because the cost of a assets.

Question 30. Explain About Property-map-price?

Answer :

The Property-Map-Value technique evaluates a one-dimensional map cost (Rule-Obj-MapValue rule type) described within the parameter. The approach units the result as a fee for a Single Value assets.

The related technique Property-Map-ValuePair works in addition for two-dimensional map values.

Question 31. Explain About Property-remove Method?

Answer :

Property-Remove approach is used to delete a belongings or residences and its related cost from the step web page or another special web page. This does not affect the belongings rule, its definition.

Question 32. Explain About Property-set Method?

Answer :

Property-Set technique is used to set the price of one or greater special properties.

Question 33. Explain About Show-html Method?

Answer :

The Show-HTML method is used to cause the activity to method an HTML rule and ship the ensuing HTML to a consumer for display by means of Internet Explorer. This might also involve the interpretation of JSP tags (or the older directives), that could get right of entry to the clipboard to attain assets values, or can insert different HTML guidelines, and so on.

Oracle BPM Interview Questions
Question 34. Explain About Show-page Method?

Answer :

The Show-Page method is used to send an XML representation of the step web page to a person’s Internet Explorer browser session, as an useful resource to debugging.
Note: Use Show-Page and Show-Property only for debugging.

Question 35. What Is The Difference Between Call And Branch?

Answer :

The Call instruction calls the some other precise hobby and execute it. When that hobby completes, manipulate returns to the calling interest.
Use the Branch coaching to discover some other designated activity and department to it without a go back.
When the gadget executes a Branch step, manipulate transfers to any other pastime determined through rule decision. Execution of the original activity pauses.
When the branched pastime ends, processing of the current interest also ends.
No steps after the Branch step are done.
Question 36. Explain About Obj-listing Method?

Answer :

Obj-List technique is used to retrieve information to the clipboard as an array of embedded pages.
This approach creates one embedded page for every example retrieved.
The Obj-List-View method frequently produce more efficient SQL statements and provide better overall performance than the Obj-List technique.
Hadoop Administration Interview Questions
Question 37. Explain About Obj-browse Method?

Answer :

Obj-Browse technique is used to search times of 1 class and duplicate the complete instances, or distinct residences, to the clipboard as an array of embedded pages.

Only properties uncovered as columns can be used as selection criteria. However, values of homes that aren't exposed as columns, consisting of embedded properties, may be again.

Question 38. Explain About Obj-list-view Method?

Answer :

Obj-List-View method is used to execute the retrieval and sorting operations, however no longer the formatting and display processing, of a list view rule.

The system makes use of rule decision to locate the list view rule and executes it, but does not produce any HTML output show.

Question 39. Explain About Obj-open Method?

Answer :

Obj-Open method is used to open an instance stored inside the PegaRULES database or in an outside database related to an external elegance, and shop it as a clipboard web page.

The machine uses the desired magnificence and key fields to discover and open the object and area its facts into the specified step web page. The machine searches up the elegance hierarchy as suitable to discover the example. If it reveals the specified step web page, the gadget clears any information this is on it and reuses the web page. If no present web page has a call matching the specified step web page, the machine creates a brand new page.

Question 40. Explain About Obj-open-by-manage Method?

Answer :

Use the Obj-Open-By-Handle technique simplest if we will determine the precise deal with that completely identifies which example to open. Otherwise, use the Obj-Open approach.

Tibco BW Interview Questions
Question forty one. Explain About Obj-delete Method?

Answer :

Obj-Delete method is used to delete a database instance similar to a clipboard web page and optionally to delete the clipboard web page too. We can cause the deletion to arise right now, or until execution of a Commit approach.

This technique can function on gadgets of both internal classes (corresponding to rows in a desk inside the PegaRULES database) and external lessons (similar to rows in an outside relational database).

The Obj-Delete approach makes use of the magnificence of the web page to obtain the precise Rule-Obj-Class example. It makes use of the desk name, key fields, and other factors of the magnificence rule to mark the instance for deletion.

We can reverse or cancel a formerly accomplished Obj-Delete approach via the usage of the Obj-Save-Cancel approach.

Question forty two. Explain About Commit Method?

Answer :

Commit technique is used to devote all uncommitted database changes. This method writes all the times distinctive by using one or more earlier Obj-Save techniques to the PegaRULES database (for inner training) and to external databases (for external lessons).

Tibco Admin Interview Questions
Question 43. Explain About Obj-validate Method?

Answer :

Obj-Validate method is used to use a validate rule (Rule-Obj-Validate rule type) for the object identified at the primary page or step page.

A validate rule (Rule-Obj-Validate rule type) can name edit validate regulations (Rule-Edit-Validate rule kind).

Question 44. Explain About Rdb-save Method?

Answer :

RDB-Save method is used to store the contents of a clipboard web page into a row of a relational database. The system saves the houses on the desired step web page to the specified table inside the database.

This approach operates at the side of a Connect SQL rule that carries SQL statements such as INSERT, UPDATE, and CREATE statements on the Save tab.

Question forty five. Do We Need To Create Agent Schedule?

Answer :

No. Agent schedules cannot be created manually.

The Agent Manager on our Process Commander machine generate as a minimum one agent agenda example for each marketers rule.

By default, the Agent Manager exams for brand spanking new or up to date dealers rule once each ten minutes.

After we create an marketers rule, the Agent Manager generates one Agent Schedule instance for each node running in your Process Commander system the subsequent time it tests for new agents regulations.

Question forty six. How Do We Do Escalation?

Answer :

Escalation refers to any processing within a Process Commander application that reasons excessive-precedence paintings gadgets to emerge as visible to users and managers and to be processed sooner in place of later.

The numeric belongings known as urgency determines the order that assignments for that work item seem on worklists. Escalation recalculates the urgency value to reflect its age, drawing close due date, or explicit control inputs.

Escalation can occur via a carrier level rule related to the go with the flow and via background processing by using the Pega-ProCom agent.

Question forty seven. What Are Sla’s, How Are They Different From Agents?

Answer :

A service stage rule is an instance of the Rule-Obj-ServiceLevel type. The provider degree can outline a purpose and a deadline instances for processing an task, and may execute sports if the goal or the deadline isn't always met. This venture-degree provider level is distinct from any provider level associated with the whole glide.
At runtime, an inner countdown clock (measuring the finishing touch of the venture against the intention and cut-off date instances computed from the carrier degree rule) starts whilst the task project is created.
An agent is a history inner requestor working at the server. These requestors can periodically reveal conditions and perform processing as vital.
Most agents are described through an Agent Queue rule (Rule-Agent-Queue), which includes a listing of the sports they carry out.
Question forty eight. Explain About Pre Activity?

Answer :

At runtime, the gadget runs this pastime before it does other processing for this drift action. This activity isn't always visible at the Visio glide diagram. This hobby executes simplest as soon as, the primary time a person selects this glide movement for this challenge.

Question forty nine. Explain About Post Activity?

Answer :

Activity to run after other a hit processing of this go with the flow motion.

For display float guidelines By default, while this float motion seems as a step in a display waft rule, and the person at runtime clicks away to a extraordinary step inside the display screen float rule, this hobby rule does no longer run. To purpose this interest to execute whilst the person clicks away to a extraordinary step, pick the Post Action on Click Away? Check container on the Assignment form properties panel.

Question 50. Explain About Local Flow Action?

Answer :

A nearby float movement allows customers at runtime to replace, however no longer entire, an task. Like connector flow movements, nearby flow moves are referenced internal an project assignment in a go with the flow.

At runtime, customers can pick nearby go with the flow actions to replace task or paintings object homes, exchange the assignee, and so on however do now not whole the challenge. If a carrier degree rule is related to the task, the carrier stage keeps to run.

Local drift actions continually are elective. Users may also perform none, one, or a couple of local float actions, or repeat a local float motion multiple instances.

On the Action tab of the Flow Action shape, we can mark a glide movement rule as nearby, or connector, or both.




CFG